בית פורומים עצור כאן חושבים

מי היו הצדוקים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2011 10:23 לינק ישיר 

צענע
מודה במקצת
קראתי פרק אחד - די בעיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 10:33 לינק ישיר 

האם הוא מתייחס בכלל לשאלת הקשר ,אם  ישנו,בין הקראים לצדוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 10:58 לינק ישיר 

לא נראה לי, כי האו מתמקד בתקופה הקדומה יותר, אבל אני לא יכול להתחייב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 11:10 לינק ישיר 

בעל
אתה יכול בהחלט להתחייב- פרופסור אייל רגב- כותב על תקופת הבית, ומספר שנים אחרי החורבן. נדמה לי שאת ספריו אפשר למצוא- ביד בן צבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 13:53 לינק ישיר 

למעונינים ב"קתדרה" מס' 42 ישנו דיון מענין בנושא בין בנימין ארגד לחגי בן שמאי. ממולץ מאד. ומי שלא מעונין שלא יקרא והשם ירחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 14:02 לינק ישיר 

באיזה נושא
הקשר בין קראיות לצדוקיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 14:11 לינק ישיר 

לחימאיר

ניסיתי ברשת אבל משום מה הקישורים ל "קתדרה" עוברים דרך ויקי בדרך מסובכת ולאחר צליחת הדרך ווינדואוס לא מאפשר אצלי לפתוח את הדף .

אז אולי תוכל לכתוב בקצרה מה נאמר שם?  ולמה השם צריך לרחם דווקא פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 14:36 לינק ישיר 

אם היה לי זמן הייתי מסכם תנסי את הקיצור הזה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 14:53 לינק ישיר 

לחימאייר

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 16:43 לינק ישיר 

ירוחםשמ

אתה טוען שהקראים הם הממשיכים של הצדוקים הקדומים. גם יעבץ טוען שהבייסותים החזיקו כמה ממסורת חז"ל ורק הצדוקים לא שמרו על זה.

אמנם קראתי בספר של צחי ציוג, שם נסכם שהצדוקים אכן היה להם מסורת והחזיקו כמה מדרשת חז"ל והוא מוכיח זאת מכמה מקומות בחז"ל בעניני מחלוקת בין הצדוקים לחכמים. בספר הוא טוען שהבייסותים היו אלו ששמרו על הדברים ככתבן ללא שום מסורת או דרשות, כיון שבאו ממצרים ולא היה להם מסורת.

אי משום זאת, הקראים לא יכלו להיות ממשיכים ישרים של הקראים. אם הם ממשיכים איזהו פלג, הם מהבייסותים ששמרו על דברים ככתבן ללא שום פרשנות.

אגב; השיטות והפרשנות של הצדוקים והבייסותים היו רק להלכה ולא למעשה, כיון שבעניני דת היו הפרושים הקובעים והצדוקים מוכרחים היו להכניע עצמם תחת משטר הפרושים. רק בעניני בית-המקדש שהיו זמנים שהצדוקים שלטו שם.

ירוחםשמ: אצפה לתגובה ממך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 17:46 לינק ישיר 

(נא פרטים על ספרו של צחי צויג)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 18:51 לינק ישיר 

• עבודת סמינר על הבייתוסים מאת צחי צויג

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 19:08 לינק ישיר 

(תודה. מעניין מאד. מתייחס גם לעבודתו הנ"ל של רגב קודם להופעתה כספר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 20:52 לינק ישיר 

אלעסגוט
    למרות שאחד מגדולי חכמי הקראים במה"ס מלחמות ה' נגד הפרושים- ונגד ר' סעדיה גאון- ושמו בישראל היה ירוחם בן השלמה,
     למרות השם והניק- איני מתיימר להיות מומחה אולטימטיבי בתורתם של הצדוקים והבייתוסים- מה שאני יודע זה ממחקרים, מחקרים שרובם מבוססים על השערות, וספרי קראים שנשארו לפליטה, לאחר המלחמה שהכריזה עליהם הממסדים הרבנים.

אבל  לפי המעט שאני יודע- אתה טועה בענין הצדוקים והקראים- לביתוסים לא נשאר שריד ופליט לאחר חורבן הבית, מה שאן כן אצל הצדוקים והקראים-  יש להם מסורת מעין תורה שבעל פה - יש שולחן ערוך לקראים, בשם אדרת אליהו,
    הם אכן ממשיכים את הצדוקים, אבל כאמור הדיסאינפומציה שהעליטו אותנו בהם- יש בידנו מעט שבמעט. אבל זו טעות שהם לומדים את התורה כפשוטה, בלי פרשנות,
    אחד הדברים הפיקנטים שבפרשנותם- הוא האיסור  להתקרב לאשה ביום השבת-  מ -קדש את יום השבת-  ואם תשיב משבת רגליך עשות חפציך... יש עוד כמה פרשנויות מענינות. אבל בפרוש יש מסורת יש הקש ויש לימוד לפי המסורת שלהם.

הכרתי כמה מרבניהם היה לי איתם שיחות ארוכות- לא ויכוחים לא מצידי ולא מצידם- רציתי רק להחליף יותר נכון לרכוש ידע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 14:40 לינק ישיר 

הדיון בקתדרה הוא אוסף ספקולציות המופרחות לחלל האויר, בליהוג מנופח עוטה חשיבות עצמית, האופייני למדעי הרוח.  המסר העיקרי, חבוי בהנחת היסוד המופרכת של הכותבים, כאילו היו בבית שני זרמים שונים, שבמקרה שרדה מהם ההלכה הפרושית.

מענין שדבר לא השתנה מימי יוסט וגרץ. העיקר שפרנסה יש לכותבים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי היו הצדוקים ?
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
    2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.