בית פורומים שידוכי חרדים

פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2007 20:51 לינק ישיר 

כן אבל מה בנוגע לנושא הדיון?
האם ראוי שאשה יהודיה תלך עם פאה? או שעדיף מטפחת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2007 22:19 לינק ישיר 

עוצר

האם ראוי?
זה תלוי איך אתה מסתכל על זה..
אם זה לכסות את הראש ושלא יראו שום שערה - פיאה עדיפה
אם זה צניעות- או יותר נכון שאישה נשואה לא תלך ברחוב ותסובב ראש של בחור שיחשוב עליה והיא בכלל אשת איש וכוי וכוי- עדיף כיסוי ראש.. (מטפחת, כובע וכוי.. )

אני לא חושבת שגבר יכול בכלל לדון בנושא, הרי שיער אישה זה לא דבר פשוט, בעזרת תסרוקת נכונה אישה יכולה להראות משקל עשרים למיליון דולר...  (קצת הקצנה אבל נו נו , כדי שתבינו)
ופתאום "מצפים" ממנה לכסות את השיער
ועוד עם מטפחות שלרוב לא מחמיאות
או כובעים וכוי.. .

אישה צריכה להחליט בשביל עצמה , אם יש לה או אין לה כוחות נפש לזה.. (כן כן כוחות נפש, הרי אנו אלו שסופרות קלוריות, אני אלו שמתאפרות ומתאימות נעל לחולצה ולתיק ולתכשיט וכוי.. משמע החיצוניות של האישה ממש חשובה לה {ולא משנה כמה הבחורה לא  "שיטחית"} פשוט יש כאלו שישנה להן יותר ויש כאלו שפחות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 14:36 לינק ישיר 

זה שבציבורים מסוימים בהם נהוג לדכא קצת את הנשים אוסרים פיאה וזה שיש להם יחסי ציבור מצוינים.
עדיין לא אומר שפאה זה דבר אסור.

אני אישית לובשת מטפחת מסיבות של נוחות והרגל.

אסור ללבוש בגדים לא צנועים וכך גם אסור ללבוש פיאה לא צנועה.
אבל זה לא מה שאוסר ללבוש פיאה ואפילו קאסטם יש פיאות צנועות בדיוק כמו שיש בגדים לפי התקנון שלא צנועים.

ואין שום בעיה שאישה שיוצאת מהבית נראית יפה. זה נכון שאישה צריכה להיראות יפה לבעלה. אבל גם כשאישה יוצאת מהבית זה כבוד לבעלה שהיא נראית כמו שצריך(שהוא מטפח אותה וכו').

זה מתחיל קצת להימאס האופנות האלה. שכל מי שחושב/ת שהוא/היא הכי צדיק/ה בעולם לובשים אצליהם מטפחת.
פעם כך היה אצל הפיאות. שכל ההכי צדיקים לבשו פיאה. ועוד 10-20 שנה שוב פיאות תהינה באופנת הצידקות.

עבודות הפסח מחכות לי.
המשך יום נעים לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 17:07 לינק ישיר 

בס"ד

מה לעשות שהפיאות לא צנועות, זוהי מציאות שא"א להתכחש לה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 17:36 לינק ישיר 

שאלה לכל המודאגים-
 האם כאשר פנויה הולכת ברחוב היא לא מסובבת לבחור תראש?!

עשו טובה על תהיו   נאיבים מה זה משנה אם האישה פנויה או נשואה לגבי הבחור לפי המסקנות שלכם אזי ראוי  שכל הבחורות גם הפנויות תלבשנה מטפחות.
 מה נשתנה מדוע לבחורה פנויה מותר ללכת בצורה שתסובב לבחור תראש ואלו על נשואה כופים צניעות יתר?! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 18:01 לינק ישיר 

הרבה מהפיאות כן צנועות, המון מהן.

עכשיו השאלה הגדולה היא : מה זה צנוע??

צניעות זה כמובן לא למשוך תשומת לב (ותעשו טובה לא כל רעמת שיער מושכת תשומת לב.)
צניעות זה גם לפי מה שמקובל במקום ובתקופה.
למשל, האם מישהיא שלא גורבת גרביים היא לא צנועה?  (להוציא בירושלים שבירושלים בנות ירושלים קבלו על עצמן לגרוב גרביים בגלל קדושת העיר)

והתשובה לזה זה תלוי איפה ותלוי מתי. אפשר לומר שכיום מקובל לגרוב גרביים כך שזה לא צנוע ללכת בלי. ואפשר לומר שבמקומות מסוימים אם הולכים בלי גרביים זה לא צנוע. וכו'

כנ"ל לגבי הפיאות, ברגע שהפיאה לא מושכת תשומת לב מיוחדת.   (ולא רק שהיא יפה יופי לא נקרא מושך תשומת לב. גם בגדים יפים אסור ללבוש גם לא להשתמש בתיק יפה?) אז ברגע שזה לא מושך תשומת לב במיוחד זה צריך להיות לפי מה שנחשב צנוע בדור שלנו ובמקום שבו אנו חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2007 11:55 לינק ישיר 
מחרדלי"ת לחרדית

שלום לכולם,
רציתי לשתף אתכם בבעיה שמפריעה לי.
אני גדלתי בבית דתי לאומי ונישאתי לבחור חרדי (מרצוני כמובן) הבעיה היא שקשה לי לחבוש פאה כיון שאני ממש לא מרגישה נח עם זה - זה פשוט מהמם
לא הזכרתי שאני ספרדיה ולכן אני הולכת עם פאה וכובע.
 בכל תהליך ההתחרדות שלי אני מתייעצת עם רבנית מב"ב והיא אמרה לי בפירוש שעם מטפחות לא יקבלו אותי בחברה החרדית כיון שיש סטיגמה שמטפחות או כובעים = חוזרת בתשובה.
דעתכם בבקשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2007 15:06 לינק ישיר 

ואיום.
זה הולך ככה,
האשכנזים 'שולטים'.
והדעה שלהם היא כך:
מטפחת/כובע וכו' זה 'פרענקי' או חוזר בתשובה או שניהם יחדיו.
מה לעשות וזה המצב, פני הדור כפני הכלב, ובימות המשיח השקר ישלוט ר"ל, וזה מה שקורה!!!
הרי ברור וידוע לכולם שמטפחת היא הכיסוי המהודר לאישה היהודית.

ואגב, אני אלך עם פאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2007 16:23 לינק ישיר 

אם יש משהו שלא חסר זה סטיגמות, אבל למה צריך להכניס כאן את הנושא של "אשכנזים שולטים"? ואם העדה שלך היתה שולטת אז נראה לך שהיינו נקיים מסטיגמות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2007 16:34 לינק ישיר 

דויטש,
אשכנזים שולטים,זו המציאות לטוב ולרע.

חכמה_אחת,
בטח שתלכי עם פאה ,זה פחות מכוער ממטפחת.הורס את השיער אבל  יותר יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2007 16:31 לינק ישיר 

בס"ד

שלום לכל חברי הפורום ותיקים וחדשים...

קיבלתי לינק לתיבה האישית שלי עם האשכול הזה, אותו חיברתי לפני שנה וקצת- כשרק נולד הפורום.
אם להודות על האמת אני שמחה לראות שהאשכול עדי'ין "רץ" פה וצובר תגובות חדשות ומרעננות כל הזמן - דבר שמדהים אותי.
ישבתי היום וקראתי את התגובות האחרונות: התגובות המחזקות את עמדתי וגם התגובות המצדדות בפיאות נכתבו בצורה נעימה ולעני'ין- בהתאם לעמדות הכותב.
אני שמחה שנושא שלדעתי הוא חשוב מאוד בכלל ובתקופתנו בפרט נמצא בתודעת חברי הפורום ומעסיק אותם ומצאתי לנכון להביע כאן את סיפוקי מעיסוקכם בנושא זה.

בהצלחה לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2007 03:52 לינק ישיר 
צר לי שאיני יכול להוסיף לשמחתך,

ואמנם כבר כתבתי כאן דעתי -
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1904047&whichpage=8#R_2 

אלא שלאחרונה התברר הענין קצת יותר ע"י רה"י, אז הנה מה שיצא:
א - פאה זה הכיסוי ראש הצנוע ביותר וכך ראינו אצל כל רבותינו, ובהם מרן החזו"א, מרן הסטייפלר, הגר"ח מבריסק וכל בית בריסק שהיו יראים ושלמים ומדקדקים ולא ראו "להחמיר" בדבר זה.
ב - מבחינה טבעית שיער האשה אינו גורם "משיכה", לכן אין בשיער בעיה של צניעות כשאר האיברים המוצנעים ומותר לאשה פנויה ללכת בגילוי ראש (כמובן שאם מדובר בשיער ארוך במיוחד או פזור יש בעיה אחרת שזה בולט, וזה לא פחות גרוע מחצאית ארוכה יתר על המידה).
הסיבה שבאשה נשואה אסרו ללכת בגילוי ראש היא משום גזירת הכתוב בלבד ולא משום שיש בעיה של צניעות בשיער. כך מוכח מהגמ' בסוטה וכך נפסק להלכה. למשל, שמותר לגבר למסור הרצאות לקירוב רחוקים למרות שבקהל יש נשים נשואות שהולכות בגילוי ראש, ואינו עובר על איסור כל עוד שאינו יודע מי כן ומי לא (בשם הגר"מ פיינשטיין בעהמח"ס שו"ת אגרות משה).

עוד ראיתי בספר של אחד מפוסקי זמננו, שגם אשה שרוצה לחבוש מטפחת מטעמי צניעות אם אינה יודעת לקשור טוב את המטפחת, באופן שלא תמלט שום שערה החוצה, מוטב שתלבש פאה ולא יצא שכרה בהפסדה.
כמובן, צריך לזכור שמנהג ירושלים ורוב פוסקי הספרדים פוסקים שפאה אינה כיסוי ראש ועל מי ששייך לציבורים אלו לעשות כפי שנפסק לו, "איש על מחנהו ואיש על דגלו".

כוח"ט לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2007 01:50 לינק ישיר 

כל הכיסויים שלובשות אלה שהולכות בלי פאה, עם כל מיני קשירות מוזרות וצבעים למיניהם
לדעתי האישית זה מושך הרבה יותר תשומת לב מאשר פאה ולכן גם פחות צנוע

אני כמובן אלך בע"ה רק עם פיאות!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2007 14:59 לינק ישיר 

מטפחת גם לא מכסה טוב את כל הראש תמיד יש שערות שיוצאות החוצה.......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2007 01:18 לינק ישיר 

אוי יוי  יוי... אני רוצה בלי פאה ורוב הבנות רוצות פאה... מה לעשות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.