בית פורומים שידוכי חרדים

נקודות למחשבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2006 01:10 לינק ישיר 
נקודות למחשבה

הגיעה לידי מצגת.. לשיפוטכם

מבוא

•         עם שיעור גירושין של למעלה מ 50% בעידן של ימינו, כנראה שיותר מידי אנשים טועים בבחירת בן זוג לחיים. להימנע מלהפוך לחלק מהסטטיסטיקה, נסו להפנים 10 תובנות.

השינוי שאחרי

•         אתה בוחר את הבן זוג הלא נכון כי אתה מצפה ממנו/ ממנה להשתנות לאחר החתונה. הטעות הקלאסית.

•         לעולם אל תתחתן עם פוטנציאל!*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />*:namespace prefix = o />

•         חוק הזהב הוא אם אתה לא יכול להיות מאושר עם הבן אדם כמו שהוא עכשיו- אל תתחתן.

•         אמנם אפשר לצפות ממישהו להשתנות לאחר החתונה- אך ממש לא לטובה...

•         לכן כשמדובר ברוחניות, אופי, רמת היגיינה אישית, כישורי תקשורת, והרגלים אישיים של בן הזוג- וודא כי נוח לך איתם כפי שהם עכשיו.

כימיה או אישיות?

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון כי אתה מתרכז יותר בכימיה מאשר באישיות שלו/שלה.

•         כימיה מדליקה את האש, אך אישיות טובה מונעת מהאש לדעוך.

•         אז כיצד ניתן לדעת אם אני מאוהב או מסונוור?

•         ישנם ארבעה קריטריונים לבדיקה:

•                                 1. צניעות: האם הבן אדם הזה מאמין ש"לעשות את הדבר הנכון" חשוב יותר מנוחיות אישית?

•                                 2. אדיבות: האם הבן אדם הזה נהנה לענג מישהו אחר? כיצד הוא מתייחס למישהו שהוא לא חייב להיות נחמד אליו? האם הוא מתנדב/ נותן לצדקה?

•                                 3. אחריות: האם אני יכול לסמוך על הבן אדם הזה? האם אני בטוח שהוא יעמוד במילה שלו?

•                                 4. אושר: האם הבן אדם הזה אוהב את עצמו? האם הוא נהנה מהחיים? האם הוא יציב רגשית? (שאל את עצמך: האם אני רוצה להיות יותר כמותו?, האם אני רוצה להביא ילד לעולם איתו? האם אני רוצה שהילד יהיה כמותו?)

מטרות חיים וסדרי עדיפויות

•         אתה בוחר בבן אדם הלא נכון כי אין לכם את אותם יעדים בחיים. המטרות וסדרי העדיפויות שלכם שונים.

•         ישנם שלושה דרכים להתחבר לבן אדם אחר:

1.      כימיה והתאמה

2.      תחומי עניין משותפים

3.      מטרות חיים משותפים

•         לאחר החתונה, בני הזוג יכולים לצמוח ביחד או להתפצל כל אחד לדרכו. בכדי למנוע התפצלות, אתה חייב להבין למען מה אתה חי בעודך רווק, ואז למצוא את האדם אשר הגיע לאותן תובנות כשלך.

•         זו ההגדרה האמיתית של נפש תאומה: שני אנשים אשר שותפים בהבנתם לגבי מטרות החיים, ובכך יש להם את אותן סדרי עדיפויות, ערכים ומטרות.

הקשר הרגשי

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שאין לכם קשר רגשי עמוק.

•         בכדי להעריך מה מידת הקשר הרגשי, עליך לשאול את עצמך:

1. האם אני מכבד ומעריץ את הבן אדם הזה?

הכוונה היא לא האם הבן אדם הזה מרשים אותי משום שאנחנו  מתרשמים ממרצדס, ולא מכבדים בן אדם כי יש בבעלותו מרצדס. כושר היצירתיות, הנאמנות, ההתמדה וכו' הן התכונות אשר אמורות להרשים אותי בבן זוגי ולא הדברים שהוא יכול לרכוש בכסף בלבד.

2. האם אני מרגיש שאני יכול לסמוך עליו/ עליה?

3. האם הוא/ היא יציב/ה רגשית?

בטחון רגשי

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שאין לך בטחון רגשי בנוכחותו/ה.

•         שאל את עצמך:

–                   האם אני מרגיש רגוע  ושליו איתו/איתה?

–                   האם אני יכול להיות אני האמיתי ולהתבטא בטבעיות איתו/ איתה?

–                   האם הבן זוג שלי גורם לי להרגיש טוב עם עצמי?

–                   האם אני מרגיש נוח בנוכחות בן זוגי כמו שאני מרגיש עם             החבר/ה הכי טוב/ה   שלי?

–                   האם אני מפחד מבן זוגי בצורה כלשהי?                  

•         אתה לא צריך להרגיש שאתה צריך לפקח על כל מה שאתה הולך לומר מהחשש של תגובת בן/בת הזוג. אם אתה חושש לבטא את רגשותיך ודעותיך באופן חפשי, יש בעיה במערכת היחסים שלכם.

•         אם הבן זוג מנסה לשנות אותך ולשלוט בך, הדבר מעיד על אישיות אלימה.

•         כמובן שיש הבדל בין לנסות לשלוט בך לבין להציע לך הצעות ייעול. הצעת ייעול היא לטובתך ואילו הניסיון לשלוט בך הוא לטובת הצד השולט.

כל הקלפים על השולחן

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון לך כי אתם לא שמתם את כל הקלפים על השולחן.

•         כל דבר המטריד אותך לגבי הקשר צריך לעלות לדיון.

•         להעלות את הדברים הלא נעימים לנושא שיחה זו הדרך היחידה להעריך מה טיב  התקשורת ביניכם והיכולת לנהל משא ומתן. במהלך החיים הבעיות יגיעו, אתם צריכים לדעת עכשיו, לפני ההתחייבות: האם אנחנו מסוגלים למצוא פתרון למחלוקות שלנו ולהגיע לפשרות לטובת שנינו?

•         לעולם אל תפחד לומר לצד השני מה מפריע לך. זו דרך נוספת לדעת כמה אתה יכול להיות חשוף עם הבן זוג. אם אתה לא מסוגל להיחשף עם הבן זוג שלך- אתה לא תוכל להגיע לאינטימיות איתו.

בריחה מהמציאות שלי

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שאתה משתמש במערכת היחסים הזאת כדרך לברוח מן המציאות שלך.

•         אם אתה לא מאושר כרווק, רב הסיכויים הם שלא תהיה מאושר כנשוי.

•         נישואים לא מתקנים בעיות אישיות, פסיכולוגיות ורגשיות.

•         יתרה מכך, נישואים רק יחמירו בעיות אלו.

•         אם אינך מרוצה ומאושר מחייך עכשיו,היה אחראי לתקן אותם בעודך רווק!

מה אישה צריכה?

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון כי גבר לא מבין מה אישה בעצם צריכה. לנשים וגברים ישנם צרכים רגשיים מיוחדים וגברים לא מבינים אותם.

•         על פי ההלכה היהודית, על הגבר לדעת מהן צרכי האישה ולספק אותן. צרכה של אישה הוא להיות נ.א.ה.ב.ת- להרגיש שהיא הדבר הכי חשוב בחיי בעלה. הבעל צריך להעניק תשומת לב מתמדת לאשתו. ברגע שהגבר יתמקד בלספק את צרכי האישה שלו- דברים מדהימים יקרו לו.

המשולש המסוכן

•         אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שהוא מעורב במשולש.

•         בן אדם המעורב במשולש זה בן אדם אשר תלוי רגשית במישהו או משהו בזמן שהוא מנסה לפתח מערכת יחסים עמך.

•         דוגמא קלאסית: בן אדם אשר טרם התנתק מהוריו הוא בן אדם במשולש.

•         משולשים נוספים יכולים להיות: הקריירה, סמים, אינטרנט, תחביבים, כסף וכו'...

•         היזהרו מלהיות לכודים במשולש משום שבן אדם במשולש אינו מסוגל להתפנות במאת האחוזים לקשר זוגי- להתפנות רגשית אליך!

•         אם בן זוגך במשולש, את/ה לא תהיה בראש סדרי העדיפויות והדבר ממש לא בסיס טוב לנישואים...  

לסיכום

•         יכולת – קובעת את מה שאתה מסוגל לעשות

•         מוטיבציה- קובעת מה תעשה

•         ויחס- יקבע כמה טוב תעשה את הדבר

תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/04/2006 1:39:07

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2006 01:14 לינק ישיר 

כל מילה פנינה. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 01:27 לינק ישיר 

ADVVV

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2006 01:33 לינק ישיר 

גם אני מצטרפת להנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 01:36 לינק ישיר 

שבוע טוב.

הכרתי פעם יהודי חשוב ז"ל שהיה עוד לפני מלחמת העולם השניה בעל בעמיו וחכם נודע.

הוא סיפר שפעם נקלע בית אחד מלקוחותיו והיה שם מושב ליצים של חבריו של הלקוח.
והם קראו ליהודי החרדי שנקלע אליהם ושאלו אותו, יש לנו שאלה?
למה אצלכם בקושי נפגשים לפני החתונה (האירוסים), למה לא כמו אצלינו תפגשו, תבלו, תחיו יחד, ואח"כ...

ענה להם אותו יהודי חשוב (ואמר שמשמים שמו לו את המילים בפה):

תגידו לי את האמת: האם לאחר החתונה הרגשתם אכזבה או אושר?

אמרו לו : באמת קצת אכזבה. (הכוונה כמה חודשים אחר החתונה הרישמית ומגורים בדירה וכו').

אמר להם: דווקא אצלינו אחרי החתונה זה אושר גדול.

וההסבר:

כל בן אדם מחביא את חסרונותיו, אף אחד לא רוצה לפרסם את החסרונות שלו.

לכן אצלינו שבן אדם מתחתן, הוא לא מראה לאשתו את החסרונות שלו (שהוא עצבני, או חייבים להסכים איתו בכל דבר וכו'), ולכן אשתו לא רואה את זה, אלא לאט לאט עוד חסרון, ועוד חסרון, ובינתיים היא גם רואה הרבה מעלות (שאותם אף אחד לא אוהב להסתיר).

אבל אצלכם: אתם חייתם קודם הרבה זמן, וביררתם כל כך הרבה. אז אחרי החתונה אף אחד לא מרגיש צורך להסתיר כלום, (כי כביכול הכל גלוי...), ואז האשה שחייה עם בעלה פתאום מגלה את החסרונות בבת אחת.
(כי כלא חיים ממש יחד זה לא נראה חסרון, אלא כזה הבעל המצווה, או הצועק עליך ולא על האחרים וכו')..
ואז באה ההאכזבה....

עד כאן דברי היהודי החכם מאוד ז"ל.

וזה הסיבה לדעתי גם לריבוי הגירושין דווקא בציבור המודרני יותר ופחות בציבור החסידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 01:40 לינק ישיר 

ממש יפההה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 01:51 לינק ישיר 

אני. נכון מאוד וזה בדיוק ההבדל בין הציבור בחרדי לחילוני. אבל אני חושבת שזה מוגזם מה שקורה בציבור החסידי שמה אתה בכלל לא מכיר את האדם איתו אתה מתחתן וגם הרב שך שהוא אמר שלא צריך להיפגש הרבה לפני החתונה תומך בכך שיהיו פגישות כמו היום שכל אחד יראה את השני ויכירו ולא כמו שקורה בציבור החסידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2006 03:29 לינק ישיר 

בד"כ מרבית המצגות מכילות זבל קיטשי ובנאלי של סטונדטים שנה א' לפסיכולוגיה.
הפעם הופתעתי, נאמרו המון משפטים חכמים, גם כאלו שידעתי, וגם מקצת רעיונות חדשים.

תודה שהבאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2006 04:05 לינק ישיר 

בשעתו  פיתחתי  בס"ד  מבחן  התאמה פשוט  ומוצלח  שכיום  בעלי מקצוע  
( יועצי  נשואין/ פסיכולוגים  וכיו"ב)  נעזרים  בו,  עקב  פשטותו  ואי  התיחכום  האקדמאי  שבו.  מציג  המבחן  תוצאות  הקרובות  מרבית  הפעמים  ל- 100%   דיוק !!!

( מספר  מכרים  העוסקים  בתחום המקצועי שהצעתי  להם זאת, מיישמים  את  מבחן  ההתאמה  באופן  שוטף,  וטוענים  על  אפס  כשלונות.  אך  מכיון  שלא  הוגש  לגורמים  אקדמאיים כעבודה  ופיתוח  מקצועיים  לא  פורסם,  ומשמש  עבורם  ככלי  עזר  חיוני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2006 11:53 לינק ישיר 

ארבל. אולי תשתף אותנו ???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2006 23:45 לינק ישיר 

ארבל אני מחכה למבחן נישואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2006 00:55 לינק ישיר 

עוד  כמה  נקודות  עקרוניות  ביותר

.  .  .  .  .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2006 01:01 לינק ישיר 

והם....???

אנו ...

המבחן... ארבל. המבחן....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2006 14:02 לינק ישיר 

בפני אלו פרסת את משנתך???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2006 14:07 לינק ישיר 

שימי, כפי שהוא אמר.. משתמשים בכך אנשי מקצוע > הוא מתפרנס מכך.
ובוודאי שלא יפרסם את יגיע כפיו ברשות הרבים.
למרות שעדיין לא התיישבה לי הסוגיה... מה הטעם לפרסם שיש לך משהו בעוד אינך מתכוון לפרסמו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2006 14:15 לינק ישיר 

הסיבה  לאי  פרסום  עקרונות  שיטת  הבמחן  נובעות  מהסיבות  הבאות:

א.  כפי  שבתחום  עיסוקי  השוטף  פיתחתי  שיטות  עבודה  ומצאתי  שילובי  חומרים 
     וציוד  אשר  מייעלים  את  העבודה,  דבר  המוגדר  סודות  מקצוע.  אינני  חייב  מאומה
     למי  שמתכוון  ו/או  עשוי  להפיק  מכך  רווחים  מבלי  לתגמל  ו/או  אפילו  להתחרות .
ב.  השימוש בשיטת  המבחן  באופן  זדוני  למטרת  הטרדה/הצקה  לזוגות  עלול  ח"ו 
     לגרום  להרס  משפחות  ע"י  בני בליעל  שיעבירו  מידע  מגמתי  לזוגות  הנמצאים
     אצלם  על  הכוונת  לגרימת  סכסוך  משפחתי,  ולצערנו  לא  חסרים  כאלו  שצברו  הון
     עתק  מבחישה  בקלחת  העימותים,  ואין  בכוונתי  לתת  להם  מתנה על  מגש  כסף
     בשל  כך.

להשכלה  כללית.  אינני  מתפרנס  מכך  כלל  וכלל. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נקודות למחשבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext