בית פורומים שידוכי חרדים

פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2006 10:51 לינק ישיר 

כי היא נוכרית לראש, זה לא השיער האמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2006 03:12 לינק ישיר 

כשנשאל הגרש"ד פינקוס זצ"ל איך זה שאשתו הרבנית זצ"ל חובשת פאה ולכאורה היה ראוי לשכמוהו להחמיר בענין, ענה: "בבית אבא חבשו פאה, בבית של השווער (הרב מן) חבשו פאה ובבית של הרב (הגרי"ד סאלובייצ'יק בנו של הרב מבריסק) חבשו פאה - אני לא רפורמי".
שאלתם את עצמכם פעם למה בחלק מהסמינרים הטובים והסגורים ביותר אוסרים על הבנות לבא בחצאיות ארוכות מאוד?... עד כאן לחלק ההשקפתי של הענין.

לגבי צניעות - ישנן פאות צנועות ואם הצד השני מוכן לעמוד בזה אין שום סיבה לוותר על שידוך בשל כך (וזה עוד לפני העצה של הגר"ע יוסף). ולא, אין שום "הטעיה" או "טריק" בזה שהסתרת השיער של האשה נעשית ע"י שיער, יש דין שאשה נשואה לא תצא לשוק ששערה פרוע (וזה לא קשור לענין של צניעות או משיכת תשומת לב, כי אם כן אז גם רווקה היתה צריכה לכסות את שערה וכמו האיסור ללבוש ביגוד בולט או מושך וכדו'), דין זה מתקיים (לפי אלו שפוסקים כך) גם ע"י פאה. יתכן שאם פאות לא היו נפוצות היתה בעיה של "מראית עין" אבל זה לא נוגע למציאות היום. ובטח שאין מצוה שבת ישראל תפגע או תסתיר את יופיה (עד כמה שזה בגדרי הצניעות) חוץ מ"אשת יפת תואר" וגם זה רק לזמן קצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2006 04:58 לינק ישיר 

למצח_גדול, קצת צריך עיון מה שהבאת בשם הגר"ע יוסף שלא צריך לוותר על שידוך בגלל הנושא של הפאות. שהרי במשנה בכתובות כתוב שהעוברת על דת משה ויהודית יוצאת בלא כתובה ובגמ' מבואר שהעוברת על מנהג דת יהודית זו אחת שהולכת בשוק בכיסוי ראש שאינו גמור (כגון קלתה), ואחת שהולכת ללא כיסוי ראש כלל עוברת על דת משה (כלומר על דאורייתא, שכתוב: "ופרע את ראש האשה" מלמד שלא היתה הולכת בפרוע ראש עד עתה). ולכן לכאורה לפי אלה שפוסקים שפאה אינה מועילה להחשב כיסוי ראש (כגון הגר"ע יוסף ודעימיה), אשה שהולכת עם פאה נחשבת לכל הפחות עוברת על מנהג דת יהודית (אם לא יותר מזה), ואם במשנה כתוב שאפשר להוציא אחת כזאת בלא כתובה ק"ו שלא צריך להתחתן אתה...

אבל אולי בגלל שזה נתון במחלוקת ויש למקל על מה שיסמוך או בגלל שהיא לא עושה בשאט נפש ולהכעיס וכדו' אז יתכן שיש מקום להקל. אולי תשאל אותו בפעם הבאה שתהיה אצלו ותחזיר לנו תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2006 12:35 לינק ישיר 

pumfakert
ישר כח
תענוג  לקרוא מה שכתבת. הדברים שלך זה הההדל בין בני תורה לאלה שצריכים להוכיח שהם בני תורה. תוקן על ידי - חותדעת - 27/11/2006 12:59:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2006 02:23 לינק ישיר 

שלום,
אני חדש פה ולא קראתי את כל הדפים מתחילה.
השקפתי בענין הפאות היא, שבסופו של דבר כיון שהתירו את זה אי אפשר לבוא לאף אחד בטענות
למרות שגם אני סבור שרוב הפאות חוטאות למטרתן ומגרות לא פחות משיער רגיל ולפעמים יותר.
אבל כמו שתפילה בלי כוונה חסרה את המהות כיון משרחמנא ליבא בעי אבל בגלל זה לא נאמר לא להתפלל כיון שעצם מעשה המצוה גם בלי המטרה הסופית חשובה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 01:31 לינק ישיר 

שה' ישמור... שום אישה אינה צריכה לגרות שום גבר..צניעות היא דבר הכרחי..אבן יסוד! 
נקודת מחשבה אחת (חבר'ה לא לאכול אותי...)
הפאה באה בכדי לכסות את השיער שמחובר לראש נטו...הטענה המגוכחת שזה נראה כמו שיער אמיתי 
אינה רלוונטית כי גם אם זה נראה כמו שיער המטרה האמיתית מלכתחילה היא לכסות את השיער שלך ותו לא
הסתובבתי היום בבני ברק,וסתם הסתכלתי לראות למי רואים את השיער ולמי לא
רוב חובשות המטפחות הציץ להם שיער בצדדים רוב הפאניסטיות היו מכוסות

ואני לא מדברת על הפאות הארוכות שבאמת מזעזעות!!
עוד דבר קטן...
אישה חייבת להיות יפה.. ולהיות יפה זה אומר מבחיה חיצונית אמרו כבר גדולים ממני שזה חילול השם לאישה להסתובב מוזנחת
ואין זה סותר יופי וצניעות!!
תודה על הקשבתכם..

תוקן על ידי קיוטי1987 ב- 03/01/2007 1:37:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 13:36 לינק ישיר 

קיוטי להיות יפה לבעלה ולא לבעל של השכנה!
שתשים פאה בבית מצידי , ושלא תכשיל אנשים אחרים.
הגברים בעצמם אומרים שזה מושך אותם ,ולא אני המצאתי את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2007 17:42 לינק ישיר 

תראי, אין מה לעשות נשים הן עם יפה
לפי מה שאת אומרת נשים צריכות להסתובב ברחוב מכוערות כדי לא למשוך אף גבר...
זה לא גישה נכונה
אני חושבת שהגישה הנכונה היא
שאשה צריכה להיות צנועה ויפה
והגברים צריכים קצת לשלוט בעצמם אי אפשר להאכיל אותם בכפית
ולהביא להם מול העניים רק נשים מכוערות כדי ש"לא ימשכו.."
כל אחד צריך לעשות את השתדלותו
הנשים ללכת בצניעות- ויש פאות צנועות!! אבל לטפח את עצמם ולהראות יפה
הגברים צריכים לשלוט בעצמם ובמבטם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 20:18 לינק ישיר 

זה נכון שגברים יותר נמשכים מדבר זה או אחר, אך מה שבעיקר מושך זה האישה מעצם היותה אישה!
יש בדיחה על משפחה מאוד קפדנית שדאגו לבנם. הם גידלו אותו בסביבה "סטרילית", נטולת נשים.
יום אחד האב ובנו טיילו יחד ברחוב ולמרבה התדהמה הופיעו מולם שתי נערות(צנועות וחסודות, כאילו ברור...). הבן נדרך, דבר כזה הוא לא ראה מימיו. הוא שואל את אביו לפשר התופעה. אלו ברווזים, האב מסביר. הבן פורץ בתחנונים-אבא אני רוצה כזה ברווז!
(אופס...זה יצא ארוך בשביל בדיחה סטנדרטית)

הפאה היא תרוץ נדוש וקלוש!

ידועה מחלוקת בין רבנים וגדולים אודות חשיבות/איסור/תנאים, ללבישת פאה. על כל זרם חרדי לשמוע לרבניו ומדריכיו.
וכל אדם שמתיר לעצמו להתווכח בנושא שנידון הלכתית, צריך להיות בקיא בשתי הדעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 20:30 לינק ישיר 

wise מסכימה איתך לכל מילה...!

נ.ב לא מספרים ככה את הבדיחה  (איזה ישראלי זה הא?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 08:32 לינק ישיר 

שושו ושאר הדוגלים,

כתב הגאון רבי עובדיה הדאיה(בעל ה"אז נדברו") בספרו השו"ת "ישכיל עבדי"(אבן העזר סימן טז):
"דקים להו לרבנן, שאין היצה"ר שולט אלא בדבר המחובר לגוף האשה עצמה, שהוא דבר שיש לו נפש חיונית, משא"כ בנתלש מהאשה שניטל ממנו נפש החיוניות, פקע ממנו איסור הערוה שהיה מתחילה בהיותו דבוק בגוף האשה, והרי הוא כפגר מת שאין ליצה"ר שליטה בו...ועינינו הרואות שכן נהגו נשי רבנים גאונים ואדמו"רים ואין פוצה פה ומצפצף"

-זה בענין ה"משיכה".

כמו שכתבתי למעלה, אינני באה לשכנע מישהי לחבוש פאה. אני מביאה חלק מהטעמים למה יש חרדים שהולכים בפאה.וזה מותר! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 14:06 לינק ישיר 

בס"ד

ובכן אם על משיכה צניעות דנת, אז בהחלט פאות הקאסטם היום נראות יותר יפה משיער והם גורמות למשיכה ולכן יש לאסור אותן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2007 15:41 לינק ישיר 

אזהו שלא.

הפאה אותה התירו פוסקים וגדולי דור משנים קדומות, היא פאה משיער טיבעי לחלוטין! יתכן שאפילו יפה יותר מהקאסטם.

ה"שלטי גיבורים" מגדיר מהי פאה(שבת סד,ב):"במקום קליעת שערן נושאות שערות חברותיהן...לא שנא דידה(תלושות) לא שנא שערות חברתה".

הרמ"א-ב"דרכי משה"(או"ח,שג):"מותר לאשה נשואה לגלות פאה נוכרית שלה, לא שנא אם היא עשויה משערותיה או משער חברתה"
ה"באר היטב"-בביאור דברי הרמ"א, כותב (שם, סק"ח):"והוא הדין אם חתכה שיער של עצמה וחיברה אח"כ בראשה"

אז הפאה שהותרה היתה מקש ותבן או קאסטם-טיבעית?

אני מוציאה את הפאות שתסרוקתן אינה צנועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 21:58 לינק ישיר 

אז, זהו, ווייז.
זוהי הבעיה.
מהיתר לשים פאה משיער טבעי... הן הלכו ועשו תסרוקות, שה' ירחם..
זו הבעיה... לא חושבת שמישהו דיבר על הפאות הקצרות (שזה!! מה שהתירו)
מדברים פה על הפאות הבלונדיניות, עם הדירוג היפה והפוני לפנים! בחיית. זה צניעות זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 23:36 לינק ישיר 

"אני מוציאה את הפאות שתסרוקותן לא צנועה"

את מוציאה! אבל שני הנשים לא מוציאות!!! מה לעשות! זוהי עובדה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext