בית פורומים שידוכי חרדים

איך מחליטים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2006 02:22 לינק ישיר 

מה אתם אומרים על התשובה שהסבתות נותנות... כשזה יהיה בעשרט אתה תרגיש... אני לא מאמין בזה אבל יש כאלו שאמרו לי כן אני הרגשתי שזה זה זאת היא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 10:25 לינק ישיר 

אם את רוצה אותו, אז תחליטי, אין רעיון יותר טוב מזה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 10:49 לינק ישיר 

ראשית.

"שקית ברוח" איזה ניק יפיפה זה פשוט לירי,ספרותי.( אני ממשיך לדמיין שלכת.רוח סערה ואנשים אצים להם לביתם שברקע

שקית עפה ברוח .תודה לך.).

שנית את צודקת ולא צודקת.

ודאי שאדם שמבסס את החלטתו בלקיחת בן זוג לחיים (כמה מנוכר זה נשמע) על שכל בלבד הוא אומלל אבל!!!!!

יש אנשים שכל חייהם מתנהלים כך ! אז להם זה הכי טבעי והכי נכון!

ובנוסף צ"ל שבשיקול דעת נכון בענייני השידוך צריך שיהיה 70% שכל ו30% רגש (תתוכחו על האחוזים זו לא הנקודה )

העניין הוא שמי שמחליט ע"ס שכל או ע"ס רגש בלבד הוא קרוב לוודאי ימצא שהוא לא מרוצה מהחלטתו לאחמ"כ!.

לכן ההכללה פה היא לא נכונה לדעתי (רגש או שכל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 15:44 לינק ישיר 

מסכים לחלוטין. שילוב של שני הדברים רגש ושכל אם מקום יורת לשכל מאשר לרגש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2006 16:04 לינק ישיר 

המנהל שימי בפרק ג' מדבר על מה שאתם דנים פה על הרגשות ומחשבות... אני מביאה קטע אחרון שקשור לנשוא. ********הרשו לי להגיד משהו שאני מרגיש -שאני אומר דברים אלו אני חושב שזה בין הדברים שמייחדים אותנו כיהודים חרדיים הקב"ה לא מונע מאיתנו להשתמש ברגשות להיפך ישנם מצוות שמחויבות ברגשות כגון "ואהבת את ה' אלוקיך" אבל מצד שני לצד הציווי להשתמש ברגשות ציווה אותנו להחזיק במושכות הרגשות כשציווה להרוג את כל עם עמלק בלא להשאיר זכר למרות הרגש הטבעי של "הרחמים"**********

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 16:16 לינק ישיר 

שירה ו advvvv,

בקשר למה שכתבתם בתחילת האשכול- אני לא סבורה שבאשערט חייב להופיע בקול תרועה רמה, בטן מתהפכת וברק חלומי בעיניים כמו גם לא בשאלות לאין ספור וחיבוטי נפש עזים..
הצגתם שני מקרים קצוניים בהם מרגישים בדרך הפוכה ש"זה הוא זה" (). לענ"ד הרבה מהזוגות מחבבים זה את זה, בלי אהבה בוערת או התלבטויות מייסרות.. כמובן קיימות גם הדרכים שהצגתם, אך אין להציגם כדרכים הבלעדיות להחלטה. (ושירה- מה פתאום להפסיק להפגש עם משהו שהתלהבת ממנו?! איפה כתוב שאסור להרגיש?!? ואני לא מדברת על בחור שהפרטים האישיים שלו לא תואמים את רצונך..).

בקיצור- קיימות שלוש תשובות לשאלה הפותחת את האשכול ושלושתן נכונות, כל מקרה לגופו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2006 21:03 לינק ישיר 

קודם כל תודה על כל התגובות!!
שנית, לא התכוונתי להתלהבות שמקורה במקראה חיצוני וכו' אלא להתלהבות שמקורה בכימיה מצוינת.

מהתגובות השונות התחדד אצלי מה שידעתי שהמינון בין השכל והרגש אינדיבדואלי ותלוי במקרה ובנפשות הפועלות.
אני מכירה מקרים בהם השכל שלט בהחלטה ומקרים בהם הרגישו שזה זה...

(שקית,
לא מתחתנים עם מישהו שאפשר לחיות איתו, אלא עם מישהו שאי אפשר לחיות בלעדיו
       - אהבתי........)

שבוע טוב!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2006 21:14 לינק ישיר 

אז זה נכון שהקטע של "כשזה יהיה זה אתה תרגיש" הוא נכון???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2006 21:16 לינק ישיר 

לשאלה כזאת יכולים לענות בבטחון רק בעלי נסיון.. לא נראה לי שייש כאן אחד כזה..
אנחנו יכולים רק לשער.

אני מאמינה בזה אגב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2006 21:22 לינק ישיר 

היא אומרת שהיא יודעת שזה נכון.. ואגב דלת את מאמינה בדבר שאת לא יודעת אותו בביטחון?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2006 21:48 לינק ישיר 

תודה על המחמאות אך...
המשפט אינו שלי.

בסך הכל קראתי אותו פעם, ואהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2006 22:57 לינק ישיר 

רוצה להאמין.. תאר לך שלא היינו מרגישים?.. המצב נשמע מסוכן מכדי שאאמין בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 01:16 לינק ישיר 

מגיבה בשקט. כימיה או אישיות? • אתה בוחר בבן זוג הלא נכון כי אתה מתרכז יותר בכימיה מאשר באישיות שלו/שלה. • כימיה מדליקה את האש, אך אישיות טובה מונעת מהאש לדעוך. ראי עוד באשכול החדש של שדכנית. לכמיה אני קורא התלהבות אהבה ממבט ראשון איך שתרצי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 01:26 לינק ישיר 

דלת. אולי לא היינו מרגישים באותו הרגע אבל היינו מבינים שזה מתאים לנו מה כ"כ גרוע בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2006 09:51 לינק ישיר 

כשדברתי על "להרגיש שזה מתאים לנו" לא התכוונתי להתאהבות וכד' אלא להבנה שזה מתאים, וגם קצת רגש- לפחות חיבה, משהו. זא'- הרגשה ש"זה זה" המבוססת על המון שכל והתחלה של רגש, לא התכוונתי ב"הרגשה" לרגש נטו, אלא למן הבנה פנימית שהגעתי לסוף הדרך ומצאתי את האדם הנכון.. תוקן על ידי - דלת_אחורית - 16/04/2006 9:53:02

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איך מחליטים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.