לא ממש קראתי את כל השרשור אבל אגיב בכ"ז הרצוי:שמי שיכול שישב וילמד בישיבה גם מתוך מצב כלכלי נמוך ומי שלא ילמד כמה שיכול ויצא לעבוד ויפרנס את עצמו (וגם את זה שלומד)תוך שמירה על ערכי היהדות
המצוי:מחייבים את כולם (ע"י לחץ חברתי הוצאת שם וכו")ללמוד או לפחות להיות בישיבה ומי שלא יכול ללמוד מסתובב ברחובות מתוסכל מלא כעס על אלה שמחיבים אותו ללכת בדרך שהוא לא רוצה בה עד שהוא מתמרד ומאבד גם את ערכי המענטש(אדם)וגם את ערכי התורה(מה שקורין שבבניק)
או שהולך ללמוד מקצוע או לעבוד ואז הוא מאבד את המעמד שלו כחרדי =מסתכלים עליו כפורק עול וכו"
לכן לדעתי הבעיה היא ב"דעת קהל" מתי שהציבור יבחין בין שני הסוגים ולא להסתכל ממישקפיים אטומות ממילא נרויח גם את הסוג הראשון שחלק ממנו עושה את מה שהוא עושה מתוך מרידה במה שכפו אותו לעשות
רגע..זה פורום של שידוכים.....אז בהתאם לנאמר לעיל אנשים צריכים לחפש את המענטשיות שבבן אדם בין אם הוא עובד או שהוא חצי חצי
נשלח ב-18/6/2007 16:43
מיכאלה -
את מעידה על עצמך שיראת שמים ורמת דת לא מעניין אותך, אלא רק אהבה, כימיה וכד' , כך את מוכיחה שבחורה חרדית שמחפשת בחור עובד היא ברמת דת נמוכה.
דעת עצמי -
מנטשיות זאת תכונה מאד טובה, אבל יש גם גויים מנטשים וגם חילוניים מנטשים.
את לא חושבת שיש הבדל בין לומד לעובד ברב המקרים?
נשלח ב-18/6/2007 17:00
2be happy -מענטשיות היא תכונת הבסיס אם אין את זה אין כלום......
ויראת שמיים זה לא מוגדר לעובד או לומד שיש לו כך וכך יראת שמיים וצריך לבחון כל מקרה לגופו
נשלח ב-18/6/2007 17:07
מה שצריך לחפש בבחור זה מידות טובות (מנטשיות) + שכל ישר + התמדה - עיקביות ואחריות
ומעל הכל - יראת שמים, כי אדם שאין לו יראת שמים, ברגע אחד יכול לאבד את כל המנטשיות שלו, ואדם שמחובר ללימוד וכך להקב"ה: גם אם יגיע לידי ניסיון - יש יותר סיכוי שיצליח להתגבר.
אני לא מסכימה איתך - אדם שלומד באמת וע"י כך מחובר לתורה ולאלוקים - הוא יותר ירא שמים.
את ומיכאלה מוכיחות זאת - אתן אומרות שלא אכפת לכן היראת שמים, העיקר המנטשיות, האהבה ועוד כל מיני מילים יפות.
בקיצור - אני מחפשת את הבחורה שתגיד: אני מחפשת בחור שעובד - אבל שיהיה ירא שמים, בעל השקפות ברורות וגבולות מוגדרים.
כמעט ו-אין.
וזה בסדר - כי אוכלוסיית העובדים בעצם מחפשת גם בחורה בהתאם.
נשלח ב-18/6/2007 20:05
2BE_HAPPY,
איך את מתיימרת לקבוע שיראת שמים לא מעניינת אותי?אולי ההגדרה שלי ליראת שמים שונה משלך?לא חשבת על זה?
ממתי עבודה מצביעה על רמה רוחנית ירודה??באיזה אולימפוס את חיה?גם תומכת באבטלה וגם גאה בזה?!
נשלח ב-19/6/2007 10:30
שאלתי אותך:
את בודקת גם יראת שמים? מה הגבולות שלך?
ואת ענית לי:
אני בודקת אם טוב לי איתו או לא, חכם או לא, מעניין או לא, אוהבת או לא.
נוסף על כך - אמרת שאת מעדיפה שהבחור לומד/למד מקצוע במוסד חילוני - וברור שקשה להישאר ברמת יראת שמים כשלומדים במקום כזה, וגם מבחינת ההלכה אין ללמוד שם.
נשלח ב-19/6/2007 11:34
2BE_HAPPY,
מה את רוצה שבעלך יעשה אחרי החתונה?(או שאת כבר נשואה?)
נשלח ב-19/6/2007 12:24
ילמד תורה, כל עוד הוא מסוגל מבחינתו ומבחינת המצב הכלכלי,
ואם לא יתאפשר - שיעבוד ויקבע עיתים לתורה.
אבל - שיהיה ברמת יר"ש גבוהה!
נשלח ב-19/6/2007 14:38
במה בדיוק הוא יעבוד אם הוא לא למד כלום?(מקצוע)
נשלח ב-19/6/2007 14:49
מיכאלה,
יש זוגות שמקצוע מכובד חשוב להם פחות מלימוד תורה בשלושת השנים הראשונות של הנישואין - מטעמי הערכה עצומה ללימוד התורה. את לא יכולה לכפות את סדר העדיפויות שלך על זוגות אחרים.
נשלח ב-19/6/2007 15:16
לא כופה,רק מעניין אותי ממה הם חיים?במה הם קונים חיתולים?
נשלח ב-19/6/2007 15:21
בד"כ איכות החיים החומרית שלהם פחותה מעט, אך אם האשה עובדת (למען המטרה שחשובה לה) והבעל בכולל טוב - אפשר להסתדר.
נשלח ב-19/6/2007 15:38
בטח אפשר להסתדר,
האשה קורעת את עצמה,ככה "מסתדרים".
נשלח ב-19/6/2007 15:50
במה הוא יעבוד - אם הוא לא למד מקצוע?
אני רואה סביבי הרבה בחורי ישיבות לשעבר שעובדים, וגם בציבור הכללי - לא כולם למדו במוסדות להשכלה גבוהה ובכל זאת עובדים.
ולאו דווקא בעבודות בזויות.
או במשרות תורניות או במשרדים חרדיים - שם מעניין פחות התואר ויותר הכישורים.
פרנסה משמים - לא נראה לי שרק המשכילים יושבים על מליונים, לא נראה לי שלביוב וחבריו גמרו יותר מ-8 שנות לימוד, ובכל זאת..
אפשר להסתדר גם אם האישה לא קורעת את עצמה וכמובן מצטמצמים, כיום גם אם הבעל העובד - האישה יוצאת לעבוד, כך שזה לא מה שקורע אותה.
אני חיה בסביבה של בני תורה ואני רואה שלכל התינוקות יש אוכל וטיטולים. כיום יש כוללים שמשלמים 1000 דולר כך שיחד עם פרנסת האישה - יוצא סכום לא רע שאפשר לחיות ממנו.
ושוב - באמת זה ניסיון קשה ולא כל אחד מסוגל לחיות ככה - אבל מי שרוצה לחיות כך חשוב לה יותר יראת שמיים ורוחניות ולעומתה אחת שרוצה בעל שעובד - היא פחות יראה.
נשלח ב-19/6/2007 15:55
תחיי איך שאת רוצה, אבל מה שמרגיז הוא שאת חושבת שאת יותר טובה ממי שרוצה בעל שלמד מקצוע ולא רק בישיבה.