בית פורומים עצור כאן חושבים

הליטאים כמשיחיסטים: ידיעת חז"ל בחכמות הטבע.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2006 10:52 לינק ישיר 

מיימוני,
הערה היסטורית קטנה.
הכנסיה הקתולית התערערה עוד לפני קופרניקוס ע"י הריפורמציה של לותר שנבעה מסיבות אחרות, בעיקר השחיתות של המימסד הקתולי.

תוקן על ידי - בעלבעמיו - 27/04/2006 11:52:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 11:10 לינק ישיר 

מיימוני

בעיקרון, דבריך נכונים.
אך לדעתי אין כלל להשוות בין נושא הגיאוצינטריות והאבולוציה.

כי בעוד שבנושא הראשון אין כיום כלל ספק, והדבר הינו בגדר עובדה מציאותית, הרי בנושא האבולוציה , הפרוץ מרובה על העומד, וראוי לעיין  בספרו של הפרופ. משה טרופ "מוצא החיים" כדי להיוכח בזאת.

בנוגע למה שכתבת על קריסתה של הנצרות בעקבות גילויי המדע, הרי אצלנו אין את הבעיה הזאת, כי תורתנו אינה משועבדת לדוגמות והפירושים מתחדשים לפי הדורות (כפי שכותב הרשב"ם בהקדמתו ),

דא עקא, שאצלנו החרדים בחרו להתגונן ע"י הטמנת הראש בחול ואי הכרת המציאות האמיתית בה אנו חיים, וכדברי הרמב"ם ", כי אין הסכל הפתי הריק מידיעת טבע המציאות מרחיק את הנמנעות".

אנקדוטה:
בלמדנו עתה בדף היומי בפסחים את הסוגיה של "גלגל קבוע ומזלות חוזרין" נוכחתי לדעת לתדהמתי שכמה מחברי אינם יודעים כלל שכדור הארץ מקיף את השמש...
תוקן על ידי - בר_בי_רב - 27/04/2006 11:50:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 19:09 לינק ישיר 

מיימוני, תודה על התשובה הארוכה, אבל לזה בדיוק רמזתי: הדת לא נפלה אלא התאימה את עצמה עם המציאות.

אגב, האפיפיור האחרון לא היה הוגה הדיעות הראשון שהמציא את הרעיון המהפכני שהקב"ה ברא את העולם דרך האבולוציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 21:14 לינק ישיר 

דוד מה אעשה ואיני נרמז כשרומזים לי, אלא רק כשמסבירים לי באריכות לפי קוצר דעתי? וגם לפי מה שכתבת, כמה זמן לקח לדת הנוצרית להתאים את עצמה? ומה קרה עד שהיא הצליחה לעשות זאת? צא ולמד מכאן לגורלן של דתות באשר הן דתות, ללא קשר לשאלה אם הן אמיתיות או לא. (זה גם כן רמז למשהו. אבל אתה כן מבין רמזים. סמיילי) שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 17:08 לינק ישיר 

תלמיד,

בקשר לטענתך כנגד הרבנים האורתודוכסיים בכלל והחרדים בפרט - בעבר פתחתי פה אשכול על הרב משה לוי ז"ל, שהיה ר"מ הישיבה הספרדית 'כסא רחמים' וחיבר את הספר 'מנוחת אהבה' על הלכות שבת. בין היתר דעתו בסוגיית כנים הייתה שבזה"ז יש לשנות את ההלכה לאור הידוע לנו שכנים פרות ורבות, ודלא כחז"ל - ובתגובה יצאו נגדו מחוגי הליטאים.

כתב לו על כך ראש הישיבה הרב מאזוז:

לכל מאן דבעי*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

בדבר מה שכתב ידידנו...בעניין הכנים לפי דעת חכמי המדע בזמננו, דבריו נכוחים וישרים, כולם נכוחים למבין וישרים למוצאי דעת. וכיוון לדעת הגאון ר"י למפרונטי...וידידנו הגר"מ...כתב בזה לקיים דברי חכמים שיהיה הדין אמת עכ"פ. וחלילה חלילה לפסול את דבריו מפני שהתייחס לדעות המדענים בזמננו, דתורת אמת כתיב בה, וכל הפוסל במומו פוסל..."

וממשיך לספר הר"מ לוי בנספח לספרו:

אמר המחבר גם שוחחתי עם כבוד מרן הראש"ל...ר' עובדיה יוסף שליט"א, והסכים שאין שום דופי בדברינו וסייענו מדברי ר' אברהם בן הרמב"ם וכמש"ל. וכשהראה לו ת"ח אחד יצ"ו מכתבו של מרן רה"י שליט"א (הנ"ל) הוסיף בכתי"ק בזה"ל: "אני מסכים לכל הדברים הנ"ל", וחתים: עובדיה יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2006 23:40 לינק ישיר 

ממללא -
רציתי לתקן - הרב משה לוי זצ"ל פוסק במפורש שמותר להרוג כנים בשבת, וההלכה לא משתנה. ה"נועזות" שבדבריו היא, שהוא מודה בכך שהמציאות היא שונה מדברי חז"ל, וחז"ל (לפחות חלקם - עיין שם בדבריו) טעו כאן במציאות. אף על פי כן  הוא טוען, שהדין אינו משתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 02:27 לינק ישיר 

ברבי היקר,
רק כעת ראיתי את דבריך הנכוחים.
על כן אודה לך אם תרשה לי הקטן להצטרף לחבריך בשיעור שלא יודעים את 'העובדה המדעית הפשוטה' שכדור הארץ מקיף את השמש. כל זאת על אף תואר שלישי בפיסיקה שרכשתי לי בעוניי ועל לא עוול בכפי.
לענ"ד הרמה אף אחד בעולם לא יודע את 'העובדה' הזאת, ואפילו לא קופרניקוס.
לאחר שהופרכה השערת האתר, אין מערכת קואורדינטות אובייקטיבית שניתן להגדיר סיבוב ביחס אליה. על כן הטענה שכדור הארץ מסתובב סביב השמש אינה אלא הגדרה שרירותית שנסמכת בעיקר על נוחיות של מערכת קואורדינטות, ותו לא מידי. אמנם ניתן להבחין בין המצבים גם מבחינת כוחות שונים (וככל הידוע לי יש עדיין ויכוח על עקרון מאך), אבל בשורה התחתונה זוהי הגדרה שרירותית. נוחיות בלבד.

לענ"ד זהו עוד אספקט של שטיפת המוח החילונית-מדעית שחודרת לכל פינה. ועוד אספקט שמזהיר אותנו מכניעה אוטומטית לשטיפת המוח הזו.

מינאי,
הכו"ח בדמע אל מול הדר"ג,
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 02:42 לינק ישיר 

תלמוד...

השאלה איך אתה מסביר מעלה גירה מה פירוש המילולי  של מעלה גרה

זה ברור שהפירוש הוא לא אוכל עשב אם כן מה תירצת?

אני מתפלא שאתה מתעלם מפירוש האבן עזרא על מעלה גירה ולפיו לא קשה כלום עי"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 04:27 לינק ישיר 

מיכי, כאחד שלא פתח ספר פיזיקה מימיו, אתכבד לשאול אותך: מבחינת מבטם של השוכנים בגאלאקסיות אחרות, מחוץ למערכת השמש, מי מסתובב סביב מי - השמש סביב הארץ או הארץ סביב השמש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 05:54 לינק ישיר 

דוד יום

מעלה גרה הינה תיאור התופעה של לעיסה ממושכת והיא אופינית לאוכלי עשב , ולכן הקבוצה הזואולוגית של  אוכלי העשב  קרויה מעלי גרה  " וזאת אשר תאכלו ממעלי הגרה " .

חז"ל לא ידעו על מערכת העיכול האופינית למעלי הגרה , ולכן לא יעצו למי שאינו יודע האם החיה שמצא כשרה לבדוק אם יש לה מערכת של שתי קיבות . אלא יעצו לבדוק את מבנה הסיבים באחורי החיה שמצא . כי לדעתם מעלה גרה ניתן לבדוק - טכנית לפני שחיטה - רק ע"י חוסר  שיניים בלחי העליון . ואחר שחיטה רק ע"י מבנה סיבי הבשר . 

איני יודע מה אתה מוכיח מהאבן עזרא הוא טוען שהארנבת היא בעלת סימן טהרה אחד. וללא ההבחנה שכתבתי גם דבריו מוקשים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 07:18 לינק ישיר 

מיכי

נראה אותך . מה תענה לאדם שלווה ממך כסף , כאשר תתבע ממנו להחזיר לך אותו , והוא יענה לך כי לפי מערכת הצירים שהוא מתייחס הרי הוא שנתן לך את הכסף , ואתה הוא זה שחייב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 08:19 לינק ישיר 

דוד,
השאלה היא מהי מהירותם של הגלקסיות הללו? אם הן נעות במקביל לכדור הארץ אז תראה את השמש מסתובבת, ואם הן נעות ביחד עם השמש תראה אתכדור הארץ מסתובב. בדרך כלל לא זה ולא זה נכון, אלא יש להן מהירות משלהן, ויש לשמש ולארץ מהירות ביחס אליהן, ולכן אף אחד אינו מסתובב ביחס לאף אחד. הוא אשר אמרתי, אין 'אתר' (=מערכת שנמצאת במנוחה אובייקטיבית).

תלמיד,
לא הבנתי את שאלתך. מה שאעשה הוא לתת לו אגרוף במרכז פדחתו (בלי שאף אחד יראה) ואח"כ אטול את שלי. מה עניין שמיטה לחביתה?

אגב, לאחר מעשה אוסיף לו שלפי מערכת הקואורדינטות שלי הפרצוף שלו עף ונתן מכה ליד שלי, ואף הכסף שלו עף אל כיסי על כרחי, ואילו אני רק עמדתי דומם ומשתאה מול התגלות הצדק האלוקי בפועל ממש.

מיכי תוקן על ידי - mdabraham - 07/05/2006 8:24:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 10:00 לינק ישיר 

מיכי

ראשית אני לא מציע לך להכניס את עצמך בחדא מחתא לחברי בשיעור, כי אינה דומה חוסר ידיעתך לחוסר ידיעתם.
וכמו הסיפור הידוע באחד שהציץ וראה קושיה של רע"א שנשאר בצע"ג , והלה אפי' לא התחיל להבין את דבריו של רע"א, אבל קפץ ואמר "ברוך שכיונתי לדברי רע"א" שכן גם לי אין תירוץ על הקושיה...

ולגופו של עניין:
אני מסכים אתך שמבחינה פיסיקלית טהורה אי אפשר לומר באופן מוחלט מה סובב את מה.

אך במדה זאת גם א"א לומר מבחינה פיסיקלית בוודאות ,שהרכבת היא שנעה על הפסים, אלא אפשר גם לומר  שהפסים נעים ומתגלגלים מתחת לגלגלי הרכבת.

אך מבחינה מעשית ופרקטית ודאי שהרכבת נעה ולא הפסים.

האם אני טועה בהביאי משל זה לגבי נושא דיוננו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 11:15 לינק ישיר 

בר בי

הרי על כך נאמר "תכלית הידיעה - שלא נדע". כל מה שלמד מיכי לתואר שלישי , היה כדי להגיע לרמתם של חברי השיעור שלך שאינם יודעים כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 11:25 לינק ישיר 

תלמיד, לא הבנתי למה צריך את כל הפלפול שלך כדי להסביר את הגמרא והרמב"ם. אפשר לומר ביתר פשיטות: השפן והארנבת אינן בהמות, במובן המקובל של המילה. אם אראה חיה גדולה, לא יהיה סיכוי שהיא שפן או ארנבת, ועל כן כל שעליי לבדוק הוא אם היא גמל או לא, ושלום על ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הליטאים כמשיחיסטים: ידיעת חז"ל בחכמות הטבע.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.