| נשלח ב-11/9/2007 11:41 |
|
| |
על מיזרחיסטיות שמעת?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2007 20:05 |
|
| |
לדעתי הבעיה היא בתסרוקת. גם הפאה הכי מדהימה והכי יפה רואים שהיא פאה!
פעם אחת קרה לי שראיתי משהי נשואה, שהייתי בטוחה שהיא בחורה, זה כי היא עשתה תסרוקת של חצי קוקו ופוני צד ואלף סיכות!
אפשר פאה יפה , להיראות אנושית וצנועה(בלי שמציצות מכל עבר שערות) אבל צריך להזהר שהסירוק של הפאה יהיה נורמלי (קרה). מהפן ההלכתי :הענין של כיסוי ראש זה להבדיל בין רווקה לנשואה. ולא הקטע של מושך או לא. (אפשר ללכת עם מטפחת ולהראות ברבית. ) ורק מטומטמים לא מבדילים בין שיער לפיאה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2007 23:40 |
|
| |
קשה מאוד
לאחרונה אני נתקלת בבחורים רבים שאומרים לי שהם מוכנים רק כיסוי, ואני נשארת בשלי (רק פיאה) ואז הם מתחילים, רגע את ספרדיה?! ואני עונה "כן , כן , ואני יודעת על כך שאין לנו רב שמתיר (אבל..... זה או פיאה או פיאה...) ואז מתחיל ויכוח הלכתי מיותר לחלוטין
אכן בעיה רצינית...
דבר אחר , ידוע לי שמותר בהלכה להוציא 2 אצבעות קדימה מהכיסוי,
השאלה היא מה אומרת ההלכה על שיער עורף, ז"א אחורה , האם מותר לראות שם שיער (אפילו 2 אצבעות?)
אשמח לתשובה, כמובן תשובה מההלכה..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 21:31 |
|
| |
אני חושבת שפאה זה כן צנוע, השאלה איזה פאה כמובן, ואני עדיין בדעה שעל כל אישה שלובשת פאה אפשר לזהות אם זה פאה או שיער!! וספירסי הוציאה לי את המילים מהמקלדת... חושבת ממש כמוך.
דרך אגב, היום יש את הכיסויי ראש עם המיטפחת העושים מזה כמין קוקס, אז מה עדיף זה או פאה??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 10:47 |
|
| |
לפי דעתי זה בסדר כי מבחינה הלכתית לא אמרו לא ללכת אם פאה או לא אמרו שא"א ללכת ם כיסוי שעושה את האישה יפה. אין חיוב להיות מכוערת. העניין הוא לכסות את השיער שלך- שיוצא מהשורש. אם זה שיער אחר מעליו זה לא השיער שאסור להראות ולכן אין שום בעייה. וגם אם יש בעיה זה רוח הההלכה וגם אם היתה בעיה כזו זה כבר לא בעיה כי זה גדר פרוץ- כולן הולכות כך ואף 1 לא מסתכל פעמיים או חושב על מישהי שהיא פרוצה בגלל שהיא עם פאה אז נפתרה הבעיה הקטנה שהיתה.. כמובן שאלו שהולכות עם פיאות מושכות צומי במיוחד עם אלף גוונים או פאה אדומה זו בעייה אחרת. פיאות בגבול הנורמלי אין שום בעיה מבחינה הלכתית קרה.. לדעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 12:28 |
|
| |
אני מכירה מספיק נשים "מודרניות" שהולכות גם פאה וגם מטפחת קטנה ומתוקה ומודרנית ואיני רואה איפה זה פחות יפה, יכולות להיות מטפחות מהממות ומדליקות, מה גם שלפעמים זה יותר נוח מפאה ולא כל מטפחת או כובע צריכה להראות מימי הסבתות שלנו.
אולי נפתח דיון מקביל להאם פאה שנראת שיער כשרה, שיהיה על האם כובע קסקט או מטפחת של גוצ'י זה ראוי לבת ישראל הכשרה...
די כבר לסטיגמות!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 13:28 |
|
| |
תאמת?.. לדעתי אין יותר נח ללכת עם מטפחת.. אבל מה אפשר לעשות שזה לא ככ מקובל בציבורינו(האשכנזים) ללכת ככה ברחוב.. ..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 13:37 |
|
| |
לדעתי מטפחת זה מעוכר ממש והייתי שמחה אם הפאות היו יותר מקובלות בציבור שלנו. למרות שהאמהות שלנו הולכותעם פאות אבל אצל הדור הצעיר זהלא קיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 16:44 |
|
| |
אכתוב את דעתי בקצרה נכון שכיסוי ראש עדיף . ונכון שמבחינת הלכתית הכיסוי הוא סממן יהודי טהור . אבל לצערנו רוב הבנות בעם דורשים פאה או שדורשים מה זאת . קשה לזרום נגד הזרם . אפילו שכיסוי ראש הפך לאופנה . איש איש ודעתו
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 19:40 |
|
| |
"עשה לך רב והסתלק מן הספק " !!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2008 21:48 |
|
| |
לכל הגברים והגברות שהביעו את דעותיהם בנחרצות שאינה משתמעת לשתי פנים;
תסלחו לי מראש על זה שאני מצננת את ההתלהבות כאן, אבל אנשים צריכים לדעת את מקומם!!!
אני מאמינה שלכל אחד ואחת יש השתייכות לקהילה אשר בראשה עומד רב, איתו מתייעצים ושואלים ודנים בנקודות ובמקומות קריטיים פחות או יותר.
אני שייכת לקהילה שמקובל שם ללכת עם פיאות. נקודה!.
אנחנו פולנים-וזו המסורת שלנו. אימי לובשת פיאה-אימה לבשה פיאה וְאֵם אימה לבשה פיאה גם כן וכן הלאה...
אה,כן! גם אני אלבש פיאה!.
לכל החכמים והחכמות-הפיאה היא לא המצאה בת דורינו-היא היתה קיימת עוד בימי המשנה, ויש דיון שלם במסכת שבת על פיאה נוכרית (האם היא מותרת בטילטול...)-ואגב, זה המקור לשם-פיאה נוכרית.
אסיק, לגביי המקורות שהבאת: עד כמה שידוע לי הרב אלישיב אוסר על גלישה לאינטרנט עוד לפני שהוא אסר את הפיאות (אם בכלל-כלתו הגב' יוכבד אלישיב-מנהלת בית הספר בית יעקב "גבעת שאול" בירושלים היתה הבוסית של אימי והיא ובנותיה חובשות פיאה נוכרית)
כנ"ל לגביי הרב וואזנר!
אי אפשר להביא חלקי דעות של אנשים! אי אפשר לרקוד על שתי החתונות-לקחת פסק אחד ולפסוח על האחר.אם שומעים לרב אלישיב/הרב וואזנר-והוא הפוסק-אז מצייתים לכל פסקותיו!!!
לגביי הרב עובדיה יוסף-הספרדיות באמת צריכות לעשות שאלת רב מאחר ואין להם במסורת פיאות
-אני יודעת שרבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל-שאין חולק על גדולתו בתורה ועל יראת השמים העצומה שהיתה לו-התיר לספרדיות ללבוש פיאות!!!!
לידיעתכם-הרב'ה מחב"ד זצוק"ל התייחס גם הוא לנקודה שנויית המחלוקת הזו באומרו שפיאה נוכרית נחשבת לכיסוי ראש מהודר!!! (יש בה שני כיסויים כמו שדורשת ההלכה; רשת ושיער)-ובחב"ד מקפידים ללבוש פיאה!
ואלייך קריסטל,
קראתי את תגובתך בעיון וצר לי לאמר לך אבל ממש אכזבת.
יש אימרה ידועה "נאה דורש ונאה מקיים"-את טיפוס מתלהם וזה מסוכן!
ראשית, אני רואה בהתערבותך מעשה אשר לא יעשה-זכותו של כל גבר לדרוש מאישתו מה שהוא רוצה-גם אם הדברים לא נראים לך-ובמיוחד כשאת בעצמך לא בכיוון!
את יודעת איזה סיכון לקחת על עצמך בהתערבות הזו?! ומה אם היית גורמת למשבר בזוגיות-לבעיות בשלום בית???
כבר אמר מי שאמר "הדרך לגהינום-רצופה כוונות טובות"!!!
שנית, היה ראוי מצד בת דודתך להבהיר את כוונותיה לפני החתונה-גם אם הוא נתן לה לעשות כרצונה-מאוד חשוב להיות ברורים במיוחד בנושאים הללו.
בדבר אחד היא צדקה-ומצאה חן בעיניי, כשהיא אמרה לך "אישה כשרה-עושה רצון בעלה"!
אני מציעה לך להתחיל להפנים זאת-ואם לא עבורך אז לפחות עבור בעלך.
לסיכום:
-אף בן אדם אינו/ה רשאי לשלול/להכתיב/לדרוש אלה רק מעצמו בתנאי שהדבר מוסכם על בן/בת זוגו/תו!
-כל אחד יעשה כפי שרבו מורה לו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 00:33 |
|
| |
קרן אור,
והרי הוא הציטוט:
" ואלייך קריסטל,
קראתי את תגובתך בעיון וצר לי לאמר לך אבל ממש אכזבת.
יש אימרה ידועה "נאה דורש ונאה מקיים"-את טיפוס מתלהם וזה מסוכן!
ראשית, אני רואה בהתערבותך מעשה אשר לא יעשה-זכותו של כל גבר לדרוש מאישתו מה שהוא רוצה-גם אם הדברים לא נראים לך-ובמיוחד כשאת בעצמך לא בכיוון!
את יודעת איזה סיכון לקחת על עצמך בהתערבות הזו?! ומה אם היית גורמת למשבר בזוגיות-לבעיות בשלום בית???
כבר אמר מי שאמר "הדרך לגהינום-רצופה כוונות טובות"!!!
שנית, היה ראוי מצד בת דודתך להבהיר את כוונותיה לפני החתונה-גם אם הוא נתן לה לעשות כרצונה-מאוד חשוב להיות ברורים במיוחד בנושאים הללו.
בדבר אחד היא צדקה-ומצאה חן בעיניי, כשהיא אמרה לך "אישה כשרה-עושה רצון בעלה"!
אני מציעה לך להתחיל להפנים זאת-ואם לא עבורך אז לפחות עבור בעלך.
"טיפוס מתלהם"?- ואו, קודם כל נדמה לי שזו כבר הפעם השניה ברציפות שאת מפספסת את המטרה של הפורום זהה-וזה להביע דיעה.רעיון. מחשבה, תובנה, שאלה...
לא יצאנו כאן בהצהרות, העלנו שאלה, העלנו עיקצוץ בבטן, העלנו את החששות וההיסוסים הפרטייםש לנו-האם זה הופך אותי ל"טיפוס מסוכן"?!
אני כן בכיוון. מאוד בכיוון. אני יודעת למה אני שואפת,ולאיזה גובה העינייםש לי מורמות, אלא שבאותה מידה אני גם מודעת לכך שיש בי יצר ויש חברה, ויש הרבה מכשולים בדרכים...
זה התמודדות הכי טבעית ואנושית שיש לבן אדם.
חחח..עזבי, צריך להכיר את הזוג הזה, לא היתי מרשה לעצמי להתערב בכל זוגייות, אבל זוג כזה שתמיד שואל וחוקר ומברר את דרך החומרא ומקבל עליוב אהבה. לא שלחתי אותה לבעלה היא הלכה מאליה, זה מציק לה כנראה. בזוגייות-את לא הופכת להיות שטיח או קיר, זוגייות זה דו כיווני-מותר לך להביע דיעה-הוא לא יסתור לך... מותר לך לרצות להתחזק- הוא ייקר אותך בעיניו, מותר לך לדבר איתו על דהרים שמפריעים לך. זה שבטח המורה שלך חוזרת ומשננת שאישה כשרה עושה רצוןב עלה - תביני שלא מדובר בזה שאת הופכת להיות "בלתי קיימת", תביני שחיי נישואים- עושיםה כל יחד. נכון, יש ענין של כניעה וצניעת ושתיקה...אל תשכחי שלך יש את ה"בינה" ואת יכולה לחשוב ולראות דברים שהוא בעצמו לא משיג. אם תתבטלי יותר מדי לצידו-שניכם תחמיצו את מטרת הנישואין! כי אתם משלימים אחד את השניה. זו לא מלחמה. זה משהו שהמון בנות בציבור שלנו מפספסות..זה נורא חבל. אחר כך לא מבינים למה לאחר עשר שנות נישואים-נשחקים...
אני לא מכירה את סבתא רבה של סבתא רבה שלך...אבל אם את תלכי עם פאה כמו שלה- אז אני חוזרת בי...
אלא שלא נראה לי כך. היום הפאות הפכו להיות סיבה לכך שבנות רוצות כבר להתחתן. תביני, שכשהרבנים אישרו את זה, הם לא ציפו שזה ידרדר למצב הזה... ושאם הם היו יכולים-הם היו חוזרים בהם. אלא שעכשיו מאוחר מדי, אחרי שאישה התרגלה לפאה-שום כח בעולם לא יגרום לה פתאום לעבור למטפחת...
אבל בואי נסכים על משו אחד- שאם לא היתה מציאות של פאות, כולן היו הולכות יפה מאוד עם מה שיש. ואז מטפחת כבר לא היתה"גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.."-קשקוש.
אמרתי כבר, אתמול זה הכסוי ראש. היום זה הברכיים, מחר זה המרפק...
גם הפאה של הרבנית הכי גדולה בעולם-הכי מכוערת וקטנה וקצרה ומקש של מטאטא תאילנדי-גם בזה יש מן המשהו של ירידת מדרגה. איך זה שעל מזבח הסמנרים והיהדות שמשבחים ומציבים בראש הפירמידה את הצניעות- פתאום זה - היופי הזה של השיער קיבל גב כ"כ חזק.
דעי לך שכשאומרים"וראה בך ערות דבר ושב מאחריך.."
מזמן מזמן כבר לא מדברים על החילונייות, מדברים על הפאות של 2009...
ושוב, אני לא מרגישה שום צורך להתנצל על כך שאחרי כל זה יש בי קול פנימי קטן שעדין רוצה פאה. ברור. זה הרבה יותר קל לי לבחור בפאה.
השאלה אם אני מחפשת משהו שהוא קל יותר או נכון יותר. וזה כוחות נפש.
אגב, פולין וגרמניה לא כ"כ רחוקות האחת מן השניה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 00:42 |
|
| |
| Keren_Ohr כתב: |  |
אסיק, לגביי המקורות שהבאת: עד כמה שידוע לי הרב אלישיב אוסר על גלישה לאינטרנט עוד לפני שהוא אסר את הפיאות (אם בכלל-כלתו הגב' יוכבד אלישיב-מנהלת בית הספר בית יעקב "גבעת שאול" בירושלים היתה הבוסית של אימי והיא ובנותיה חובשות פיאה נוכרית)
כנ"ל לגביי הרב וואזנר!
אי אפשר להביא חלקי דעות של אנשים! אי אפשר לרקוד על שתי החתונות-לקחת פסק אחד ולפסוח על האחר.אם שומעים לרב אלישיב/הרב וואזנר-והוא הפוסק-אז מצייתים לכל פסקותיו!!!
לגביי הרב עובדיה יוסף-הספרדיות באמת צריכות לעשות שאלת רב מאחר ואין להם במסורת פיאות
-אני יודעת שרבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל-שאין חולק על גדולתו בתורה ועל יראת השמים העצומה שהיתה לו-התיר לספרדיות ללבוש פיאות!!!!
|
|
בס"ד
הבאתי אותם לא בגלל שהעמקתי במה שכתוב בהם.
מצאתי אותם ברשת והבנתי שזה קשור לאשכול אז הכנסתי.
לכן, טענותייך אינם כלפיי.
|
|
|