|
|
| נשלח ב-1/11/2006 18:18 |
|
| |
בס"ד
חכמה, האם הם שווים רק כדי לדבר עימם ברחוב או בתור בבנק, או שהם גם שווים לעניין "שידוכים"????
|
| נשלח ב-2/11/2006 15:11 |
|
| |
אסיק_good עכשיו אני כבר בכלל לא מבין אותך
התוכל לומר לי מה שונה בבחור\ה ספרדי\ה שלא תוכל לגור אתם?
אני עברתי ביקורת על כל ספרדי שאני מקיר, אני רואה שיש להם אזנים עינים אף פה ידים רגלים וגם הרבה שכל, אז מה הבעיה?
פאליטיקה בצד בסדר,
הם טובים לדבר לשוחח להתקרב ללמוד מהם ולהשתדך אתם, דבר אחד לא ראיתי בהם את הגאוה והשנאה שיש במדינה אצל האשכנזים החילונים.
לפי כמה שאני מכיר, (ומכיר הרבה) חילונים אשכנזים וגם לא אשכנזים (כגון מורקאים, צרפתיים קורדים, תמנים, פרסים, סורים, וכו')
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 18:44 |
|
| |
בס"ד
אני בסה"כ מנסה לעורר כל הזמן את הדיון על הנושא!!!
אם אתה שואל אותי על דעתי האישית, אז ככה.
אני בכלל לא מבין למה קוראים לספרדי "פרנק"??? ספרדי הוא כמו כל אדם, אין לי שום בעיה איתם.. להפך אני מאוד אוהב את התרבות הספרדית אני למדתי כמה דברים מהתרבות שלהם ואני מיישם זאת בחיי האשיים...
ולבסוף...
אני אוהב ספרדיים בדיוק כמו שאני אוהב אשכנזים וכל אדם שנברא בצלם אלוקים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אם זה לא מספיק ברור אני מוכן לחזור על זאת!
תוקן על ידי אסיק_GOOD ב- 06/11/2006 18:44:15
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 19:11 |
|
| |
אסיק
בא נביא אותך על מקומך, לא לספרדים קוראים פרענק,
פרענק דוקא קוראים ליוצאי צרפת מלשון פראנקרייך, רשי הקדוש היה פרענק!
תאבין שלכל עדה ועדה יש את החכמים שלו מעלות שלו שבחים וכו' וכו'.
החוצפה של האשכנזים נגד הספרדיים רק נולד במדינה, לפני קום המדינה לא היתה חוצפה לשום ספרדי או "פרענק" לפרוק עול מצות, זה רק בא מהיהודים האשכנזים שחשבו שהם יותר פיקחים ויותר מלומדים, אבל בכל הדורות היו מכבדים ומאריציץ היהודים האשכנזים את הספרדיים,
אני בעצמי אין בכלל בכל היחוס שאנחנו יודעים אפילו מקור אחת מספרדים עד דוד המלך, אבל הורי דיברו על הספרדים ברגש כבוד גדול כך שנשאר אצלי ההרגשה הזאת לעומתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 19:12 |
|
| |
ממש עצוב לי הדיון הזה רק שתדעו לכם. אמרתי פעם ואומר שוב- רק במגזר החרדי אתם תראו את הקיצוניות הזו בכל הקשור לספרדי-אשכנזי. למה?? ואל תגידו לי שאצל החילונים הכל פרוצ ובגלל זה גם בנושא הזה הכל פרוץ אצלם, כי זה תירוץ מעפן. אחותי תימניה- נשואה לאשכנזי. (דרך אגב, עירוב של ספרדי עם אשכנזי=ילדים מאוד יפים) ואתם תראו את זה בכל מקום אצל החילונים. אשכנזי עם ספרדי. כולנו יהודים.
נכון שבמגזר החרדי יש את המנהגים ולכן עדיף שכל אחד ילך עם העדה שלו, אבל מכאן ועד לגזענות...? עם ישראל, שכל ההסיטוריה נרדף בגלל גזענות, קורע את עצמו מבפנים ע"י גזענות. זה ממש אבסורד. העיקר כולם מדקדקים במצוות, ואם מישהו מהמשפחה יוצא מהדרך אוי ואבוי מוחקים אותו מהמשפחה ויושבים עליו שבעה. אבל לא לקיים את מצוות 'ואהבת לרעך כמוך' - זה מותר. אפשר להקל בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 19:17 |
|
| |
בס"ד
פרימה, הדיון הזה הוא עצוב לכולנו אבל הוא חייב להיעשות אבל אולי דווקא דיון כזה יכול במשהו לעשות לבעיה הזאת אולי אני נשמע פתטי אך ככה אני מרגיש...
|
| נשלח ב-6/11/2006 19:27 |
|
| |
אז במקום לדון בזה ולחפור בזה, ננסה למצוא פתרון. אפילו שזה לא יתקן את כל העולם, אבל אם נתחיל לתקן את עצמנו, יש סיכוי לשאר העולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 19:45 |
|
| |
בס"ד
אין בעיה בואי נמצא פיתרון...
|
| נשלח ב-7/11/2006 19:01 |
|
| |
בואו נפזר פשקווילים (כן? ככה אתם קוראים לזה? אין לי מושג מה זה, אבל קראתי ת'מילה הזו כל כך הרבה פעמים פה באיזור, אז נראה לי שהבנתי לפחות איך משתמשים בה)
בכולופן, בואו נפזר כרזות ופרסומים-
"די לפירוד! כל ישראל אחים! מבצע אהבת חינם יוצא לדרך! עם ישראל מתאחד לקראת משיח צדק- בואו לצעוד איתנו יחדדדדדדד!"
נו, מה אתה אומר?
תוקן עקב שגיאת כתיב
תוקן על ידי - פרימה - 07/11/2006 19:01:16
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2006 08:42 |
|
| |
אחלה.
|
| נשלח ב-14/11/2006 23:37 |
|
| |
תגובה של אמא שלי
תמיד יהיה פער אם נתייחס לשונה כבעייתי. במקום לחפש את המחלוקות כדאי לחפש את הדברים המחברים בנינו. לכל אחד ואין זה משנה אם הוא ספרדי או אשכנזי יש את יתרונותיו וחסרונותיו וכדאי לקחת את הדברים הטובים וללמוד אחד מהשני כמו שעשינו במאכלים למשל. אפשר להתחתן אשכנזי וספרדי לדעתי ככל שיש שוני בסיס הבית רחב יותר הכל עניין של גישה ומחשבה והתיחסות לכל יהודי כאדם ולא כסטיגמה.
|
|
| נשלח ב-15/11/2006 02:55 |
|
| |
יפה אמרה אמא.
יהי רצון שכל עם ישראל יאמץ את הגישה הזו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2006 12:17 |
|
| |
פרימה
אוי כמה שאת תמימה, אני מקנא בתמימות הזאת,
את כלל לא מכירה את הציבור החרדי ואת חושבת שעם כמה פשקוילים כרזות ופרסומות תוכלי לשנות משהו,
חבל לך על הזמן ועל הכסף, נסי לתקן את עצמך ולא את האחרים, לכל ציבור יש את היתרונות והחסרונות שלו, וזה אחד מהחסרונות של הציבור החרדי, אבל אם אני משווה את זה לחסרונות בצד השני, אני מעדיף להשאר עם החסרונות שלי,
בהצלחה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2006 17:51 |
|
| |
בסיעתא דשמיא
שלום לכולם וברוכים הנמצאים
כבר שנים הבעיה הזו קיימת , בכל העולם ושמה גזענות כן זו ההגדרה פשוט יש לה כל מיני רובדים שונים לדוגמא: אצל הסינים מי שעור גופו שחום ואפילו קצת הוא נחשב לבעל מום וזה כולל יפאנים וכו' אצל ערבים בשאר מדינות ערב- הפלסטינאים הם הנמוכים ביותר כי הם תערובת ועד כדי כך שכשהם עשו למלך ירדן בעיות לפני שנים אז הוא פשוט הפציץ להם את הכפרים והרג המונים , פעם האמריקאים שנאו סינים ואף אחד לא היה מתקרב אליהם ומתחתן איתם וכמובן ימח שמו וזכרו לעד ולעולמי עולמים
ואצלנו להבדיל פעם מי שהוא ספרדי בחיים לא היה מתחתן עם אשכנזיה וגם היום זה קיים אבל לאט לאט זה משתנה זה התחיל אצל אחינו שלא שומרים תו"צ היום זה כמעט לא קיים כבר ההבדל ולאט עוד יותר גם אצל החרדים אפשר לראות פה ושם שידוכים כאלה
מה שאני מנסה לומר בעצם זה שהזמן הוא דבר נפלא ותמיד עם הזמן משתנים הדברים ונרפאים הפצעים וגם אצלנו זה כבר התחיל והנה רואים תגובות של אנשים פה שהתחילו להבין שבאמת זה לא כזה חשוב אמנם יש פער בין אשכנזים ספרדים אבל , הוא לא פער של גובה אלא של רוחב ז"א אין טובים ופחות טובים אלא יש כאלה וכאלה וכולם טובים רק יש בינהם הבדלים וכשיש נישואים כאלה אז יש לפעמים בעיות הבנה כי היא רגילה ככה והוא רגיל ככה , אבל אם יש רצון טוב אפשר להתגבר על הכל וסך הכל כשמערבבים צבעים נוצרים צבעים מעניינים עוד יותר וככה גם בני אדם
בכל אופן אני לא חושב שאדם מסויים או בכלל זה ניתן לשינוי כל כך מהר רק הזמן יעשה את העבודה רק צריך לתת לו ולא להיות מפריע ז"א אחד שגורם להבדל הזה
זה דבר גרוע מאוד ההפרדה הזו כי היא מובילה להרבה דברים " טובים " אבל אין צורך לדוש בדבר יותר מדי משום שזה להתמקד בלא טוב אני חושב שעדיף להתמקד בטוב ואז יבוא עוד יותר טוב והרע פשוט נעלם כאילו לא היה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2006 17:54 |
|
| |
חחחחחחחחחח, אור חדש, זו היתה מילטא דבדיחותא. נראה לך באמת שאני אצא בכרוז שכזה?? ועוד יותר, נראה לך שאני מאמינה שזה באמת יעבוד?
ברור שאדם צריך לתקן קודם כל את עצמו.
|
|
|
|
|