|
|
| נשלח ב-1/5/2006 00:46 |
|
| |
רגע, רגע, בוא נבהיר את הדברים.
לרגע לא טענתי שאין אפליות או גזענות, אלא רק טענתי ש:
1. אי אפשר להתלונן על גזענות, ותוך כדי זה להיות גזענים. 2. מרירות זו אחת האסטרטגיות הגרועות ביותר להתמודד עם גזענות.
תאמין לי- לו הייתי רוצה להיות מרירה עקב העניין הלז, היו לי סיבות יותר ממצויינות לכך.
אבל הגישה שלי לחיים שונה- אני מעדיפה למנף חוויות שליליות שעברתי לכיוון חיובי. להשתמש בהן כטריגר ממריץ לקידום אישי, כקטליזטור, כזרז. לנקות עצמי מאנרגיות שליליות, רגשות קיפוח, מרירות, כעס. אין להן מקום.
בשביל מה? זה יפתור את הבעיות? לא, זה רק יחריף אותן.
אז נכון, קיימת התנהלות אידיוטית של פסילה אדם עקב המוצא שלו, זה צודק? לא, זה ממש לא צודק. זה אחד הדברים הכי כואבים והכי לא צודקים שקיימים.
אפשרות א' זה להרגיש מסכנים, עצובים ונחותים. אפשרות ב' זה פשוט להבין שהחברה החרדית עדיין אינפנטילית ולא בשלה, בע"ה יבוא יום וזה ישתנה. ועד אז? עד אז ההפסד כולו שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 13:30 |
|
| |
אשמח אם תתבטה באופן יותר מלבב ומעניין...
תוקן על ידי - אסיק_good - 01/05/2006 13:39:30
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 13:38 |
|
| |
בישיבה בה אני למדתי 90%היו מעדיפים להתאבד ולא להתחתן עם ספרדיה .בין ה90% האלה היו למרבה הפלא (או אולי לא) גם ספרדים . אני הכרתי איזה פרסי אחד בחור די מבוגר שהתחרד שבשום פנים ואופן לא היה מסכים להפגש עם ספרדיה או פרסיה (או פרסית לא יודע איך יותר נכוןלכתוב) בקיצור עשה פרסה . דיברתי איתו מספר פעמים הטענות שלו היו פחות או יותר בסגנון כזה: (אני רק מתמצת את דבריו, הוא כמבון לא אמר זאת בצורה כזו ישירה) כיון שהוא בעל תואר במחשבים ויש לו תואר שני מאוניברסיטה אז הוא זקוק למשהי יותר משכילה ומודרנית מאשר ספרדיות. כשהיו מציעים לו בחורה ספרדית או חלילה פרסיה הוא היה מוצא כל סיבה אפשרית איך להוריד את ההצעה. למשל זאתי שחומה הוא מחפש בהירה , אחרת שבאבניקית , שלישית משפחה של ערסים וכו' למרות שאני הספקתי כבר להכיר אותו וידעתי היטב שאלה רק תירוצים . הסיבה האמיתית שהוא חיפש אשכנזיה. כמובן שלפרסי למצוא בחברה חרדית אשכנזיה ושגם נראית טוב זו "משימה בלתי אפשרית 4" .ולכן היו לו המון תסכולים ואכזבות על רקע הזה.
וכאן הבן שואל : אם אפילו יש הרבה ספרדים שמעדיפים להתחתן עם אשכנזיה ולא עםספרדיה למה שאשכנזי יתחתן עם ספרדיה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 14:48 |
|
| |
לוקחים בחור ספרדי, שמים אותו בישיבה בה 90% היו מעדיפים התאבדות על נישואין לספרדיה, מלמדים אותו לשנוא את עצמו, את המשפחה שלו, את המקום ממנו הוא בא, פלא שהוא פיתח תסביך נחיתות אידיוטי ומחפש "לתקן" את עצמו ואת דור ההמשך שלו ע"י נישואין למישהי מהגזע הארי?...
עצוב שיש כאלו שהשתבשו כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 15:41 |
|
| |
המורה- המצב אותו תיארת הינו אידיאלי, וברור שאינו קיים בכל מקום..הלוואי אני מאמינה שאם היו גם ישיבות באותו סגנון, תסביך הנחיתות והשנאה העצמית עליו מדברת שקית לא היה קיים, וממילא אף רצון של ספרדי לקדש 'לבנה' בלבד, היה נעשה נחלת יחידים..
למה בציבור הדל"י זה לא כך? למה רק בציבור החרדי הבדלי המוצא כ"כ משנים? מה העניין לשמור על "דם כחול" לכל אורך הדורות? אפילו גיסו של הבעש"ט, ר' אברהם גרשון מקיטוב, התחתן עם ספרדיה, ועוד בתקופה בה הבדלי המנטאליות היו משמעותיים בהרבה.. חברה ספרדיה שלי (בעלת מראה ומנטאליות אירופאים לחלוטין) אמרה לי ברגע של גילוי לב שבמידה ויציעו לה בחור אשכנזי- היא לא מעוניינת לשמוע, שהרי זה פסיק רישא שהוא מתפקד רק עם כדורים ומשפחתו מתוסבכת לחלוטין.. לאן נעלמה האחדות הפנימית? מנין השקר העדתי הזה צץ? איפה אבדנו את האמת הפנימית שנמצאת הרבה מעל שקולי "מה יגידו" קטנוניים? ולמה לעזאזל זה בכלל קיים ה"מה יגידו"?..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 23:12 |
|
| |
ר' גרשון מקיטוב נישא לספרדיה? חידוש מעניין.
אבל סתם בשביל הידע, ספרדי שמחליף תעודת זהות, נפתחים לו הרבה משערי גן עדן [גם משערי גיהנום, זה לא סותר]. האדמו"ר מבוסטון מהר נוף, חבר מועצת גדולי התורה ונחשב כמדומני לזקן האדמו"רים, שמו הוא רבי לוי יצחק הלוי הורוביץ שליט"א. בעבר, שמו היה רבי לוי יצחק הלוי בנבנישתי. אני לא יודע אם הוא שינה או האבא או הסבא. מה שבטוח היום הוא זקן האדמו"רים. לבנבנישתי זה לא היה קורה!
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2006 21:53 |
|
| |
המורה,
נראה לי שלא הבנת את כוונתי.
כשאמרתי שקיים פער מבחינה אקדמית לא התכוונתי שיש לספרדים איזשהי בעיה שכלית שמונעת מהם להשתוות לאשכנזים מהבחינה הזו (אני האחרונה שאפשר להאשים אותה באמירות מן הסוג הנ"ל), אלא דיברתי במפורש על דור ראשון ושני להגירה, כלומר אלו שבאו ארצה כילדים או נולדו ממש בשנותיה הראשונות של המדינה, ועקב הסטטוס הפרובלומטי שלהם- רובם לא רכשו תואר אקדמי מטעמים פיננסיים או חוסר מודעות לחשיבותו. הביטי נא על חתך גילאי 45 ומעלה בציבור הישראלי ונסי לערוך השוואה קצרה בין אחוזי בעלי התואר בציבור הספרדי לבין בעלי התואר בציבור האשכנזי, ישנו פער משמעותי.
כיום המצב השתנה, לרוב הבני-בנות דודים שלי יש תואר (או שהם לומדים לתואר), בעוד להורים שלהם- הרבה פחות, וגם ההורים שיש להם, רובם רכשו אותו בגיל מאוחר יותר, למשל עם הקידום בעבודה. לא כצעירים. אם כי אני עדיין מאמינה שאם תערכי השוואה במגזר החילוני בין הציבור האשכנזי לציבור הספרדי בחתך גילאי 45-30 מבחינת אחוזי בעלי תארים אקדמאים, עדיין יהיה פער לטובתם, אך זה הולך ומתאזן עם הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 18:01 |
|
| |
ברוך הבא באבא תור...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 18:29 |
|
| |
סליחה, לא הבנתי על מה הנידון: אם מדובר על מנטליות ודאי שיש הבדלים משמעותיים בין אשכנזי לספרדי, וגם בין האשכנזי לאשכנזי יש הבדלי מנטליות, תלוי מהיכן הגיע מאירופה. בין ספרדי לספרדי גם יש הבדלים מנטליים, ושוב צריך להפריד בין המרוקאי, לפרסי, לתימני, לטוניסאי וכו' כל אחד ואחד מהיכן שבא יש הבדלים. אפילו בתוך העדה עצמה יש הבדלים תלוי מאיזה עיר מגיעים. אי אפשר לעשות הכללות בענין. יש חוגים שמתחתנים אשכנזים עם ספרדים וזה לא מפריע לאף אחד אלא להיפך אלו נישואין בונים. לי יש גיס שהוא חצי מיצרי וחצי כורדי, גיסה טוניסאית, גיסה עירקית, וגיסה בולגרית, ויש הבדלי מנטליות ביניהם למרות שכולם אנשים חמים וחכמים, וכולם בני הזוג הם אשכנזים וב"ה הזיווג עולה יפה ויש פירות למרות כל ההבדלים. לסיכום, בזמננו אנו שבכל הישיבות האשכנזיות לומדים ומתחנכים גם ספרדים וגם אשכנזים, כולל ישיבות כלל חסידיות, צריך לראות כל דבר לגופו של ענין. ובאיזה שהוא מקום צריך להפסיק את ההבדלים בין העדות, למרות הבדלי המנטליות.
|
|
|
|
|