בית פורומים שידוכי חרדים

סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2006 12:40 לינק ישיר 

לפי מה שהבנתי ממך גלי, את מודה שהמטרה היא ללמוד, אך לדעתך זה קשה ולא תמיד שייך.

אז אני רוצה להגיד לך, שגם להיות חרדי זה קשה , גם לשמור שבת זה קשה, והרבה יותר קל להיות "דתי", או אפילו חילוני, וגם להיות חרדי לא תמיד "שייך", (ואני מדבר על תקופות כמו השואה וכו'). אבל בכל אופן, אני חושב שתסכימי איתי שאנחנו צריכים לקיים מצוות ולשמור שבת, כי בשביל זה אנחנו כאן.

אז אם את חושבת ובטוחה כ"כ שמטרתינו ללמוד תורה, אז נכון שזה קשה ולפעמים נראה שלא "שייך", אבל אם זה המטרה אז צריך לעשות אותה בכל מחיר, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 15:56 לינק ישיר 

מרקר היקר. אתה טועה "ובגדול" זה הבעייה היום בעולם הישיבות, הבחורים שלומדים חושבים שלומדים בישביל המבחן, או בישביל שיגידו שהוא לומד, או בגלל שידוכים.
למרות שתורה שלא לשמה מביאה לידי לשמה.
וזה ברור ובדוק שבחור כזה מיד אחרי החתונה לא יודע מזה ללמוד, כי בחיים לא היה לו עניין מקורי ללמוד.

לדעתי, עדיף ללמוד שעה ביום לשמה, מאשר 24 שעות שלא לשמה כנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:12 לינק ישיר 

מרקר לא טועה, ולא"בגדול"!!!!
הכל עניין של גישה- כאשר בחור מתייחס לחיי התורה כמשהו שאי אפשר לוותר עליו(וכן בחורה..)
כל העניין שונה, משום שגם כאשר הוא לא לומד כל היום עדיין יש לו שאיפות בתורה, וזה מה שחשוב!!!
אחרי שבנ"א מגיע עם גישה נכונה(כשל מרקר) אפשר להתחיל ולבדוק, וזה הזמן למשל, להתייחס לסיכום המדהים של רולי,
אבל קודם, לפני הכל חשוב שיהיה לבחור שאיפות בתורה, וידיעה שזהו הדבר החשוב ביותר ולולא זה אין לנו קיום וחיים...
שמעתי פעם ממישהו שאמר: לתורה יש חוק טבע שהיא עוברת, אתם לא אלו שגורמים לה לחעבור,  תחשבו רגע אתם לא רוצים להיות מאלו שמעבירים אותה??? היא לא זקוקה לכם אלא אתם, למען קיומכם זקוקים לה!

אז אני לא אומרת שבאמת כל אחד מסוגל, אבל יש משהו רווח בציבור למין פשרנות ב"לא מסוגל", מה, אנחנו לא קולטים שזה מה שהחזיק אותנו במשך הדורות ובזה אנו מורמים משאר העמים?? אנחנו הרי יודעים את זה, רק שאנחנו מפונקים, ואוהבים את חיי ההוללות והבליינות.

לכן, לפני הכל, אנו צריכים לבדוק מהי גישתנו לתורה, באיזה שלב בסולם העדיפיות שלנו, היא נמצאת, ואז, תאמינו לי שיהיה הרבה פחות בחורים ש"לא מסוגלים"

וסתם עיצה-- אם תעלו את התורה לראש מעינותיכם, תרגישו טוב יותר, מושלם יותר, מסופק יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:24 לינק ישיר 

אבל מסקימה איתי לגבי "עדיף ללמוד שעה ביום לשמה מאשר כל היום שלא לשמה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:27 לינק ישיר 

בעקרון כן, אבל סביר להניח שבחור עם שאיפות(לא רדומות..)בתורה לא הסתפק בשעה ביום ולא משנה מה הנתונים שלו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:29 לינק ישיר 

ועוד משו, זה לא משולל מהמציאות שעושים דברים כי צריך, לפעמים זה דבר טוב ואני בעד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:32 לינק ישיר 

למה את מנסה לברוח מהכיוון?
לכל אדם יש שאיפות שונות, חלק מהם רוחניות וחלק מהם גשמיות,

איך תמיד הייתי אומר לאמא שלי שהייתה דוחפת אותי ללימוד?
לנשים זה קל לדבר,

זה ברור פה שזה עניין של הגברת היצר, וזה ממש לא קל.

לכן אני משתמש בביטוי הזה. (ואני יחזור על זה שוב) "עדיף ללמוד שעה ביום לשמה מאשר יום שלם שלא לשמה"

אני חושב שאני יעשה את זה כחתימת שם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:47 לינק ישיר 

בסדר, הבנתי עוד לפני החתימה..
ואתה צודק במליון אחוז שלנשים קל לדבר,
ועכשיו רגע של אמת, אני מצדיעה לכם הגברים על כך שאתם לומדים תורה, אני יודעת שזה קשה הרבה יותר מ"החובות" שיש לאישה ביהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 17:40 לינק ישיר 

כל הכבוד איילת.

מצטרף איתך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 18:25 לינק ישיר 

אני לא מאמינה לתגובות.
פשוט ממש לא ציפיתי לזה..

סימן שעובדים, כל הכבוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2006 09:09 לינק ישיר 

איילת21

אני לא חושב שישנו הבדל בין החובות של הגבר היהודי לבין החובות של האישה היהודיה!

אני חושב שהחובות הן אותו הדבר- ואולי אפתח על זה אשכול מיוחד-"חלוקת תפקידים".

זה לא הנושא אבל גרמת לי לומר את דעתי.. חבר פורום "שידוכי חרדים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2006 18:51 לינק ישיר 

מצטער שלא עקבתי כ"כ אחרי הדיון הנ"ל, אבל באותו עניין רציתי לשאול: מדוע בקרב ציבורים מסויימים בחור שהוא לומד ועובד לפני החתונה (זאת אומרת: בחור יציב וברור, סגור על עצמו, שחלק מהשקפת העולם שלו היא שגם עוסקים במשהו נוסף מעבר ללימוד בחיים), נחשב ל"שבבניק" - בעוד בחור אחר, שלומד בישיבה כל היום אבל מצהיר בפירוש שאחרי החתונה ילך לעבוד (מה שמצביע שהוא חי בשקר עם עצמו כיום) - נחשב לבחור טוב?

למה אנשים לא הולכים לפי האמת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2006 00:31 לינק ישיר 

אחשלה אתה צודק יש סטיגמה כזאת בציבורים שונים לא משנה מה תעשה בישיבה תישן  תחלום ולא תלמד העיקר שתהיה רשום בישיבה וחס וחלילה שתצא לעבוד או לחצי יום עבודה וחצי יום לימוד אולי לבחור מסוג הזה מתאימה בחורה תוצרת חוץ שהיא פתוחה יותר ואין לה את הלחץ החברתי כמו בארץ ושם בחור עובד הוא לא בירירת מחדל  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2006 16:17 לינק ישיר 

אחשלה...

שאלה טובה...

אולי כי במצב של היום כשאנו רואים מה שיש בחוץ ואנו שומעים שהבחור הוא בחור שעובד גם אנו אומרים לך תדע איפה הוא סתובב ואם תשאל ומה אם אדם נשוי שיוצא לעבוד אז לגבי אדם נשוי זה משהו אחר הוא יותר מקובע יש אישה ילדים יש פחות שכיחות שהוא יעשה שטויות וכך הראש של האנשים עובד..

מה שכן אפשר לומר שיש היום כבר הרבה בחורות שכן חושבות שצריך לבדוק כל אדם לגופו ולא לשפוט בלי לדעת ואפשר למצוא את הבחורות הללו צריך רק לחפש .

בהצלחה.

חבר פורום "שידוכי חרדים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2006 16:27 לינק ישיר 

הכל נכון, אבל למה אנשים הולכים לפי הסטיגמה ולא מבררים כל מקרה לגופו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.