בשידוך ( כמו בנושאים אחרים ) שייך לעשות השתדלות עד שלב מסויים בלבד. באם רואים שלא הולך, יש לעשות שאלת חכם האם להמשיך ולהתענין או להיות בגדר שב ואל תעשה.
תלמוד בבלי מסכת מועד קטן דף יח/ב והאמר רב יהודה אמר שמואל בכל יום ויום בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני ...
תלמוד בבלי מסכת סוטה דף ב/א והא אמר רב יהודה אמר רב ארבעים יום קודם יצירת הולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני ביתפלוני לפלוני שדה פלוני לפלוני לא קשיא הא בזוג ראשון הא בזוג שני.
וידוע לי כי כמה וכמה מגדולי ישראל הורו בשל כך למי שלא הלך להם בשידוכים, כי בשלב מסוים, ישאירו לרבש"ע להנהל את הענינים, הואיל ובדרך בה רוצה לילך מוליכין אותו. כאשר מישהו נעול על דבר מסוים בנגוד לרצון רבש"ע, רבש"ע שולח לו משהו שעלול ח"ו ליפול עם זה בגדול. והשאירו לרבש"ע את מלאכת הזווג ע"מ שיהא זה בגדר זווג ראשון ראוי...
נשלח ב-16/4/2006 13:05
דלת על קרדיטים שמעת?
נשלח ב-16/4/2006 13:21
אוחחחח.. ארדן, אתה צודק. שכחתי..
הקישור באדיבות ארדן33 המקור מספר 1 למציאת אובייקטים נעלמים בנט
נשלח ב-16/4/2006 13:49
בס"ד
כל הכבוד לארדן ודלת אחורית על הלינק המעניי'ן. אני מוצאת לנכון להוסיף במקום הזה מדרש שהזכרתי באשכול בפורום אחר המדבר על הנושא:
האם לא אמורים לשחרר קצת את החבלים ולסמוך על הקב"ה? ישנו מדרש המדבר על הפסוק: "בית והון נחלת אבות" אדם יורש מהאבא בית והון אבל מה שאתה לא יורש זה את ההצלחה בשידוך "ומה' אשה משכלת" למרות שנדמה לך שזה יכול להשפיע זה הכל סיעתא דשמיא. אומנם הכל בחיי'ם זה סיעתא דשמיא, גם "בית והון נחלת אבות" , אבל שידוך זה נטו מה'!
כמובן שאפשר להסיק מה דעתי- השתדלות צריך לעשות , אבל לא לרדת לרמה של בירורים מטורפים ופה משתקפת האמונה בקב"ה. אני מסכימה עם ארבל שעושים בירורים בסיסיי'ם ואז במידת הצורך שאלת רב.
נשלח ב-16/4/2006 15:08
ממש תודה חברה הקשיורים מדהימים
נשלח ב-16/4/2006 16:04
תודה תודה ...
נשלח ב-16/4/2006 23:55
אחתמימה.
איך את קובעת מה זה "בירורים בסיסיים" ...???
נשלח ב-17/4/2006 09:45
שירה, אני לא ממש יודעת להגדיר מה כן נחשב בירורים בסיסיים, ע"ד השלילה קל יותר- * לא להביא כתב יד לגרפולוג * לא לשכור חוקר פרטי (..) * לא לחקור תולדות משפחה עד דור שביעי אחורה, ולהלחץ מהסבא רבה שאולי היה לו שם רע בעיירה * לא לבקש תעודה של כיתה א' או ח' ולדבר עם המורות ביסודי שנזכרות בקיום הילדה רק עפ"י הצמה הארוכה והבהירה שרוב הסיכויים היתה גם ל-6 אחרות, ואם כן אין כל תימה אם יהפכו את השקטה למופרעת ופורעת הסדר לצייתנית ושומרת חוק..
מי שרוצה יכול להוסיף כיד הדמיון הטובה:)
ואגב, לא המצאתי את הנ"ל, דברים כאלה קיימים במציאות. והאמת?.. הקטע הגרפולוגי לא נשמע כ ל כ ך גרוע
נשלח ב-17/4/2006 11:33
באת בירורים יסודיים יש צורך לשים את הדגש על הדברים הבאים:
א. כלל בסיסי ( מובא בפרקי אבות ) האם המשודך/משודכת ומשפחתם בגדר בישנים - רחמנים - גומלי חסדים. באם הם נכללים בגדר זה ברור שלא יחפש כיצד להתכסח אלא כיצד להיטיב עם בן/בת הזוג, וזאת ערובה לחיי משפחה טובים. ב. בשם הסטייפלער זצוק"ל מובא כי היה מיעץ לאבי המשודכת לתהות על קנקנו של המשודך כיצד מתנהג בתפילה. באם מתפלל בכוונה (וללא עיסוק בדברים אחרים כגון שיחה בטלה בביה"נ ובפרט בשעת התפילה) הדבר מוכיח על יר"ש שבו. ותמיד אפשר לבדוק זאת ללא חוקרים פרטיים וללא גרפולוגים ( שבדברים כאלו קשה לסמוך עליהם ).
בנוסף אצטט דברים ששמעתי אישית מהגר "ח קנייבסקי שליט"א, כאשר נוכחתי בעת שהובא בפניו ארוע של שם רע בגדר עלילת דם שפלה על צד כלשהו מהמדוברים, אשר שניהם כ"א בפני עצמו היו משכמם ומעלה. (והארוע ידוע לי אישית כמי שנתבקש להיות נוכח, הואיל והיתה לי היכרות אישית עם הצדדים ובפרט עם מי שעליו/עליה הוצאו עלילות הדברים, למרות שאין עיסוקי בשידוכים שדינם כדיני נפשות !!! ) והשידוך שהיה כמעט סגור עמד בשל כך בשלבי פיצוץ סופיים. באם זה בעשערט (כלומר שידוך משמיים) שום דבר לא יעמוד כנגד השידוך, ובאם לא, רבש"ע ישלח אי"ה הצעה אחרת ראויה והגונה.
הייתי נוכח גם אצל כמה מגדולי ישראל, נוספים בחלקם זצ"ל, כאשר הובאו בפניהם נושאים שכאלו, וכרגיל התיחסותם היה די דומה.
הדברים מעידים על כך כי ברור בוודאי חייבים לערוך, אך באמצעות גורמים אמינים ואוביקטיביים שאינם ניזונים מרכילויות, אלא מהיכרות אישית מעמיקה, וגם אז להציב מספר שאלות/נתונים עקרוניים לברור ותו לא !!! בכל היתר ניתן להביחן במספר שיחות אישיות עי כל מי שראשו על כתיפיו ועיניו בראשו.
נשלח ב-17/4/2006 11:43
טוב דלת אם אלו הבירורים שאת מכירה שאנשים עושים אז אני אנה אני בא...
אני לא עומד במצוץ מהקריטריונים שהעלית פה.
נשלח ב-17/4/2006 11:58
דלת.
עוד לא הגעתי לכאלו בירורים!אני מקווה שלא הגיע!
ארבל.
רציתי להוסיף כלל מאוד בסיסי שאולי הרבה פעמים שוכחים אותו במרוצת הבירורים על המשפוחה לבדוק
טוב אם יש לכם נושאי שיחה משותפים חשוב מאוד ...............
נשלח ב-17/4/2006 14:02
מה קרה? החוקר הפרטי הפחיד אתכם?..:)
אחרי ששומעים ספורים על רמאויות בשדוכים- מידע שהוסתר מהצד השני (כדורים, אלימות וכד'), מתחילים להבין שאחרי הכל אולי גרפולוג וחוקר פרטי זה לא כל כך גרוע.. אני לא תומכת כמובן, אבל אל תחשבו שזה מופרך לחלוטין.
נשלח ב-17/4/2006 14:08
אני ממש לא מאמין כדרוים אלימות ---את מושפעת מהפרובמעלה???
נשלח ב-17/4/2006 14:55
אני רצינית לחלוטין. יצא לי לשמוע שיחה בין שתי נשואות די טריות (חרדיות מודרניות), אחת ספרה לחברתה שפתאום התגלה לה שבעלה לוקח כדורים.. שמעתי את השיחה הזאת לפני כמה וכמה שנים וזה לא יוצא לי מהראש.. אפילו מקרה פחות גרוע לכאורה- בחורה התחתנה והוריה נתנו דירה לבחור תורני לכאורה על סמך שאיפותיו-שאיפותיה שילמד כל חייו (או עד כמה שאפשר), שנה אחרי החתונה מגיע הביתה הבעל ומכריז שנמאס לו; בגיל העשרה הוא היה על סף סילוק מהישיבה והחליט לקחת את עצמו בידיים- לא בגלל הבנה ורצון ללמוד, אלא כתוצאה מחישוב פשוט: תלמד=יהיה לך שם טוב- תקבל בחורה טובה+דירה, ועכשיו הוא קבל בחורה טובה ודירה ואין לו צורך להמשיך במשחק רק בשביל לספק את ההורים שלה (..) וזהו- הוא עוזב את הכולל שממילא לא למד בו יותר מידי והולך לעבוד.. זה לא שקר לבנות בית על אדני עקרון מסויים ולנפץ את אותו עקרון כעבור שנה ולגלות שזה מעולם לא היה באמת העקרון?.. מאיפה יודעים עם מי מתחתנים? כמה אפשר להכיר אדם בכלל?..
אני יודעת שזה נשמע מאוד פסימי, אבל צריך לחשוב גם על זה.
צריך לקנות אמונה בכמויות לפני שנכנסים לחופה..
ברורים זה ממש לא רק למען הפרוטוקול. אפשר לומר שזה הדבר הכמעט-יחיד שיכול לוודא שייש סיכוי שנישואים יצליחו. אני מאוד מבינה אנשים שמגזימים בזה, אבל יש בזה מחוסר הבטחון..
נשלח ב-17/4/2006 15:55
נכון ויפה גברת דלת.
אין שיעור לכמות הבדיקות שצריך לערוך לבחור כדי לדעת את רצינות כוונותיו בנושא זה .אני לא מקנא בבחורות בעניין
הזה.למרות שלדעתי הרבה לפני שבחורה עורכת בדיקות קפדניות בציציותיו של הבחור היא צריכה לשבת עם עצמה ולערוך
עם עצמה חשבון נפש נוקב לגבי מה היא באמת מחפשת.אל לכן הבנות להלין עלינו,הגברים , על אחד בפה ואחד בלב .
תסתכלו מסביב על חברותיכן על ההצהרות ורמת כוונותיהן.וממילא צומח מכאן לימוד זכות עצום על הבחורים שכן הבנות מייצרות