פתחתם חזית נגד בחורי ישיבות, והנמכתם פרופיל בתואנה שישנם כאלה שסתם מחממים ספסלים. פתחתם חזית נגד החדרת ערך בית של תורה בסמינרים, והנמכתם פרופיל בתואנה שיש כאלה בעלי מידות למרות שאינם בני תורה. אז מה אתם רוצים???
שוב, לא נראה שיש לכם משנת חיים סדורה. כנראה שאתם לא מרגישים בנוח עם העובדה שהבעל אצלכם עובד ולא לומד, אז אתם מעדיפים לראות כמה שיותר בוגרי ישיבות שמסדרים קרטונים או נהגי הסעות, העיקר שלא ילמדו.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)
נשלח ב-23/4/2006 01:11
מר מצח, זה לא שאנחנו נגד הבחורי ישיבות,
אלא האלה שסתם מחממים את ספסלהים בישיבותיהם, ולא עושים כלום עם עצמם,
חרם עליהם, ורק אחרי כמה שנים הם קולטים על מה שעבר עליהם, ואז בוכים
אבל לא בוכים על חלב שנשפך,
נשלח ב-23/4/2006 08:01
אבל רק עליהם רחל!
רק עליהם!
כי השאר פיקס!
נשלח ב-23/4/2006 16:25
וודאי שבחורה מיוחדת שרצונה בבן תורה אמיתי, וכל חשקה להקים בית של תורה והיא מוכנה להסתפקות במועט בעבור זה, היא צריכה לקחת רק בחור שיושב ולומד כל היום. ואין חולק על זה.
אנחנו מדברים על בנות שרוצות שיהיה בית עם כסף, ורוצות קצת בית פתוח וכו', והם רוצים שהבעל יעזור בבית וכו', עליהם אנחנו מדברים, מדוע להם שטפו את המוח לקחת דווקא בחור שישב כל הזמן על הספסל.
ואפי' אם הם קיבלו באמת בחור שישב ולמד (ולא חימם ספסל סתם), הם פשוט גורמים לו לעזוב את הגמ' לטובת עזרה בבית ועבודה וטיולים, אז למה שבחורות כאלה לא יקחו בחורים שלומדים בערב או חצי יום,
בגלל הסטיגמא, ועל זה אנחנו קא בכינא.
נשלח ב-23/4/2006 16:46
בס"ד
כי הניסיון לצערינו אומר שבחור שיצא בגיל כה צעיר מהמסגרת הרוחניות שלו ירדה והוא עם יראת
שמים כמו שהוא בישיבה וזה נראה לי ברור..
וזה שונה מאדם שמתחתן ונהא יוצא מחוץ למסגרת כיון שבחורצעיר לא מחוייבב לכולם ואתה אף פעם לא
יכול לדעת מה עבר עליו כשהוא היה בחוץ אבל אדם שמתחתן אוטומטית הוא מתבגר יותר ...
הדבר אמור בפרטיות ולא בכללי ברור שישנם בחורים שיצאו מהמסגרת והצליחו לשמור על עצמם אבל אני
מאמין שגם הם יודו שמוחץ מסגרת הישיבתית יותר קשה לשמור על רוחניות ...
נשלח ב-23/4/2006 16:49
יש כאן שתי ביטויים, שהייתי שמח אם יפסיקו להשתמש בהם. א. שטיפת מוח. ב. חימום ספסלים.
כמו שללמד ילדים כללי זהירות בדרכים זה לא שטיפת מוח, כך לימוד ערך בית יהודי זה לא שטיפת מוח. זה עניינים בסיסיים ביהדות שבת ישראל צריכה לגדול עליהם. בחורים בישיבה לא מחממים ספסל. גם אם הם לא יצאו ראשי ישיבות דגולים, לימוד התורה מעצב את אישיותם יותר מאשר לשמש נהג הסעות. בחור שנמצא בישיבה, למרות שהוא לא ממצה את כוחותיו, אבל הוא חי באטמוספירה רוחנית גבוהה שאמורה לחשל אותו לקראת היציאה לחיי העוה"ז.
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)
נשלח ב-23/4/2006 16:53
אני רוצה להסביר משהו לגבי שטיפת מח....
התורה היא שטיפת מח ה' מצווה עלינו לעשות שטיפת מח שטיפת מח היא דבר חינוי לקיותינו כי לולי
היא איך היינו מכיניסים לעצמינו שאסור לכעוס על השני שצריך לחייך לו שאם אני לא יקום בבוקר
לעבודה יפטרו אותנו ...
השאלה היא במה אנו שוטפים את מוחינו אז אנו באים עם בקרה שיכלית וחושבים זה אני רוצה שיכנס
לראשי כן כן וגם זה וגם זה רשימת מכולת...
ואז אנו מתחילים לשטוף את מוחינו...
אז מהיום שטיפת מח היא לא מילה מגונה רק תדעו לשטוף בדברים טובים שלא תטבעו...
נשלח ב-23/4/2006 16:55
אבל מצח, אתה מקשיב לעצמך לפעמים?
אתה אומר פה שעדיף שבחור ישיבה יישב ולא לעשות כלום, ברור שלא תסכים עם הביתוי "לחמם את הספסלים" כי זה חודר ללב וזה כואב, ועוד יותר כואב שזה המציאות,
הלוואי שרק 50% היו יושבים רק חצי יום ולומדים, כבר היה שווה..
נשלח ב-23/4/2006 16:57
מצח. אני יסביר לך מה זה חימום ספסלים.
ב"ה למדתי בישיבה הרבה שנים, ומתוכם חיממתי ספסלים,
הכוונה שבמקום ללמוד עשיתי דברים אחרים, אבל על הספסל בישיבה.
ודווקא אחרי שיצאתי לעבוד חצי יום, מתי שחזרתי לישיבה, למדתי כמו שצריך.
אני ב"ה כבר לא בשידוכים, ואין לי עניין להראות את עצמי, אז זאת האמת.
נשלח ב-23/4/2006 16:59
מושלם, דיברתי על בחור שלא ממצה את כוחותיו. לא על בטלן שלא עושה כלום.
(רבי נחמן מברסלב)
נשלח ב-23/4/2006 17:00
מושלם.
גם אם בחור יושב בישיבה ומחם את הספסלים זה שומר עךליו מפגעי הרחוב ומי לא יודע מה קורה
ברחוב וזה עדיף שבחור יישב בישיבה וילמד שעה ביום מאשר שיסתובב שם ...
וכל ההסברים שמי שחזק בדעויו הוא יזהר וכו' זה טוב לסיפורים אבל למציאות זה לא שווה הרבה..
המשגיח ר' חצקל היה צריך עם אחת להגיע לת"א אז לקחו אותו ברכב וילונות סגורים הכל אטום הוא
אמר כשהגיע חזרה לב"ב שהוא צריך לטבול כי הוא הרגיש את הטומאה...
נו אז אנו מה נגיד...
נשלח ב-23/4/2006 17:07
ברור שאם אין לו מה לעשות שיעשה את זה בישיבה, אבל שיחפש לו איזה תעסוקה וכך אני בטוח שיהיה לו יותר סיפוק,
והמשגיח שלי תמיד אמר, אם אין סיפוק אין לימוד,
ובטוח אני שבחור שיש לו חצי יום עבודה וחצי יום תורה, אז הוא מנצל את התורה עד הסוף, כי רק אז אפשר לשים לב כמה הזמן יקר לנו,
העולם עומד על תורה, "עבודה", גמילות חסדים,
חברה נצלו כל רגע,
השעון מתקתק קדימה, ואי אפשר להחזיר אותו לאחור!!!
נשלח ב-23/4/2006 17:26
מושלם.
ומה יהא על הרוחניות שלו???
נשלח ב-23/4/2006 17:28
תיקון טעות: ציטוט מדברי רבנו בחיי על חומש דברים ל, יד:
ועל זה דרשו רז"ל על שלשה דברים העולם עומד, על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים, על התורה זהו בפיך, ועל העבודה זהו בלבבך זו עבודה שבלב, ועל גמילות חסדים זהו לעשותו.
(רבי נחמן מברסלב)
נשלח ב-23/4/2006 17:36
מצח, מה עם המשנה יגיעת שניהם משכחת עוון, וטוב תורה עם דרך ארץ.
ודרך ארץ קדמה לתורה. (תעיין במפרשים שם מה זה דרך ארץ - ולא מה שאמר לך הרבי בחיידר- או המורי בבית ספר שלך).