יש כאן אחד שחוזר פעם אחר פעם על האימרה ש"לא כל אחד בנוי לשבת וללמוד". אני לא יודע אם הוא טוען זאת בכדי להשקיט מצפון מסוים ולשכנע את עצמו שוב ושוב, או שבאמת הוא סבור כך.
כך או כך, עבורו אני מקדיש את הציטוט הבא:
"כל איש מישראל חייב בתלמוד תורה בין עני בין עשיר בין שלם בגופו בין בעל יסורין בין בחור בין שהיה זקן גדול שתשש כחו אפילו היה עני המתפרנס מן הצדקה ומחזר על הפתחים ואפילו בעל אשה ובנים חייב לקבוע לו זמן לתלמוד תורה ביום ובלילה שנאמר והגית בו יומם ולילה":
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-20/4/2006 23:17
אבל מצח ומה עם האנשים """""""שבאמת לא יכולים ללמוד""""""""
מה אתה חולק על זה שיש כאלו אנשים....
נשלח ב-20/4/2006 23:18
מצח לא הבנת אותי בכלל, לא אמרתי כלל שאני בעד לא למוד,
ברור שכל אחד חייב ללמודף אבל אחד יותר ואחד פחות!!!
נשלח ב-20/4/2006 23:22
די הגיע הזמן שתהיו ראלים אפשר גם למוד שיעוראחד או שנים בערב או ללמוד חצי יום אולתמוך בלומדי תורה כשם שפרצופהם שונים כל אחד נולד עם הכישורים שלו
נשלח ב-20/4/2006 23:25
טוב. נהיה ריאלים.
נשלח ב-21/4/2006 01:30
מתי תבינו סוף סוף שהבן אדם עושה את הבגד ולא הבגד את הבן אדם, מה לעשות אמר החכם מכל אדם "האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב" ולא כל מי שהולך עם לבן כובע וחליפה וציצית עד הריצפה באמת ירא ה', יש מספיק רמאים גם בקטע הזה.
נשלח ב-21/4/2006 01:32
טוב, תיכף נבין.
נשלח ב-21/4/2006 10:19
יצחק54.
רחל כנראה עדיין לא הבינה.
נשלח ב-21/4/2006 16:05
לכל מי שלא הבין, הרבה פעמים מה שלא עושה השכל עושה הזמן!!!
נשלח ב-21/4/2006 16:54
אתם בורחים מהשאלה:
האם בחור בגלל שיוצא לעבוד (ומדובר שראוי לו לצאת לעבוד, וללמוד בשאר הזמן) יפסיד בשידוכים?
והתשובה היא חד משמעית: כן.
בגלל שטיפת המוח שעוברות הבנות בסמינרים.
ותענו נכון האם כשמציעים לכם (אפי' אתם גולשי נט 23 שעות ביממה) שידוך של בחור שלמד בישיבה לשעבר.
האם אתם ממשיכים לשמוע ולהתעניין או שבזה נגמר הסיפור. ואתם לא מתעניינים אם הוא באמת יר"ש, קובע עיתים לתורה, וכו'.
לעומת שידוכים ששמעתם שהבחור לא בדיוק משפשף את הספסלים(אבל הוא במסגרת הרגילה), אבל הוא בחור לעניין וכו', ויש כסף להורים שלו וכו', והמשכתם להתעניין הלאה בשידוך, אפי' שהוא לא ה"למדן".
כאן טמון הכלב.
נשלח ב-21/4/2006 18:16
צודק וזה כואב הלב מאוד....
נשלח ב-22/4/2006 21:05
הבעיה נכונה ביסודה, אבל בלי שום קשר לסיבה שאתה מציע.
אתה טוען שהסיבה לכל זה הוא שטיפת מוח שעוברות הבנות בסמינרים.
אז מה אתה רוצה? שיתחילו להטיף להן להתחתן עם שחקני כדורסל ולהקים בית ספורטיבי? הצורה האידאלית של כל יהודי זה לשבת וללמוד כל חייו. אז יש כאלה שקשה להם, יש כאלה שנאלצים לשרת את הכלל ויש כאלה שמוכרחים לדאוג לקיום הלימוד של אחרים. אם על זה לא נחנך את בנותינו, שלימוד התורה הוא הערך המקודש בחיים, אז לאיזה ערכים נחנך? יש לך הצעה חילופית? בגלל שישנם בחורים עובדים שהם טובים יותר [מבחינות מסוימות] מבחורים לומדים, לכן נשנה את כל סולם הערכים שלנו? מה קורה לך?
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-22/4/2006 23:48
שבוע טוב זה נכון מאד יש לבנות בסמינרים שטיפת מח אני מכירה בחורה יפה ומוכשרת בעלת משרה טובה שרוצה בחור שישב וילמד כל החיים זה הכול שטיפת מח היא לא מבינה את מהות החיים האלו אם לא היתה שטיפת מח בסמינרים שגם בהם צריכים לעשות שינוים אז הבנות היו מחפשות בחור טוב ולא מתחתנות עם הישביה רק עם הבחור ומבינות שבחור עובד זה לא חיסרון
נשלח ב-23/4/2006 00:10
משפחת יצחק, על פניו נראה שאין לכם שום טיעון ערכי למה להעדיף בחור עובד על בחור לומד. יותר נראה שיש לכם שאיפה לראות איך בנות הסמינרים מעדיפות בחור נגר על בחור למדן.
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-23/4/2006 00:48
למצח תבין אני לא נגד בחורי ישיבה אבל מי שמחמם כסאות בישביה אז חבל על הזמן צא לעבוד ובנות באמת עוברות שטיפת מח בסמינרים אבל תזכור שבסוף מתחתנים עם האדם ושמענו על הרבה עילוים בתורה אבל לא במידות