| נשלח ב-30/4/2006 21:21 |
|
| |
כך עושים שידוך אצל החרדים...?!
אז, מבלי להזכיר שמות, ישנו ארגון שמפרסם השכם והערב שהם מנסים לפתור את בעיית הפנויים והפנויות. לא ראיתי את המודעות כיון שאני לא קורא עיתונים. המשפחה היא זאת שהפנתה את תשומת לבי למודעה. וכיון שדרכו של איש לחפש אחר אבידתו, הרי שקמתי ועליתי והגעתי לראיון עם אחד השדכנים.
השיטה שבו הם מתכננים לפתור את הבעיה היא כזאת. כל אחד מהנרשמים עונה על כשש שאלות (שיפורטו להלן). כל תשובה מקבלת מספר. אח"כ שואלים לנרשם את ההעדפות שלו, והעדפותיו גם הם מקבלים מספר. כך שליד כל שם יש סדרה של 12 מספרים, ששה מספרים שמגדירים אותו וששה שמגדירים את מה שהוא מחפש. מכניסים את נתונים אלו למחשב ואז המחשב מריץ חיפוש ומחפש בן זוג עם נתונים מתאימים, ופולט מספר שמות (כך מקוים). אז מגיע תורו של השדכן שעובר על שמות אלו ומנסה לשדך ביניהם באמצעות שאלה שביעית.
והנה רשימת השאלות.
1. שמן או רזה? (אם אתה שמן או רזה, והאם אתה מחפש מישהי שמינה או רזה, וכן כולם.)
2. גבוה או נמוך?
3. ביישן או פעלתן?
4. מוצא? (אשכנזי או ספרדי)
5. רווק, גרוש או אלמן?
6. חרדי מודרני מאד, חרדי מודרני, חרדי רגיל, חרדי סגור, צדיק פרומר, עובד.
מספר 6 הוא הכי מעניין, כי השאלות חלקם רציניות יותר, כגון קביעות עתים לתורה, תפילה במנין וכדומה, וחלקם הם כל כך שטחיות שמעלות גיחוך. צבע חולצה, אורך חצאית, איזה עיתון קורא, האם מסתובב עם כובע וחליפה וכדומה.
השאלה השביעית היא, מילה אחת שתגדיר אותך ומילה אחת שתגדיר את הבחורה שאתה מחפש.
השיטה הזאת נראית לי הזויה לחלוטין. אם שני אנשים יסתדרו ביחד תלוי בשאיפות, רצונות, אופי, מידות וכדומה. כל אלו הם נתונים שלא נכנסים בכלל למערכת. במקום זה, הכניסו דברים שטחיים לחלוטין. איך אפשר לחשוב שאפשר לשדך אנשים בצורה כזאת?!
עוד דבר, קיטלוג של אנשים לפי מודרני או פרומר היא כל כך לא נכונה. אנשים לא נמדדים לפי צבע החולצה או צבע האיפור, אלא לפי ההתנהגות והשאיפות. זה לא הוגן להגדיר אנשים בצורה כזאת. תארו לעצמכם איך בחור ישיבה מרגיש שקוראים לו מודרני על כל הטמון בזה רק בגלל שהוא לובש חולצה כחולה.
מה שאני עשיתי הוא, אמרתי לשדכן ששאלות 1-6 לא משנות לי. ואני לא רוצה להיות חלק מדבר כל כך רדוד. באשר תשובתי לשאלה השביעית תצטרכו לברר בעצמכם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 21:38 |
|
| |
יש לי דף על מאגר עוד ישמע, שרצו להוציא ספר שידוכים, אז הם ביקשו מכל אחד שיענה על מספר שאלות, כשראיתי אותם פשוט התפוצצתי מצחוק, כי הרי זה רק טכני - וחתונה לא בדיוק..... יש שם שאלות מוזרות..... וכן סיווג מצחיק לפי: אקסלוסיבי, ליטאי, חסיד,ספרדי בן תורה, חוצניק, בעל תשובה, זיווג שני, בעיות רפואיות. (אם אני חסידה אקסלוסיבית לדוג' מה אני בוחרת?!)
ויש גם דפים עם מאגר מוזר של שאלות, אולי בעתיד אני יעלה אותם.....
מה שבטוח שהכוונה שלהם טובה, רק שזה לא ילך, זה כמו הדיון על הצאט, אין מה לעשות, צריך לחזור למקורות, כמו שעשו פעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 21:45 |
|
| |
נעמה אני איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 23:24 |
|
| |
יש עוד איזשהו אירגון שבטפסים שלו שואלים אותך בין היתר מה אורך הפאות בס"מ, האם הן מאחורי האוזן לחלוטין או חלקית והאם אתה נוהג לסרק אותם ומתי. וכן, אין הגבלת זמן [ומי שגמר תוך שעתיים את המבחן הזה, הוא כנראה חפיפניק].
אגב, מישהו נתקל בירושלים מודעות של איזה עולה חדש בן ארבעים וחמש שמחפש שידוך? כבר שלש שנים לפחות שאני רואה את זה באזור התחנה המרכזית.
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 23:34 |
|
| |
ומה? ואני חשבתי שזה אתה ... פחחחחחחחחח....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 23:41 |
|
| |
זה מה שנקרא שידוכי מחשב ..................
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 23:57 |
|
| |
שימי, אתה שנון לאחרונה...
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 00:00 |
|
| |
נו נו להיות צמוד במשך כבר חודשיים לאדם שנון כמוך חייב להשפיע...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 00:49 |
|
| |
צריך להוסיף שאלה לגבי גלישה בנט.....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 11:09 |
|
| |
אולי במקרה הזה זה לא נכון וגם פה אני לא יכול לדעת ממש אבל ישנם מקרי שצריך באמת לברר כמו עם יש אחד מהילידים שחולה במחלה צריך לברר את העיניין הזה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 11:30 |
|
| |
good_אסיק:
רוב אנשים יש להם בתורשה נטייה למחלות מסויימות. המדע הרפואי היום מתקרבת בצעדי ענק למצב שבו יוכלו להגיד מראש איזה אדם עלול לחלות באיזו מחלה. לאחרונה חוקקו חוק (או שרצו לא זוכר אם אכן חוקקו) שאסור לפרסם מידע זה בכדי שהחברות ביטוח ימשיכו לאבטח את כולם בשוה.
האם אתה רואה בחיוב שיבוא יום וכל אחד שניגש לשידוך יצטרך לספק דף מידע רפואי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 00:20 |
|
| |
שרית560:
הרבה חרדים נוהגים לבדוק רקע רפואי אפילו אם המועמד בריא לחלוטין. האם את מסכימה לנוהג זה?
מה שכתבת על חברות ביטוח ומחלות עתידיות לא הבנתי. הרי כל כולה של חברת ביטוח הוא לאבטח מפני מחלות שעלולות להגיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 19:19 |
|
| |
אז בהחלט בעד נוהג כזה ממה אנשים מפחדים מה שלא יהיה שידוך ...
השידוך מגיע משמים וזה ראוי ונכון לספק לצד השני את המידע ..
במיוחד אם הצד השני לא נגוע בשום מלה למה שהוא יסתכן? למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 20:12 |
|
| |
לבדוק רקע רפואי במשפחה, זה דבר מקובל מאד. אבל שוב תלוי איזה מחלות מחפשים, אירוע מוחי לאשה בת 85 זה לא מחלה תורשתית, היות ויש גם אנשים שהם צעירים בהרבה וגם עברו אירוע מוחי. מחלות גנטיות, היום עושים בדיקות ב"דור ישרים" ובדרך כלל מגלים אם יש בעיות גנטיות. מחלות נפש, לא תמיד אפשר לגלות. יש נושאים שהם "טאבו" בחוג החרדי ולא מדברים עליהם, גם אם אנשים יודעים על דברים מהעבר לא מדברים ולא מספרים. יש בדיחה על שדכן שהציע בחורה צולעת לבחור בריא, והבחור לא רצה את השידוך. השדכן אמר לו תשמע בחור: מה אתה יודע מה יכול לקרות לאחר החתונה? תיקח בחורה בריאה, היא תחצה את הכביש, יבוא אוטו וידרוס אתה ותיהיה צולעת. כאן יש לך את זה מן המוכן.
|
|
|
|
|