אתה אומר שצריך לעשות בשיטה האמריקאית זה לא עיניין של לעשות צריך לשנות פה הלך מחשבה שטבוע
עמוק עמוק בראש של החברה החרדית.
אתה חושב שזה אפשרי?
נשלח ב-13/4/2006 20:32
מצח.
רציתי לומר לך שלא לכולם יש את הראש שלך ואת הסייעתא דשמייא שיכולים תוך זמן קצר להפוך
למיליונרים...
הרבה מהחברה שיוצאים לעבודה באמת הולכים לסחוב קרטונים...
נשלח ב-13/4/2006 21:21
אשיב ראשון אחרון:
שימי, אני לא מביא ראיה מעצמי, כי אני בהחלט מודע למה שאני. אני עומד נוכח אנשי עסקים וסוחרים ממולחים שהשורשים שלהם עמוק בישיבות, ורואה שלא התואר או המידע קובע (חוץ מהסייעתא דשמיא כמובן). איך אמר פעם מקאי הוואר: "לא משנה כמה אתה יודע, משנה כמה אתה מכיר". או בנוסחא אחרת: "לא משנה מה הכישורים שלך, משנה מה הקשרים שלך". הוא גם חיבר ספר בנושא וקרא לו בשם דומה [תורגם לעיברית].
שירה, זה לעולם לא ישתנה בצורה של שינוי מתקן, רק בצורה של הידרדרות.
יצחק, אתה מדבר מתוך גישה שלימוד תורה זה לתכלית מסוימת - לצאת ראש ישיבה, ר"מ, פוסק או סתם מרביץ תורה. ממילא מי שלא מסוגל לזה שירוץ בבקשה לסחוב קרטונים או שינקה חדרי מדרגות. מה דעתך שלימוד תורה הוא עצמו התכלית? כשאני לומד תוספות או משנה ברורה, אני לא משלה את עצמי שאהיה ראש ישיבה אי פעם, אבל אני, עם שתי רגלים על הקרקע, יודע שבעצם הלימוד כרגע אני מיישם תכלית הכי גבוהה והכי ערכית. לא. בהחלט לא לומדים פה לשם הישג מסוים.
אתה רוצה לדמות לשיטה האמריקאית? זה לא יצליח. למה? כי סוג החומר בארץ ובחו"ל זה שתי סגנונות שונים שהחיקוי עלול להזכיר את הסיפור על הטווס שרצה לחפש קרניים ובסוף הורידו לו גם את הזנב. ובכלל, אסור לשכוח שמאנשי חוץ לארץ כמעט אין בעלי תורה גדולים כמו בארץ. מנהיגי היהדות שם מורכבים בעיקר מאדמו"רים, מקסימום מבוגרי ישיבה אחת - לייקווד, ששם הגישה לתורה ועבודה היא באותה מתכונת של אנשי ארץ ישראל.
ובכלל, בהיכרויות הגדולות שלי בגלובוס, כמה יהודים כבר ישנם? הסטטיסטים טוענים 13 מיליון. כמה בארץ? 4 מיליון. ומתוכם כמה חרדים? כמה גברים? כמה תלמידי ישיבה? קצת יותר ממאה אלף. מאה אלף מול ארבע מיליארד, וגם אותם אתה רוצה לדלל? קצת רחמנות!
ובמטותא, עיין היטב בחתימתי.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (ר'' ישראל מסלנט)
תוקן על ידי - מצח_גדול - 13/04/2006 21:31:18
נשלח ב-13/4/2006 21:32
זה נכון שצריך להכיר..
אבל אתה אמרת לתגובה של מישהו שאמר שהיום עבודה לבוגר ישיבה היא רק קרטונים ואתה אמרת הנה אני
הצלחתי אז אמרתי שאתה הצלחת אבל אצל רובם זה א עובד..
אגב בן כמה אתה אם מותר לשאול.
נשלח ב-13/4/2006 21:39
לא. אסור לשאול. ואתה בן כמה?
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-13/4/2006 21:51
קודם כל מצח למה אתה כועס מה שאלו אותך כבר!!!!
ועכשיו לתגובה מצח.
למה אתה לא אופטימי למה הידרדרות אולי כל ההידרדרות של הבחורים כיום בחברה החרדית בישראל היא
כיון שהחברה פה לא פתוחה כמו החברה החרדית באמריקה
נשלח ב-13/4/2006 21:55
אני בן 24--ואתה???מה הסוד הגדול???
נשלח ב-13/4/2006 22:01
אני? כועס? מה זה בכלל? שכחת שהחזרתי משהו למטבח?
לענייננו. החברה כיום כל כך פתוחה, שאם נשחרר את המחסום ונהפוך את היציאה לעבודה ללגיטמית, כל אחד ירגיש ש'הוא לא מסוגל' ו'הוא מוכרח לצאת לעבוד' ו'הגמרא לא בשבילו'. הטיפטוף הזה יהפך לאשד סוחף ומפחיד. אני לא יודע אם את מבינה את זה, אבל נראה לי שאני דווקא קורא את המפה היטב.
שימי, לא בא לי שיידעו עלי יותר מידי פרטים. מה לעשות???
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-13/4/2006 22:06
למה שזה לא יהיה כמו בחו"ל???
נשלח ב-13/4/2006 22:08
אין בעיה גבר...
נשלח ב-13/4/2006 22:14
הופה שירה, נהיית נחיתית פתאום? מה קרה? למה שחו"ל לא יחקו אותנו? בעולם העסקים אני יודע שרק חברה מצליחה ראויה לחיקוי, חברה שלא מנפיקה מוצרים מוצלחים לשוק, אף אחד לא חושב להתקרב אליה. אז למה שעולם התורה האמריקאי, שלא מצליח לספק תלמידי חכמים כמו בארץ יהווה אידיאל לחיקוי? שהם יחקו אותנו!!!
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-14/4/2006 00:54
כנראה שדברי לא הובנו כראוי אני התכונתי שאם בחור לא יושב ולומד בישביה בשבילו היא על תקן של מלון ופנסיון מלא אז באמת חבל על הזמן לא התכונתי שיסחוב קרטונים אלא ברגע זה יהיה בשיטה האמריקאית אז לכל בחור שני אוו שלישי יהיה בגרות אז הוא יוכל ללמד מקצוע במקומות כמו בקרית אונו אוו מכון לב לדוגמא יש בן דוד בארהב בניו יורק שלמד בישביה תכונית ואחר כך בישביות בארץ לאמרקאים חזר לארצות הברית למד בליקווד ועכשו הוא עבר לנר ישראל בבלטימור ששם לומדים גם לימודים אקדמאים כמו משפטים ראית חשבון כלכלה וכדומה או שיכנס לאיזה עסק שמעניין אותו ואז לא יתיחסו אליו בשוק השידוכים כמו בחור מליגה ג אלא גם יהיה סוג של כאלה בחור והכי חשוב מתחתנים עם האדם ולא עם הישביה
נשלח ב-14/4/2006 15:53
נחיתית?
מה הקשר?
פשוט אצלם זה יפה כשגם בחור יכול לצאת לעבוד ולא ישימו עליו תוית שחורה.
עכשיו אתה אומר שככה לא מוציאים גדולחי תורה זה נשמע מוזר!
הרב אהרון קוטלר הרב משה פיינשטין ועוד רבים וטובים...
נשלח ב-14/4/2006 16:52
ר' אהרן קוטלר גדל בליטא ועוד כיהן שם כראש ישיבה בקלצק. רק משה פיינשטיין גדל ברוסיה ועוד כיהן שם כרב עיר עד שהוגלה לסיביר.
עוד דוגמאות בבקשה.
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-14/4/2006 17:45
ראש ישיבת "שערי יושר" רבי מרדכי גולדשטיין שליט"א בראיון בעיתון בקהילה:
מי שיוצא לעבוד בתור בחור הוא התם של ההגדה (ומי שלומד הוא החכם).
(מי שלומד בישיבתו, כנראה הוא הבן השני של ההגדה).
אני חושב שיש כאן תשובה ברורה האם זה סוג ב' או לא.
אותי לימדו תמיד שהתם בהגדה הוא סוג ב' ראה הגדה עם ציורים לילדים....