בית פורומים עצור כאן חושבים

מדינת ישראל-הירהורים בקול ליום העצמאות.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2006 21:40 לינק ישיר 

ההא  עוד דבר אחד

"עס איז אלעס   סוציולגיע"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 22:13 לינק ישיר 

המדרש אומר למה זכו בני ישראל להגאל ממצרים.---- שלא שינו שמם . וגומר.
התרשמות אישית אבל אולי אני טוע כי כל או רובם של משתתפי הפורום המגלים דעתם בצורה זו או אחרת כנגד המדינה
יש להם שם כתוב בלועזית מענין מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 04:06 לינק ישיר 

Just to add to the mix http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=5157&lang=hebrew רב חב"די על ה' באייר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 07:55 לינק ישיר 

ירוחםשמ (זה שם?)

יש לי מקורות שהניק של אבותינו במצרים היה בלועזית מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 08:56 לינק ישיר 

.

ימי, אנא השכילנו:

העם השמות "אהרון" או "פנחס" , הם שמות בעברית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 10:34 לינק ישיר 

mdabraham,

אני מסכים איתך לגמרי, גם בעניין החשיבות הדתית היהודית (שוב סליחה, אני אוהב מילים גסות) של המוסר וגם על הבריחה! (;

[ואם במתן תורה עסקינן, אין לך תיבת פנדורה גדולה מזו! (וע"ע במאמר חז"ל: הקב"ה הוא החתן, ישראל הכלה, התורה הכתובה ומשה השושבין, ודוק.)
טוב, קצת הגזמתי פה..]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 17:10 לינק ישיר 

מואדיב

<"העם השמות "אהרון" או "פנחס" , הם שמות בעברית?">

והאם "משה" הוא שם עברי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 17:41 לינק ישיר 

ויוכבד? ומרים?

ולעומת זאת לבת כהן מדיין,שם "שמי " מובהק  תוקן על ידי - לונלי_דאב - 02/05/2006 18:01:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 09:11 לינק ישיר 

ישנה נקודה חשובה שכמדומני שלא התייחסו אליה עד כה. מדינת ישראל, או בעצם הישראליות, מהווה מסגרת ייחוס אלטרנטיבית, ולפעמים אף נגדית, ליהודיות. כולם מכירים את הדיון השחוק "האם אתה יהודי או ישראלי", וא"ב יהושע הצליח להרגיז את יהודי ארה"ב כשאמר להם שמבחינתו רק הישראליות משחקת תפקיד (הובא באשכול הקישורים לכתבות). אדם המזדהה עם מדינת ישראל, קל לו מאוד לגלוש להזדהות עם אותה "ישראליות" שיצר כור ההיתוך הבנגוריוני, ולעתים תוך התכחשות ליהודיות שלו. שהרי ודאי הדברים יכולים לסתור, ולא לכל אחד יש שיקול דעת בריא בנושא. הזהות הכפולה דומה למה שהיה בזמן ההשכלה באירופה, כאשר צצו "גרמנים בני דת משה". הללו לא האריכו ימים, כיון שגרמני בן דת משה סופו יכול להיות בקלות כסתם גרמני (בן דת ישו). הזדהות כפולה, נאמנות כפולה, יכולה לגרום בעיות לא מעטות. במובן זה סוג הציונות החילונית והיהדות הדתית שנושב כאן מעל דפי הפורום (ושאותו מבטא בצורה ברורה הרב מיכי) עלול שלא להחזיק מים. זהו חילוק דק ועדין, שמתאים להוגים פילוסופיים כדוגמת מנדלסזון, אך לא לבניהם ולתלמידיהם. אדם צריך מערכת ייחוס ברורה, ונאמנות כפולה לא מועילה בעניין זה. כמובן, למדינת ישראל יש מעלות רבות, והיא מגינה עלינו וכו' וכו', וגם ש"יש שם למעלה יהודים" זה נחמד (גם ראש ממשלת בריטניה היה בזמנו יהודי משומד, ואהבנו להתגאות בו), אבל לגבי הזדהות - אולי עדיף שלא להזדהות, ושלא ליפול בסבך ההזדהות הכפולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 09:35 לינק ישיר 

פרעתוני,
אתה מחזיר אותנו לסוגיית השקרים הקדושים. האם נכון לעצב זהות לפי התועלות והשרידות? אני נוטה יותר לכיוון האמת (כלומר לעצב אותה לפי מה שאמיתי, ואם לא  ישרוד לא ישרוד). מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 10:59 לינק ישיר 

הפרעתוני.
חג שמח אני לא מבין בדיוק את דבריך. אני יהודי בעל זהות יהודת עם כל המשתמע מכך גם לבוש כיהודי. ואני תושב ואזרח מדינת ישראל ומזדהה איתה וגם אוהב  אותה.מותח עלה ביקורת לפעמים אני גם כועס עליה. לפעמיפ אפילו מאד מאד. אבל אני מרגיש גם כך כלפי אשתי וילדי ובני  משפחה אחרים. וכן כלפי חברים. לפי דעתך יש לי בעיה? של זהות או של הזדהות?
לדעתי אחת הבעיות שיש לכולנו היא התשומת לב המרובה שאנו מיחסים לאמירות של אנשים שונים.ורבנים(למרות שהם גם אנשים) א.ב. יהושוע אמר!! אז מה אם הוא אמר בן גוריון אמר אז מה. הרב זה או אחר דיברו או אמרו דברים לא נכונים טפשיים
 וחסרי כל בסיס. אז  מה אין לי חוש ביקורת. מה זה דברי אלוקים חיים.( למרות שלפעמים הוא אומר כך) הרי כל מה שאנו אומרים
זה  ציטאטות . נכון יש להתחשב וללמוד מדברי וממעשי הגדולים אבל יש לכל דבר גבול ומידה. אחת האימרות החזקות של הקוצקר: אם אני אני מכיון שאני אני. ואתה אתה מכיון שאתה אתה. אז אני אני ואתה זה אתה.  אבל אם אני אני מכיון
שאתה אתה ואתה אתה מכיון שאני אני. אז אני לא אני ואתה לא אתה 
מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 11:19 לינק ישיר 

הפרעתוני
כיהודה ועוד לקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 11:46 לינק ישיר 

בעלבעמיו, תודה. הרב מיכי, לך קל; הרי אין לך תלמידים, כמו שאמרת. היית גם יכול ללכת בדרכו של מנדלסון ללא בעיה. ואני אומר זאת בשיא הרצינות, וללא שמץ לעג. אבל כאשר מדובר על חינוך, צריך לחשוב על ההשלכות. ראש הישיבה שלי נתן משל (ידוע) של "שקף". טעות קטנה יכולה להיות קטנה על הדף, ולא כזאת חשובה. מה זה באמת משנה אם טעינו וייאוש שלא מדעת הוי יאוש. כדי לבדוק עד כמה חשוב להשקיע אנרגיה בבירור הדברים, יש לראות איך זה משתקף על הקיר - לדורות הבאים. חינוך וקיומו של העם היהודי כעם הוא אחד מהדברים היקרים לנו. ולפעמים לכלוך קטנטן על השקף יוצר כתם ענק על הקיר. ירוחם, זה לא הנקודה של מה אמר מי. זו תודעה רחבה מאוד, ועניין עמוק. יהושע אינו היחיד כלל. "העם הישראלי" שנוצר הוא כזה בעיני רבים. אולי גם ילדיך? אולי גם הם יחליטו שהם יותר ישראליים מאשר יהודיים? שים לב למשל לראש אגף משאבי אנוש בצה"ל (אכ"א ז"ל), שאמר שהדמוקרטיה לפעמים צריכה לגבור על היהדות ולכן הוא נסע להלוויה של ילד פלסטיני בשבת. אז אתה לא כזה, אתה שלם עם עצמך, ויודע לחיות בצורה מורכבת. כך גם חיו אותם גרמנים בני דת משה. אבל האם זה יחזיק מעמד לבן שלך? לנכד? לתלמידים? "חכמים היזהרו בדבריכם, שמא תחובו חובת גלות, ותגלו למקום מים הרעים, וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמים מתחלל". חז"ל פירשו זאת על צדוק וביתוס, שפירשו לא נכונה את דברי אנטיגנס איש סוכו שאמר שיש לעבוד "על מנת שלא לקבל פרס", והם הבינו שאין פרס בעולם כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 12:28 לינק ישיר 

הפרעתוני.
יותר מידי מהר אתה מתיאש מעם ישראל. יאוש שלא מדעת. פרוש  כשאתה מתיאש- זה לא מדעת.אתה מתיאש מתחושות ולא
מידיעות. הזדהיות זרות היו בעם ישראל זה  מקדמא דנן זהות מצרית וזהות יונית זהות כשדית וזהות רומאית זהות רוסית וזהות גרמנית כפי שהזכרת. אז מה איפה הם היום ואיפה אנחנו. ולמה ללכת רחוק .שאל אביך ויגדך. בשנות הארבעים קמה בארץ
קבוצה גדולה של משכילים חשובים . וקבעו כי אין לנו יותר חלק בזהות היהודת הגלותית אנו תושבי ארץ כנען ויקרא שמנו כנענים. קבוצה זו כאמור היתה בעלת השפעה עצומה על הנוער וגם על הבוגרים. בראשה עמדו דמויות ידועות כגון המשורר יהונתן רטוש אהרון אמיר בנימין תמוז ורבים אחרים חשובים. הרעיון סחף אחריו רבים וטובים גם בין  היהודים הדתיים ואפילו החרדיים. איפה הם היום ואיפה אתה אפילו לא שמעת עליהם. הדור של היום בעל זהות יהודית ודתית הרבה יותר מהדור הקודם.
לאיזה חכמים בדיוק אתה מתכון שצריכים להזהר בדבריהם? גם אני חושב כך. אבל כנראה לא לאותם חכמים  שלך.

נישטאיך מה דעתך על שם יהודי כמו של אשתו של עשו יהודית בת בארי.או יהודי כשר כמו אלכסנדר במדרש נאמר למה זכה
יוסף להקבר בארצו ומשה לא זכה להקבר בארצו. עונה המדרש יוסף ש הודה בארצו -כשאמר גנוב גונבתי מארץ העברים- זכה
ונקבר בארצו. משה שנאמר איש מצרי היצילני לא זכה להקבר בארצו. ועל זה שואלים יוסף נולד בארץ היה יכול להגיד כך אבל
משה נולד במצריים איך יכל להגיד אחרת? התשובה כל יהודי לא חשוב איפה הוא נולד כאילו נולד בארץ מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 12:42 לינק ישיר 

ירוחם

אני אענה לך בתיבה אישית.

כמתעסק

אתה טוען שבמובן הפשוט המצב כיום הוא של חירות.
נראה לי שצריך לעשות הבחנה, באופן פורמלי אכן השלטון פה עצמאי, חוקית הוא לא משועבד לאף שלטון זר, בפועל זה לא המצב.

השלטון פה תלוי כלכלית בארה"ב, ובעל המאה הוא בעל הדעה.
אז אולי ארה"ב לא תתערב לשלטון הצעצוע שלה בהחלטות כגון בכמה להעלות את הארנונה / חמס ההכנסה, אבל בהחלטות גורליות וחשובות הם קובעים ומחליטים ועל פיהם יישק כל דבר.

זה לא שלטון עצמאי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדינת ישראל-הירהורים בקול ליום העצמאות.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.