|
|
| נשלח ב-10/5/2006 18:10 |
|
| |
יוסיפון
גם הניק שלך מכיך אתה השרש צ.מ.ח , אז על תתחכם עם זה יותר מדאי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 14:09 |
|
| |
מואדיב וחברים,
ראשית צמיחת יוספוננו נותן לנו כאן עדות מן השטח על שינוי התפילה.
אמנם אין בדברים אינדיקציה על הקף התופעה, אבל אולי היא יכולה ללמד שאין מדובר בספין או
בן-ספין עיתונאי גרידא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 14:15 |
|
| |
צמח, למה רק 'לעיתים'?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 14:42 |
|
| |
כרב מחוב"ד אינני שש לברך את המדינה שבארץ ישראל, ובוודאי שלא על על ראשית צ"ג.
אך לעתים מזומנות, ומפני סיבות (כמו ביקור קונסול ישראל וכיו"ב), בלית ברירה הומצא הנוסח הנ"ל שאינו מבטא הכרה דתית במדינה, או שהיא שלב בתהליך משיחי כלשהו ובוודאי שלא כתחליף לארץ ישראל.
כנלענ"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 15:26 |
|
| |
.
שחרית, הלכה פרתך. צר לי.
אפילו הדוגמא היחידה שמצאנו, בית הכנסת של צמח,
שבו לעתים וכו', איננו יכולים להאחז.
אם זה בית כנסת שבו באופן קבוע כלל אין
אומרים את התפילה הזו, לא ניתן לשנותה.
אגב, מדובר בבית כנסת בישראל?
שוב, אני מתנצל על נוקדנותי הטרחנית והנוקדנית:
דוגמאות בבקשה.
עד עתה, בית הכנסת היחיד בו שינו את הנוסח,
הוא ק"ק NRG
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 15:56 |
|
| |
מואדיב,
אני מנסה לברר, לא מנסה להוכיח דבר.... (-:
אגב, הרסת את השבת לעורך של NRG יהדות שטרח לבקש שאזכיר שהיה זה YNET ולא אתרו (עיין בעמוד
הקודם)...
חו"מ, אשמח אם תבדוק עם מיודעיך לגבי המידע על פסיקתו [או פסיקתו לכאורה של] הרב נריה שהובא
לעיל (העיתונאי אלבוים vs. בני משפחתו).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 16:06 |
|
| |
.
שחרית:
התנצלות ראשונה: על הניסוח.
התנצלות שניה: שטרם התקשרתי לברר.
שבת שלום, בינתיים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 16:12 |
|
| |
מואדיב (ואללה, טרם נקרא ואתה תענה...),
אין על מה להתנצל. זו סוגייה מרתקת ואשמח אם נוכל להאיר בה מעט. שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 18:44 |
|
| |
ב"נוסח" שהבאתי גם "נהגו" בק"ק עדת ישראל שבעי"ת אדז'ווער יע"א מדי שבת בשבתו.
אך דומני שהוא מפני הרב המחוב"ד או החרד.
לשאלתו של מואדיב: ביהכ"נ נמצא בחו"ל בנתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2006 19:16 |
|
| |
אגב, מסתבר שגם בעניין הזה צדק הזקן הנרגן מישורון זצוק"ל. ייחודה של התפילה בכל הדורות היה בנוסח הקבוע שלה, כאשר המתפלל מתאים את עצמו אליו ולא להיפך (כלומר, עובד את הא-ל ולא מגייס את הא-ל לעבדו אצלו ע"פ צרכיו).
התפילה לשלום המדינה נוצרה לא כעבודת ה' אלא כמנגנון לסיפוק אינטרס אידאולוגי של קבוצה מסויימת. ממילא היא לא התקבלה ע"י קבוצות אחרות (עובדות ה' אך) בעלות אידאולוגיות שונות. גם חלק מאלו שדגלו בה מבטלים אותה לפעמים כשעולה ממשלה כזו, ויחזירו אותה כשתעלה ממשלה אחרת וחוזר חלילה. כך היה המושג הנשגב של תפילה ועבודת ה' לחוכא ואיטלולא שתלויה בזהות פקיד שיושב על כורסת העור בחדר הממשלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2006 20:32 |
|
| |
ממללא,
אם לצורך זה נוצרה התפילה לשלום המדינה, לאיזה צורך הייתה מגדיר את יצירתה של תפילת "אב
הרחמים" (באשכנז בעקבות פרעות תתנו)?
אגב, לגבי הזקן הנרגן מישורון, נאה לקרוא את דברי הטעם של אבי שגיא, הטוען שוב ושוב שהשיח
הישראלי נובע במידה רבה מהגישה הדיכוטומית שהציג ליבוביץ. מן הקצוות האלה, בפרפרזה על שיר של
עמיחי, לא יצמחו פרחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2006 22:53 |
|
| |
מואדיב,
אני מכיר אישית (וכבר ציינתי זאת) לפחות ישיבה אחת שבה שינו את הנוסח. וידוע לי על עוד כמה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2006 23:13 |
|
| |
וכאן אתה מאפשר לנו לפתוח נושא ששווה אשכול בפני עצמו: מהו היחס בין המתרחש בישיבות לבין המתרחש בבתי הכנסת, כלומר - בציבור בכללו. אין ספק שבענין זה הציבור הוא שמרני, יחסית; גם אם בקרב הציבור יש כאלה הסבורים שיש לשנות, הם נזקקים לקונסנזוס או לפחות לרוב כדי לשנות בפועל, משא"כ ראש ישיבה. כמובן, בישיבות גם לומדים צעירים נלהבים הנוטים יותר לשינויים. בכל אופן, מן הישיבות אפשר, לפחות בטווח המיידי, ללמוד רק עליהן-עצמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 01:11 |
|
| |
שחרית,
אם להעמיד דברים על דיוקם , רצוי להבהיר ש"מהקצוות האלה" (= הצגת ההתנגשות הנצחית והמאבק הנצחי בין הקדושה שבעבודת ה', לבין החולין של עולם ה' - הן עולם הטבע והן עולם ההיסטוריה) אולי לא יצמחו פרחים, אבל בפארפרזה על דברי יוסי בנאי - כן צמחו להם כמה "עצים שלא הולכים לפסיכולוג בשעת השלכת" ובאופן מפתיע, הוא משורר\מספר: ש'האלילים מתחלפים - אבל תפילות (הקבע) נשארות לעד'
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 01:35 |
|
| |
בנוגע לנוסח של חנן פורת, אני יודע שאומרים אותם בנוסף לתפילה הרגילה (לעיתים פלוס איזהשהם שינויים מינוריים)בכמה וכמה בתי כנסת באיזור בנימין. אני בטוח שבק"ק מסוימות שאפשר להגדיר כדתיות לאומיות. (אם כי אפשר גם לחלוק על ההגדרה הזו) לא אומרים כלל תפילה לשלום המדינה.
תוקן על ידי - אישציפור - 14/05/2006 1:59:27
|
|
|
|
|