בית פורומים שידוכי חרדים

אוי ואבוי - זיפים ! ! !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2010 15:24 לינק ישיר 

נשמע מפחיד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 15:25 לינק ישיר 

בית סוהר! כבר אמרנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 15:28 לינק ישיר 

אוקי,לא מתווכחת! =)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 15:30 לינק ישיר 

אני עד עכשיו מתחרטת שלא שאלתי אותו
קצר ולעניין!

ואז גם הייתה לנו פדיחה לספר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 15:44 לינק ישיר 

בס"ד
אחד מהעובדים אתלינו במשרד-דתי
מגדל זקן,שאלתי אותו האם הוא מגדל בגלל העומר,
הוא ענה לי שכן
אבל אמר שביום שישי הוא הולך לגלח לכבוד שבת.
מה אתם אומרים?
מותר לגלח ביום שישי לכבוד שבת או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2010 15:59 לינק ישיר 

א. יש לי חבר שפשוט לא גודל לו זקן. והוא מתקרב ל 30 היום, נשוי באושר.

ב. מנהג התימנים להתגלח בכל ערב שבת לכבוד שבת. והאריך בדבר המהרי"ץ (רבי יחיא צאלח, רב תימני מלפני כשלש מאות שנה) בתשובה, בספרו פעולת צדיק ח"ב סימן ע"ו, וזה מלשונו: "והנה הרב הגדול הרדב"ז והר"מ לונזאנו כתבו דכמה קהלות מסתפרים בכל ע"ש לכבוד שבת דעשה דדברי נביא עדיף דכתיב וקראת לשבת עונג. וכבר כ' הרב אור זרוע בפ' ואלו מגלחין מביאו רמ"א /או"ח/ סי' ר"ס דמצוה לגלח השערות כשהן גדולות לכבוד שבת שזהו מכלל העונג. עוד כתבו ז"ל דבל"ג ימים השערות גדולות ואדם מצטער בשבילן וכבר אמרו מצטער פטור מן הסוכה וק"ו אם סוכה דאוריתא פטרו למצטער בה כ"ש לזה המנהג שאינו מן הדין ולא סייג וגדר לשום דבר שעיקרו מן התורה או מדרבנן דבטענה כל שהו יוכל לדחותו". ע"כ. עיי"ש שהאריך.

ג. הרמ"ד ואלי בליקוטים שראו אור ע"י ר"י ספינר בשנים האחרונות, דעתו שאין שום ענין בלא לגלח הזקן, הן בימי הספירה, הן בימי בין המצרים, הן רח"ל באבלות. ודעתו שכל הדין הוא שלא לספר שער הראש, עיינו שם הטעם. וכותב שם שלא נמצא בשום מקום זכר לזה שאסור לגלח שערות הזקן, ושמנהג זה נמשך ממנהגי הגוים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:02 לינק ישיר 

אדםשתאנוש כתב:

א. יש לי חבר שפשוט לא גודל לו זקן. והוא מתקרב ל 30 היום, נשוי באושר.

ב. מנהג התימנים להתגלח בכל ערב שבת לכבוד שבת. והאריך בדבר המהרי"ץ (רבי יחיא צאלח, רב תימני מלפני כשלש מאות שנה) בתשובה, בספרו פעולת צדיק ח"ב סימן ע"ו, וזה מלשונו: "והנה הרב הגדול הרדב"ז והר"מ לונזאנו כתבו דכמה קהלות מסתפרים בכל ע"ש לכבוד שבת דעשה דדברי נביא עדיף דכתיב וקראת לשבת עונג. וכבר כ' הרב אור זרוע בפ' ואלו מגלחין מביאו רמ"א /או"ח/ סי' ר"ס דמצוה לגלח השערות כשהן גדולות לכבוד שבת שזהו מכלל העונג. עוד כתבו ז"ל דבל"ג ימים השערות גדולות ואדם מצטער בשבילן וכבר אמרו מצטער פטור מן הסוכה וק"ו אם סוכה דאוריתא פטרו למצטער בה כ"ש לזה המנהג שאינו מן הדין ולא סייג וגדר לשום דבר שעיקרו מן התורה או מדרבנן דבטענה כל שהו יוכל לדחותו". ע"כ. עיי"ש שהאריך.

ג. הרמ"ד ואלי בליקוטים שראו אור ע"י ר"י ספינר בשנים האחרונות, דעתו שאין שום ענין בלא לגלח הזקן, הן בימי הספירה, הן בימי בין המצרים, הן רח"ל באבלות. ודעתו שכל הדין הוא שלא לספר שער הראש, עיינו שם הטעם. וכותב שם שלא נמצא בשום מקום זכר לזה שאסור לגלח שערות הזקן, ושמנהג זה נמשך ממנהגי הגוים.

?????
לא נראה לי!!
ואגב,
גם לרב נויגרשל אין זקן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2010 16:09 לינק ישיר 

אם כבר לגלח שיער הזקן בכלל זה מנהג שנמשך ממנהגי הגוים.
זאת עם הטעם ש"מצטער פטור מן הסוכה" למה לא נתיר עוד מנהגים? ועל כגון דא יאמר מה שתיימנים אוהבים לומר: "לא נהגנו".

טיע, כמו שכתב הבחור לעיל תיימנים נוהגים להקל בזה.
מאידך ההלכה הרווחת ברוב עם ישראל היא שלאסור כלל תספורת ואין חילוק בין שיער הראש לתספורת הזקן.

אולי הבחור הוא תיימני ואולי הוא סתם מחפש להקל.

(ואכן לרב נויגרשל שליט"א יש זקן מאוד לא אחיד ולכן הוא מגלחו. אפשר לראות את חוסר האחידות בימי הספירה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:17 לינק ישיר 

כבוד המשגיח.

א. הויכוח הראשון הוא עם הרמ"ד וואלי, עיין על אריכות דבריו,טרם אתה נמהר להשיב. יש כמה טענות שישאירו אותך עם פה פתוח.
מנהג הגוים? הרמ"ע מפאנו והרמח"ל היו מגולחים. (י"א שהיינו דוקא שלא בא"י, אבל בא"י צריך לגדל הזקן. אולי.)

ב. הטענה שמצטער פטור מן הסוכה, אני מסכים שאינה קבילה אצל גלומי גוש קרוצי חומר בדור זה, אבל אם הרדב"ז ומהר"ם די לונזאנו אומרים את זה, הבה נוריד את הראש. בר מן דין, עד כמה שידוע לי ר' יחיא צאלח לאו קטלא קניא באגמא הוה. ובדורות ההם עוד היו חכמים אצל התימנים, (כדוגמת ה'מלאכת שלמה' של ר' שלמה בדני, פי' על המשניות, שמודפסות על המשניות שיש לך בבית/בבית המדרש.

ג. אני לא תימני.

ד. אני לא מחפש להקל, אני מגדל זקן כל ימות השנה, לפי שתשש כחי מלגלחו טרום כל פגישה. אלא שכתבתי שההוא שאמר לה, לא בהכרח פושע, שיתכן שכך מנהג אנשי קהילתו.

ברכות והצלחות לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:23 לינק ישיר 

תיקון טעות בהארתה של טיע.

רמ"ד וואלי לא כתב שהמגדל זקן זהו מנהג גוים, אלא שהמגדלו כאות אבל הוא נמשך ממנהג הגוים.

וגם בזה סרו תלונותיכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:23 לינק ישיר 

א. לא זכיתי לראות את הרמ"ע מפאנו והרמח"ל. אולי אתה כן.
יש דנים באיסור גילוח הזקן משום לא ילבש. כך שתרשה לי לפקפק בשבריך.
ב. איני יודע מסברה זו, לא ראיתי את המקור וגם אתה לא הגדת לי. ואצל התיימנים היו חכמים גדולים. בכל זאת עיין קצת בהקדמת המלאכת שלמה ותרווה נחת...
ג. ואם לא, אז?
ד. דברי היו מכוונים לבחור עליו דיברה טיע. כן כתבתי אני שיתכן וכך הוא מנהג אנשי קהילתו, בני יהדות תימן יצ"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:31 לינק ישיר 

מורינו המשגיח, העתקתי לך תשובה מהחתם סופר או"ח ח"א קנ"ט.

אבל אשר שם פניו נגד מגולחי הזקן, לא ידעתי מה הרעש הגדול הזה, לכו נא ונוכחה אי משום חוקת הגויים..... הנאמר שהוא מקור משחת, כאשר כתב על עם ה' אלו, לא ניחא למרייהו למימר הכי, והוא דבר דלא נמצא בש"ס ופוסקים וגם לא בשום ספר מספרי חצונים שיהי' הפרש בין ישראל לאינו ישראל בגילוח הזקן כי אז גם כל האומות היו מגדלים זקניהם...... אבל לא נמצא בשום מקום שיהיה בזה משונה מנהג גוים. ומה שרמז לספרי מקובלים שכתבו שלא להושיט ידים בדקני כלל אין לי עסק בנסתרות, אבל מהם ומהמונם הותרה הרצועה לגמרי בכל ארץ אטלי' שכל חכמיה מגולחי זקן ונתלים באילן גדול ר' מנחם עזרי' בעל עשרה מאמרות אבי המקובלים שהוא היה מגולח מבלי השאיר שערה א', וכן העיד עליו היש"ר מקאנדיא באילים שלו, והיה אומר שעפ"י חכמי המקובלים אין חוץ לארץ ראויה לכך, ומה אאריך במה שאין לי יד ושם בו, אבל אבותינו הנהיגו עצמם כן על צד ההכרח הגדול ולא מקור משחת ח"ו אלא בקדושה יתירה, והוא בימי גזירת תתנ"ו, והרועים וכדומה התירו גדוליהם להמכתתים רגליהם לשנות מלבוש ולגלח זקנם שלא יכירום האויבים כי אז כבר גלחו הגוים זקניהם עפ"י מעשה ממלך פולין א' שהי' סריס כמבואר בספרי הימים והתירו חז"ל שהיו בימים ההם לעשות כן, ולהיות גלוח הזקן דבר שאי אפשר להשתנות והיו נכלמים מאוד האנשים ההמה בשובם לביתם, על כן נשתרבב המנהג שלא לגדלו כלל רק סימנא בעלמא שזה יגולח ויגדל בקוצר זמן שבן לילה היה ורק אך מופלגי תורה היושבים בביתם הם מגדלים אותו, ואותן שלפני גזירה ההיא שברחו לארץ פולין לא באו לכלל זה. והנה זה ברור ונכון כי אילו היה תחלת מנהגו באיסור היה משום חוקי הגוים, אבל אחר שכבר נהגו ישראל לגלח, תו אין בו שום נדנוד ופקפוק כלל אפילו ריח איסור אין בו.

עיין על כל תשובתו.

ושמא תאמר שגם הוא לא ראה את הרמ"ע מפאנו....

תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 08/04/2010 16:33:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:38 לינק ישיר 

ואגב שכחתי, בגמרא בבא מציעא (פד,א), אם נניח שאנו מבינים מה שכתוב שם, שלרבי יוחנן לא היה זקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:59 לינק ישיר 

הרדב"ז בתשובה בח"ב תרפ"ז. וזה מלשונו. תו איכא טעמא דאיכא צער בגידול השיער למי שרגיל להסתפר ולא עדיף האי מנהגא ממצות עשה של סוכה דקי"ל מצטער פטור ובל"ג יום רבי טפי והאדם מצטער ובר מן דין אני ראיתי כמה קהלות שלא נהגו מנהג זה כלל ומסתפרים בכל שבוע כפי מנהגם לכבוד השבת וכיון שאין זה קבוע בכל ישראל אע"פ שאותו מנהג שנהגו להסתפר בר"ח אייר לא יהיה מנהג כלל נקיטינן כוותיה דהוי מנהג ממוצע ומינה לא תזוז.
ובאמת המהרי"ץ הוציא דברי הרב מהקשרם. ומ"מ חזינן מדבריו שהיה בזמנו מנהג כזה להסתפר בכל שבוע לכבוד שבת, ולא דחאו בשתי ידיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 17:16 לינק ישיר 

בס"ד
בפולמוס בין 2 תלמידי חכמים
אני לא מתערבת......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אוי ואבוי - זיפים ! ! !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 ... 29 30 31 לדף הבא סך הכל 31 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.