|
|
| נשלח ב-21/4/2006 11:53 |
|
| |
הרב מיכי לשיטתתך כי הסיפור בהגדה הנו הילכתי. איך אתה מסביר את קריאת התלמידים הגיע זמן ק"ש . מתרעין על עובר זמן ק"ש ולא שהגיע הזמן הדבר לא תמוה בעיינך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2006 12:28 |
|
| |
מיכי
לא קיימת את שני התנאים, גם לא ענית לעניין, כי עד לרגע זה לא ציינת אפילו מקור אחד לזה שההסבה, העניין שלה הוא צורת ההסבה של זמן מצריים, אדרבה בכל המקורות כתוב להיפך גמור. וכן ברמ"א כתוב בפירוש שהוא משום שהנשים סמכו על הראבי"ה ולא שהוא המקור למנהג הזה ולשאלה הזו לא ענית עד לרגע זה.
מה כן ענית? בדיחות קרש, גסויות ודברי שחצנות ויוהרה. מילא אבל למה זה צריך להיות כל כך ארוך ומסורבל למה לא להגיד פשוט:
"טעיתי, דיברתי שטויות ואין לי תשובה"
זה גם קצר וגם לעניין
בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2006 13:51 |
|
| |
אני מודה, שלא נעים לי להתערב, אבל מאידך, גם לא נעים לי לקרוא כאן, והשני גובר על הראשון.
בריסקער,
אם יש לך מה לומר ברמה העניינית, אמור. דרך הביטוי התוקפנית והמעליבה שלך אינה מוסיפה תוקף לטיעוניך, אלא להיפך. כמי שיודעת בודאות שמיכי מסוגל לטעות (ואף מרבה לעשות זאת ), אין לי בעיה עם התקפה על עמדותיו, אבל גם את זה יש (לענ"ד) לעשות בצורה נינוחה ובטוב טעם. הדרך בה בחרת היא גם בלתי נעימה, אבל בעיקר בלתי ראויה למקום בו עוצרים (נושמים קצת, סופרים עד עשר) וחושבים. תודה מראש ומקרב לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2006 14:10 |
|
| |
אםשלום זו שיטת בריסק להעליב לפגוע לרמוס וכו. יש שעור לכל דבר וצריכים לעמוד בה . והכל לכבוד התורה
תוקן על ידי - ירוחםשם - 21/04/2006 14:14:36
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 00:59 |
|
| |
בריסקער, מכיון שאמשלום מורתנו תליט"א אומרת שקשה לה לקרוא את האשכול, אחזור ואתייחס בקצרה (כפי שאתה מבקש): אנא קרא שוב את הודעותיי, והפעם לשם שינוי תוך שימת לב. תגובותיי לשאלותיך, עד האחרונה שבהן, כבר מופיעות שם. אם תידרש הבהרה, אשמח לספק אותה (ובלבד שאשתכנע שקראת בתשומת לב, ואינני משחית את מילותיי לריק).
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 12:16 |
|
| |
אמשלום
אולי יש צדק בדבריך אבל חבל שאת חד סטרית מה דעתך על המשפטים הבאים:
"ראה ריש שיר השירים", האם את יודעת איזה רמז גס זה? וכן הלאה: "אני ממליץ לך ללכת דחוף לשפר את הבנת הנקרא" "המצב שלך בתחומים אלו אנוש ממש", "בהבנת טכסטים הלכתיים יש מקום רב לשיפור. אגב, זה די אופייני לבריסקרים"
אם את רוצה להטיף מוסר בבקשה, אבל גם לצד השני ובפרט אם הוא מתיימר להיות "רב" בישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 15:19 |
|
| |
בריסקער. לאחר עיון בדברך ראיתי כי יש צדק בדבריך. (זה לא אומר שאני חושב שאתה צודק.) ועל כך אני מבקש מחילה. אם יכולתי למחוק מה שכתבתי היתי עושה כך. ראה חתימתי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 15:38 |
|
| |
בריסקער, אני חוזר ומפנה אותך, וביתר עוז, לקורס ממצה בהבנת הנקרא. מצבך בתחום זה נראה כעת עוד הרבה יותר אנוש ממה שחשבתי קודם לכן. בדבריי עניתי על כל שאלותיך, ואתה אינך מתייחס אלא חוזר לשאול שאלות מטפשות בביטחון מוחלט. העובדה שאינך יודע לקרוא רמ"א ושו"ע. ושאתה לא מבין מילה ממה שכותבים אליך (או לא רוצה להבין), מורה לי שחבל על הזמן ועל השחתת מילים בתשובה אליך. אתה לא מצליח לקרוא, או לא טורח לקרוא. מחק את המיותר. ולפני שאתה חוזר ומיילל על חוסר נימוס בהתייחסות כלפיך, קשוט עצמך. על דברי האיוולת שבהם ביססת את המתקפה הבומבסטית שבה פתחת, אני יכול רק לשלוח אותך לשיר השירים. אני לא מכיר צורת התייחסות אחרת לשוטה מתנשא כמוך (שהרי על כך אמרו לנו בעלי ההגדה: אף אתה הקהה את שיניו).
מיכי
מיכי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 18:03 |
|
| |
אמשלום
איקון ירוק של הסכמה.
רמזור צהוב או אדום לניצים.
בתור צופה מן הצד שאפילו לא היה לו זמן לעיין כיאות בדברי קודשם של החולקים -
אני מבין שיש כאן מחלוקת על מה שאמרו ועל מה שהתכוונו ר"י קארו בעל השו"ע והרמ"א בעל
ההגהות.
כמדומה שהדרך לבדוק את הדברים היא כזו:
להעתיק מה הם אמרו.
מיכי יכתוב, צמוד לטקסט, מה הוא מבין.
בריסקער יכתוב, צמוד לטקסט, מה הוא מבין.
אחר כך בריסקער יכתוב, צמוד להעתקת הטקסט של מיכי, עם מה הוא לא מסכים ומדוע. נניח, על פי
שיקולים מתודולוגיים.
ואז מיכי יענה כנ"ל.
אסור לשני הצדדים להשתמש באף מילה של ניאוץ, אפילו פסוק קצר של שיר השירים. הערות כאלו
יימחקו מייד.
אם השיטה הזו מקובלת על שני הצדדים, הם מוזמנים לאשר אותה, למרות חוסר האמון המושרש זה
ביכולתו של זה לעשות זאת. סמיילי.
עד אז, האם לא חבל על זמן ההקלדה והקריאה?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 19:14 |
|
| |
מיימוני, מבחינתי תוכל למחוק הכל. אני לא דן עם שוטים, שכן - כהגדרתך - חבל על זמן ההקלדה והקריאה. רק דבר אחד גרוע בעיניי משוטה, שגם עמו אפשר לדון בדרך מתאימה: שוטה בעל בטחון שאינו מבין שהוא כזה. על כן המלצותיי אליו כולן בעינן, כולל הפעילות הברוכה שהוא יכול לבצע בזמנו החופשי.
גם זה יכול להימחק מבחינתי.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 20:14 |
|
| |
ירוחם
תודה על דבריך. חבל שמיכי לא יכול ללמוד ממך כיצד להודות על טעויות.
מיימוני
אני מוכן לזה כמובן, ואדרבה כל מי שיעין קצת כמו שעשה ירוחם יראה שיש צדק בדברי.
מיכי אני מציע לך לעשות כדבריו תכתוב את דבריך ועל זה אני את דברי ונראה מה האמת. חבל שאתה ממשיך עם שפת הביוב שלך. זה רב בישראל??? אדרבא מיימוני הציע הצעה הגונה מאוד למה צריך לקלל בגלל זה ולנבל את הפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 20:27 |
|
| |
ירוחם
"האיזכור מהמשנה של הרי אני בן שבעים שנה ולא זכיתי שתאמר יציאת מצריים בלילות. הרי כל הפרשנים עומדים על כך כי בן עזריה לא היה בן שבעים זה בכה וזה בכה. זו לא אליגוריה? אולי הפרוש שלי לא יהיה מקובל עליך אבל לע"דהכונה של בןן עזריה היתה:שבעים שנה לא הזכירו את יציאת מצריים זה הזמן לערך שעבר מאז החורבן. ואולי זה הזמן גם שחז"ל בחשבונם ,"חישבו את קץ". כמו מחורבן בית ראשון ועד הגאולה בנין בית שני.ממתי אין אליגוריה אצל חז"ל. הרי באליגורות משלים ומדרשים (דברים שצריכים לדרוש) מלאה כל ספרות חז"ל". מהירושלמי משמע (וכן יש לדבר סמך במכילתא) שדברי ראב"ע "הרי אני כבן שבעים שנה" הם פשוטו כמשמעו שהיה כמעט בן שבעים שנה ואין צורך באלגוריה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 21:01 |
|
| |
בריסקער, המלצתו של מיימוני אכן ראויה באופן תיאורטי, אבל זה נכון רק כלפי בני שיח נורמליים וקשובים, אשר מוכנים ללמוד ולהודות בשגיאות. לכן אין לי כל עניין לדון עמך, הן בגלל התייחסותך והן בגלל שאתה לא קורא את מה שכותבים אליך, וניכר בעליל שאינך מעוניין ללמוד אלא רק להתפרע. ומכיון שאני את לקחיי (המועטים מאד) מן הדיון הפקתי, ואתה כנראה אינך מעוניין להפיק מאומה, אז העניין כולו הוא בזבוז זמן. אמנם אם אראה אינדיקציה מסוימת לכך שאתה קורא באופן ענייני את מה שאני כותב, יהיה טעם להתחיל לדון (לשם כך עליך לעבור שוב על מה שנכתב עד כה ולהתיייחס עניינית, וגם לחזור בך מכמה שטויות שכתבת). בינתיים איני רואה כל טעם בדיון.
באשר לשפה ולהתייחסות, תרשה לי לגחך אל מול השגיך המפוארים בתחום זה.
ועוד הערה באשר לדברי ירוחם: כדאי שתברר אצלו למה הוא התכוין, שכן גם אני טעיתי בדבריו כמוך עד שבדקתי זאת עמו באישי.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 21:03 |
|
| |
אני לא מבין. למה לדבר לא יפה כשאפשר ללכת מכות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 22:08 |
|
| |
מיכי
לפי מיעוט השגתי, כאשר אדם מוכן לדון ומסכים על מתודולוגיה, זה חצי ההישג.
לכן אני מצטרף לבקשה להעתיק דברי השו"ע והרמ"א עם ביאורך.
אילו היה לי מעט יותר זמן אזי הייתי עושה זאת בעצמי. אבל אין לי. ואני מסתפק בבקשה למען
הכלל.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|