|
|
| נשלח ב-4/6/2008 10:10 |
|
| |
איכס כותרת הנושא מגעילה
מה הקשר הבדל? אז יש לפעמים הבדלים המנטליות (תלוי אצל מי!!)
חוץ מזה ההבדל הוא כמות המלנין בעור
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 10:22 |
|
| |
אהמ. ברור שיש הבדל. אבל שוני תרבותי זה דבר מאוד מעניין וחיובי. אני אישית הרבה יותר מתחברת למסורת הספרדית המפוארת והעתיקה כשאני קוראת ספרים על כך אני ממש מוקסמת מהלך התקופה והאנשים ו.. הרבה יותר מעניין מיהודים בפולין בוא נגיד כך. למדתי באיזה קורס שיהודים הספרדים שהיגרו לאירופה היו מאוד משכילים ומוצלחים עד כדי כך שהם קבלו את האמנציפציה ראשונים כי השלטונות פשוט אהבו אותם והיהודים האשכנזים המשכילים חיקו אותם בהגיה בבתי הכנסת ובדברים נוספים ורצו להדמות להם כי הם היו מעין "סמל הצלחה". זה משעשע ביותר. אני לא יודעת מתי היחס התהפך אב אני חושבת שפשוט כשהגענו לארץ הציונים כדי לשמור על מעמדם באליטה השלטת פשוט ריבדו את החברה לפי עדות ולפי ליברליות פוליטית ובעצם זה גורם לשעתוק בין דורי ומה שקרה שהציונים- האשכנזים, השמלאנים, החילונים הסוציאליסטים הם אלו שמחזיקים בעמדות הכוח, משתכרים יותר, בעלי השפעה רבה יותר, ואילו כל שאר הקבוצות בעצמדה נחותה יותר וכדי להכנס לעמדות המפתח האלו ברור שצריך קשרים נוסף לכל שאותם יש רק "לאנשים הנכונים".. לא פלא שמעמדם של הספרדים ירד פלאים. לפי דעתי האשכנזים שמתגאים ב"אשכנזיותם" שבד"כ זה קורה הרבה יותר בחברה החרדית אלו יהודים שפשוט אין להם כ"כ הרבה כסף, מעמד או השפעה והדבר היחיד שנותר להם להתגאות בו הא "אשכנזיותם" שאגב יש כ"כ הרבה הבדלים בין יהודי מזרח אירופה למערב אירופה שיהודי מערב אירופה היו קוראים למזרח - "יהודי המזרח". אח"כ יהודי מזרח אירופה הפנו את זה ליהודי ארצות ערב..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 13:31 |
|
| |
(יו איזה דיונים איכותים וממצים היו פה פעם, איפוה כל החברה אלו)
ולמי שמכיר את ההיסטוריה של תחילת ההתישבות בארץ, אז היה מעמדם של הספרדים הרבה הרבה יותר מהאשכנזים.
ולעצם הדיון ברור שיש הבדלים של מנטליות וצורת החשיבה על נושאים מסוימים בין העדות השונות,
אצל עם ישראל.
אבל למה צריכים לדון פה בהבדלים הטובים והלא טובים, אפשר לדון רק בצד הטכני של שידוכים אם זה הולך או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 18:26 |
|
| |
בס"ד
אשכנזי משתדך עם ספרדיה? איך הבית?
מבקש לשלאול שאלה אקטואלית
האם יש חברי פורום בעלי נסיון פרקטי להקמת בית של אשכנזי וספרדיה
?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 05:56 |
|
| |
מאמר שכתבתי בפורום אחר על יחסי ספרדים-אשכנזים
למה ספרדים רוצים ללמוד במוסדות אשכנזים ליטאים
אני נתקל תדיר בשאלה מדוע ספרדים (או נכון יותר בני עדות המזרח), רוצים ללמוד במוסדות אשכנזיים, בעיקר ליטאים ואינם מסתפקים במוסדותיהם. הנושא נפוץ אפילו יותר אצל המכובדים (ח"כ של ש"ס) שהיו מצפים מהם לנהוג אחרת.
התשובה שנראית לי היא שלכל עם או מגזר יש את האידיאל של אם בארה"ב זה דמות הוואספים (לבן, אנגלו-סכסי, פרוטסטנטי), בישראל במשך שנים זו היתה דמותו של החלוץ (דמות הירואית בתקופות העליות השניה והשלישית). בפסיכולוגיה זה נקרא "תפיסת ה-Self האידיאלי".
גם במדינת ישראל בקרב האליטה תפסה במשך שנים ההנהגה האשכנזית (ממזרח אירופה), את רסן השלטון והיוותה אמת מידה להתנהגות האידיאלית. ההיטמעות באליטות בארץ להיות דומה לאשכנזי. יש לציין כי גם בקרב הציבור החילוני קיימת על "אש קטנה" גזענות בנושא נישואין וכד', בעיקר בקרב הדור הקודם. הדור הצעיר של האליטות מנסה לטשטש את עקיבות העבר באימוץ דרך החיים המערבית לחלוטין.
במשך השנים בהם פעלו בקרב בני עדות המזרח שהגיעו לארץ משפיעים חרדיים, מהפלג הליטאי וחב"ד (לחב"ד לא אתייחס כי כמתבונן מהחוץ אני חש שהם מתיחסים בשוויוניות לספרדים). בהתאם הוטמע בציבור כי האידיאל היה בחור הישיבה מפוניביז'/ חברון/קול תורה וכד' הישיבות הנחשבות ולא הישיבות הספרדיות בהן בחור הישיבה האדיאלי אינו נמצא. רבנים לובשי פראק והמבורג ולא הלבוש הרבני המסורתי. תפיסת האשכנזים כציבור האידיאלי והתנהגותם כהתנהגות האידיאלית הוזרמו לעורקים של הציבור החרדי הספרדי והזינו את הרצון להיות תואם "אשכנזי", דהיינו להימדד לפי קנה המידה כמה אני בסולם האשכנזי (כמו תואם IBM למי שזוכר).
(ההמשך לא שייך לנושא)
קישור
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2399454&whichpage=&forum_id=18119
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 07:04 |
|
| |
איזה תלפטיה. כתבתי בהודעה של הבחור לגבי העצמי הממשי והאידאילי אבל בהקשר אחר לגמרי. יותר נכון- בהקשר אליך.
כל מה שכתבת אמת. ניתוח סוציולוגי מדויק וראוי לשמו. =)
מה שכן כדי לעודד ספרדים יש לציין שהשלטון ההגמוני האחוסל"י בארץ מאבד עם הזמן את אחיזתו הבלעדית במקומות ההפשעה והמקום היחיד שבו יש לו השפעה כמעט בלעדית זה בתי המשפט- אם תשימו לב- אהרון ברק וחבריו הם נציגים של השלטון ומה שקרה כשהם ראו שבממשלה הם מאבדשים את כוחם הם נקטו באקטיביזציה משפטית והחלו לשפוט בתחומים בהם לא היו נוגעים קודם כמו למשל - חוקי יסוד מול דת- למשל- חופש העיסוק ומצד שני- פתיחת חנויות מזון לא כשרות- הם החלו לפסוק לטובת הממכר הלא כשר וכ"ו... בקיצור- עם השנים הם מאבדים מכוחם ובע"זה נוכל לתפוס את מקומם =)
בגלל אחוז נישואי התערובת ההולך וגדל בעוד כמה עשרות שנים כבר לא תהיה אפליה כ"כ גדולה כי זה לא ישחק תפקיד. בהצלחה לכולנו=)
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 05/06/2008 7:06:47
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 12:45 |
|
| |
עשניכרצונו, מה שכתבת קודם נכון מאוד, את לא יודעת עד כמה.
אני מכיר הרבה חילוניים. אצלהם, האשכנזים הגזענים ביותר הם העניים,המכוערים והטפשים. אני לא רוצה להשמיץ אבל פגשתי הרבה יותר רומנים ופולנים גזענים מאשר גרמנים ויוצאי סקנדינביה. האשכנזים המפותחים יותר לא מייחסים לכך כל ערך.
לצערנו, אצל החרדים המצב דומה, רק שאצל החרדים גם הלא-גזענים נמנעים מלהתחתן עם ספרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 12:52 |
|
| |
משתוקקת,
מה הכוונה שבשביל שזה יקרה לך צריך לקרות משהו מיוחד ?
האם כוונתך, שרק אם תיתקעי בשידוכין בגלל איזה מום ח"ו, או שאולי התכוונת שאם תמצאי בחור ספרדי מיוחד במינו ?
ובכלליות מעניין אותי לדעת, מהבנות פה, איך נוצר מצב שאתן באמת מאמינות שלא טוב לכן ללכת עם ספרדים רק בגלל שהם ספרדים. נא לפרט קצת, כי אני באמת רוצה להבין איך אתן חושבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 13:07 |
|
| |
1.אם זה יקרה לי, הכוונה היא או הכרות שתקרה לי לא בדרכים המקובלות...אולי יערימו עלי,אולי יפגישו אותי ואני אדלק?????????????לא ריאלי מבחינתי.
2.אני לא מאמינה שלא יהיה לי טוב עם בחור שהוא לא בן העדה שלי. אני פשוט לא מעונינת להתמודד עם שינוי מנהגים, מוסכמות, מנטליות. ובמיוחד אצלינו שאני מחוייבת ללכת אחריו והוא הקובע. מספיק לי ההתמודדות עם המציאות החדשה הזו-שאהיה כפופה אליו מלכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 13:15 |
|
| |
משתוקקת,
1. לא הבנתי, בהתחלה כתבת שיכול להיות במקרה מיוחד. עכשיו את כותבת שלא ריאלי מבחינתך. כלומר, חזרת בך ? עכשיו זה לא בא בחשבון אפילו ?
2. מה, כל הבחורות נהיו מבינות כאלו גדולות במוסכמות, מנהגים ומנטליות ? הרי אתן לא יודעות שום דבר, וממש שום דבר לגבי בחורים ספרדים, בטח שלא במוסכמות, מנהגים ומנטליות שלהן.
אם אין לך תשובה, בבקשה אל תלאי אותי. יש מספיק המצאות בשידוכין שבמציאות. אנחנו לא צריכים גם שירמו אותנו בפורומים.
ואגב, היום זה כבר לא עדה (אנחנו לא חיים בקומונות) זה מוצא גיאוגרפי מלפני 3 דורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 13:24 |
|
| |
חבר יקר,
1.מקרה מיוחד זה כשזה יוצא מהשליטה שלי בעניין . הריאליות מתייחסת לכוח שלי, מעבר לזה זה מקרה מיוחד.
2.לא צריך להיות מבינים גדולים, צריך לרצות להשתנות ולהכנס לשינוי. כן זה שינוי!
3.אל תלאי אותי ??שירמו אותנו??-נשמע תוקפני.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 13:33 |
|
| |
טוב, סליחה על ההתבטאות שלא במקומה. בודאי שהמילים לא נכתבו בנימה של תוקפנות :-). התכוונתי שכל מי שנמצא בשידוכין שרוי באי וודאות. אין צורך להוסיף בילבול בטענות ארטילאיות בפורום הזה או בכלל.
1. אז לסיכום, את מתכוונת שבאמת אין שום מצב מבחינתך, רק באונס גמור. תודה על ההבהרה.
2. שוב אני אומר שאת לא יכולה לטעון שבכלל יש שינוי כשאת לא יודעת דבר וחצי על העדה השניה. אני יודע בוודאות שגדולי הרבנים האשכנזים ברובם לא יודעים כלום על הלכות הספרדים ומנהגיהם. לעומתם הספרדים, יודעים היטב את מנהגי אחיהם. האם יש בידך תשובה מנין מקורות המידע המהימנים של האשכנזים לגבי אחיהם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 13:45 |
|
| |
מה פירוש מקורות מידע מהיימנים?? לא יכולה לטעון על שינוי??
אינני גזענית בטבעי. הרבה מחברותי הטובות בנות עדה שונה ממני. דרך החיים הזו מוכרת לי כבר שנים. אני שותפה בשמחות ומאוד קרובה לזה. זה מעבר להלכה. ואת הבית שלי אני רוצה להקים עם בן זוג מהעדה שלי. זה רצון אישי, כל אחד בוחר על מה להתפשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 14:18 |
|
| |
פםןפםן,
יפה, כניסה ראשונה באין כניסה ופול גז, <מי נתן לך רשיון? :)>
קרא שוה את הודעותיה של משתוקקת ברוגע ותבין את המסר הנאמר בין השורות,
אין שום הבדל בדת ובלאום ההבדל הוא במנטליות, אין סיבה הגיונית שארצה להנשא עם בחורה שאינה דומה לי מנטלית ולעיתים ההיפך הגמור.
ולכן האשכנזים "הגזעניים" מעוניינים בבני זוג מאותו רקע ומנטליות זהה,
מקווה שזה הספיק
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 14:26 |
|
| |
משתוקקת,
השמת לב עד כמה מגוחך מה שכתבת ?
"דרך החיים הזו" ?!?!? במה שונה דרך החיים של החרדים האשכנזים מהספרדים ?
"ואת הבית שלי אני רוצה להקים עם בן זוג מהעדה שלי. זה רצון אישי, כל אחד בוחר על מה להתפשר"
אני לא חושב שתצליחי להסביר לי מדוע להתחתן עם בחור אשכנזי מסויים ברמה 7 מול בחור ספרדי מסויים ברמה 9. אלא אם כן, הנחת היסוד שלך היא כי לא יכול להיות שבחור ספרדי כלשהו יהיה ברמה גבוהה יותר מאיזשהו בחור אשכנזי, שהיא לא רק גזענית אלא גם לא נכונה אמפירית.
גילוי נאות: גם אני חשבתי בעבר שהאשכנזים טובים יותר, רק אחרי שדברתי עם רופא בביה"ח שיבא שהסביר לי שמערכת החיסון של האשכנזים ירודה יותר, ונטיה רבה יותר למחלות רח"ל, ירדתי מהעץ.
|
|
|
|
|