בית פורומים שידוכי חרדים

פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2007 00:04 לינק ישיר 

אני חושבת שאין לי יותר מה לומר. דעתי הובהרה.

אני לא מסכימה לדעתכ/ם שהפאה היא לא צנועה.
א. כי אצלינו מקובל ללכת בפאה,ואנחנו שומרים על צניעות
ב. הטענות ההלכתיות שהצגתי ושלא, עוזרות לי להגיע למסקנה שהדבר שאני עושה נכון ב100%
ג. אני כן חושבת שיש אנשים ונשים(בפרט) עם ירא"ש, ושיש עדין מקום ל"חוץ מיראת שמים"- הבחירה שניתנה בידי האדם לעשות את הדברים שהוא עושה בצורה היותר טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2007 15:32 לינק ישיר 

ווייז,
אתם שומרים על צניעות... זה לא קשור לעובדה שלשים פאה זה לא צנוע.
אם מקובל אצלכם ללכת עם פאה קצרה  ממש- סבבה.
אבל יש מגזרים שנורא "מקובל אצלם" ללכת עם פאות ארוכות צבועות, עם תסרוקת... זה מאוד מקובל אצלם- אז זה אומר שזה צנוע??? זה מגזר חרדי, והם מאוד צנועים..
מה הקשר???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2007 22:55 לינק ישיר 

פרימה,

מאוד מקובל, אין הכוונה למוסכמה חברתית.
מאוד מקובל, הכוונה שהרבנים הורו שצריך לחבוש פאה! מי שאינה חובשת פאה, לא שייכת למגזר שלנו.
וזה כבר שייך למצוה אחרת, "לא תסורו מהדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל", וע"כ גם בראשית דברי אמרתי שאנני מנסה להביא לכך שתעשו כמוני, כי כל אחד צריך ללכת לפי "הימין והשמאל" אשר רבניו הורו לו. רק קיוותי שתסכימו איתי שאלו שהולכות בפאה לא מחללות את הקודש.

כנראה שאני צריכה ללכת להתמחות שוב אצל דייל קראנגי : (

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2007 23:37 לינק ישיר 

וייז,
כשהרבנים התירו פאה.. לא נראה לי שהם התכוונו לפאות שהולכות היום...(תקני אותי אם אני טועה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2007 23:42 לינק ישיר 

אני אתקן...ולא בקשר לרבנים.

כבר אמרתי כמה וכמה פעמים שאני מדברת על פאות צנועות.

ופאה צנועה אין הכוונה לפאת סחבה מרוטת שביל, לפאה יפה! טיבעית! בעלת תסרוקת שנמצאת בגדרי הצניעות-לפי התקנון!

כל מה שאמרתי פה מתייחס לרעיון הפאה עצמו, שהינו מותר מבחינה הלכתית, ואף יש שסוברים שהוא מהודר יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2007 23:54 לינק ישיר 

השכילי אותי לגבי התקנון מה היא פיאה צנועה?
לא ידעתי שקיים כזה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2007 00:02 לינק ישיר 

קראתי פעם אחד כזה-לפאות ממש.
אבל מה שהתכוונתי הוא תקנון לתספורות לשערות בכלל-והפאה בתוכם.
בתקנוני הצניעות יש סעיף שמורה שאין ללכת עם שיער אחרי הכתפים, אין לצבוע את השיער בגוונים וכד', לא להסתובב בתספורות זרוקות או שובבות ואף לא קצרות מידי.
 יש עוד כמה סעיפים שאני לא זוכרת כרגע, אבל אלו בערך הדרישות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 00:06 לינק ישיר 

"תספורות זרוקות או שובבות ואף לא קצרות מידי"
האם זה לא נוסח קצת גמיש למדי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2007 05:04 לינק ישיר 

וויז,
פעם- צניעות היתה צניעות אמיתית. והדור לא היה כל כך שפל, כך שפאה היתה בסדר. לא היתה כנראה מעוררת יצרים כמו היום...
היום- אם רבנים מתירים פאות- זה בטח לא לכתחילה. זה כמו שלא פוסקים שאסור לעשן... מתחשבים בכך שהדור לא יעמוד בפסק הלכה הזה...
בכל אופן,
לגבי הפאות הצנועות.... זה דיון שלא יגמר. ענין של דיעה.

ועוד משהו..
למה הן הולכות עם פאה??
כי זה יותר יפה ממטפחת, נכון?? אין סיבה אחרת.
כי מטפחת זה "זקן" ומכוער. והן רוצות להיראות יפהההההההה. סוף וויכוח.
תהי יפה לבעלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 12:41 לינק ישיר 

את הדיון אני הפסקתי כבר לפני 3 הודעות.
מה לומר, יש לי. רק שהויכוח לא יגמר, כדבריך,פרימה.

התורה היא תורת אמת, גם התורה שבע"פ! ההיתרים שניתנו תקפים, לעולם..

הרבנים שלנו, שהתירו וחייבו, אם לא שמת לב לנוסח דברי, הם מהדור הזה. הם יודעים היטב את סוג הפאות ונפש הדור.

אני לא צבועה! אני מאמינה במה שאני עושה.
את חושבת שאם הייתי מאמינה שפאה זה לא צנוע לא הייתי חובשת מטפחת?!
אני חייה באורח חיים מחייב. אני לא סרה מהדרך בכל מיני דברים שמתחשק לי להיות יותר יפה בהם או שיותר נוחים לי, ולא חסרות דוגמאות.( אני לא מגידולי החממה, אני מכירה וחייה בקרבת אנשים שזו לא דרכם) אז בעיקרון כ"כ חשוב באורח החיים הזה-כיסוי הראש של האשה, אוותר?

האשמה הזו אינפנטילית ביותר!

ויותר מכל ההוכחות ההלכתיות שמובנות לשכל הישר והקטן שלי. אני עושה את זה מתוך אמונה שלמה שאם הרב שלי אמר לי לעשות כך, זוהי ההלכה הכי ישרה, נכונה וטובה לפני האלוקים. 

מצדי הויכוח נגמר! הוא הפך כבר ללא עיניני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2007 17:42 לינק ישיר 

דבר ראשון פרימה, כן אסרו לעשן.

יש פסק של ר' מוישה פיינשטיין שאסור להתחיל לעשן. (שזה בערך כל המעשנים בני 50-40 ומטה, שהתחילו לעשן אחרי הפסק שאסור.) 

דבר שני אני לא מבינה למה כולם מסתבכים פה. פאה לא צנועה היא לא צנועה כמו שחצאית לא צנועה היא לא צנועה ויש גם נעליים לא צנועות. אז מזה נתחיל לאסור לנעול נעליים. (מהיום רק סנדלים תנכיות כי זה לא מושך).

ויש גם מטפחות מאד לא צנועות.

אי אפשר להחליט שמשהו אסור רק כי יש אנשים שמשתמשים בו בצורה לא ראויה.

עוד נקודה היא שבד"כ אלה שאוסרים פאה מגיעים מרקע שבו לא מטפחים את האשה מי יודע מה. ומעדיפים אותה קצת מסמורטטת.

כל הדברים האלה של פאות ומטפחות זה אופנות חולפות.
היום מי שמחשיבה את עצמה צידקנית הולכת עם מטפחת.  מי זוכר את הימים שנשים הלוו פאה לפני שהן הלכו לרשום את ילדיהן לחיידר כי אלה שהלכו בלי פאה לא התקבלו. 
עוד כמה שנים שוב הכי מצטדקות תלכנה עם פאה.

למען הסר ספק אני לובשת מטפחות כי אני יותר אוהבת ויותר נוח לי. והפאה שלי היא לצורכי מפגשים חברתיים שמחייבים זאת.

חכמים הזהרו בדבריכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 21:30 לינק ישיר 

אוקי...
לדעתי... הרבה יותר צנוע ללכת עם פאה...היא מכסה את כל הראש ולא רואים אפילו שערה אחת...וזה גם הרבה יותר מכובד ממטפחת\כובע... ואלו שהזכירו את הפאור הלא צנועות... אני חושבת שאישה שתלך עם פאה שמושכת תשומת לב... לא צנועה כהגדרתכם... תלך עם כיסוי ראש אחר אותו חוסר צניעות... אז... עדיף פאה כי ככה לפחות לא יראו את השער...
באופן אישי... אני חושבת שמטפחת זה הרבה יותר פשוט...ולכן מועדף עלי... כך שבבוא הזמן.... בעז"ה... אני ילך גמוגם... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2007 16:58 לינק ישיר 

הפאות היום לא יותר יפות מהשיער המקורי. 

הפאות רק יותר מטופחות מהשיער המקורי.

כמה בחורות מטפלות בשיער שלהן כמו שמטפלים בפיאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2007 17:06 לינק ישיר 

אולי בחורות מזניחות קצת את השיער או מזיקות לו (ע"י פנפונים וכו') בגלל שהן יודעות שאוטוטו זה מוחלף בפיאה?!?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2007 18:46 לינק ישיר 

גם בלי להרוס את השיער עם פנים וגיהוצים.

אתם יודעים איזה טיפוח עושים לפאות?

אם בנות היו סכות את שיערן במשחות וקרמים מזינים ומתאימים("שישה חודשים בשמן המור...") ודואגות לתסרוקת שמתאימה לפנים שלהן. אז הפאות היו חיורות לעומת שיער מטופל היטב.

יש לי אחות שעד לפני שלש שנים כמעט כל פיאה שהיא היתה לובשת היתה יכולה להיראות יותר טוב מהשיער שלה. אבל כיום שהיא כבר כמה שנים מחוץ לסמינר והיא למדה לטפל בשיער שלה(ואני לא מדברת על משהו לא צנוע) אז היא לא תמצע פיאה יותר יפה מהשיער שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.