|
|
| נשלח ב-6/5/2006 23:49 |
|
| |
שקית לא הבנת אותי אני באה ממשפחה שרוב גיסי וגסותי הם לא אשכנזים אני לא נגד זה אבל אם הבחור או הבחורה יסכמו ההורים אין צאנס שיתנו לזה את ברכת הדרך אני מכירה סיפור על זוג שהתחתנו לפני 25 שנה היא מבית חסידי והוא ספרדי בעל איטלגנט שלמד בישביה אכנ שזית דובר שפות בחור משכמו ומעלה הורים כמובן לא לחתונה גידלו משפחה לתפארת אבל הבנות רצו רק בחור אשכנזי שוב אני נגד אולם לפי הלך הרוח בציבור החרדי לא נראה שזה יהיה אולי עוד 80 שנה 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2006 13:40 |
|
| |
בס"ד
שימי, הנושא שהעלת מאוד חשוב. אני חושבת שפה המקום להביא לינק לאשכול שפתחתי בפורום אחר ,בו הי'ה דיון מאוד מעמיק וחודרני בנושא ההבדלים בין התרבויות (חרדים, ליטאים, חסידים, ספרדים, דתיי'ם לאומים..) ומה קורה כשהם נפגשים בשידוך... מכיוון שנגעתם פה גם בהבדלי עדות ובתגובות האחרונות גם בהבדלים בין חרדים ל"מזרויחניקים"- תוכלו למצוא דיעות נוספות שירחיבו קצת את דעתכם.
האשכול מורכב מ-2 עמודים ובדף השני בתגובה הראשונה יש בחור שכתב בין השאר על נישואים בין ספרדים לאשכנזים והיא מומלצת.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1829706
נ.ב (הדף הראשון בלינק יותר מאתגר אינטלקטואלית למעונינים...)
שבוע טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2006 20:29 |
|
| |
תודה רבה אני קראי אותו כבר מזמן דיון מעניין ופורה בכל זאת אשמח אם תביעי את דעתך גם פה.
"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2006 23:07 |
|
| |
האשכול מנתניה מאד מענין
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 15:01 |
|
| |
בס"ד תודה רבה שימי ושרית.
בקשר לדעתי... היא ארוכה מאוד מאוד, אם אנסה לתמצת אותה אחטא להעברת רעיון שעומד בבסיס דעתי , לכן אחסוך ממכם....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2006 20:59 |
|
| |
האשכול ששלחת מחזק את דברי בשרשור יישר כוחך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 00:23 |
|
| |
בבקשה אחתמימה אני מכבד אותך ואת רצונך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2006 11:00 |
|
| |
ומה אומרים חברי הפורום החדשים על הנושא?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2006 22:13 |
|
| |
יש הבדלים באופי.. זה ברור. וזה יכול לגרום בעיות בשלום בית. ואשכנזים יותר חזקים בדת בדרך כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 07:24 |
|
| |
השאלה המקורית איננה שקולה! הבדל לא עומד בניגוד לשווה! ברור שיש הבדלים בין ספרדים ואשכנזים, כמו שיש הבדלים בין חסידים לליטאים ובין חברונערס לפוניביזרת ובין חסידי גור לחסידי בעלז וכו וכו וכו.... אבל זה לא קובע את השוויון!
כולם שווים!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 15:55 |
|
| |
בס"ד
שלום לכולם. (חזרתי עד סוף הצום בינתים...)
עברתי על האשכול מלמעלה, נראה לי שהעסק פה אינו פשוט כלל... [דרך אגב: זאת איננה בעיה יהודית- חרדית-דתית בלבד, אלא כלל ארצית אולי מנקודת מבט מסוימת אפי' עולמית, משום שאלו שתי תרבויות שונות וכמו שבארה"ב ערבי לא יתחתן עם פולני ע"פ רוב, כך ג"כ פה בארצנו לאחר קיבוץ ד' כנפות, זה שתי תרבויות ולרוב האנשים האתגר של מיזוג גלויות גדול עליהם....]
לענינו : כיון שבתוך עמי אני יושב זאת אומרת בחדרי חרדים, לכן אני יודע שהמצב אצלינו קשה מאד.... טוענים שאצל הדת"ל המצב יותר טוב קצת ומטבע הדברים אצל חילונים גם קצת יותר טוב אבל גם אצלם יש לספרדים נחיתות.
ואו או איך שגלגל מסתובב לו.... הרי החסידים בלבושם החגיגי החלוק "זברה" [כתונת פסים] זהו לבוש ערבי במקורו, והאשכנזים שעלו בזמנו לארץ, לא הצליחו להשתלב בין היהודים הספרדים, מספרים שזה היה עד כדי כך, שלא הרשו לאשכנזים להיכנס לירושלים בין החומות לכן שינו הם את לבושם האירופאי ללבוש ספרדי-ערבי, וכך הם מתלבשים עד עצם היום הזה באופנה ערבית שכמעט חלפה מן העולם.... וידוע הענין שהספרדים לא היתירו אז שחיטה אשכנזית בעיר.... בקיצור: פעם האליטות היו הספרדים והיום התהפך המצב.... וכטבעו של גלגל העסק עוד ישתנה.... אבל אלו הם החיים. וכמובן שזה מקיף את נושא השידוכים, וחבל חבל שאנשים לא מוכנים קצת להתגמש יותר ולהבין שסוף סוף כולנו יהודים. ומי יודע אולי עוד איזה 100 שנים[ אם משיח לא יאחד אותנו כמלפנים,] לאחר קבוץ רוב הגלויות הנפוצים אולי יצמח פה סוג חדש של יהודים לא ספרדים לא אשכנזים פשוט יהודים ארצישראלים.
איך שר ומסכם אהרן רזאל....: אז בלי המחלקות וכל הוויכוחים כי לא בשביל זה באנו לכאן אחרי כל השנים....
הגיע זמן הגאולה !
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 17:13 |
|
| |
שנה טובה לכולכם אני לא מקריא הרבה בפורום רק מדי פעם אבל עכשיו בראותי את התגוב של צבי613 אני החלטתי לגוב,
למה צבי לא גמרת לכתוב מה שהתחלתה? "שיותר מחצי גדולי ישראל מוצאם הם מבני עדות המזרח" כלומר ספרדים!!!
האם זה כל כך פשוט אצלכם שהרמב"ם הבית יוסף, הבן איש חי, האור החיים, וכו' וכו' שכל בן ישראל יודע שהם היו עמודי עולם להתגאות בהם האם זה דבר כל כך פשוט להשתייך לעדה כזאת?
האם אתם יודאים מי הי' משה רבינו? אם לא יוצאי מצרים? מצרי הי'!!
ומי הוא הרב העולמי בזמנינו "הרב אמנון יצחק" מה הוא? אשכנזי?
תאזינו יפה, אני גודלתי בארץ הקודש במקום רק בין אשכנזים, בית חרדי חסידי ולא סתם חסידי רך חסידות שנודע בעולם כחסידות "סאטמאר" , לא הי' בינינו אף ספרדי אחד לא! עכשיו ליד מושבנו הי' עדה שלמה מצד אחד תימנים! מצד שני יהודים יוצאי קורדיסטאן! מי זוכר אותם?
אבל תשמעו טוב, בגיל קטן לא הי' לי אתם שום קשר אבל מיום שאני זוכר את עצמי, ההורים שלי יוצאי הונגרי' "געותנים" מה לימדו אותי?
תאהב אותם , תעזור להם, ותדע שהמנהגים שלהם אם שונים משלנו, אבל הם הם המסורתים מקובלים לאבות אבותינו , וזהוא הסיבה שאנחנו חיים בקהילה נפרדת כי אנחנו לא משנים את המסורה שלנו, וחלילה להם לשנות את המסורה שלהם. ובכן, היום אני גר בא"הב, קהילה גדולה שמונין יותר מחמישים אלף איש, כולנו אשכנזים, אבל תראו איזהו פלא, יש פה קהילה קדושה קטנה ספרדי'! ומה אתם חושבים, מי אלה, הם מעורבבים בינינו, הילדים הולכים בת"ת אצלינו יחד עם כולם, הבנות בביתי ספר, ומה עוד, מכון שלא ישנו את המסורה מקובל עליהם, שמים להם מלמדים שילמדו אתם במיוחד את ההברה הספרדית והתפילה הספרדית.
עכשיו אגיע למה שרציתי להגיע. האם אתם חושבים שהם רוצים להתחתן עם אשכנזים? אנחנו, האשכנזים הרוב, אנחנו הבעלי בתים בעיר, אבל כשבא לשידוך אין אפילו גבר אחד שירצה להתחתן עם אשכנזיה!
למה אתם דוקא רוצים להתחתן עם אשכנזים? מה אתם רואים יותר טוב בהם?
תפסיקו לבקות ולצעוק ותפסיקו להיות כאשכנזים! תהיו גאים ביהדות, במסורה שלכם! כי זאת היא המסורה הנכונה הותיקה, אל תשתנו!!!! תחזיקו מעמד, כולכם מעדות המזרח, אתם יש לכם היסטורי' עשירה ויפה, יש לכם תורשה נהדרת ומפוארת לגאוה. מה פה כל הויצעקו? אשכנזים ספרדים ספרדים אשכנזים. מה זה ,יהודים יקרים תפסיקו!! כולנו עמדנו תחת הר סיני וביחד אמרנו נעשה ונשמע, אותו בורא, אותו תורה ואפילו אנחנו האשכנזים לא סורים מהשלחן ערוך כקיצו של משהוא, ומי הוא המחבר של השלחן ערוך עם לא ספרדי?
בבקשה תפסיקו את כל הדיבורים בין אשכנזים ספרדים, אם אתה ממוצא , ספרד, צרפת, תימן, סורי,פרס, בבל, וכו' תהי' גאה בזה, כי משם באה התורה! שם עבדו עליה שלא תשתכח, ומשם אנחנו יונקים את החיים שלנו.
באהבה לכל היהודים ושנה טובה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 17:44 |
|
| |
בס"ד
הכל לשבחוך
אשריך! נו ידוע הוא שהמצב בחו"ל יותר טוב בנדון זה... אבל גם שם ידוע לי שיש בעיות קטנות. אבל באמת קטנות ביחס לארצנו הקדושה. לא לחינם אמרו חזלינ"ו : כל המקודש מחבירו - חרב מחבירו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 18:14 |
|
| |
למה צבי רך קראת את המצב של חוץ לארץ קרא את תגובתי פעם שני', תבין שזה לא התחיל מהיום, היום זה רך ההמשך. אם יש ליהודי לב בקרבו אז אז לא חשוב מאיזה עדה חברו העיקר שיקיים מה שקבלנו מהר סיני הוא כבר אחי, אבל גם תדע שאסיק שאל מתי זה התחיל, אגיד לך שגם השבטים בזמן הבית לא שמרו על כבוד בתיהם, ולויים בדרך כלל התחתנו עם אשה מבית לוי, וכהנים חפסו אשה מבית הכהנים, לא בגלל שאחרים אסורים להם , רך הם רצו שתהי' רגילה במצות שהלויים,וכהנים מצוים בזה, ואם לקח אשה מבית ישראלי, לא הי' מבזה בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 18:17 |
|
| |
סליחה רציתי לכתוב שהשבטים שמרו על כבוד בתיהם זה טעות
|
|
|
|