אני דווקא מאוד מעריכה ומעריצה את קו המחשבה של מצח.. הוא בחור אמיתי וכנה ועם זאת מאוד מצליח. הוא מודה לעובדה שאין כמו התורה.. ומודה על העסקה שנפל אליה... דבר נפלא מעין זה
נשלח ב-12/12/2006 15:23
אסיק, צור קשר ונסכם יחד..
נשלח ב-21/12/2006 14:30
סיכום: לא מסתכלים איפה מה למה הוא נמצא ביום יום,
צריך להסתכל על הבחור עצמו!!!!!!!!!!
נשלח ב-7/1/2007 16:05
איזה סיכום קצר
נשלח ב-14/1/2007 17:09
למה לא אם אפשר קצר ולעניין?
אם את רוצה להרחיב את מוזמנת..
נשלח ב-14/1/2007 21:09
אישית???
אני מעדיפה ורוצה... ואני יודעת שזה מה שאני יגיד לשדכנית ... בעל שיהיה לו מקצוע ביד ויצא לעבוד בעבודה מסודרת... אני חושבת שבמצב היום אם כל הכבוד ללימוד התורה... צריך גם כסף בבית... ולא מ"קיצבת בטלה" או ביטוח לאומי...
נשלח ב-14/1/2007 21:30
הרצון לבעל שיושב ולומד לא תמיד מוגדר וברור, אצל רבות הרצון הוא מדימוי חברתי ושטחי אצל אחירות השאיפה היא כנה ואמיתית לבית תורני ורוחני, אבל.. מהיכן יש לכן מושג אם בעל שיושב ולומד, הלימוד אכן מעיד על פנימיותו?
אני מכיר הרבה שלימוד אצלם הוא טכני בעיקרו, והרמה הרוחנית שלהם ירודה, אלו שבאמת רציניים ואיכותיים שהלימוד מרומם אותם ומעניק להם רובדים נוספים של יר"ש ואיכות הם מעטים ביותר, אצל השאר לימוד הוא ענין טכני,(ורובם אינם מודעים לכך) וקיום מצוה ותו לא, זו דעתי מתוך חיים בישיבה והתבוננות בידידי האברכים,
אישית, אני משלב היום לימודים ועבודה, ובעתיד אני בהחלט לא שולל אפשרות לעבוד תוך כדי קביעת עיתים לתורה, ואני סבור שלפחות לגבי השינוי בסדר היום לא גרע מאומה מרמתי הרוחנית, לימוד יום שלום אינו מעיד בהכרח על דברים אחרים, אז את בת מחפשת מישהו רוחני וערכי, הדרישה ללימוד ללא עיסוקים נוספים אינה מספקת,
נשלח ב-28/1/2007 17:04
לדעתי אברך שנמצא בכולל כי זה משנוח לו לעשות בגלל שזה לא עבודה קשה (שבכזה מצב הוא בקושי לומד ואם בכלל זה מתוך שעמום או בישביל למלאות את תפקיד הכולל) שיחפש לו עבודה, כי כולל זה לא מקום לשרוף את הזמן ובסוף החודש לבוא הביתה עם כמה לירות,
אחים/ות יקרים/ות לא כל מי שנמצא בכולל הוא נמצא בגלל שהוא באמת רוצה, כמה פעמים ראינו אברכים מפטפטים כל הזמן, ומעשנים סיגריות, או שמדברים בטלפון, ומחכים שהזמן יעבור ושיגיעו לסיומו של יום ולהגיד למדתי כל היום...
אני בעד אברכי כולל, אבל כואב לראות שלא כ"א ממלא שם את תפקידו במלאו,
לא שבאתי לתת פה מוסר, אלא זו דעתי!!!!!
נשלח ב-28/1/2007 22:23
בס"ד
אדם כזה הוא סתם כלומניק...
אברך הוא אחד שמייעד את עצמו למטרה זו בכל ליבו ומחשבתו.
נשלח ב-29/1/2007 20:12
אסיק, אולי לא הבנת מה אמרתי,
התכוונתי לומר שאחד קורא לעצמו אברך בישביל השם או בשל סיבות אחרות וסתם שורף הזמן.. אז לזה התכוון המשורר.........