רחל,
תנסי להבין גם את הצד של הבחור של כ"כ מקפיד על שעות לימוד,
אבל כל זמן שהוא בישיבה הוא בידיים טובות, למרות שבלילות הוא יוצא מהישיבה למקומות שונים, אבל הוא ירגיש שיש לו הגבלות שונות קלפי הישיבה, ויפחד כל הזמן שמה מישהו יראה ויעביר את זה לאחד המשגיחים,
וברגע שאין לו כבר קשר עם מסגרת ישיבתי אז אין לו הגבלות לא כלפי ישיבה וגם כלפי ההורים,
תחשבי על זה..
נשלח ב-6/3/2007 15:43
אני רוצה לסכם בכמה דברים,
אני התחתנתי לפני כמה שנים בודדים, עם בחור אפשר להגדיר אותו כ"חברמן" הוא לא היה בחור ישיבה, הוא עבד במשך היום אבל לא שכח גם את הגמרה, ז"א היה לו מורה פרטי שהיה לומד איתו כל יום בין שעה לשעתיים,
אך אני רוצה להוסיף שאני הייתי בחורה רגילה לכל דבר, הייתי בסמינר מאוד סגור, אני גם רציתי כמו שאר החברות להתחתן אך ורק עם בחור ישיבה,
וב"ה עד היום הוא עדיין מקפיד לקבוע עיתים,
ולא חושבת שהיה עדיף לקחת בחור ישיבה.
נשלח ב-6/3/2007 19:14
מה שבטוח, נראה לי שעד היום מפריע לך שהוא לא היה בחור ישיבה... עצם זה שהעלת את זה לדיון.
נשלח ב-8/3/2007 08:39
בס"ד
רחל, כתבת שהיא "עדיין מקפיד לקבו עיתים לתורה," עדיין ! מה זאת אומרת...
בגלל שאני הבנתי שזה חשוב לך שהוא מקפיד על "עיתים תורה" ואם היום הוא רק "עדיין" אז אולי בחור ישיבה רגיל היה ממשיך כל החיים "לקבוע עיתים" ולא היה מגיע למצב של "עדיין".
נו אסיק, מה אתה עושה רוח על שגרת לשון.
אולי מבחינתה זה "עדיין".. מבחינתו זה שונה..
ואתה יודע טוב מאוד שגם בחורי ישיבה מגיעים למצב של "עדיין"...אם לא גרוע מזה..
נשלח ב-11/3/2007 04:15
עוצר,
מה יש לך נגד בחורי ישיבה? מבין קפלי דבריך, נשמעים לעיתים נימה לא חיובית על בחורי ישיבות. אתה לא בחור ישיבה בעצמך?
נשלח ב-11/3/2007 09:16
אין לי שום דבר נגד בחורי ישיבה. אני בחור ישיבה בעצמי.
יש לי דבר נגד זה שרואים בחורי ישיבות בתור ה"טופ" שקיים.
צר לי להודיע. שהם לא. גם בחור שלמד 5-6 שנים בישיבה לא תמיד יכול להחזיק את עצמו באותה צורה לאחר מכן.
יש לי עוד כמה קובלנות אבל הם לא קשורים לעניין.
אה כן, יש בי נימה לא חיובית על סוג בחורי ישיבות. אלה שנמצאים בישיבה ולא לומדים.
אני גם לא מחבב ישיבשערס אבל זה יותר אישי (גם מבחינתי וגם מבחינת אופי האדם) ואני לא מביא את זה לידי ביטוי.
נשלח ב-11/3/2007 17:34
עצור,
אהבתי את התגובה,
א) בעלי מאוד מקפיד על הדבר הזה חושבת שיותר מבחורי ישיבות
ב) הרבה מהבחורי ישיבות שיוצאים ממסגרת הלימודים שוחכים באיזה מסגרת הם היו..
שלום לדעתי היום המגזר החרדי מתנהג יותר באופן חברתי מאשר הלכתי כי מבחינת ההלכה אין רע ואפילו יותר טוב מבחור ישיבה שגם עם זה שהוא לומד תורה משלב עבודה או לימודי תואר כדי שיוכל לחיות אבל כמובן ישנן נורמות חברתיות שאומרות שבחור כזה הוא סוג ב
אני כמובן לא מדבר על חבר'ה שנפלטו(נושא לדיון אחר) מאחר שהם לא רוצים שום עול ורוצים להתפרחח או על הישבעשעריעם שחושבים מעצמם. מי ישמע איזה אישיות
ואם בחור באמת רוצה ללמוד אדרבה רק שידע את מקומו וידע שהוא בעצם מוותר על העולם הזה
נשלח ב-15/3/2007 09:51
בס"ד
אני הייתי חילוני אומנם לא הייתי עובד כי הייתי אז בצבא אבל תכננתי פעם הנתי שזה בזבוז טוטאלי של החיים שהקדוש ברוך הוא נתן לנו נשמות מחכות 500 שנה לרדת לעולם הזה ואני לא ישרוף אותם על עבודה ואם כבר לעבוד אז בתור משהו תורני כגון סופר סתם ואברך וחוץ מזה בחור שעובד לא בוטח בשם ומבזבז חייו לשווא