בית פורומים עצור כאן חושבים

"ראשית צמיחת גאולתנו" - עדיין? כבר? עד מתי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2006 21:48 לינק ישיר 

לב*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

אין לי שום בעיה עם פיתוחו של המשפט העברי, אדרבה, בוא נעמיד משפט שיהיה מופת לעמים, אבל כל זמן שאין לך ביד אפילו אפס קצהו אל תשווק את עצמך לציבור כאלטרנטיבה (וגם אחר כך אני מעדיף קבלה וולונטרית בנוסח בתי משפט השלום בתקופה המנדטורית ולא כפיה בחקיקה).

לא ברור לי על אילו חלומות של אחרים אין לרכב ומה הקשר לדברי ולדברי מתעסק. האם אתה מתכוון לאבות הציונות?

כנ"ל לגבי הנקודה האחרונה בדבריך. אני, לפחות, לא חושב שיש ביכולתי להשפיע באופן כל שהוא על הציבור החרדי. זה ימשיך ויתפתח בדינמיקה שלו המוכתבת על ידי אילוצים ואידאולוגיה. האם הוא יגיע יום אחד למצב בו ציבור אחר כלשהו יוכל לשתף איתו פעולה באופן קונסטרוקטיבי ולא על בסיס של סחר סוסים? אולי ואולי לא, נחיה ונראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2006 22:29 לינק ישיר 

שנרב ולב

אשתדל להשיב בפרוט בלנ"נ מר או מחרתיים, אך כרגע אענה בקצירת העומר לנק' יסודית ששניכם לא עמדתם עליה בדברי, לפחות  ביחס לנק' הראשונה ההלכתית.

איני חותר לא להשלטת המפשט העברי במדינה ולא לבניית מדינת צללים.
ניסתי להדגים מה המשמעות של כפל מגמות:
א. תפישת פנים ציבורית (כלפי החברה הדתית שבה אתה חי) לבין תפישה חוץ ציבורית (כלפי ב. החברה החילונית והמערכות החברתיהכלליות).
מכאן שמחד אני יכול לנסות לארגן כלפי פנימה "הציבור שלי" לפי אמות מידה פנימיות, וכאן ציינתי שכדי להצליח בכך עלי לתרגם את מערכת התורה ממערכת קהילתית לכלל חברתית, וכדרך שרב כאשר הוא פוסק לרופא עליו לחשב מושגים של פיקוח נפש כללי אפילו שהנמען הוא הרופא המסויים הדתי הפרטי.
מאידך מוטל עלי לשאוב מתוך המטען ההלכתי מסרים בהם אני יכול להפרות את כלל החברה.

תורף הרעיון הוא מעבר מחשיבה טוטלית לחשיבה רב שלבית ורב מימדית.

בנוסף אני חלוק על שתי הנחות של שניכם:
שנרב - לענ"ד יש בהלכה את האפשרות להשיב על המימדים החברתיים.
לב - גם כשפוסקים לקהילה כאשר מדובר בחיים מודרניים של מעורבות במדינה - ההלכה צריכה להתבונן מתוך המימד הכלל חברתי ולא הקהילתי - עיין ערך הדוגמה של רופא לעיל.

כפי שאמרתי אשתדל להידרש לשאר הענינים בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 20:59 לינק ישיר 

שנרב

כתבת: <אם לעשות סדר, אינני מטיף לפרישה או להפרדת קהילות. אני כן טוען שהמדינה היא לא המסגרת הנכונה להעמיס עליה את המטען האידאולוגי של "כולנו יהודים", ועדיף שתפנה את הזבל לרווחת כולנו בלי להכיר במנגנון שלה  כ"קהילה היהודית" שלנו (ובמובן הזה אין סיבה להפרדה).>

אינך מטיף להפרדת קהילות? איזו מסגרת משותפת אתה מציע לקהילות בהעדר המדינה כמסגרת להגדרת קהילה יהודית?
אם רצונך לומר שהמדינה תהיה מסגרת כזו ע"י פינוי אשפה משותף, מה ההבדל בין זה להפרדת הקהילות ההיסטורית? הרי גם בפרנקפורט ופרשבורג פינתה הממשלה הנוכרית את אשפותיהם של בתי המדרשות והטמפלים יחד.

שנרב וכמתעסק, זמני קצר לאחרונה ואינני מספיק לכתוב מקצת ממה שאני רוצה. בע"ה המשך יבוא. תוקן על ידי - לבהעיברי - 21/05/2006 21:08:10

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "ראשית צמיחת גאולתנו" - עדיין? כבר? עד מתי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 סך הכל 14 דפים.

bholext