לדעתי הגזענות נשארה דווקא אצלינו כיון שבמגזרינו אנו משתדלים לשמור על כל הדברים עתיקים שסבינו וסבתותינו הנחילו לנו. מי מתלבש כמו שסבו היה מתלבש? מי לומד את שסבו היה לומד? מי שר שירים שסבו היה שר? לכן מטבע הדברים אנו ממשיכים הלאה עם אותן הגישות.
החילונים שנטשו את כל מה שסבותיהם נהגו, וממילא כל המנהגים, ופיתחו תרבות פושרת ואחידה יכולים להתחתן אילו באילו.
אך הגזענות הנ"ל לא נחלת הדתיים-חרדים בלבד, היא אומנם רווחת יותר אבל בהחלט אנו לא היחידים.
יש לי קשר עם כמה וכמה משפחות חילוניות שמגדירות את עצמן 'אליטות'. בת של אחת מהן "העזה" להתחתן עם ספרדי והוריה כמעט ניתקו את הקשר איתה.
דעתי האישית היא שקשרי חברות, בכייף! הם אנשים חמים, קלילים ובעלי מרץ.
אך לקשור את עתידי עמם לנצח...לא. מהסיבה, הכ"כ נדושה, מנטליות!
נשלח ב-16/11/2006 00:52
וייז, יש הבדל בין הפרדה בגלל מנהגים (שזה מאוד מקובל ומובן) ויש הבדל בין הפרדה בגלל דעות קדומות שמלוות בעיקום פה למשמע המילה ספרדי/אשכנזי.
ההפרדה גובלת כבר בשינאה. וזו הבעיה הגדולה. אפשר לאהוב אחד את השני מבלי להתחתן אחד עם השני.
נשלח ב-16/11/2006 17:24
ב"ה
פרימה יפה כיוונת לזווית שממנה אני מסתכל , פשוט וישר .
מה שהתכוונתי לומר זה זה לא שממחר צריכים לחפש ספרדי נחמד ופשוט ולהתחתן איתו למען האחדות. אלא שלא צריך להסתכל על כאלה שכן עושים את זה , בצורה שמסתכלים היום אין בזה פסול, אמנם לא שגרתי בכלל, אבל זה לא דבר רע הנקודה הבעיתית היא ההסתכלות הזו מגבוהה על כל מי ששונה ואחר וזה מה שיוצר תסכול ושנאה שמובילים לדברים איומים ועוד דבר , זוג של ספ' ואשכ' לא עוברים על מסורת אבותיהם משום שהם התחתנו, ומי אמר שתשכח המסורת בגלל זה. ועוד נקודה למחשבה. בהמשך לדפים קודמים של השיח הזה
התמימות והפשיטות מובילות תמיד למקום טוב יותר(תמימות = שלמות)
מאשר החכמה הלא מבוררת שמביאה את האדם ישר להפך האמונה ונראה לי לומר שרובנו היום בדור הקדוש זה לא בדיוק חכמים אמיתים ומבוררים (חוץ מכמה בודדים ) אי לכך ובהתאם לזאת
מה שהתכוונתי בדברי אולי לא הובהר כראוי. אין הכוונה שזה חטא או בעיה לחבר בין מנהגי האשכנזים והספרדים או לקחת בתור זוג את מה שרוצים, אלא דברתי בכלליות.
- כיוון שאנו בגישה משמרת, אנו משמרים עוד דברים קדומים, ולא רק את הטובים והנחוצים.
הנקודה למחשבה לא היתה מספיק מבוררת בשבילי, כך שאני משהה את המטר עד להסבר.
נשלח ב-16/11/2006 22:07
שווים ל-ה-כ-ל!!!!!!!!!!!!!!
נכון שיהיו את האלה שלא יתאימו אף פעם. אבל בהחלט יש, את אלה שיכולים להינשא יחדיו ולהקים משפחות מדהימות של שילוב כל התכונות הטובות שבכל אחד מבני הזוג!!!!
תחשבו על זה.
נשלח ב-17/11/2006 07:32
חכמה, לדעתי את צודקת.
אבל תמיד צריך לבדוק טוב את המנטליות דבר אשר יכול לגרום בעיות...
כל אות שאני כותב פה כמו ללכת בין יבלות וצריך להזהר לא לכתוב על יבלת
ואחרי דבר המשורר אפשר להמשיך,
שינוים בהרגלי התפיסה
הדת היהודית ואני מדבר על האדוקה והשמרנית שזו הדרך של כל יהודי באשר הוא לא היתה נשמרת ומתקימת כל השנים הללו אם לא היו שומרים אותה כמו ששמרו אותה עד עכשיו ז"א המנהגים והתפיסות בהבנה של מה כן ומה לא (ולא מצד ההלכה) קוראים לזה גם "נורמות חברתיות" ואני מעיד על שהרבה בזכות זה היום יהודים שלא שומרים תו"צ חוזרים הביתה,
ואני לא בא פה לשנות סדרי עולם אלא להראות זווית אחרת של הסתכלות על הדברים אחד הדברים היפים בעולם הוא הרב גוניות ז"א השוני שקיים בין אחד לשני כך השם בנה את העולם והבדלים בין אנשים זה דבר טוב ונורמלי ההסתבכות מתחילה כשאחד מן הצדדים מעריך את עצמו יתר על המידה ומכריז אני יותר טוב ואסור לי לתמזג עם השני כי הוא לא מספיק טוב
ונחזור למנהגים שהיו קימים מאז ועד היום ונראה שמנהג או נורמה חברתית הם דבר שתמיד השתנה בהתאם לזמן ולרוח הדברים באותה התקופה ומה שהיה נכון אז לא מחייב שיהיה נכון גם היום האנשים השתנו והתקופה השתנתה והתפקיד של כל יהודי זה לשמור על הדרך והאמונה שלו וגם על המנהגים אך באותה עת לעשות גם ברור של מה נכון מה טוב ומה לא טוב (במנהג) וזה בעצם לברר מה שיך ומה לא שיך , וזו אחת מהדרכים להשיג חכמה אמיתית ולצערי הרב אני שומע ומכיר אישית מקרים קשים של פגיעה בזולת ואפליה קשה על הרקע הנ"ל מקרים שממש גובלים בהתעללות בילדים ואני עוצר את עצמי פה מלהמשיך ולתאר כי אני חלק מהזרם
נראה לי שאם היו מראים לסבים ולסבתות שלכם מהדורות הקודמים לפני הרבה שנים שכולם היו צדיקים וצדיקות לאן הובילה האפליה הזו היום אני בטוח שהם היו משנים את פני הדברים או לפחות את ההסתכלות כמובן שטוב לשמור על מנהג אבל אם זה פוגע ביהודי אחר שהוא לא פחות טוב ממך אז יש בעיה עם המנהג הזה וצריך לשנות משהו או לעשות איזה ברור ומספיק לפעמים לשנות הסתכלות על דברים
החרדים של היום זה לא החרדים של פעם וכולם השתנו בלי הכר מה שהיה נכון פעם לאו דוקא נכון היום
ולכן צריך כל אחד לשנות את ההסתכלות על הדברים.
השרשור הזה אולי יש בו רק 7 דפים אבל הוא שוקל כמו 700
נשלח ב-19/11/2006 02:08
ירח, אני לא רואה בעיה עם העובדה שכל זרם שומר על המנהגים שלו. הגזענות בין העדות לא נובעת בכלל מהמנהגים. אני לא חושבת שיש קשר בין הדברים.
אני אתן לך דוגמא: אם יציעו לי עכשיו פגישה עם אשכנזי ששייך לזרם של חסידות- אני לא אהיה מעוניינת, כי אני לא קשורה לחסידות אבל אם יציעו לי עכשיו אשכנזי שחזר בתשובה, והוא לא משתייך לחסידות- לא תהיה לי בעיה עם זה.
המוצא שלו לא משנה לי. המנהגים פשוט לא מתאימים לי.
הבעיה במגזר החרדי, שההפרדה היא לא רק במנהגים וזה מה שעצוב.
נשלח ב-19/11/2006 04:32
ב"ה
שבוע טוב לכולם
פרימה, את צודקת שיש הבדל בין בין זרמים ומנהגים ואין לי בעיה עם זה, כי בדרך כלל אדם נורמלי שמח עם מה שהוא ומי שהוא באופן כללי
הבעיה היא בהשקפה הזו שיש טובים יותר ופחות וזה לא בסדר ועל זה אני בא על ההפלי ה וזה משהו שצריך שינוי במגזר החרדי ודחוףףףף
בקרב בעלי תשובה אין כמעט את הבעיה הזו, עליהם אפשר לפתוח שרשור חדש לגמרי
בכל אופן אני מקבל הבדלים אבל לא אפליות לרעה
ואני חוזר ואומר שכולם שווים לפני המקום
נשלח ב-19/11/2006 05:07
ירח,
זה מה שכולנו אומרים. אין פה ויכוח בנושא.
אולי, בע"ה כשאנחנו נחתן... אז לא יהיו את הסטיגמות האלו
2 אחיות שלי נשואות ספרדיות והם נשואות לאשכנזים -ממש אין עם זה בעיה !
עץ_השדה_1
נישואין בין עדות שונות מצליחים טוב, אני מכיר זוגות כאלה שחיים טוב מאד, אבל הדבר תלוי בודאי גם באופי האישי של החתן והכלה ושל המשפחות מסביבם.
לקרוא לנישואין בין עדות שונות נישואי תערובת זאת עצמה בעיה - זהו ביטוי השייך לנישואין עם גויים ח"ו, סוף כל סוף כולנו יהודים
אטראקטיבי
יפה....
תודה. אשמח לשמוע עוד... ממש מעניין.
ואגב, המילה נישואי תערובת נאמרה בהומור - לא לקחת קשה....
הכלתפוס22
להכיר עולם אחר.. תמיד נחמד ולראות את המאחורי הקלעים והקסם של כל עדה ועדה או שמא מגזר כזה או אחר..
לשבור סטיגמות ולראות אנשים אחרת, לראות אנשים אמיתיים....
למה לא?
רצוי, כל אחד הוא יהודי מעם ישרא-ל!
שאנחנו נפסול רק בגלל שהוא מעדה אחרת.. הוא כבר לא נחשב יהודי? נחשב כגוי? סוף העולם?
לאיפה הגענו?
sihs
זה לא יפה לקרוא לזה כך
אם הצד השני עושה את זה מתוך חולשה צריך להתרחק מי זה כמו מ....
באופן כללי הבסיס הוא אותו דבר כמו כל שידוך, התאמה, ומידות, של בני הזוג.
מה שנכתב פה הוא מתוך הכרה מקרוב של כמה בני זוג שכל אחד הוא מעדה אחרת.
שרפ
תלוי בחותנת כיצד היא מקבלת את החתן/כלה בן העדה השניה
בחור_מעם
כאשר מתחתנים שני בני אדם לא כ"כ חשובה העדה,
אבל עדיין המנטאליות משחקת ברמת קושי ההתמודדות
mishehi18
אפשרי
לא חשוב הכין נולדה הסבתא, חשוב שיסתדרו ויאהבו אחד את השני.
חכמה_אחת
תלוי עד כמה המנטליות טבועה.
ז'תומרת שאם הבחור והבחורה כבר דור שלישי-רביעי בארץ,
לדעתי זה יכול ללכת יופי, הכל עניין של רצון וגישה בחיים.
משתוקקת
בלתי אפשר?! זה ודאי לא! כי הרי לא חסרות דוגמאות לנישואים מוצלחים שכאלו.
האם גם אני מסכימה לנישואים מסוג כזה?-אודה ולא אבוש שלי אישית קשה להסכים לזה. תמיד אני אומרת שאם זה יקרה לי זה יקרה מנסיבות מיוחדות ביותר.
af
זה שאלה כללית מדי
זה לא דומה שידוכים בין ספרדים לאשכנזים לעומת חסידים וליטאים
אטראקטיבי
אוקיי.
אז תענה בנפרד על כל פרט ופרט.
נשלח ב-4/6/2008 01:27
בס"ד
אתם יכולים להמשיך מכאן.
אני מתנצל על ההטרדה, אך דעו זה טוב בשביל הפורום
מאשר דיונים לא ממוצים ומפוזרים.
נ.ב. בפעם הבאה שאתם רוצים לפתוח אשכול חדש שנראה שאולי היה כבר פעם אפשר לאול את הוותיקים בפורום, על הדרך אומר שאולי אקח על עצמי פרוייקט לעדכן את האשכול "האשכולות החשובים של הפורום" כדי שכולנו נדע ולא נחזור על אשכולות פעמיים ויותר.