מה נשמע?  me: הי  Equilibs: שלומכם טוב?  me: ב"ה חכה איזה 5 דקות, טוב?  Equilibs: אין בע" /> פורום: ישיבת הגולשים התמימים חבד - משה, פרעה, בארס ואני – בחדרי חרדים
בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

משה, פרעה, בארס ואני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2006 11:24 לינק ישיר 
משה, פרעה, בארס ואני

הי עמית*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

מה נשמע?

me: הי

Equilibs: שלומכם טוב?

me: ב"ה חכה איזה 5 דקות, טוב?

Equilibs: אין בעיה

9:30 AM me: תודה

9:31 AM תקרא בינתיים מה כתבתי עליך כאן

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1893824

Equilibs: אוקי

9:40 AM me: אני כאן, ראיתי שאתה בא

9:41 AM cool

Equilibs: :)

תיקנתי את ההודעה והוספתי לך שאלה

9:42 AM me: אני הולך לבדוק רגע

9:43 AM עניתי

9:44 AM Equilibs: בודק

9:48 AM עניתי

9:50 AM אני שולח לך איזה קטע מוזיקה שעשיתי בפרוטילופס

9:51 AM me: חחח אתה גדול

9:52 AM Equilibs: ;)

לא יצא לנו לדבר לפני חג הפסח אז אני אאחל לך חג חרות שמח עכשיו

9:53 AM me: תודה רבה גם אני מאחל לך

Equilibs: תודה

me: חרות ממה?

Equilibs: חרות מהעבדות

9:54 AM me: למה?

עבדות למי?

Equilibs: אתה יודע שאצלי התפיסה היא פנימית דהיינו פרעה שלי נמצא בתוכי

9:55 AM me: מה הוא רוצה?

Equilibs: הוא לא רוצה...וא פשוט עושה

הוא*

9:56 AM me: שר המשקים רוצה לשתות ושר המשקים לאכול?

שר האופים

Equilibs: כן...כשמשה לא בסביבה של פרעה עושה מה שבראש שלו

9:57 AM me: ומי הוא משה?

Equilibs: של+כל

של=כל

משה הוא שליח החופש

me: ומה משה רוצה?

9:58 AM Equilibs: להוציא את בנ"י לחופשי

להפגיש אותם עם בוראם

me: תן דוגמא לאיזו מחלוקת מוגדרת בין משה לפרעה

10:00 AM Equilibs: רגע צפירה

10:03 AM אני לא רואה את העניין כמחלוקת...ילמעשה משה ופרעה אף פעם לא ממש נפגשים...כל פעם מישהו אחר בשלטון

10:04 AM כשאחד בשלטון הוא משנה את החוקים של השני

me: האם שניהם צופים במציאות באותו הזמן?

Equilibs: לא

me: אלא?

10:05 AM Equilibs: כל אחד בתורו....אבל ברקע יש אחד שרואה הכל תמיד

me: שהוא לא משה ולא פרעה?

Equilibs: אכן

10:06 AM me: והוא רק צופה בשניהם?

Equilibs: פרעה לא מכיר את משה...או לא מכיר במשה

משה רוצה להשתחרר מפרעה

הוא...הוא נותן את הכוח גם לפרה וגם למשה

פרעה*

10:08 AM me: הוא תמיד בוחר בעצמו או שגם הוא רדום לפעמים?

Equilibs: הוא אף פעם לא רדום....משה אמור להביא אליו את בני ישראל

10:10 AM me: אז איך זה שפרעה מקבל ממנו כוחות?

Equilibs: בני ישראל אמורים לבנות לו משכן שישכון בתוכם

10:11 AM הכוח שלו נתון ללא תנאי...מה שעושים עם הכוח שלו זה לא בבחירה שלו

מי שבא אליו צריך לבוא מרצונו החופשי

וזו משמעות החופש

10:12 AM me: לא הבנתי [אני בדיוק שומע את הקטע שעשית]

Equilibs: אחרת זה היה מוכתב ולא מתוך חופש

10:13 AM me: אכפת לך אם נעביר את הדיון לישיבת הגולשים? פשוט אני צריך מדי פעם לעשות איזה פעולות במשרד, וזה יקל עלי וגם יעניין את הציבור מאד

Equilibs: בשמחה

10:14 AM me: אני מעתיק את התוכן מכאן לשם

Equilibs: טוב

10:16 AM שלחתי לך עוד קטע

me: אי אפשר להעתיק את הכל?

10:17 AM Equilibs: לא....אבל אם תלחץ על pop-out

10:18 AM תוכל להעתיק יותר במכה אחת

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 11:27 לינק ישיר 

Equilibs: חחחח...קרעת אותי עם הכותרת
me: חחח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 11:33 לינק ישיר 

אני חושב שעכשיו תורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 11:37 לינק ישיר 

הקטע המוזיקלי TING 1   יפה מאד, מזכיר לי מוזיקה יפנית אבל עם תוספת נקישות במבוק אפריקאי..

לגבי זה שמשה ופרעה משתמשים בכוחות של האדם כתבת ש:

הכוח שלו נתון ללא תנאי...מה שעושים עם הכוח שלו זה לא בבחירה שלו*:NAMESPACE PREFIX = O />

מי שבא אליו צריך לבוא מרצונו החופשי

וזו משמעות החופש

אחרת זה היה מוכתב ולא מתוך חופש
התוכל להסביר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 12:00 לינק ישיר 

תודה...שמח שמצא חן בעינייך.

שאלת הרצון החופשי והבחירה החופשית (וסוגיית החופש בכלל) היא שאלה מסובכת.
מה זה חופש? ואיך בכלל יכול להתקיים חופש בעולם שבנוי על עקרונות מוכתבים מסויימים (עולם החומר וגם עולם הרוח)?
האם משמעו של החופש הוא לעשות מה שרוצים?
אז התשובה היא כן ולא.
אי אפשר לעשות כל דבר שרוצים
אבל
אפשר לעשות את מה שעושים מתוך רצון ומתוך בחירה.
לשם כך דרוש שיהיה לאדם רצון...
אבל למען האמת ע"פ רוב אין לאדם (לנו) באמת רצון, אלא...רוב הדברים שהוא עושה או שקורים לו בחיים קורים מעצמם במעין מערכת של תגובה אוטומאטית לכוחות הפעולים בתוכו ומחוצה לו...בערך כמו שהגשם יורד כשהטמפרטורה יורדת ויש עננים בשמיים. כל הדעות שלו והפעולות שלו הן תגובות די צפויות שמוכתבות לו ע"י התנאים...והבחירה לו מה לעשות או במה להאמין היא אשליה.

עכשיו...העולם נברא ככה במכוון.
למה?
אפשר לומר שהעולם שלנו הוא מעין מעבדה או מפעל לייצור בריות עצמאיות, בריות אינדיוידואליות בעלות רצון עצמאי ובחירה חופשית....נאמר שזו מטרת העולם.
בני האדם נולדים לעולם כשהם חסרי אינדיוידואליות והתגבשות ורצון עצמאיים, פועלים בתגובה לצרכים שעולים בהם. אבל במובן מסויים הם משועבדים לצרכים האלו.
ברגע שאדם מגלה שבעצם הוא נמצא בעבדות...עשוי להתעורר בו רצון להשתחרר ממנה
אז ...אז נכנס משה לתמונה ומסע יציאת מצריים מתחיל.
כל התהליך של ההכרה בעבדות והמאבק להשתחרר ממנה והדרך עצמה נועדים כדי לפתח  ולגבש באדם עצמאות.
למה בורא העולם רוצה לברוא בריות בעלות עצמאות ורצון חופשי זו שאלה שאין לי תשובה עליה...אבל בורא עולם מתכוון לזה במלוא הרצינות ובמלוא המשמעות....הוא רוצה שלברואים שלו יהיה רצון עצמאי לגמרי.
אז הוא ברא בשבילם גם את מצריים...הוא נותן כוח גם למשה וגם לפרעה....וזה התפקיד של האדם לתת את עצמו לזה או לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 12:22 לינק ישיר 

באיזה שהוא שלב הבן אדם מגלה שהוא משועבד לצרכים שלו...

אחר כך הוא רוצה לצאת מזה...

ואז מתחיל המסע..

ואז מה? הוא מפסיק להיות משועבד לצרכים שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 12:28 לינק ישיר 

זה לא קורה ביום אחד אבל...כן.
הוא מפסיק להיות משועבד להם.
וזה לא אומר שהצרכים שלו נעלמים או חדלים להתקיים...בכלל לא,
רק שהוא כבר לא משועבד להם.

אבל מה המשמעות האמיתית של השעבוד ל"צרכים"?
 ומה המשמעות של החופש מהשעבוד להם?
תוקן על ידי - בארס - 02/05/2006 12:31:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 12:30 לינק ישיר 

נו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 12:40 לינק ישיר 

נו...נו..

העניין קשור בזכירה ובתודעה.
זכירה של "עצמו"...ושל המקור שלו....תודעה לעצמו ותודעה למקור שלו ומתוקף כך קשר ישיר איתם.

כדי להבין למה אני מתכוון צריך לחקור מה קורה לנו ברגע שאנחנו נסחפים עם הצרכים והדחפים שלנו...
מה בדיוק המצב שלנו כשאנחנו שבויים בתוך מחשבה מרתקת או בתוך רגש סוער?....מה המצב שלנו כשאנחנו פתאום רואים עוגת קצפת ודובדבנים?

ברגע כזה...למעשה אנחנו מאבדים כל "זיכרון" של עצמנו.
מאבדים את צלמנו....שוכחים מאין באנו ולאן אנו הולכים.
זו העבדות והעבדות משמעה בתכלס שאלוהים הופך לעוגת קצפת.

החופש מהשעבוד ל"צרכים" ולדחפים שלנו הוא לא ללכת לאיבוד....לא לאבד את הצלם, ואז... אם אנחנו גם זוכרים את עצמנו וגם זוכים לטעום מהעוגה...אז בעצם כל העולם והבורא שלו טועמים מהעוגה בו זמנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 12:50 לינק ישיר 

אולי [ובהמשך לדבריך הנפלאים] אפשר לומר קצת אחרת?

אולי השכחה [את עצמנו תוך כדי היסחפות] נובעת מצרכים שהם צרכים מסוג מסויים..

רצוני לומר שיש לאדם צרכים אמיתיים

וגם דמיונות.  הדמיונות הם צרכים שנראים לאדם כצרכיו אבל הם לא באמת צרכיו.

ולכן כשהוא נמשך אחרי הצרכים שהם לא צרכיו האמיתיים, אזי נאבד הקשר לעצמו [כי באמת הוא עצמו לא קשור לצרכים אלו אלא רק שזה היה דמיון התחלתי שהוציא אותו מעצמו]

אבל, כשהוא מממש את צרכיו האמיתיים, אזי אין הוא מנותק מעצמו בזמן המימוש.

ואז נקודת המוצא מהעבדות אל צרכיו הלא אמיתיים משיקה למודעות של צרכיו האמיתיים ולניפוי הצרכים הדמיוניים?  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 13:21 לינק ישיר 

לא הייתי מגדיר את זה ככה....כי תיכף נרצה לערוך רשימה ולהגדיר מהם צרכים אמיתיים ומה הם לא ("עוגת קצפת כן עוגת שוקולד לא").
אבל כדי להעמיק את התמונה בנושא יש צורך להבין ...מהו צורך?

צורך...הוא עניין תכליתי והוא תמיד עומד ביחס למטרה ספציפית.
מה זה אומר?...זה אומר שאם מישהו רוצה לבנות בית הוא צריך לשים לבנים אחת על השניה בצורה שתיצור מבנה שאפשר להכנס אליו. היינו צורך הוא תמיד ביחס למטרה.
כך שלענייננו אנחנו צריכים להבין שהצרכים של הגוף שלנו הם להתקיים ולשם כך אנחנו צריכים להזין אותו...אם אנחנו רוצים לחשב משהו אז צריך להשתמש במחשבה וכיו'ב..
עכשיו, זה קל יחסית להבין את הצרכים של הגוף הביולוגי שלנו אבל מהו הצורך הרוחני?
מה משרתת עבודת השם? מה משרתת הזכירה העצמית?....למה יש בה צורך?

אני הייתי אומר שהעבדות, קרי השיכחה העצמית...משרתת את המוות...את הכיליון....כל מה ש"צועד" בכיוון של ההתמסרות וההעלמות בצרכים ה"בהמיים" הוא למעשה שימוש לריק בכוחות הבריאה...זה בעצם כמו לשים גז בניוטראל ולשרוף מיכל דלק שלם בלי לזוז מטר מהמקום.
הזיכרון העצמי והקשר לבורא בעצם משרתים את החיים...ברגע שאדם 'מודע' בזמן שהוא מתקיים הרי אנרגיית הבריאה משמשת לבניינו הרוחני.

אי לכך הייתי אומר שאם לאדם יש רצון למה שקראתי לו 'בניינו הרוחני' (של עצמו) אזי הצורך האמיתי היחיד שלו הוא זכירת עצמו ושמירה על קשר עם מקור החיים....מה שמשה קרא לו: "שריתי עם עצמי".
במצב הזה של "זכירה עצמית"....כל שאר הצרכים הקיומיים מקבלים טעם חדש ויחס חדש....אין כבר צורך להבדיל מהו צורך אמיתי ומה הוא צורך לא אמיתי....כל דבר תופס את מקומו ומידתו הראויים.

לנושא ה'דמיון' יש כמובן משקל גבוה בכל התהליכים שאנחנו מדברים עליהם כאן...כי למעשה אדם גם יכול לדמיין לעצמו שהוא נמצא בזכירה של עצמו או אפילו שהוא מאמץ לעצמו מערכת חוקים מסויימת שאמורה להיות נאמנה לצרכים האמיתיים שלו בזמן שהוא חולם בהקיץ....אבל זה נושא שלם ונכבד בפני עצמו
:)
תוקן על ידי - בארס - 02/05/2006 13:25:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 13:47 לינק ישיר 

טוב, אז אתה תולה את הכל בזכירה עצמית. אוקי.

1) מה היא בדיוק זכירה זו? כיצד נזכרים?
2) כיצד שומרים על זכירה זו ומדוע בכלל שוכחים ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 14:24 לינק ישיר 

1). זו שאלת השאלות.
להבנתי...זה הנושא למחקר של כל שואף רוחני, של כל מחפש ומבקש אמת באשר הוא.
כאשר כל הדרכים הרוחניות והדתות (האמיתיות...אלו שפונות בכיוון מקור כל הדברים) פיתחו אמצעים, טכניקות ועזרים שונים בכדי לעזור לאדם לזכור את עצמו....אם לדבר על היהדות אז לגישתי...כל הכללים שמבקשים מהאדם לברך לפני שהוא טועם דבר מאכל ולפני שהוא עושה כל דבר בעצם, מטרתם (אחת מהעיקריות לפחות) היא לעורר אותו ולעצור אותו מהסחפות אוטומאטית אחר דחפיו הבסיסיים ולאפשר לו רגע של זכירה...וכן הלאה.
העניין הוא שגם הכללים הדתיים יכולים להפוך עד מהרה למערכת התניות אוטומאטית בעצמם....ואם האדם לא באמת חוקר את משמעות הזכירה העצמית שלו והזיהוי שלה....אם הוא לא לומד להכיר את "טעם עצמו" אז הערך של הפעולות האלו הוא נמוך יחסית.
אני יודע שלא עזרתי בלהסביר מהי הזכירה העצמית אבל לדאבוני (וגם לשמחתי) לא ממש ניתן להסביר אותה...יש הכרח להכיר אותה באופן עצמאי....אז אני רק אחזור שאם אדם חוקר את מצב ההכרה שלו כשהו נסחף בלי להיות מודע אחר דחפיו הבסיסיים וחוקר את המצבים שבהם הוא פחות נסחף ויותר מודע לעצמו אז הוא יכול לקבל תמונה די טובה על העניין הזה של תודעה עצמית וזכירה עצמית אל מול "שינה" ושיעבוד.

2). מדוע בכלל שוכחים?...שוכחים כי בתכלס מדובר כאן על מאבק של כוחות.
כוח אחד פועל על האדם בכיוון של היסחפות....וכוח אחד בכיוון של זכירה.
האדם בשלבי חייו הראשונים אינו מגובש דיו בכדי לעמוד בפני שני הכוחות האלו והם פועלים עליו לסירוגין...אי אפשר לברוח מיזה...עד שיגיע אדם לכדי התגבשות מלאה הוא נידון "ליפול" חזור ושוב אל השיכחה.
כאשר ההיסחפות והפעולה עם הכוח הראשון (של השיכחה) אינה דורשת מהאדם שום מאמץ אישי...היא מתנהלת מעצמה....זה הזרם הטבעי של כל הדברים אל עבר הכיליון, ואילו הפניה בכיוון הכוח השני לא דורשת מהאדם פעולה מיוחדת מלבד נתינת עצמו מרצון וקבלה של פעולת הכוח השני עליו...כמו שכבר ציינתי מקודם...הפניה בכיוון זה תלויה בבחירתו החופשית של האדם....וכך התהליך של המאבק בעבדות ויציאת מצריים מגבשים באדם את האינדיוידואליות שהבורא מעוניין שתתפתח בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 15:36 לינק ישיר 

אתה כותב יפה..

לא הבנתי את הסוף..מכאן:"

ואילו הפניה בכיוון הכוח השני לא דורשת מהאדם פעולה מיוחדת מלבד נתינת עצמו מרצון וקבלה של פעולת הכוח השני עליו...כמו שכבר ציינתי מקודם...הפניה בכיוון זה תלויה בבחירתו החופשית של האדם....וכך התהליך של המאבק בעבדות ויציאת מצריים מגבשים באדם את האינדיוידואליות שהבורא מעוניין שתתפתח בו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2006 19:56 לינק ישיר 

הפניה בכיוון הכוח השני, קרי אל עבר מקור הדברים, אל עבר התשובה...לא דורשת מהאדם פעולה פיזית היא דורשת ממנו פעולה רוחנית לגמרי שהיא בעצם פעולה של הקשבה.
מה זה אומר?...זה אומר שאי אפשר "לעשות" שום דבר שיגרום לאדם לצעוד בדרך, לפנות אל בוראו...בדיוק כמו שאי אפשר לתפוס את הרוח בעזרת הידיים. אדם יכול לקפוץ, לרקוע ברגליו, לבנות מגדלים , להתלבש יפה יפה, לצעוק בכל כוחו, לאכול דרך האף אפילו... ואף אחד מאלו לא יגרום לו "לפנות אל אדוניו", לעמוד נוכחו.
הפעולה הנדרשת היא לחלוטין פנימית ורוחנית, היא תנועה של ...רצון.
ושום דבר לא כופה על האדם לעשות אותה...להקשיב.
אדם יכול לשבת מבלי להניד עפעף, ולהפנות את תשומת ליבו אל אור הבריאה ולקבל אותו.
הוא שם כל הזמן וזו רק תשומת הלב של האדם שבורחת כל הזמן ונאחזת בכל פיתוי מזדמן.

אז אנחנו מדברים על הצורך בפעולה של רצון, ורצון עצמאי...כדי לצאת מהעבדות, מהשיעבוד...ממצריים.
והתהליך מתנהל כדלקמן:
ראשית על האדם להכיר בעובדה שהוא משועבד, שהוא עבד...שהוא בעצם גר במצריים ונתון למרות של פרעה.
שנית , הוא צריך להכיר את העבדות שלו והוא צריך לרצות בכל נפשו להשתחרר ממנה....וזו כבר ראשיתה של ההתעוררות שלו (ברגע שהוא רואה כמה שהוא עבד וכמה שהעבדות הזאת איומה עבורו וחזקה עליו), ואז הוא צריך להכיר את הנתיב החוצה ממנה....להבין שמדובר כאן בפעולה של רצון...זה התפקיד של משה (להראות לו את הדרך ולתת לו תורה). 
עכשיו כמו שציינתי מקודם...במצב הבסיסי שלו אין לאדם רצון חזק מספיק, אין לו התגבשות מספקת בכדי לפנות אחת ולתמיד אל עבר עצמו ואל עבר מקור הדברים כולם...אז בעצם יציאת מצריים היא סוג של אימון, סוג של מאמץ שאמור לאמן ולהגדיל את רצונו של האדם, את עצמאותו,ולגבש את והאינדיבידואליות שלו לכדי אחדות.
עכשיו, אם בן אדם רוצה להיות חזק, רוצה לפתח ולחזק את השרירים שלו מה הוא צריך לעשות?...הוא צריך להרים משקולות. כל פעם שהוא מכווץ את השריר שלו השריר מתחזק ונבנה...אז האימון של הרצון עובד על אותו עיקרון כאשר כל פעם שאדם "נזכר", מתעורר לרגע ופונה מרצונו אל עבר תנועה של הקשבה (להבדיל מהיסחפות אחר דחפיו) "שריר" הרצון שלו מתחזק, ואז הוא נרדם שוב, הוא נסחף וחוזר חלילה...וזה הופך להיות המאבק שלו, הוא נרדם ומתעורר וכל פעם שהוא מתעורר, גם אם לרגע קל משהו בו מתחזק....ואם אדם מתמיד בתהליך הזה שהוא למעשה יציאת מצריים האישית שלו, לאט לאט יתחזק בו רצונו, תתגבש בו עצמאותו ובסופו של תהליך הנדודים...בהגעה לארץ המובטחת יהפוך הוא עצמו למשכן עבור בוראו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2006 14:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > משה, פרעה, בארס ואני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext