בית פורומים עצור כאן חושבים

מיהו חרדי?/העוד חרדים אנו - חלופ"ד עם מיימוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2006 03:04 לינק ישיר 

קומר

זהו חתולו האומלל של פיזיקאי,שסובך בניסוי מחשבתי

ועכשיו אף אחד לא יודע לומר,אם הנ"ל (החתול כלומר הז"ל)

לא חי ולא מת, או שמא גם חי וגם מת

בכל מקרה סריקה בגוגל תעלה אותך על שפע של מקורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2006 21:53 לינק ישיר 

מייציץ ,

לא שזה כ"כ חשוב . בשיחה של כמה שעות עם מיימוני , היו  רגעים אחדים שזה היה הנידון . מיימוני התלהב , משום מה , מההגדרה ומצא בה חידוש . ביוזמתו ובניסוחו נפתח האשכול . מכאן גם תשובה  לתביעתו של הראל להתחיל מעיון בהגדרה מקראית/מילונית . אני מוצא דברים שקולים אצל בן ציון כהנא , כדרכו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 00:51 לינק ישיר 

קומר

עוד בעניין הנ"ל.  הנה לאחר עיון מצאתי שנחלקו בזה חכמי קופנהאגן
ומהר"י  אברט דהנ"ל ס"ל דהחתול גם חי וגם מת והדברים תלויים במתבונן
(ועיין הייזברג ,עקרון אי הוודאות) ר"ל דכל מתבונן מקיים בעולמו שלו
מציאות מסויימת לא בהכרח זהה למציאות המתקיימת בעולמו של אחר

והנה ר"מ  קרייטמן בהקדמה לספרו טיים ליין (והוא ביאור נפלא לפי'
העולמות המרובים)מפרש זאת בעניין אחר והוא דבאמת אין הדברים
תלויים במתבונן .אלא שהם מתקיימים כשלעצמם בכמה עולמות בעת
אחת אלא שבכל עולם הם מתקיימים באופן אחר,

מסקנת דבריו שהזמן אינו בהכרח ליניארי ר"ל בחינת סיבה ומסובב
והסיבה בעבר והמסובב בעתיד אלא שהכל מתקיים בעת ובעונה אחת
ר"ל במקום אחר במימד אחר אבותינו עדיין מקבלים את התורה

ובאם נכונים דבריו  (ולא שבאמת הבנתי)הרי שכמה ענינים מוקשים
יש לפתור על זה הדרך . שאלת הידיעה והבחירה,חלות למפרע
בקנינים ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 01:02 לינק ישיר 

כשאתה גומר גביע גלידה אז 'באיזשהוא מימד' אתה בעצם רק מתחיל ללקק ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 01:12 לינק ישיר 

אכן כן

וכנ"ל טשולנט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 01:29 לינק ישיר 

מה? גם טשולנט אתה מלקק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 01:41 לינק ישיר 

לא
גם טשולנט הוא אוסף של מרכיבים שלא בהכרח
מתיישבים עם ההגיון הבריא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 01:47 לינק ישיר 

צ'ולנט הוא ניצוץ־אלוה,

מגן־עדן טעמו!
כך היה שר לנו שילר
לו טעם הוא את הצ'ולנט

היינריך היינה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 05:22 לינק ישיר 

שרייבר מגזרים

http://www.shreiber.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=77749&depart_id=13229
בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 07:53 לינק ישיר 

850,000 חרדים, המספר הנקוב שם, הוא מוגזם ביותר לפי כל קנה מידה. ההערכות נעות סביב החצי מיליון. אם נלך לפי נתוני ויקיפדיה (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C), שאני מניח שנלקחו מאתר הלמ"ס, הרי ש-12% מהיהודים הם חרדים, ויש 5.3 מיליון יהודים - סך הכול 636,000 איש (אני הכרתי נתונים על 8% חרדים, אבל שיהיה). לפי המחקר המקיף על חרדים עד 2002 של הלמ"ס, ההערכות הן שמספר החרדים אז היה חצי מיליון, פלוס מינוס 100 אלף. http://www.cbs.gov.il/publications/int_ulor.pdf אגב, זה מחקר מעניין מאוד, שכולל כמובן גם ניסיון להגדיר מיהו חרדי, ועוד מטעמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 07:55 לינק ישיר 

[בסוגרים, כי כידוע איני חרדית, ולכן נמנעת מלדון בעניינים "פנימיים".

הלינק שהביא לינקי, עורר בי שאלה עמוקה - האם "חרדים" בהכרח מתייחס רק לגברים?
השאלה הזו כנה לחלוטין, ואינה "אידיאולוגית". לו היו שואלים אותי מי הם רפורמים, לא הייתי יכולה לכתוב שתי פסקאות בלא לומר משהו על נשים רפורמיות ועל הדרך בה תרמו ועדיין תורמות לעיצוב בית הכנסת, התפילה, האידיאולוגיה, אורח החיים וכו'. בנוסף, חלק משמעותי מהרפורמיוּת נוגע ליחסים בין גברים לנשים, לשאלות מגדריות ולהתמודדות עם סוגים שונים של פמיניזם. (במובנים רבים, זה נכון גם לניסיון הגדרה של "מי הם דת"לים", וגם כאן ה"מיון" יכול להיעשות ע"פ הנשים לא פחות מאשר ע"פ הגברים - סוגים שונים של כיסויי ראש, אם בכלל; אורך החצאית, אם בכלל; בת מצוה - כן, לא ואיך;  וכו'). לכן, היעדרותן הכמעט מוחלטת של נשים מן ההגדרות שניתנו כאן, ומן הלינק שלעיל, הפתיעה אותי.
האם חרדיותה של משפחה תלויה בגבר? האם יש הגדרה ל"מהי חרדית", או שמא "חרדית היא מי שנשואה לחרדי"?
אשמח מאוד לתשובותיכם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 08:06 לינק ישיר 

נשים צדקניות. החלוקה לפאה נכרית, מטפחת, שביס, כובע ושאר מרעין בישין קלה היא בעינייך? כלום חרדית אינה מקפידה הקפדת יתר במצוות, אינה מצביעה לאגודה, מגדלת כלב בבית, ועוד? האם צביה גרינפילד היא חרדית רק כי בעלה חרדי? מעניין שאף אחד לא עלה על כך באשכול אודותיה. לא טרחו להגדיר נשים בנפרד, פשוט משום שאין הבדל רציני בין גברים לנשים בחברה הזו, מבחינת המאפיינים, ואין התעסקות יתר מגדרית (אמנם, כידוע, הבעל לומד והאישה עובדת וכו'. אבל לא זה העניין). היית צריכה לקחת את זה דווקא לשבח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 08:39 לינק ישיר 

הפרעתוני,

ראשית, לא לקחתי את זה כגנאי, ומדוע אתה מבקש ממני לקחת את זה כשבח? השאלה שלי לא היתה שיפוטית אלא סקרנית גרידא.
ההבדלים שאתה מציין ידועים לי, אלא שאינם מופיעים באשכול הזה, ורק ברמז בלינק שם. בכל מקרה, בהגדרה הנידונה כאן - "מי הם חרדים" - אינם מופיעים כלל.
האם באמת, בין ההגדרות לאיש כ"חרדי" ולאשה כ"חרדית" אין הבדל? (הרי מידת וסוג חרדיותו של גבר תימדד גם לפי הישיבה בה הוא למד/לומד, ומה לגבי אישה? האם סוג מקום העבודה נמדד כאן? האם הלבוש?)

תוקן על ידי - אמשלום - 03/05/2006 8:44:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 09:00 לינק ישיר 

אמשלום, תוכלי לזהות אישה חרדית לפי לבושה, גם ממאה מטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 09:05 לינק ישיר 

הפרעתוני,

וגבר חרדי לא אוכל לזהות כך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיהו חרדי?/העוד חרדים אנו - חלופ"ד עם מיימוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.