בית פורומים שידוכי חרדים

סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2006 19:02 לינק ישיר 

יש בדיקה שהג"מ אומרת שאדם צריך לעשות לעצמו..

אדם שלא רואה ברכה בלימודו אחרי 5 שנים ..

אני לא זוכר בדיוק את המקור והלשון אבל אלו רוח הדברים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2006 20:05 לינק ישיר 

אתה צודק ממש שימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:14 לינק ישיר 

במקורותינו כתוב שיש כמה התחיבויות שכל אב צריך למלא כשיש לו בנים : ללמד אותו תורה ,לחצות את הנהר ומלאכה אבל בדורינו יש כמה שמועלים בשליחותם כמחנכי הבנים כי אם הילד ילך לבריכה זה ביטול תורה ואם ילמד מקצוע אז הוא לא אין וב"ה שאחת ההתחיבויות ממולאת במלואה........... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:21 לינק ישיר 

המורה11.

הבנים של היום רוצים ללמוד תורה מה לעשות!
ואם יש כאלו שרוצים לעבוד הם עושים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 00:38 לינק ישיר 

לא בטוח שכולם רוצים לשבת וללמוד כל היום יש נערים שנצאים בישביה ואין להם אלטרנטיבה אחרת 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 00:39 לינק ישיר 

שיצאו לעבוד מי מונע מהם את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 00:41 לינק ישיר 

הלואי וזה כמו שאתה אומר שהבחורים רוצים ללמוד, במבחן המציאות הבחורים לומדים רק בגלל לחץ ההורים. וסיפר לי בחור אחד שרוב  חבריו בישיבה אומרים שזה לא רצונם ללמוד, ואין להם ברירה. ובהזדמנות הראשונה היו עוזבים את הישיבה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 14:12 לינק ישיר 

תעייני בחתימה האישית שלי ותביני! "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2006 00:37 לינק ישיר 

אמר לי אברך אחד שברמ"בם כתוב שאדם צריך קודם למצא מקור פרנסה ולדאוג למקום מגורים ורק אחר כך להתחתן . מה אם כן נכון לעשות ???????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 00:53 לינק ישיר 

אסיק,
בוא לא נהיה תמימים.
לא כל הבחורים רוצים ללמוד. זה מה שהם מדקלמים כי הם רוצים דירה טובה. סליחה, בחורה.
כי בחור ישיבה שיוצא לעבוד, ואפילו חצי יום, אוטומטית מסווג כסוג ב' שלא יקבל דירה, ובחורה מסמינר טוב לא תרצה בחור כזה כי היא עברה שטיפת מח שחייבים בחור לומד ומי שלא הוא סוג ב' ומטה.

(אני מדברת על אלו שלא מעוניינים ללמוד או לא מעוניינות בלומד, ועושים את זה מלחץ חברתי. כמובן שיש את אלה שכן רוצים ללון באהלה של תורה, או את אלה שכן רוצות שבעליהן ישקדו עליה, כמוני למשל :)

^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 13:12 לינק ישיר 

כדאי מאוד לעין ברמ"בם  מדע הלכות דעות פרק  ה  הלכה י'א  ואני מצטטת "דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה. ואח"כ יקנה בית דירה. ואח"כ ישא אשה שנאמר מי האיש אשר נטע כרם ולא חיללו. מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו. מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה. אבל הטיפשין מתחילין לישא אשה ואח"כ אם תמצא ידו יקנה בית ואח"כ בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מהצדקה..." ויש לנו תשובה הלכתית מובהקת אני לא יודעת מי ממציא את הנורמות ועושה שטיפות מוח עד שאם אתה הולך לפי ההלכה המפורשת אתה מרגיש סוג ב'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 15:28 לינק ישיר 

המורה, וסתם כך בעולם הרחב, נראה לך שרוב האנשים קונים דירה ואחר כך מתחתנים? בקצב הזה לא היו בנקים!
אז מה הרמב"ם מתכוון??

אני לא יכנס כאן לכל הדין ודברים שהמפרשים כתבו על דבריו, אבל את מוזמנת לעיין בכל הנושאי כלים.

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"....
(רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 18:44 לינק ישיר 

מצח_גדול:

אתה סתם ענית להמורה_11. עיון בדברי הרמב"ם מראה שהנושאי כלים אינם מתווכחים עמו בדין זה. בפעם הבא לפני שאתה עונה... עדיף שתבדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 21:11 לינק ישיר 

כדי להבהיר את דברי אני חיבת לומר שהר"מבם אומר שצריך ללמוד, והרבה ,לשיטתו בעלי בתים לומדים 7 שעות ועובדים 4 שעות ואברך אמור ללמוד 9 שעות . אבל היום אברך ממוצע מגיע לתפילה רק ב8 כך שאין סיכוי שיוכל למלא את שעותיו, מה גם שבסדר יומו הוא אמור להיות עם ילדיו בבית, כדי שאשתו תלך להשתלמויות ותפרנס את האברך אתם מבינים איזה בלבול הכנסנו לחיים....................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 15:25 לינק ישיר 

לא דיברתי על הנושאי כלים הרגילים כמו הכס"מ והלח"מ, תראה במפרשים שבהוצאות ליכטנשטיין ופרנקל.

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.