| נשלח ב-18/4/2006 13:35 |
|
| |
"שיחת ראיון" עם הקב"ט שלומי מלכה
כל מה שמעניין אתכם על השמירה בעיר. להיכן הולך כל שקל (גם הרטרואקטיבי), כל מה שמותר לספר על השמירה שסוף סוף התחדשה ועוד.
אני אנסה הפעם לעשות את זה ראיון, אבל גם עם מלל אינפורמאטיבי כי זהו נושא חשוב, אקטואלי ומשליך על כולנו.
יש לכם שאלות לקב"ט?
בא לכם לומר לו (ולכל העיר) משהו בנושא?
כרגיל, השאלות שלכם והנקודות שאתם מעלים הם המדד הטוב ביותר למה שצריך להיות בכתבה.
אז שרשרו את שאלותיכם כאן או באישי (כרגיל) ואני אדאג שהדברים יקבלו את הבמה.
אני חייב לציין שבשיחה המקדימה עם הקב"ט, הוא אמר לי שאין לו בעיה לענות על כל שאלה, גם שאלות קשות (אבל לא ילדותיות בבקשה...) וזה כבר נותן לו נקודות של זכות מול הציבור.
ושוב, כמו בפעמים הקודמות, מי שישאל בכללי יקבל תשובה בכללי אם זה נכנס ואיך ומי שישלח באישי, יקבל את תשובתו באישי.
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2006 23:54 |
|
| |
1. מה עוזרת השמירה בעיר כשגדר ההקפית פרוצה לכל עובר ושב?
2. והאם המחסום המאויש בכניסה לעיר תשאר מאוישת?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 00:37 |
|
| |
1. מה בדעתו לעשות עם הפרצות הרבות שבגדר? 2. כיצד הוא כאדם לא דתי וגם לא תושב אלעד יכול להצליח בתפקידו ולהבין את המורכבויות כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 00:51 |
|
| |
האם הוא ממשיך בתכניות קודמו בתפקיד להקים מערכת תקשורת עירונית למקרי חרום? איך הוא מתכוון
להעביר מידע לתושבים במקרה שחלילה נכנסים מחבלים לעיר בשבת או נופל פגז כימי בקרבת מקום בשבת
(כשאף אחד לא מאזין לרדיו וכו')?
האם יש הערכות לצפי של קסמים/פצ"מרים ממזרח? (בקו אוירי עלעד נמצאת 3 ק"מ מכפרים ערביים ממזרח)?
האם יחזור להיות סיור מאוייש 24/7 כמו שהיה בימי צורי?
לאחרונה פח' ביטחון פנתה לכל מנהלי המוסדות שימציאו לה מס' טלפון, פקס, מייל וכדו' כיצד ניתן
לתפוס אותם, ואולם נשמעו מקרים רבים של שלומיאליות שבזמן שהיה צריך לעדכן מנהל מוסד כלשהו, לא
ידעו כיצד לפנות אליו או למצוא אותו או שכלל לא טרחו לעשות זאת. מדוע?
וכמובן כמו ששאלו קודמי למעלה: האם הגדר תתוקן? האם המצלמות ההקפיות יחזרו לפעול, והאם יהיה
מישהו שיצפה בתמונות שהמצלמות משדרות מסביב לגדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 10:07 |
|
| |
אני מבין שאת ההערה לגבי מתים ומל"ח לא כל כך קלטת אז אני יתרגם...
מל"ח = משק לשעת חרום ובראשו עומד הר' צביקה "כהן" (מילא)...
פס"ח = פינוי סעד "חללים" ובראשו עומד תומר "כהן" ...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 10:08 |
|
| |
1. האם כשאתה אומר הגדר מתוקנת אתה מדבר בלשון עבר, כלומר לדעתך היא כבר תוקנה, או בלשון
הווה, כלומר שעכשיו עובדים על זה?
נכון לכרגע הגדר פרוצה במקומות רבים מאד, שלא לדבר על מערכת החשמל שלה - וכל זה לא שווה אם
היא תתוקן ולא יהיה כח מידי שיגיע לכל התראה כאשר מישהו מתקרב לגדר 24/7, אחרת היא תיפרץ שוב.
2. כן, רוצה 49%!
(-:
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 10:31 |
|
| |
מדא, נרשם - אבל בראש כרגע. עשית לי קצת שיעורי בית ואני מקווה לעמוד בהם.
ברקוביץ', עכשיו הבנתי יותר. כמו שציינתי לגבי הגדר השאלות ייכנסו בצורה כזאת או אחרת.
נ.ב. על 49 אחוזים מהדף יהיה כתוב בענק "ברקוביץ_א" !

|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 13:46 |
|
| |
עכשיו הבנתי שהיו דברים לא מובנים, ואם כך בוא נחדד יותר את הנקודה:
הגדר אינה דבר העומד בפני עצמו, אלא חלק ממערכת עם קונספט מסויים:
גדר, כל גדר מאד קל לעבור וגם אפשר לחבל בה. בד"כ לגדר יש פטרול קבוע (או במקרה שהיא ארוכה -
כמה פטרולים) ששומר על הגדר.
החסרון הוא עלויות הפטרול הגבוהות, כלומר עלויות השכר + אחזקת הרכב של פטרול שיוקצה בלעדית לגדר.
למועצה הקודמת היה קונספט חדשני יותר: הקמת גדר משוכללת בעלויות גבוהות יחסית וחיסכון בעלויות
השוטפות:
לאורך הגדר יוצבו מצלמות עם גלאי נפח, ובמוקד ישב אדם לא מקצועי יחסית שתפקידו יהיה להתבונן
במה שקורה לאורך הגדר. גלאי הנפח מקילים על העבודה כך שאם יש תנועה בקטע כלשהו, באופן
אוטומאטי המצלמה של אותו קטע תופיע על המסך הראשי במוקד, ואם יש צורך, המוקד מזניק את הסיור
לנקודה הבעייתית.
היתרונות: 1. רכב אחד יכול לתת מענה יעיל לכל העיר כולל הגדר וכך נחסכות עלויות סיירים נוספים
(שהם בד"כ יקרים יחסית אם רוצים אנשים מיומנים עם נסיון קרבי ופה בעיר יש גם דרישה לגויים
בגלל שבת וחג וכו' - דרישות יחודיות מיקרות את העסק). 2. יש מוקד ער כל הלילה (למעשה 24/7)
שיכול באותו זמן גם לקבל פניות מתושבים על תלונות עירוניות (אני יכול לציין שלי אישית זה היה
מאד נוח) וגם לתת מענה בטחוני של ניהול ארוע כלשהו כמו פח"ע, שריפה, 'סתם' אמבולנס שלא יודע
לאן להגיע וכל מקרה חרום מכל סוג אחר שלא יבוא. 3. נחסכת אחזקת רכב נוסף כי המצלמות מאפשרות
רכב אחד בעיר כאמור לעיל.
אני חייב לציין שמאד הופתעתי לטובה מהמועצה הקודמת שיישמה את הקונספט הזה, וברור שיש אכזבה
מכך שלא משמרים את העסק: הורידו את המוקד שהיה כל הלילה וכך אין מישהו ער בלילה שיכול לתת
מענה כאמור וגם איפשרו לכל אחד לחבל בגדר באין מפריע, לגנוב מצלמות וכו'.
שורה תחתונה: רק תיקון הגדר ללא שאר העסק יביא לעלויות תיקון, אבל מיד אחרי כן יחבלו שוב
בגדר, ואז מה עשינו, עדיף לא לתקן כלל.
(מתנצל על ההשתפכות הארוכה).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 14:31 |
|
| |
ואם אני אצמצם את זה (בצד האינפורמאציה החשובה והמקיפה שהבאת) ל:
"מה אתם עושים כדי לוודא שהעניין הזה לא יחזור על עצמו"? (הפרצות, המרדף אחרי הליקויים, מתקנים מיד או מזניחים כפי שהיה וגם תופעת השערים הפתוחים לצורך 'התבודדות'...)
זה יקלע למטרת שאלתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 14:49 |
|
| |
בהחלט, פשוט המראיין צריך להיות בקיא בחומר, אחרת דוברים/מרואינים שונים יכולים למרוח אותו
בתשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 15:02 |
|
| |
אתה תותח 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 16:07 |
|
| |
נו די, תמשיך!
(-:
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 17:25 |
|
| |
הייתי שואל אותו שאלה אחת פשוטה: כיצד מתנהל מוקד החירום המועצה, כאשר מצלמות האבטחה, כלל לא תקינות ??? יצא לי אישית לבקר בחדר החירום במועצה וביקשתי מהסייר שידגים לי את המצלמה המשוכללת והוא השיב לי "צר לי ידידי , כרגע, המערכת לא תקינה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 17:41 |
|
| |
האם מתפקיד הקב"ט לפעול נגד נערי השוליים בעיר?
בן תיירה מכוון לדעת תיירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 18:01 |
|
| |
ברקוביץ,
מעבר לעובדה שהאינטליגנציה 'נשפכת' ממך, אתה גם מתנסח נהדר וניגש לנושא כמו מקצוען אמיתי. המילים שאתה משתמש בהן מוסיפות נופך ייחודי וזאת גם אם מדובר בשאלה שהיא לכאורה פשוטה.
שימת הלב לפרטים, ההתעכבות על התוכן, הדקדוק המוקפד גם בשולי הנושא, גורמים לקורא להנהן בהזדהות ולהסכים עם הדברים. זאת בנוסף להרגשה שהוא לא היה מסוגל לנסח זאת טוב יותר...
עקיפת הביקורת ועטיפתה בדרך של התבטאות רציונאלית, מביאה את הנושא כהגשה מושלמת ותורמת להרגשה שמדובר במשהו שלא יכול הקורא הממוצע לחשוב עליו בדרך טובה יותר.
נגיעה קלה בנקודות חשובות נלוות, בצורה כל כך פואטית (באמת כתבתי פואטית עכשיו?) ובו זמנית גם תובענית בדרישה להסבר - הופכת את כתיבתך לתענוג צרוף.
ה...
להמשיך?

תוקן על ידי - אאללעעדד - 20/04/2006 19:52:11
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2006 18:05 |
|
| |
יאיר, השאלה תשאל בצורות שונות שיופיעו תוך כדי. אני מאמין שזה קשור לכך שהמערכת עדיין בבנייה אבל כדאי באמת לדעת ולדווח היכן הדברים עומדים.
נייעס רוב, מישהו כתב לי באישי שתפקיד הקב"ט הוא להיות מעורב גם בנושא הזה. לומר את האמת, לא הצלחתי להסביר לעצמי מדוע (אולי איום עברייני קשור גם לביטחון? אני מאמין שאשכיל להבין תוך כדי השיחה איתו). במקרה שכן - נתייחס לכך כמובן.
|
|
|
|
|