| נשלח ב-16/4/2006 08:46 |
|
| |
מדוע חוגגים את המימונה למחרת הפסח ???
מי יודע התשובה הנכונה מתבקש להשיב . . .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 14:07 |
|
| |
מנהג המימונה ושאר ה"ימים טובים" שנהוגים בקרב עדות שונות,אינו מנהג דתי אלא תרבותי.אינו יוצא מדברי תורה,נביאים,כתובים,משנה,גמרא,מדרש והלכה,לא מהגאונים ולא מהראשונים.אלא מעניין של תרבות בלבד.
השערתי היא כי תחילתו ע"י התלהבות ההמונים על חזרת היתר החמץ והלחם,כמו שאנחנו רואים כיום במוצאי חג הפסח,הסתערות על המאפיות.
ברבות השנים הכניסו לתוך החגיגה הזאת,טעמים דתיים,שכל קשר בינם לבין המימונה הינו מקרי בהחלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 14:27 |
|
| |
איה כבוד כל חכמי הפורום ???
טרם נמצאה תשובה הגיונית לשאלה . . .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 17:14 |
|
| |
המנהג לא לאכול בימי הפסח רק בבית
בכדי להראות שכל מה שלא התארחנו / אכלנו אצלכם בימי הפסח רק משום המנהג, נהגו ללכת ולהתארח זה אצל זה מיד בתום הפסח.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2006 23:57 |
|
| |
מדובר במנהג שבא לסמל את תחילת אכילת החמץ ואת העובדה שעד היום מה שלא אכלנו היה זה מפני צוי ממנו יתברך
ובנוסף זה בא לאחל קייף בריא וטוב
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2006 08:24 |
|
| |
הראש רדום לאחר שתית ארבעת הכוסות ???
טרם ניתנה תשובה הגיונית לשאלה . . .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2006 12:12 |
|
| |
משום מה, הפעם אני מתייצב לצידו של תא חזי וכמעט מסכים איתו. למה כמעט? כי לא בדקתי את הנושא לעומק. אבל דעתו מאוד מסתברת לי.
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (ר' ישראל מסלנט)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2006 21:45 |
|
| |
אני שמעתי שמימונה זה חג האמונה, ואחרי חג הפסח, כשהמשיח עוד לא בא אנחנו ממשיכים להראות את האמונה שלנו בקב"ה, מתוך שמחה. מצד שני - שמעתי גם שאין קשר אמיתי בין המילה "מימונה" למילה "אמונה". מצד שלישי - אף פעם לא הייתי במימונה, ולא אכלתי מופלטות מעולם, אז הידע שלי בנושא כנראה די מועט...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2006 23:49 |
|
| |
שמעתי שהרמב"ם הגיע למרוקו ביום אסרו חג ועשו לו יום טוב לכבודו וקראוהו "מימונא" על שם ר' משה בן מיימון.... טעם נוסף: אחרי כל ההוצאות הרבות שהיו לנו למשך כל הוצאות החג אנו כעת באמונה שהכל יוחזר כפליים כמאמר חז"ל שכל מה שמוציאים לחג הכל מוחזר בכפילות... וטעם בהלצה: שאף אם לא הגעת לאכול מופלטה יש אמונה בלי יאוש שהיא תישלח אליך בפקס מפני דקותה....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 01:02 |
|
| |
ארבל כבר ענו לך את התשובה למעלה
כיוון שבפסח כל אחד נוהג חומרות משלו ונמנעים לא לאכול האחד אצל השני, ע"כ מיד כשיוצא החג עורכים את המימונה שבה כל אחד הולך לביתו של חבירו ואוכל אצלו לומר לו כי לא מפאת איבה לא אכל אצלו מפסח אלא מפאת שהוא מחמיר והראיה שכעת הוא בא ואוכל מכל מה שמציע לו המארח.
|
|
|
|
|