בית פורומים שידוכי חרדים

ספרדים-אשכנזים=הבדל! או שווים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2006 18:36 לינק ישיר 

תספר לי בבקשה על הנישואין הבונים של הקרובים שלך.

לדעתי ההבדלים הם עצומים איך אפשר לגשר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2006 19:25 לינק ישיר 

אספר לך בקצרה, כי בחוגי הכיפות הסרוגות הדבר מאד מקובל נשואין בין עדות אשכנזי וספרדי, היות והם מסתכלים על האדם ולא על העדה, ולכן הם יותר מתחתנים עם בני זוג מעדות שונות.
מנטליות זה דבר שבא מהבית, הונגרי לא תמיד מסתדר טוב עם פולני, אבל הונגרי עם הונגרי זה הולך טוב היות ושניהם מבינים אחד את השני כי יש להם את אותו ראש .
בחוגי הכיפות הסרוגות ובמיוחד בישיבותיהם והאולפנות אין הפרדה בין אשכנזי לספרדי, כולם באותו ראש, המדינה היא העיקר, ויום העצמאות ויום ירושלים הם "חגים" כיתר החגים. וממילא אם הראש הוא אותו ראש, אז אין הבדלים בין העדות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2006 19:30 לינק ישיר 

בס"ד

נראה לי שהדבר אולי נובע מכך שחלק מהבדלי המנטליות הם מגיעים משמירת המסורות מהבית ולא נכנסים לאיזה שהוא כור היתוך ציוני וכמו שאמרת יום העצמאות וכו'...

וממילא כולם אותו הדבר משא"כ אצלינו החרדים ישנה שמירה מאוד קפדנית של מסורות וכך נובע ההבדל...

עוד הבד שאני יכול לחשוב אולי הוא שהמצב של השידוכים אצלם הוא הרבה יותר בעייתי כמו שכולם יודעים כמה רווקים לאומיים בני 30 יש לעומת החרדים וזה כורח המציאות למוטט את חומת העדות.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2006 20:36 לינק ישיר 

אתה צודק שהרבה פעמים זה כורח המציאות, בחוג הכיפות הסרוגות זה או שאתה בחור מישיבת ההסדר ובחורה מאולפנא שמתחתנים בגיל צעיר יחסית, בדרך כלל 20-22  או שנשארים לגיל 30 ויותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2006 23:30 לינק ישיר 

השמירה הקפדנית של החרדים זה התרוץ העלוב להצדקת פשעי הגיזענות .........
להתחתן עם מישהו שונה ממך זה מאוד אישי וכל אחד יכול לבחור את כיוונו, אבל לימודים ביחד זה לא גורע ממך לשמור על היחודיות שלך ,ואדרבא אפילו זה מענין יותר לראות כל מיני סגנונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2006 23:39 לינק ישיר 

אנחנו החרדים צריכים ללמוד כמה דברים מהמיזרוחניקים:נישואים מעורבים ,ולא לבא בדרישות מההורים כשמתחתנים הם גרים בפשטות בישובים זולים בקרוונים . וכן את הצניעות של הנשים שם שלא תלכנה עם פאה ובדרך כלל בגדיהם רחבים וארוכים {.אם כי יש גם יוצאי דופן }וכן אין את הלחץ החברתי שקים אצלינו לגבי הרבה דברים החל בלבוש וכלה במה האחים יעשו כדי לא לקלקל לשאר האחים ,ואני אתן דוגמא ,אם ילד חרדי ילך ללא מגבעת או עם חולצת טריקו זה ישר מתפרש כרצון לפרוק עול ואז כל משפחתו תסבול מזה ................אני מקווה שהובנתי נכון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:12 לינק ישיר 

בס"ד

ללמוד ביחד בשמחה...
אבל להתחתן זה כבר סיפור אחר כמו שכבר כתבתי.
האם את חולקת גם על זה?
האם את לא מסכימה שישנם הבדלים.
זו לא גיזענות זו הכרה במציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 00:24 לינק ישיר 

אתה אומר בשמחה אבל המפיונרים למעלה אבלים וחפויי ראש על כל ספרדי שנאלצים לקבל . בנישואין זה אחרת משום שיש קשיים רבים, בלגשר בין גבר לאישה, אז לא מומלץ להוסיף את הקושי המנטלי. למרות שאני לא שוללת על הסף כזה דבר ,במשפחתי המורחבת יש 4 אשכנזים עם בחורות ספרדיות והזוגיות בסדר והגברים הללו מבסוטים מבנות זוגם כך שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. אבל כשמדובר בבית ספר אי אפשר להכתיב לנו עם מי נלמד עם מי לא . במיוחד שהשיקול איננו עיניני . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:28 לינק ישיר 

כמו שאמרתי במקום לימודים אני לא חולק איתך כלל וכלל ואני עוד אומר שאת צודקת שזה יכול מאוד לגוון ולהוסיף...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 00:34 לינק ישיר 

ללמד ביחד צריך אבל החברה החרדית שחסיד גור לא מתחתן עם ליטאי אז לא נראה שעוד80 שנה המצב ישתנה שזאת חברה שקופאת על השמרים ומה שהיה הוא שיהיה ואין שום שינוי  חבורה חרדית תשאר רוקה אבל לא תתחתן עם ספרדי אני מכירה בחור בעיתי ממשפחה בעיתית שהתחתן עם ספרדיה שגם אותה לא ככ קיבלו למשפחה איך אמרה לי אשה אחת אם היא תשמע לצד השני יש דודה ספרדיה היא תסכים עד כדי כך יש ניכור בחברה החרדית אסור להתעלם מהבדלי מנטליות שקימים בגלל שלא לומדים ביחד אז כל מחובר בנישה שלו  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 14:33 לינק ישיר 

זה נכון הוא אשר אמרתי כל מתחיל מהלימודם ביחד ואני רוצה לומר לך שיש היום שינוי אם כי הוא איטי אבל יש שינוי במיוחד בישיבות קטנות וגדולות שקבלים ולומדים ביחד וראים באמת שלאט לאט השוני מעומעם... "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 17:23 לינק ישיר 

תעשו לי טובה.

את ההצהרות שנשאתם על פערים מנטליים, על כך שישנם הבדלים וחוסר התאמה בין מגזרים שונים ולכן אופציות חוץ מגזריות אינן נשקלות- נושאים כולם כהסבר להתנהלות שלהם: "זה לא עניין של אפליות או גזענות, זה עניין של פערים מנטליים ורקע שונה"- זו ההצהרה המקובלת במחוזותינו, עד כאן טוב ויפה ובדור הקודם זה אולי גם היה נכון...

אך אני נותנת לכם כאתגר את השאלה הבאה: נניח ובחור ספרדי מכיר בחורה אשכנזית באופן בלתי אמצעי (לצורך העניין- היא חברה טובה של אחותו, והוא חבר טוב של אחיה, וכך הם הכירו. קיי? לא שבבניקים ולא ענינים "פליליים" אחרים. שניהם איכותיים, הוא לומד בישיבה טובה אשכנזית, היא ב"ישן" בירושלים). נאמר התגלתה שקיימת בינהם התאמה נהדרת והם מעוניינים להינשא, אתם באמת חושבים שיתנו להם? בחלום הלילה.

הייתי "כותל דמעות" ליותר ממקרה אחד כזה בימי חיי הקצרים, ומסתבר שגם כשקיימת התאמה אינטלקטואלית, מנטלית והשקפתית בין שני בני זוג ולכאורה טענת הפער אינה רלוונטית, גם אז ההתנגדות בעינה עומדת, זאת מפני לא כמו שאוהבים לטעון, זה לא רק הפער המנטלי. הפער המנטלי הוא אולי הסיבה ה"תודעתית", אך קיימת גם סיבה "תת תודעתית" שנעוצה בתחושת עליונות בסיסית שמנפיקה משפטים כמו: "הפרענק הזה לא יהיה החתן של הבת שלי" (גם אם הפרענק הזה הוא בחור עדין נפש, ג'נטלמן ואינטיליגנט להפליא), או אפילו לאו דווקא בהקשר של פער עדתי: "הבן שלי, השפיץ של הישיבה, בן למשפחת שפופולוביצברג המפוארת, לא יתחתן עם הבת של הקצב השמן שגר בצריף בקצה השכונה, אני אתעלף אם אלו יהיו המחותנים שלנו" (גם אם הבת שלו, מבחינת אישיות, עונה על כל רשימת הדרישות המנופחת של השוויגער) וכן הלאה.

תוקן על ידי - שקית_ברוח - 05/05/2006 17:52:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 18:06 לינק ישיר 

זה כבר ידוע שאצל שהמשפחה יכולה להרוס הרבה איך אמרה לי משהי שהציעה שידוך הבחור פוזל ועקום ולא למדמן ודרישות עד השמים אבל עוד 100 שנה לא יתחתנו ספרדים ואשכנזים ביחד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 18:39 לינק ישיר 

אם עוד 100 שנה הם לא יתחתנו זה בגלל אנשים כמוך שקובעים קביעות כאלו ומאשרים את המוסכמה הזו כנכונה, צודקת ובלתי משתנה.

לדעתי את טועה.
עפ"י סקר מדגמי שיצא לי לערוך: לחלק נכבד מבני הדור הצעיר לא היה אכפת להינשא בשידוך מעורב מצד עצמם במידה ויהיה מדובר בפרטנר שיתאים להם, כמו שהם לא יעשו זאת מטעמים משפחתיים וחברתיים. לדור הקודם עדיין יש בעיה מהותית עם העניין, אך הדור הצעיר שלומדים יחד ומחזיקים חברים מכל הסגנונות, לרבות חברויות נפש, פחות מתנגדים לכך מהותית כמו שהתנגדות הינה חברתית (פוחדים מהתגובה של החבר'ה) ומשפחתית (פוחדים מהתגובה של המשפחה), ולכן לא מתייחסים לכך כאופציה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2006 23:10 לינק ישיר 

שקית, ערכת כזה סקר ולא שיתפת אף אחד מהפורום? לא ערכת שום מחקר פנימי?
מי יודע מה עוד את מסתירה. "אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ספרדים-אשכנזים=הבדל! או שווים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.