בית פורומים שידוכי חרדים

אוי ואבוי - זיפים ! ! !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2008 10:14 לינק ישיר 

'גודאסיק', שני דברים נתעלמו ממך. א. דברי האבן-עזרא שאמר 'כי הבגד עושה את האדם' - אין מה להתפלמס בנושא זה, כל אדם בתת מודע שלו דן ומקטלג את העומד מולו ע"פ מראהו החיצוני לטוב ולמוטב (במיוחד בציבור החרדי!). ב. דברי הרמח"ל ב'מסילת ישרים', 'שהתנועות החיצוניות מעוררות את הפנימיות', ז"א, שבשביל לקבל ביטחון עצמי ולהוציא את היופי הפנימי - כהגדרתך, פעמים שדרושה איזושהי פעולה חיצונית על אף שלכאורה בהסתכלות סלקטיבית היא נראית סתמית ומגוחכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 10:45 לינק ישיר 

בס"ד

כל אדם בתת מודע שלו דן ומקטלג את העומד מולו ע"פ מראהו החיצוני לטוב ולמוטב (במיוחד בציבור החרדי!).

אני לא אתווכח איתך אם זה נכון או לא, מה שנראה לי הוא שדווקא הציבור החרדי אמון לבדוק אדם ע"פ תוכו ולא ע"פ חיצוניותו.

'שהתנועות החיצוניות מעוררות את הפנימיות'

מגוחך לחשוב שהרמח"ל התכוון ללבוש או במיוחד לזיפים בזמן ספירת העומר האמורים להיות מקור לגוואה ולא מקור לחוסר ביטחון עצמי.

פעמים שדרושה איזושהי פעולה חיצונית על אף שלכאורה בהסתכלות סלקטיבית היא נראית סתמית ומגוחכת

אכן לאנשים שרוצים הישאר בגדר "אנשים סתמיים ומגוחכים" פעולה כזאת תעזור להם יותר נכון הם חושבים שהיא עוזרת להם, כמו אותו טיש חסר ביטחון עצמי שחושב שע"י השפלת השני ירומם א עצמו- אכן לרגע הוא מרגיש כך אך אחרי כמה זמן המצב שלו בכלל באדמה...
אבל אם אנו עוסקים באנשים שרוצים קצת לרומם את עצמם מנחיתות ומתנועת העדר שפשתה בכל המין האנושי ורוצים להיות מאותם אנשים שמתעלים על עצמם- ואני מאמין שעוד יש כאלו- ישנה אפשרות אחרת ישנה דרך אחרת היא קת שוה קצת כואבת אבל היא שווה כל שנייה.

נסו ותיווכחו.
בהצלחה לך ושאר האנשים.

נ.ב. תחסוך ממני משפטים כגון "מי אתה חושב לעצמך חתיכת סנוב מתנשא", "אתה חושב שאתה יותר טוב מכולם..."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2008 11:34 לינק ישיר 

כל אדם בתת מודע שלו דן ומקטלג את העומד מולו ע"פ מראהו החיצוני לטוב ולמוטב (במיוחד בציבור החרדי!).

אני לא אתווכח איתך אם זה נכון או לא, מה שנראה לי הוא שדווקא הציבור החרדי אמון לבדוק אדם ע"פ תוכו ולא ע"פ חיצוניותו. 

אסיק- הציבור החרדי הוא אחד הציבורים שהכי אכפת לו מחיצוניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 12:13 לינק ישיר 

בס"ד

אתם ודאי מתכוונים לגבי לבוש חרדי או לא- חולצה לבנה, כובע וחליפה, חצאית ארוכה/קצרה,- אני לא מדבר על זה אנו מדברים פה על הופעה נאה או פחות נאה בגלל הזיפים, על זה אני מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2008 12:30 לינק ישיר 

‏'אסיק' היקר, אתה כתבת את ה'רצוי' ואילו אני כותב את ה'המצוי'. באשר לרמח"ל - הוא כתב טבע שהבורא הטביע בברואיו, ובזה השתמשתי. את ה'נ.ב.' שלך, לא הבנתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 12:40 לינק ישיר 

בס"ד

אכן אני כתבתי את הרצוי ואתה כתבת את המצוי, אבל תן לי לתת לך עיצה, כשאתה משיל מעליך את המצוי ומעטף ברצוי בכנות אמיתית ומתוך הרגשה עמוקה שזו היא האמת....

האדם היושב מולך ירגיש זאת....
הוא יבין זאת....
הוא יעריך זאת...
הוא יכבד אותך בעבור זה...

ו- אם מדובר בבחורה היא תאהב אותך בשביל זה...

מה אתה אומר זה שווה את זה....

לא רק- הרגשתך האישית תשתנה, לא תרגיש יותר עוד כלי משחק-בובות מריונטה- באיזשהוא משחק שכלליו לא ברורים או טיפשיים.
תהיה אדם חוש]פי אדון לעצמך, חבר תאמן לי ההרגשה היא מקסימה, מדהימה, מרוממת.
פשוט אדירה!

איני חולק על דברי הרמח"ל בהחלט, אך הדבר עליו הוא דיבר מדבר על שינוי התנהגותי שמפשיע על הפנימי, שינוי התנהגותי לא שינוי של לבוש חיצוני.

את הנ.ב. תשאיר בצד- לא משנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2008 13:11 לינק ישיר 

דברים של טעם אמרת!. אני מקווה שאכן הציבור שלנו ישתנה לטובה - כרוח דבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 13:22 לינק ישיר 

בס"ד

מצטרף לתקווה.
אך תרשה לי להיות נאיבי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2008 13:34 לינק ישיר 

‏(‏-; נאיביות זה ציווי אלוהי: "תמים תהיה עם ה' אלוהיך".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 14:13 לינק ישיר 

בס"ד

קישור משעשע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2008 15:00 לינק ישיר 

איך הפך אשכול על חיצוניות (ועוד בעיה זמנית!) לאחד האשכולות הנקראים ביותר והמוגבים ביותר בפורום בפרט ובפארק בלבד....

בחור ישיבה, אין מצוה לסבול!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 23:49 לינק ישיר 

חחח, אתה מתפלא??
אתה יוצא מהבית בלי להסתכל שלוש פעמים במראה? אתה דואג לאיך שאתה נראה?
ברור....אז מה הפלא?...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2008 01:21 לינק ישיר 

וכמו שתמיד אמרנו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2008 12:42 לינק ישיר 

ואתה אומר את זה כי....?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2008 12:42 לינק ישיר 

מה כי??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אוי ואבוי - זיפים ! ! !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 29 30 31 לדף הבא סך הכל 31 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.