האם אנו מסוגלים לעבוד יום שלם ובלילה על המיטה לכתוב חיבור כמו של הרמב"ם?
אולי הרמב"ם דיבר לדורו??? אולי?
"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"
נשלח ב-15/5/2006 10:03
התבלבלתי לגמרי
נשלח ב-17/5/2006 16:41
זהו נושא מאוד מאוד טעון ואסביר, בכל המקומות בהם יש ריכוז חרדי גבוה כדוגמת קריית ספר העוני הולך וגובר עד כדי כך שמשפחות כבר כורעות תחת הנטל ולפי מה ששמעתי העוני מתפתח כל כך שיש נשים שבביתם מוכרות טיטולים ומטרנה ועוד.. המצב היום לדעתי מחייב לצאת לעבוד לפחות חצי יום (אני לא מדבר על אלו שההורים תומכים באופן חודשי) ואני לא מדבר על זה שבחורה בסמינר כל היום שומעת שצריך לקחת "בן תיירה" שיישב וילמד כל היום ואחר כך כשהיא רוצה פאה חדשה או זוג נעליים ואין כסף היא לא יודעת איך לאכול את זה ולא נדבר על בעיות בשלום בית שנגרמות מכך וד"ל אז יאללה צאו מהקיבעון ומי שרוצה לחיות נורמאלי ולא ללכת למכולת ולקנות שניי עגבניות ומלפפון וחצי ועוד להשאר ב"עובר" סוף החודש שיחשוב קצת ויגיע למסקנה הנכונה וכמובן כל אחד צריך לשאול את רבו ומורו לפני כל צעד
נשלח ב-19/5/2006 01:33
סלח לי ..
אבל אתה מציד את המצב כאילו לשבת וללמוד זו הטיפשות הכי גדולה שקיימת ולעזאזל מי המציא אותה!!!
לא כל מי שךלומד סובל מהדברים שאמרת וגם מי שכן והרי כך נאמר תורה נקנית בייסורים למות באוהלה של תורה וכו'...
יש מי שמסוגל ויש מי שלא ...
אבל הכבוד וההערכה צריכה להישאר למי שממשיך ומחזיק מעמד למרות כל הקשיים והגזירות לכבד אותו ולהוקיר אותו בכל פורום אפשרי...
משום מה זה לא היה נשמע מדבריך!
נשלח ב-21/5/2006 11:10
לי מאד חשוב להגיב על העניין הזה ! כי אני רואה עובדות מציקות:הגברים הולכים לכולל , האשה במקרה הטוב עובדת:(גננת /מורה /וכיוצא בזה)הבעל מקבל מלגת כולל,האישה מקבלת מעט מאד ובזה הם צריכים לפנס "בלי עין הרע " ילדים,כמובן הכסף לא מספיק,אז לאיזה מצב הם מגיעים?! פשוט מאד פושטים יד! למה עיר של חרדים צריכה להיות עיר רווחה(יש יוצאים מן הכלל זה ברור ,נתפשר על 3/4 מהעיר.) ואני מדברת על עובדה קיימת!! ואם האישה לא עובדת אז הם מתפרנסים מבטל"א קצבת ילדים וקצבת כולל!! לא! זו לא צורה! ככה לא אמורים להתנהל החייים! את רוצה שבעלך ילמד! בסדר! מקובל בשנותיו הראשונות! אח"כ שילך לעסוק במה שסביב זה(מורה/מלמד/וכו'). וחוץ מזה ואני באמת לא רוצה להכליל אבל זה מה שאני רואה במו עיני יום יום, זה נראה לי מטעמי נוחיות ,יש אני לא אומרת שלא,יש אנשים שהולכים לכולל ללמוד ואשריהם שתורתם אומנותם! באמת ! אבל ראיתי כ"כ הרבה אנשים שעומדים ליד הכולל ,מדברים בפלאפון שעות או סתם מדברים בחוץ, לא,אבל זה בסדר "הם" בכולל, הכסף לא צומח על העצים אדם צריך לעשות את ההשתדלות שלו!!
ומצח שמחה בשבילך שהצלחת,(אבל נכון שצריך סכום התחלתי נורמלי בשביל להרויח בניירות ערך או בבורסה?!?!)
אבל מי שמסתפק במועט ויכול להרשות לעצמו לחיות בדוחק ושהבעל ילך ללמוד תורה!! אשריו זה הכי מקסים!!
יום טוב.
נשלח ב-25/5/2006 15:49
לא יאמן פעם ראשונה בסקר שהעלנו באתר החדש שלנו יש לנו 40% לבחור לומד ו-40% לחצי יום חצי יום האם הבחור לומד יעקוף את החצי יום לומד חצי עובד.
נשלח ב-4/6/2006 00:46
אאאאאאאאאא
נשלח ב-6/6/2006 03:14
המורה11 ניסת לומר משהו???
מנהל הפורום המוצלח "שידוכי חרדים"
נשלח ב-12/6/2006 11:25
בס"ד
ומה אומרים חברי הפורום החדשים בנושא החם...
חבר פורום "שידוכי חרדים"
נשלח ב-12/6/2006 11:39
יש לי מלא מה לומר ולהגיד, אבל בטח הנושא מוצא לפניי ולפנים, וכל מה שאומר יהיה חזרה
נשלח ב-12/6/2006 11:47
בס"ד
העיניין הוא שלכל אחד יש את האספקט שלו על הנושא גם אם זה די דומה למה שאמרו כבר זה עצם הדיון לא רק להגיד דברים חדשים לפעמים אומרים את אותו דבר בל באופן האישי שלך ... הרי כשאת תכתבי משהו ומישהו יקשה על מה שאמרת האם תשובתך תהיה אותו דבר כמו שכתוב כבר באשכול? לא . זו תהיה התשובה האישי שלך...
וזה חשוב מאוד אז תתחילי אנו מחכים לשמוע וכן שאר החברים החדשים
קרובר. נומי21 שמעון נעמה 111 חתןדנן ישפאי1 מוטי2דוטס מורידגשם מרקר
מצטער אם שכחתי מישהו .
חבר פורום "שידוכי חרדים"
נשלח ב-12/6/2006 12:16
אין לי סבלנות לקרא את כל האשכול, אבל מטרתינו בעולם היא ללמוד תורה, לא?
נשלח ב-12/6/2006 12:18
יפה מרקר, בשלוש מילים אמרת את הכל---
נשלח ב-12/6/2006 12:24
אני חדשה בפורום ועוד לא החלתתי מה אני רוצה ומתאים לי בחור ישיבה או חצי עובד חצי לומד יותר חשובה הרמה הרוחנית שבו הבחור נימצא בכל אופן אתם מוסיפים לי המון
נשלח ב-12/6/2006 12:27
בס"ד
שושו ברוכה הבאה לפורום אני שמח שאת נעזרת בפורום.
ומר מרקר צריך ללמוד תורה נכון! ומה קורה שצריך להכניס כסף הביתה איך זה מסתדר לך?