ברוך הבא...
תגיד הישיבה שמה היא רק לעובדים או גם ללומדים.
נשלח ב-16/4/2006 01:48
לאני8336
כנראה שהראש ישיבה שלך חיי בעולם משלו ולא רואה מה הולך פה!!!
אין ספק שצריך ללמוד תורה וכמו שאין ספק כזה אין גם ספק שהאדם חייב לעבוד כדיי לחיות!!!
ואם אתה שואל אותי בחור ישיבה שלא התחתן עד גיל 24 אני מדברת על רציני באמת, שכול הזמן יושב ולומד סלח לי על הביטוי "נדפק אצלו משהו בשכל" אלא ע"מ הוא מחמם את הכיסא שלו בישיבה
אני מאמינה בזה שבחור חייב לעבוד כול האבות שלנו עבדו לפרנסתם!!
נשלח ב-16/4/2006 01:55
למה את מתכוונת שבחור שלא התחתן עד גיל 24. אז הוא...
מה הבעיה אם הוא לומד בישיבה מה הבעיה?
נשלח ב-16/4/2006 01:59
אני מדברת על בחורים שבאמת יושבים ולומדים כול הזמן, ברגע שהם מגיעים לגיל הזה, והם עדיין רווקים הם "מסובבים"
נשלח ב-16/4/2006 02:00
חיוש, למה נדפק משהו בשכל? בגלל שהוא לומד אחרי גיל עשרים וארבע? עוד את מדגישה שאת מדברת על בחור רציני! לי נראה שלמישהו אחר נדפק משהו בשכל [ובלי שום סליחה על הביטוי].
להלן כמה נתונים: הרב וולבה התחתן בגיל 29. ר' יחיאל מיכל פיינשטיין מב"ב [חתנו של הרב מבריסק] התחתן בגיל 39. הרב עובדיה התחתן בגיל 26. וזה רק מה שאני יודע מהדור האחרון. גם להם ... בשכל? אז כמובן יבואו חילוקים בין פעם לבין היום. דחילאק. בחור שמרגיש געשמאק מדף גמרא ורואה בזה את כל עתידו וכל חייו, נשלח אותו לעבודה?
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-16/4/2006 02:02
בנ"א לא יכול להיות סגור ב ד' אמותיו במשך 9-10 שנים ולהיות בריא בנפשו
נשלח ב-16/4/2006 02:03
לחיוש
לא למדתי בישיבה שלו, ודעתי על הישיבה הזאת מובאת במאמר שהבאתי (שהם הבן השני של ההגדה)
והבאתי את דעתו בלבד.
אני עצמי עבדתי לפני החתונה, וצברתי כסף רב.
אבל באמת הרגשתי סוג ב' ליד הבחורים שלמדו בהתמדה והתנהגו ביר"ש. והרגשתי סוג א' ליד הבחורים שחיממו את הספסלים שלא היה להם את האומץ שהיה לי.
ובמציאות :
בחור שעובד לא מתאים לבחורה ששטפו לה את הראש כל היום על חשיבות הלימוד אפי' מתוך הדחק, ועל ביית של תוירה וכו'.
יש מספיק בחורות שמוכנות לקחת בחור שיקבע עיתים לתורה, ויביא פרנסה מכובדת הביתה, ויתן להם את צרכיהם בכבוד.
וצריך להתאים כל אחד לשני, ולא סוג א' או סוג ב'.
נשלח ב-16/4/2006 02:03
מצח דבר יפה אה.
עכשיו חיוש תסבירי למה הוא נקרא מסובב הוא כנראה נהנה מהלימוד וזהו זה מה שהוא רוצה לעשות עד
שהוא יתחתן..
נשלח ב-16/4/2006 02:07
למה סגור בד' אמותיו ...
ללמוד זה להיות סגור לקנות ידע ..
את מדברת על סגירות פיזית או רחונית???
נשלח ב-16/4/2006 02:14
חחחח
כדי שתפגשי עם כאילה ואז תביני למה אני מתכוונת. הם בחורים בלי בשלות, בלי כחות התמודדות עם העולם שלנו. כשהם יצאו לחיים הם רק יסגרו יותר ויותר כדי לישמור על עצמם. מה שיגרום להם להדרדר יותר ויותר מבחינה נפשית שוב אני מדברת על אילו שבאמת יושבים ולומדים וקיים קומץ כזה..
מצח!!! כדי שתברר קצת על השמות שכתבת ותראה שהם גם "עשו חיים" ולא רק למדו..!!!
נשלח ב-16/4/2006 02:14
לילי, תודה.
חיוש, תפסתי את הראש שלך. את רואה מבחוץ את הגב הרכון על הגמרא, ושואלת את עצמך, מה לכל הרוחות הוא עושה שם כל הזמן? הוא לא רואה את העולם זז סביבו? כל הזמן תקוע מתנדנד מול אותו סטנדר? אני הייתי מתפוצצת כבר בשעה השניה!
אבל את לא מרגישה מה שהוא מרגיש, הוא רואה עולמות חדשים כל הזמן, הוא צמא להקיף ולהבין הכל, זה מעניין אותו, זה מושך אותו. הוא מרגיש מכור לזה ובעיניו כל מי שלא נמצא בסוגייא שלו הוא בכלל לא מהעולם הזה, הוא אפילו לא תופס את אלה שישנים מוקדם או קמים מאוחר. אתם מפסידים!!!
הבנת?
ומה דעתך על הרב אלישיב שתשעים שנה הוא לומד בלי הפוגה, ואפילו בלי חברותא, רק הוא והרמב"ם. הוא גם מסתובב? והרב עובדיה שמעולם לא יצא לחופש או נופש ולילות שלמים הוא שוכח לישון. ולא חסרים לי דוגמאות. מה עם כל אלה?
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-16/4/2006 02:19
מצח אתה זה שלא הבנת אותי!!!
כמה רבנים מתמידים אמיתיים בניי 30 קיימים היום??
נשלח ב-16/4/2006 02:22
מצח יש לי שאלה
אתה לומד או עובד?
נשלח ב-16/4/2006 02:25
חיוש. יש גם אופיציה שלישית לומד, עובד, כל היום בנט.
נשלח ב-16/4/2006 02:28
כמה מתמידים בני 30 קיימים? מספרים אני באמת לא יודע. אבל הרבה. הרבה מאוד. כי אני, בחור, מכיר מבפנים. את, בחורה, רואה מבחוץ. השמות שהזכרתי עשו חיים? לכן ה'דבר אברהם' הי"ד ייעד את הרב וולבה כחתן לביתו? לכן הרב מבריסק לקח את הרב פיינשטיין כחתן לביתו? לכן הרב עובדיה כתב שתי ספרים פופלריים עוד לפני החתונה? לכן היו לו 'שקיות בעיניים' מחוסר שינה?
תלמדי, חיוש. תבדקי ותבררי. אותנו לימדו, ש"אם לא תדעי לך היפה בנשים", אם את לא יודעת איזה כיוון ללכת - "צאי לך בעקבי הצאן, ורעי את גדיותיך על משכנות הרועים"... תסתכלי בעקבות של הצאן שהלך לפניך ואחריו תלכי, שמה תרעי את הצאן שלך!
(ר'' ישראל מסלנט)