|
|
| נשלח ב-26/9/2006 15:52 |
|
| |
וואו.. איזה סערת רוחות!
+ על הנושא הזה ימשיכו להתווכח מעתה ועד עולם אם כל אחד יתעצבן ויתלהם כל פעם שמזכירים את הנושא ומעלים אותו, ולא יקח על עצמו את התפקיד לשנות את העולם של עצמו... תעשו עם זה משהו ותשנו את התפיסה שלכם ויהיה הרבה יותר טוב. תאמינו לי.
+אכן בארה"ב למשל, הבעיה הולכת וקטנה.. אני מכירה כמה וכמה קהילות כאלה. כל הכבוד להם, והמשפחות שלהם בנויות לתפארה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 20:47 |
|
| |
חובקת את צודקת !אני מסכימה אתך .אבל זה לא מעשי. כי מי שרוצה לשנות זה רק הספרדים ! האשכנזים תמיד ירגישו עליונות והתנשאות ,כמובן שיש מספר יראי שמים בינהם אבל הם לא ה"בוסים" על ההחלטות , אבל תני רעיון לאמא איך להיות אופטימית כשילדיה נותרים בביתם כי הם לא בצבע הנכון?????????? או איך להיות להיות רגוע כשהילד פוזל לרחוב רק משום שהיה ללא מסגרת תקופה של כמה חודשים?????????. או מה לענות לילדה בת 6 שכל חברותיה לגן נרשמו לבית יעקב ואותה לא רוצים ???????????.. שינוי יתבצע רק אם תיפסק ההפקרות בניהול בתי הספר!!!!!!!!!!ורק אם יהיה פיקוח של גורם חיצוני .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 20:48 |
|
| |
אחרי שיצאתי לחיים(מקן הסמינר-ובסמינר היו בנות ברמה מכל העדות)נפגשתי והכרתי אנשים - בני אדם ספרדים ואשכנזים ...למדתי שכיום אין שום הבדל ... בעבר טענו שעדות המזרח ללא רמה ואינם מפותחים מספיק ...בדור שלנו אין הבדל בין אשכנזים לספרדים ישנם משפחות טעוני טיפוח ללא השכלה ומה שמכנים"פרימיטבים" בכל העדות ללא קשר למוצאים ... תבינו טעוני טיפוח זה לא רק בית מוזנח .... כשלהורה אין זמן לתת לילדו יחס חום ואהבה, זמן איכות - להקשיב לו לשחק איתו.(גם העשירים שביננו) הוא נכנס לקטגוריה טוען טיפוח (ריגשית)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 20:51 |
|
| |
אוי איזה שגיאות טוב לא נורא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 22:04 |
|
| |
תפסיקו אם השתויות האלה!! די כבר מספיק,
ספרדי שרוצה לשנות משהו זה משום שחסר לו משהו אין כל קשר לבין אשכנזים לספרדים בעניין של השתלמות
אני למשל, אשכנזי גאה!!! כן, אז איך זה שההורים שלי לא פסקו מלהמליץ על הספרדים? "הלואי שהיו לנו המסירות נפש, האמונה פשוטה, הבטחון, האצילות כמו שיש ליהודי תימן" אלו הם מילים ששמעתי כל ימי מההורים, מהמורים, מהרבי, וממי לא? למה אם יש איזשהו חוג שלא רוצה לקבל אותם אז זה כבר אמור לכולם? תאבינו כל הספרדים: כל אלה שלא רוצים לקבל אותכם משהו חסר גם להם, כי אם הוא חושב שהוא משהוא יותר חשוב מחברו, אז זה רך בגלל המדות הרעות שלו מה אתם מודדים פה? אינטליגנציה? תורבות? פקחות? מה ואיך האשכנזי הבעל גאוה מודד פה?
כל ישראל חברים, וכולכם אחינו בני ישראל ודי כבר אם הענין הזה ולאלה שלא רוצים לקבל את בנותיהם בבית יעקוב, למה שלא תחפסו בית ספר יותר טוב מבית יעקב, אני יודע שיש בתי ספר מעולים בארץ מיוחד לספרדים שיכולים להשתוות לבתי ספר בית יעקב.
איני יודע שמות אבל רך תרצו ותמצאו!!ה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 22:43 |
|
| |
הכל ישבחוך אתה נשמע כעוס ועצבני...סה"כ דנים בנושא...ונכון שמי שלא פתוח לקבל דברים שונים ממנו יפסול(וגם יפסיד מזה בחיים אף אדם לא יודע מה מחכה לו בסיבוב)...זה הרבה קשור לאישיות של אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2006 08:58 |
|
| |
למה שאני לא יכעס? המורה כותבת שהאשכנזים כל פעם מרגישים את עצם מרומים תגידי לי, מי לא נותן לספרדי להגיש מרומם? זה פה דיון? זה לא דיון זה פשוט לפטפט, האם את לא מכירה ספרדי/ה גאוה ומרומם? אני מכיר הרבה, דוקא נחמדים פקחים ולא רוצים להיות אשכנזים לא נראה לך שהספרדים הכותבים פה הם מנשאים להיות אשכנזים? למה אני לא רוצה להיות גרמני? הם יותר גאותנים מהאשכנזים? שימי לב היא שואלת מה להגיד לילדה בת שש? מה תגידי לה, שהיא ספרדי' עצובה אומללה מדוכאה? נעבעך חסר לך בטחון עצמי, נעבעך רגש נחיטות. איזה שטויות, אמא תלמד את הבת שלה שתהי' בטוחה בעצמה ושלא משנה מאיזה עדה מוצאה, אין אני צודק בזה. אז למה לא לכעוס? מה הבאי'? הבן שלי הי' שמנמן בגיל קטן, וילידם הקיצו לו על זה, אז אמרתי לא "אוי ואוי לי ילדי מסכן, שמנמן, בלי חברים, תכנס לדכאון, תתחבא, אל תצא החוצה תתביש" מה את חושבת כך הייתי צריך ללמד אותו? הוא סבל קצת עד שלמד להיות יותר בטחוני, למד להחזיר, למד להיות חזק והיום לא חסר לא כלום, מן המציונים בישבה מקובל אצל החברים עם הרבה בטחון עצמי אז אל תגידי סתם אתה כועם ועצבני, אני בדרך כלל בכלל לא מתעצבן, ומנסה גם עכשיו לא לכעוס Take it eazy
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2006 13:03 |
|
| |
הכל...אתה צודק בענין (לא בכעס חחח) נכון שכל הורה חייב לתת לילדו את התחושה שהמקום ממנו בא הכי טוב בשבילו ולהיות גאה בו אחרת תגרום לו לבילבול ותסכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2006 12:35 |
|
| |
זה הרבה יותר מלא נעים להיות דחויים ולהרגיש כך במקום שלך.
נכון מאוד. כל המנהלים וראשי המוסדות מתנהגים בצורה מחפירה בנושא הזה של העדות. וזאת הבעיה כאן שכל אחד מפחד להיות ה"נחשון" הראשון, כמה פעמים אמרו לי מנהלות שיצא לי לדבר איתם על הנושא "נכון, את צודקת,אבל אני לא אנחנו לא נהיה הראשונים".. ואני אומרת איזה מרובעות (ו' שרוקה)!!! ובגלל זה כולם ממשיכים לסבול... למה כל הזמן מסתמכים על האחרים, על השאר, לכל הדברים האלה... זה כמו מעגל סגור שאי אפשר לפרוץ אותו ובשום אופן!! בכל אופן אני מאמינה שצריך להתפלל על הדברים האלה.. כמובן שבכל מציאות של היהודים יהיו מחלוקות ומריבות וזרמים והתפלגויות... אבל לא בצורה כזאת.
ה"מורה", אם כ"כ לא נעים לך במקום שאת נמצאת וילדיך סובלים בכזאת צורה, להתעצבן ולהתמרמר על כל הצמרת הזאת, רק תמרמר אותך יותר. אולי תחפשי מקום שאת מרגישה בו טוב עם עצמך ועם סביבתך! בעצם את אמורה להרגיש כך ולחיות בכיף! מקווה שתמצאי כי יש מקומות כאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2006 14:38 |
|
| |
חובקתיקרה!!!!!!!!!!! האם מסקנתך היא שבתור חרדית עלי לשלוח את ילדי לחינוך לא חרדי?????????. האם בגלל עיוות של מספר אנשים אקלקל לילדי את החינוך?????.. בקטע הזה קשה לשכנע אותי כי אני חרדית מבחירה . רק שצר לי על התנהלות המוסדות ועל השחיתות שאין קשר בינה לבין עבודת ה. לגבי ילדי הם מסודרים ברוך ה. אבל מליון סיפורים מגיעים אלי, ובחלקם אני מטפלת וזה כבר עבר את כל הגבולות ........
תוקן על ידי - המורה_11 - 28/09/2006 14:43:02
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2006 10:52 |
|
| |
חס וחלילה!!! בשום אופן לא וזאת לא היתה הכונה בכללללללל!!!!!! התכוונתי למוסדות חינוך חרדים בתכלית אולי לא במקום שבו את גרה. יש אנשים ששווה להם לעבור ולחפש את האידיליה במקומות אחרים והכוונה היא למקום גיאוגרפי אחר ... אני רק אומרת שיש אנשים שחשוב להם החינוך מאוד שהם יעברו דירה בשביל זה. במקומות קטנים יותר כלומר לא באיזור המרכז הבעיה הזאת לא נפוצה כל כך.
ושוב מה פתאום לגבי חינוך לא חרדי, אני מצטערת שבכלל הובנתי כך... העולם יחרב ואני לא אשלח את ילדי לחינוך לא חרדי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2006 20:49 |
|
| |
בס"ד
לדעתי גם בתוך החינוך החרדי אפשר פה ושם למצא קצת שפיות. אמנם אני חרדי, אבל חשבתי פעם שיש אלטרנטיבה בחינוך הדתי - תורני. [אני מדגיש לא דתי לאומי רגיל] יש להם שיטת לימודי קודש בשיטת זילברמן והתכנית לימודים שראיתי, על פניו נראה מעולה כך שאולי לבנים יש פתרון. אני אומר אולי משום שאינני מכיר את המצב באופן מעמיק מבפנים. אמנם לעשות מהלך כזה דורש אומץ ןזו גם החלטה על דרך חיים קצת שונה שבה יגדלו ילדיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 16:01 |
|
| |
אחרי כל השרשור הזה, אני די מפחדת להביע את דעתי, אבל...
דבר ראשון, כל העניין של ספרדי-אשכנזי, זה קיים רק במגזר החרדי. לא נתקלתי בזה בגלגול הקודם שלי (לפני שחזרתי בתשובה, לאלה שלא מבינים ת'כוונה). מה שדי גרם לי להרים גבה. שנית, אני חייבת לציין הבדל משמעותי אחחחחחחחחחד שנתקלתי בו, והרגשתי על בשרי. יצא לי להתארח שבת בבית אשכנזי, חסידי. תגידו, לא שמעתם על רוטב??????!!!!!! אני אומרת לכם, זה היה ממש כפרת עוונות. אבל חפיף, עברנו את זה, כאבי הבטן חלפו מהר ולא נשארתי עם טראומות, אחרי הכל, מבחינה רוחנית זו היתה שבת מדהימה!!!
(אז אם לא הייתי רוצה אשכנזי- זה רק בגלל האוכל ) השאר, חבר'ה, זה רק מנהגים וממש כואב לראות את ההפרדה הזו, לא מבחינת מנהגים, אלא מבחינה חברתית- מה שלא הייתי מצפה מאנשים יראי שמים שאמורים לקיים את הכתוב "ואהבת לרעך כמוך" (עד כמה שידוע לי "רעך" לא מתייחס ל"בן העדה שלך" אלא, לכל יהודי באשר הוא...)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 23:18 |
|
| |
אם יורשה לי להעיר משהו קטן.
לדעתי יש כמה חילוקים במצב הנוכחי בין רוב ציבור הספרדים ורוב ציבור האשכנזים בארץ. אמנם לא כל החילוקים שהוזכרו נובעים מאותה סיבה והנפק"מ היא גדולה כשמדברים על נישואי-תערובת. ישנם שני חילוקים עיקריים שכוללים בתוכם את החילוקים האחרים ודרכי הגישור ביניהם שונות לחלוטין.
א. התרבות והמנטליות המזרחית מול זו האירופאית. מכאן נובעים הרבה חילוקים בענייני יחסי משפחה, חמימות, בית הכנסת וכדו'. חילוקים אלו טבועים כמעט בכל ספרדי (אפי' בהרבה מה"משתכנזים" או אלו שגרים בשכונות אשכנזיות מובהקות, אפילו אם זה קצת יותר חלש) והם לא ישתנו כל כך מהר. הפער הזה ניתן לגישור כי אי אפשר להסתכל על זה בתור חסרון, אלא בתור תרבות וסגנון שהשני לא רגיל אליהם. וזה כמו להתחתן עם אמריקאי/ת וכו'. אבל כמובן שלא כל אחד מוכן לכזה דבר, ולא כל אחד מעוניין שלמשפחת השני תהיה מנטליות שונה.
ב. המצב הסוציו-אקונומי בו נמצאים הספרדים בארץ. הגם שכרגע בקרב האוכלוסיה החרדית הכללית קשה לומר שהאשכנזים יותר "אמידים" מהספרדים, אבל בדור הקודם ובדור שלפניו הספרדים היו נחשבים לפחותים יותר, אם זה בשביל לקבל עבודה וכו' ולכן גם היום, הגם שהפער הצטמצם בציבור הכללי עדיין קיימת מין סוג של הסתייגות מבני המעמד היותר "פחות". בסיפור של גוד-אסיק על אביו, אנחנו רואים דוגמא קלאסית לסיטואציה כזו, שבה מזהיר האב את בנו מגיל קטן להתרחק מה"פחותים" (אני לא בא להתלונן או להאשים או לומר מתי זה קרה, למה זה קרה כו' זה לא נוגע כלל לענייננו). זה כמו שבאמריקה הלבנים מסתייגים מהשחורים גם אם יש להם שויון זכויות מלא וייצוג בממשלה ובחברה. ברגע שבחברה הספרדים "נחותים" אז הם בעצמם מתחילים לפתח רגשי נחיתות, התנהגות יותר פשוטה, חוסר היררכיה ומעמד בינם לבין עצמם, והלך מחשבה שונה. נורא קשה לבן אדם שגדל בחברה ה"גבוהה" לחיות עם מי שגדל בחברה ה"נמוכה" כי הפער ביניהם עמוק. אבל המעלה היא שפער זה לא קיים אצל הספרדים הכשרוניים והעצמאיים. אנשים כשרוניים באמת, לא יפתחו רגשי נחיתות בגלל שהמערכת מכתיבה נורמות מסויימות ולכן שייך מאד שספרדים ואשכנזים כשרוניים יוכלו להסתדר ולהקים בית. כמובן שפער זה גם ניתן לגישור, אבל זהו תהליך ארוך של סובלנות ושל חינוך. אם ההורים מחנכים את ילדיהם כמו אבא של גוד אסיק (מחילה), ומגיל קטן יחדירו בילדיהם רגשי בוז לספרדים, אז המצב ישאר ככה תמיד וחבל.
אני עצמי בחור ישיבה נורמלי ספרדי מחו"ל, וכשבאתי לארץ ללמוד שמתי לב עד כמה שזה נכון. הרי בחו"ל הספרדים נחשבים מאוד בין אצל היהודים ובין אצל החברה הכללית ולכן אני אף פעם לא פתחתי רגשי נחיתות ואת ההתנהגות שתואמת לרגשות כאלו. תמיד הלכתי בגאון והייתי גאה ושמח להצהיר לכולם על ספרדיותי. אבל כשבאתי לארץ השתוממתי לראות עד כמה הספרדים לא מקבלים כבוד נותנים כבוד לעצמם, וזה ההסבר המסתבר. למרות שנכנסתי לישיבה אשכנזית גמורה, התנהגתי כמו ספרדי ולא הסתכלו עלי בשום מבטי בוז אלא בהערכה. למה? כי אני לא הייתי בעיני כחגב ואנשים שמים לב לזה. ולכן עצתי היא לא לשפוט או לבוא עם דעות קדומות אלא להסתכל על כל עניין לגופות כי ספרדים מוצלחים יש הרבה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2006 18:59 |
|
| |
שווים!!!!
אלו שדור שני כבר בארץ, מבחינתי שווים!! ויש כאלה שאפילו דור ראשון...
נותר לי רק להתפלל, שהקב"ה יוציא מתוכנו את הנגע הנורא הזה, של ה ג י ז ע נ ו ת!!
(ת--צ--ר--ח--ו,) אמן!
|
|
|
|
|