בית פורומים שידוכי חרדים

זה נכון שבחורות מגור לא רוצות גורים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2006 19:34 לינק ישיר 

אכן בגור דואגים לבחורים מבוגרים, ויש ועדה שדוחפת שדכנים לעסוק בשידוכי מבוגרים, ואכן יש גמול ממוסדות גור על כל שידוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2006 09:38 לינק ישיר 

זה נראה לי תת קיום זוגי שלא הולכים ברחוב ביחד ... מה אתם חושבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2006 16:21 לינק ישיר 

לילי מהבית.

כנראה שאת עדיין בחורה. ועדיין לא יודעת הכל.

ההלכה מתייחסת לעניין זה, וחסידי גור פשוט מחמירים יותר, והציבור הכללי מיקל יותר.

וכבר כתב ע"ז הרב זילבר שליט"א חבר מועצת גדולי התורה בספריו "אז נדברו"
שחסידי גור (בלשונו: ישנו חוג מסוים) שעושים את מה שההלכה רוצה ואשריהם וכו', (לא זוכר את הנוסח המדויק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2006 23:21 לינק ישיר 

הנתון המופיע בראש האשכול אינו נכון בכלל.

אדרבה, בנות גור הינם נאמנות מאוד לחצר ולחסידות על כל

גינוניה והנהגותיה, עוד יותר מהבחורים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2006 23:53 לינק ישיר 

ברור הוא שהרבה בחורות מגור לא רוצות להתחתן עם בחורים מגור. יעיד על כך דבריו של אני8336 שכתב שעל כל חסידת גור יש שני חסידי גור. והסיבה היא פשוטה מאד, בחורה גורית יכולה להתחתן עם כל מגזר חסידי, והרבה בנות אכן מתעקשות לא להתחתן עם בחור גורי, בעוד שחסיד גור יכול להתחתן רק בתוך המגזר שלו, ושמה הרי אין מספיק בנות.

הסיבה למה חסיד גור לא יכול להתחתן הוא בגלל התקנות הנוקשות ביותר שקיימים בחסידות גור. אפרט רק אחד מהם, אין הבעל מנשק לאשתו כלל. אני הכרתי חסידת גור, שבשום אופן לא הסכימה להתחתן עם חסיד גור ובסופו של דבר התחתנה עם חסיד אלכסנדר.

בגלל תקנות נוקשות אלו היו רבוי גירושין אצל חסידי גור, אחת הבנות היא גילי יוסקוביץ - גורית מהבית, שבסופו של דבר גם חזרה בשאלה. אני הכרתי עוד אחת שהתחתנה עם חסיד גור והתגרשה ממנו עקב הנהגתו הנבזית והתחתנה עם בחור חסידי רגיל. לאחרונה ממתנים את התקנות בגור בגלל בעיות אלו, אבל יש להם עוד הרבה מה לתקן לפני שבחור גורי ראוי לבוא בקהל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 18:50 לינק ישיר 

מצורף קובץ

הן  צודקות  לחלוטין  ! ! !

מה  רציתם,  שאת  הצ'ולנט  יכינו  עם  בונזו  בשביל  הגורים  ???

בשביל  כל  אחד  צריך  לגשת  לוטרינר  ולחסן  אותו...  אסור  לגדל  בלי  רשיון !!!

איך  הם  ילכו  לטייל.  היא  תוביל  אותו  עם  רצועה  ???

ומה  יקרה  כשירטיב  את  השטיח ???

חוצמזה  יש  איסור  מפורש  מהתורה  בנדון ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 19:29 לינק ישיר 

עקב הטעיות שבעניין חשבתי לערוך בפניכם את הסדר של גילגולו של שידוך בגור

נקרא לבחור יעקב ולבחורה רחל

אביו של יעקב קיבל הצעה משדכן על בחורה בשם רחל
וכן אביה של רחל קיבל את שמו של יעקב

הולכים אביו ואמו של יעקב לסמינר ושואלים את המכנכות החברות וכו' וכו'
במררים על המשפחה אם ח"ו אין שום קילקול בריאותי או כל קילקול אחר
שיכול להזיק לזוג בהקמת ביתו

ועכשיו אחרי שכל הצדדים נענו על כל שאלותיהם הם מתקדמים ומגיעים להסכם ראשוני על פרשת הכסף
הולך האבא של רחל לתהות על קנקנו של יעקב ואמא של יעקב הולכת לתהות על קנקנה של רחל
ואז יושבים ההורים של יעקב איתו ומסבירים לו במילים פשוטות שקיבלו הצעה של בחורה נאווה בשם רחל ועשו עליה את כל הבירורים הנדרשים ויצא להם שהיא כזאת וכזאת ועכשיו רק נותר לו לבדוק אם היא מוצאת חן בעיניו ואם יש ביניהם הכימיה שיוכלו להקים בית נאמן בישראל
וכנ"ל ההורים של רחל מסבירים לה על יעקב
ואז הולך יעקב למדריך מיוחד לכך בישיבה (מכיוון שאינו מורגל לדבר עם בחורות הוא צריך איזה שהוא הסבר קטנטן איך להתנהג שלא יצא קילקול שלא בכוונה)
ורחל הולכת למדריכה האמונה על הנושא הזה
ומפגישים בינהם אורך הפגישה לא קבוע והוא נע בערך בין שעה לשלש שעות הכל לפי העניין

וכרגע העניין נמצא בידי הבחור והבחורה הם המחלטים אם נמצא חן בעיניהם השידוך או שלא
יש שכבר אחרי הפגישה סוגרים העניין ויש שמקפידים לתת לזוג המרוגש לישון לילה לפני שהם סוגרים העניין

ואחרי שסגרו עושים את כל השמחות הנהוגות (ווארט\אירוסים)
ועכשיו אין שום קשר בין הבחור והבחורה ישיר הכל ע"י ההורים מעבירים את המתנות הנהוגות וכו'וכו'

לפני החתונה עובר כל בחור הדרכה להקים בית חוץ מעניין ההלכות עוברים הבחורים הדרכה איך לנהוג באישה בכבוד ובהערכה
וכן הבחורה עוברת הדרכה

אחרי החתונה מוצמד לכל בחור מדריך אישי שעוזר לו לפתור בעיות אם צצות וכן עוזר לו על כל העניין כל "חיי המשפחה"
אין זמן מוגדר כמה זמן תימשך ההדרכה ואין חובה ליהיות צמוד למדריך בחור שמרגיש שאינו צריך את ההדרכה מוותר על זה כל אחד בשלב שונה

עכשיו לעניין ההליכה ביחד וכל תקנות גור הנרחבות
העניין הוא כזה מכיוון שגור היא חסידות ואחד מיסודות החסידות הוא "קדש עצמך במותר לך"
ומכיוון שבעניין שבינו לבינה יש יצר הרע גדול מאוד במיוחד בדורנו
קיבלו על עצמם חסידי גור כל מיני הנהגות וגדרות הן בשביל שלא יודח ממנו נידח
והן בגלל יסוד החסידות של "קדש עצמך במותר לך"

עד כאן בקצרה למי שיש עדיין שאלות מוזמן לכותבם אני מבטיח שאתדל למצוא תשובה לכל השאלות

קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי

תוקן על ידי - אסיק_good - 07/05/2006 21:09:27

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2006 00:22 לינק ישיר 

אז תענה לי בבקשה על השאלה הבאה: איך, למען ד', אחרי כל התקנות הנוקשות והחומרות שיפה מאוד מי שעומד בהן, לא מעט נשים שם הולכות עם פאות מודרניות? על כל פנים אין מנהג לשים אפילו כובע על הפאה כמו שאר החסידיות. למה?! עם כל התקנות הללו הייתי מצפה שהנשים מינימום יגלחו את ראשן, אז ללכת עם פאות ארוכות?
אשמח לשמוע תשובה משכנעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 00:57 לינק ישיר 

מבירור ראשוני שעשיתי
יצא לי כך
הנשים לא מגלחות שער ראשן מפני חציצה במקווה
(אל תשאלו אותי עדיין על הסבר אני לא יודע תשובה מפורטת יותר בהמשך)

לא הולכות עם כובע על הפאה בשביל שלא יקלו ללכת עם כובע בלי פאה
(אגב ידוע לי שחבד מקפידים ללכת רק עם פאה ולא משהו אחר)

ועניין הלבוש הוא אכן קילקול בגור הצריך תיקון
(אמרו לי שזה התחיל מזה שהבעלים לא  בנושא ולא ידעו לשים לזה סטופ)
מה שכן במחשבה שניה המשפחות הטובות בגור זכור לי שהם לא מפריזות בלבוש תתקנו אותי אם אני טועה

כל זה ראשוני ולא מחייב יכול ליהוית שינויים

קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי תוקן על ידי - ישפאי1 - 08/05/2006 1:12:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2006 13:05 לינק ישיר 

ישפאי:

אני רוצה להתמקד על הנקודה האחרון שכתבת. אני לא מסכים שבמיוחד בדורנו יש יצה"ר גדול לענין זה. בכל דור יש יצה"ר זה, ולעולם לא ראו לנכון כל גדולי ישראל לתקן תקנות כאלו. גם בגור תקנות אלו תוקנו רק לאחרונה.

התקנות בגור הם מנוגדים להלכה שבשו"ע. הבעל חייב לרצות את האשה לפני שהוא מקיים את המצוה, ובגור זה בכלל לא קיים. הבעל והאשה אסור להם להיות מלובשים ובגור לא מורידים את הבגדים.

הגמרא אומרת שיצה"ר שמאל דוחה אבל ימין מקרב. ברגע שנלחמים עם היצה"ר חזיתית, אז מפסידים בעוד הרבה מאד מקומות. ידוע לי בבירור שבגור יש כל מיני בעיות בגלל הלחץ הזה של ה"קדושה וטהרה". הפסיכולוגים מסבירים שעודף המשקל של רבים מחסידי גור בא לפצות על החסרון שבחיים האישיים שלהם. האלימות שמאפיינת את השיח הפנימי בגור גם היא מקורה בתסכול. קל מאד לנחש מה גורם העיקרי לתסכול. המלבוש של הנשים בגור בא לפצות על זה שהם לא מקבלות רוך וחום בבית. איך אשה אמורה להרגיש כשבעלה לעולם לא מנשק או מחבק אותה??

ולסיכום, תקנות אלו גורמות ישירות לירידה ברמת החיים הרוחנית והגשמית של חסיד גור ממוצע. כמו שאמרתי, לאחרונה גם בגור עצמו מודעים לזה וממתנים את הגישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 22:45 לינק ישיר 

chouteng

כמה נקודות בשאלותיך

א: יש קילקול עצום ב15 שנה אחרונות ע"י חשיפה מרובה לדברים אסורים ברחוב ובבית במחשב האישי ועליך בפלאפון דברים שלא היו פעם

ב: מה היו התקנות בפולין אני לא יודע מה שאני כן יודע שהתקנות האלו קיימים מאחרי השואה והם לא כ"כ חדשים

ג:אני לא חושב שהפורום הוא מקום לקיים בו דיון על צורת עשיית המצווה מה שכן אני יאמר שיש לך טעות
(התפאלתי שלא הבאת את האגדה של הסדין)

ד:אכן יש אנשים שמנים בגור אבל רובם רזים אני לא מכיר תסכול בגור ההיפך אני רואה שמחה יתרה

ה: השיח הפנימי בגור אינו נוקט אלימות אלא אם מישהו מנסה לעקור את יסודות החסידות

ו: בחורי ואברכי גור מתעלים משנה לשנה מהיכרות אישית

ואם עדיין יש לך שאלות אני מוכן לשמוע

קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2006 23:12 לינק ישיר 

ישפאי1:

א. הרחוב היום הוא לא מקולקל יותר מתקופות אחרים בהיסטוריה. ראה יבמות ס"ג ע"ב. הגמרא אומרת בעו"ז, חביבה בהמתן של ישראל יותר מנשותיהן של עכו"ם. הגוים (היהודים אז חיו בין הגוים) לא היו יותר טובים מהחילונים של היום. האינטרנט והמחשב הם בעיה רק בתקופה האחרונה בעוד שהתקנות בגור קודמים בהרבה כמו שאתה בעצמך כתבת.

ב. לא היו תקנות בפולין. אדרבה בגור מספרים שאחד האדמורים לא קיבל בעין יפה את התנהגות הבית ישראל אחרי החתונה.

ג. אין לי טעות. אני קבלתי מכתב מחסיד גור שבו הוא מפרט בדיוק, ומפני הצניעות לא פרסמתיו. גם דברתי על זה עם חסיד גור חבר מאד קרוב שלי והוא אינו חשוד אצלי לשקר. ואם אתה דוקא רוצה אני אשאל בבירור, כתוב בגמרא, האומר אי אפשי אלא היא בבגדה והוא בבגדו יוציא ויתן כתובה, האם בגור מקיימים גמרא זו?

ד. תסתכל שוב על אחוז השמנים בגור, שזה דבר מפורסם לרבים.

ה. השיח הפנימי אכן מתאפיין באלימות. ראה ערך (ר') שאול אלתר וערך בית שמש ועוד.

ו. מהיכירות אישית יש בחורים ואברכים שמתעלים וישנם שיורדים. נמצא אצלי תמונות של זוג גורים שמתנהגים בצורה לא חסידית. כששאלתי אותם מה זה, ענו לי, שהתקנות כבר לא קיימים בגור בגלל שזוגות רבים התגרשו בגלל זה.

אין לי יותר שאלות, אבל תודה על ההצעה. ידוע לי שבגור משלמים למישהו לגלוש באיטרנט ולענות לכל אלו שמתקיפים אותם. מעניין לדעת אם איך שהוא אתה קשור לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 23:41 לינק ישיר 

זה נכון שבנות בגור לא רוצות בחור מישיבה של גור אני מכירה בחורים מבית גור מודרני מאד, ולמדו בישיבות ליטאיות אוו כלל חסידיות והבחורים האלה יש בינהם גם חוצנקים, והבחורים האלה נחטפו ע"י בנות מבתים גוראים.
חסידי גור אכן אלימים היות והחינוך שלהם הוא נוקשה ואומרים עליהם שיש להם שתי דיברות מעשרת הדיברות שהם מקיימים בקפידה מרובה "אנוכי" ,"ולא יהיה לך" .
אז מה הפלא שבחורה שגדלה בבית כזה ורואה מה קורה בבית לא רוצה שבביתה שלה יהיה גם כך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2006 23:49 לינק ישיר 

אני מכירה הרבה בחורים מבתים של גור אשר לא למדו בישיבות של גור אלא בישיבות ליטאיות או כלל חסידיות, ולכשגיעו לפרק האיש מקדש, נחטפו ע"י בנות ממשפחות גוראיות.
וכל כך למה? היות וראו בנות אלו מה קורה בבית, איך מתנהגים אחיה, ואת זה לא רצתה בביתה היא.
דבר ידוע הוא שהחינוך בישיבות גור הוא נוקשה, וידועה האימרה על חסידי גור שהם מקיימים בקפידה רק שתי דיברות מעשרת הדיברות: "אנוכי" ולא יהיה לך".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2006 01:53 לינק ישיר 

CHOUTENG

נראה שאתה בא לקנטר ולא להבין

א: אני אכן ישמח לקבל על זה כסף

ב: אולי אתה צודק שהוא לא מקוקל יותר מה שבטוח שהוא היום פרוץ לכל מה שלא היה לפני 20 שנה

ג: בפולין לא היו תקנות רשמיות היו תקנות בשטיבלך ומי שרק היה עובד לא היה לו שטיבל יש מכתב ממרן ה"אמרי אמת" שהוא כותב לקומדאנט בשטיבל בקשר לשני בחורים שהלכו לעזור לפרנסת ביתם ורצו לבוא ללמוד בשטיבל אחר העבודה ולא אפשרו להם

ד: מסופר על אחד שרב העיירה פסק נגדו במריבה עם שכנו. איים על הרב שיספר לציבור שבת הרב מסתובבת עם אינשי דלא מעלי. וכשענה לו הרב אין לי בת. אמר החצוף את זה הרב כבר יצטרך להוכיח
אותו דבר תזרוק שאחוז השמנים בגור הוא גדול ואנחנו כבר נצטרך להוכיח אחרת

ה: יש לך טעות ענקית נמצא אצלי קובץ הדרכה למדריכים שהוציאו בגור ושם לא נכתב כמו שאתה אומר

ו: לידיעתך גור מונה בספר התורמים של האיחוד קרוב ל6500 משפחות וככל שהקהילה יותר גדולה השוליים יותר גדולים לא אמרתי שאין עוברי עבירה המסתובבים בגור

ז: כמו שאמרתי השיח הציבורי בגור נגד אלימות עד שזה מגיע לחתירה מתחת אושיות החסידות
 אנשים שהסתובבו מסביב לראש ישיבה ר' שאול שליט"א עשו לו נזק עצום לידיעתך הוא הרחיק אותם מעליו

בקשר לסיפור שסיפרת על ה"בית ישראל " אני לא שמעתי אודה לך אם תביא מקור לסיפור

שרית 560

זה לא נכון
אני למדתי בישיבה עם כ250 בחורים ו98% מהם התחתנו עם גוריות
מה שכן יכול להיות בסמינר גור בני ברק קרוב ל50% מהבנות לא נמנות לעדת חסידי גור ואכן מסתבר שהם לא רוצות חסיד גור
שאר הסמינרים של גור אני לא יודע
נ.ב. אני מכיר עשרות בחורים לא מודרנים ולא חוצניקים
שנחטפו ע"י בנות גור ולמדו בישיבות גור

תוקן עקב טעיות כתיב

קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי תוקן על ידי - ישפאי1 - 09/05/2006 1:58:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > זה נכון שבחורות מגור לא רוצות גורים?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext