בית פורומים שידוכי חרדים

מה קורה כשאימפולס נתקל במחושבן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2006 12:43 לינק ישיר 
מה קורה כשאימפולס נתקל במחושבן?

טררם!
אבל רק לאימופלסיבי...
נתקלתם בזה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 13:18 לינק ישיר 

יהיו כמה פיצוצים וכל אחד ילך למקומו בשלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 13:32 לינק ישיר 

הטררם בהחלט יהיה גם למחושבן. הוא בעיקר זה שעלול לצאת ב"שוק טוטאלי" מהמפגש ההזוי, כשהוא לא מבין מה טעם מצאו להפגיש אותו עם היצור חסר התרבות והנימוס (והמעצורים) הלז.

לחילופין, הוא עשוי למצוא עצמו נכבש בקסמו של האימפולסיבי הנובע דווקא מחוסר ה"איפוק הקר" וחוסר הצורך להתאים לדפוסי ההתנהגות המקובלים, ולהגיב איך שהרגש קורא להגיב.

כמובן כשמדובר על אימפולסיביות טקטית, חיננית, לא מוקצנת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2006 15:24 לינק ישיר 

וואו שקית!
הופתעתי..
חשבתי לי שהמחושבנים האלה מחוסרי כל חיבה לרגש  שופע...
את מדברת מנסיון?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 15:37 לינק ישיר 

את פוליאנה קראת פעם?

נסי להיזכר איך בתחילה הדודה הייקית, המסודרת והקרה התייחסה אל פוליאנה כאל ילדה חוצפנית שצריכה סדרת חינוך מיידית, ואיך פוליאנה, עם הדימיון, היצירתיות, השובבות והרגש השופע הצליחה לשנות אותה... (את הדודה).

תשאלי כל מורה איזה תלמידה בכיתה היא הכי אוהבת, בסוד כולן תספרנה לך שהן מאוהבות דווקא בתלמידות שיותר מאתגרות אותן, שהן בדרך כלל האימפולסיביות.

אני מאמינה שגם בזוגיות- זוג כזה עשוי להסתדר כאשר ישנה "השלמה" ולא "התנגשות".
חוץ מזה, זה ידוע ש: negative attracted.

(מקווה שאייתתי נכון).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2006 16:07 לינק ישיר 

השאלה כמה האימפולס אוהב את הצד השני
יש לך מושג כמה זה קשה להיות אדם שמתבטא חופשי ולחיות לצד מישו שאין לך מושג מה הוא ב א מ ת חושב?
זה כל כך איכס.
אבל יש בזה פן מאזן (לא עלינו...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 16:19 לינק ישיר 

בכל אחד מאתנו, שוכן ילד קטן ושובב.
המחושבן מתייחס אליו כ"אסור" ולכן מפנים אותו, האימפולס מחצין אותו.

השאלה היא מה תהיה האינטריאקציה בין האימפולס לדיס-אימפולס, האם אינטריאקציה של השלמה או התנגשות.

במילים אחרות-
האם האימפולס ילמד את המחושבן להתחבר לרגשות שלו, לזרום באופן יותר ספונטני ולהבין שמותר לתת לילד השובב שבתוכנו ביטוי מדי פעם, והמחושבן ילמד את האימפולס איפוק וטקט (=השלמה), או שמא האימפולס ירגיז את המחושבן בחוסר הטקט והנימוס שלו והמחושבן ינסה "לתקן" את האימפולס, להגביל אותו ולחנך אותו כדי שח"ו הוא לא יעשה לו בושות (=התנגשות). תוקן על ידי - שקית_ברוח - 27/04/2006 16:21:39

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2006 16:53 לינק ישיר 

חלק מהטררם נובע מהבושה שבגילוי.
באמת, מחושבנים, מה עובר לכם בראש כשאתם נתקלים באימפולס?
נרתעים/ מזלזלים/ מקנאים/ מתנתקים?
תעזרו לנו להבין אותכם.... (אתם בכלל שונאים שמנסים להבין אותכם- נכון?)

ההצלחה היא רק בונוס לדרך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 18:23 לינק ישיר 

בס"ד

בכל אחד מאיתנו נמצאים רצונות אימפולסיביי'ם , אך גם רצון לשקט ומופנמות.
כדברי שקית (אשר כל תגובתה מבוססת אם בכוונה תחילה ואם במקרה ,על הרעיון העומד בבסיס אסכולת פרויד)
אכן זה תלוי ביצריו ובשאיפותיו של האדם איזה רגשות ומעשים  להחצין, ומתי יגדר לעצמו גבולות ויגיד"אסור" לאימפולס. 

לאחר שנתגבשה באדם זהותו המוכרת לכלל(אם הוא מחושב או קצת חסר מעצורים), נותר לו למצוא את החצי השני.
האם אותו חצי יתגלה כהשלמה מועתקת  שלו או כניגודו?
אנסה להביא את הדיעות בעד ונגד בני זוג שהשוני אצלם מתבטא באופי מוחצן ומופנם:

נגד שוני
מי מאיתנו לא הי'ה בסיטואצי'ה שהחיבור הי'ה חזק דווקא בגלל הדמיון באופי?- זה גורם לתחושת השתיי'כות והזדהות .
מה גם שמריבות רבות יכולות להתעורר בני בני זוג שונים ,בעיקבות רצון צד אחד לשקט ושלווה ומנגד הצד השני שמחליט לפתע על רצונו לדבר מה הדורש שינוי קל או שינוי מהותי.
שינוי זה יתפס לפעמים כמערער את בטחונו הפסטורלי של הצד השני.

בעד שוני
כמו שנאמר בפורום זה (באשכול על השיגרה לאחר הנישואים), גם אני חושבת שבני זוג שדומים באופן מושלם , זה לא בהכרח לטובה משום שהשיגרה קצת מנוונת ללא אקשן אינטלקטואלי.
גם אם 2 הצדדים אחוזי תזזית ומחפשי הרפתקאות ו"טררם"(בטוי שהוזכר) זה לא בהכרח נוסחת פלא לזוגיות אידיאלית.
א'ל לנו לשכוח שההשלמה היא דווקא בדברים ה"חסרים" בכל פרט - לכן היא נקראת השלמה.

אני אישית מתחברת למעט מה"בעד" ומעט מה"נגד", 
"הפכים משלימים" זו  נוסחה  שהוכיחה את עצמה רבות במקרים שאני מכירה,
אך צריך להיות גורם משותף בשני הצדדים שיפתור את המשוואה והוא :הכרה בשוני התכונתי, ללא כל רצון להביא את החצי השני להתנהג כמוך ולשנותו. 

אם נתבונן בהסתכלות רחבה יותר, נבין שגם ההבדלים באופי המוחצן והמופנם הם חיצוניי'ם כי ההתאמה היא מהקב"ה.
ויכולה להיות התאמה גם בין בחור ובחורה שלפי האופי שלהם נראים שונים לחלוטין ורק שהם י'היו ביחד ההשלמה תהי'ה מושלמת!
ונרמז בנושא זה: "בראשית ברא אלוקים" -  סופי תיבות: "תאם" כי כבר מהראשית רואים את התכלית  וההתאמה של כל זיווג, שבכל אחד מהצדדים יש את הניצוץ האלוקי הפנימי למרות הטשטוש החיצוני של האופי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2006 22:45 לינק ישיר 

תזכרי תמיד שאותם התכונות שבבן זוג שאת "נדלקת " עליהן ,הן אותן תכונות שיגרמו למחלוקות בחיי הנישואין.
רוצה דוגמא? היה מישהו שקט מחושב,ומופנם ,שהגיע למסיבה  הוא ישב בצד והסתכל על בחורה שרקדה באמצע המעגל{לא דתיים} והתלהב איזו חברותית וכמה מעריצים אותה וזה שבה את ליבו. היא מתוך כל ההמולה ראתה אותו כאי של שפיות בכל הבלגן ,והם התחתנו .ואז כשהיו נשואים ההתנהגות החברתית שלה שיגעה אותו בכל פעם שהוא נכנס הביתה יש אורחות ,חברות, או פטפוטים ארוכים בטלפון והוא אומר אין לי פרטיות היא משגעת אותי בהמולה הזו................... אז לקחת בחשבון הכלללללללללללל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 03:00 לינק ישיר 

צריך לבדוק טוב טוב ולא לרוץ באימפולסיביות כיתכונות שהיקסמו אותנו בהכירות אחרי20שנה מרגיזות אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2006 11:37 לינק ישיר 

המורה 11.

כל הכבוד על הדוגמא מדהים ונכון כל כך..........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 23:57 לינק ישיר 

שירה קודם כל מזל טוב
שנית אם נהנית מהדוגמא יש לי דוגמא שקראתי באיזה ספר על זוגיות . הבעל אדם מחושב וכל דבר כבד עליו אין לו כלילות מחשבתית  ואשתו הפוכה ממנו אשה תוססת אוהבת ריגושים ודברים מענינים .יום אחד היא רצתה להפתיע אותו  ערכה שולחן לארוחת ערב וכיבתה את כל האורות בבית לפני שהוא יגיע מעבודתו, והדליקה נר והיתה אוירה נעימה ורומנטית אבל הגבר הכבד שלה הגיע הביתה וישר כועס עליה "שוב לא שילמת את חשבון החשמל................????????"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 00:14 לינק ישיר 

נכון לדעתי שידוך כזה לא יצליח כי כל הזמן ירבו הוא ירצה שקט ולשבת בבית והיא טמפרמנית תמיד בתנועה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2010 20:32 לינק ישיר 

אשכול מרתק.

הקפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2010 01:19 לינק ישיר 

פעם היו כאן אשכולים ברמה...
צריך לעשות משהו בנדון.
(אני דוקא מזלזל ביחצון מוגזם של מילים יפות, אבל הדיון הוא חבור בן זוגי רציני ולא עוד הבעת רגש כזו או אחרת)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה קורה כשאימפולס נתקל במחושבן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext