בית פורומים שידוכי חרדים

פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2008 19:22 לינק ישיר 

אסיק-המנהל הנפלא, אני מתנצלת מעומק הלב-לשניה היה נראה לי שאתה עוד אחד מאותה קבוצה מטורפת שמוצצת מרבנים הצהרות כאלו ואחרות בגנות דברים שמשרתים את האינטרסים והסטיות שלהם!!!!!!!

מה גם, שלפי נימת תגובותיך לאחר הודעתה שלקריסטל-היה נשמע כאילו הדברים הובאו לחזק את הלך הרוח הכללי.

קריסטל-אני מתנצלת שכתבתי שאת בחורה מתלהמת-היה יותר מתאים לכתוב מתלהבת.
אני רוצה להדגיש שאין לי משהו אישי נגדך-יש לי משהו נגד כל אותם אנשים שמנסים לחנך את העולם!-מה שניסיתי לכתוב בתגובתי (כנראה ללא הצלחה...) זה שכל אחד ינהג כפי שרבו מורה לו.
קריסטל-יש רבנים שרואים בפיאות כיסוי ראש לא פחות מהודר ממטפחת.נקודה.

את לא הסגן של אלוקים!!! (עד כמה שידוע לי) ולכן, לכתוב דברים כמו "דעי לך שכשאומרים"וראה בך ערות דבר ושב מאחריך.." מזמן מזמן כבר לא מדברים על החילונייות, מדברים על הפאות של 2009...
מעבר לדמגוגיה הזולה-יש בזה קיטרוג על בנות ישראל שמכסות את ראשן!
את משווה חילונית פרוצה לבת בית יעק שמכסה את ראשה כפי הבנתה/רצון בעלה/הוראת רבה?
את יכולה להציב את עצמך מול אדמור"ים ורבנים המתירים ומאשרים?
ואם בפיאות עסקינן-יש עוד מליון ואחד דברים שרבנים אוסרים-גלישה לאינטרנט למשל...
צניעות-היא הרבה מעבר לכיסי ראש!!!

מעניין מה עכשיו יהיה לך לאמר?!
(אני לא צינית-הדיון הזה ממש מרתק!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2008 23:18 לינק ישיר 

קרו אור,
אני מתעייפת מאוד ממצבים בהם אני צריכה לחזור על עצמי 3000 פעמים כדי שתביני,ואני חושבת שכתבתי ברור....[זה לא אישי,זה סתם רישמי...]
אין לי משהו נגד פאות. גם אמא שלי הולכת עם פאה. גם אני כנראה אלך עם פאה.
תביני!!!לא באתי לפסול דבר...

אבל אנחנו כאן בפורום דנים, מדברים, מתייעצים,מקבלים חוות דעת, מקבלים רעיונות מבחוץ...העלו פה רעיון.דיון. אז לקחנו חלק. שפכו ת'לב, הבענו דיעה אישית שכמו שאת רואה טבולה בהרבה בילבול וספקות... אנחנו מתייעצים, פותחים פולמוס...

אני קבלתי שתי הודעות מבנות שמתחילות לחשוב מחדש על כסוי ראש מלא, תגידי לי שזה לא היה שווה את זה..!??!

אגב, את לא ביד מרדכי עכשיו, אבל לכי תשאלי את מי שהיה שם כמה הרבנים האשכנזים והספרדים כאחד זעקו נגד הפיאות והבטיחו לברך את אילו שיעברו למטפחת...

לא דיברנו על איסורים של רבנים, דיברנו על פיאות, תסתכלי בכותרת של האשכול. אל תערבבי.

סגן של אלוקים? היום להביע דיעה הופך אותך למשהו שאתה צריך לבקש עליו סליחה..?
תשכחי מזה. אני עדין לא חוזרת בי. אני חושבת שהמחשבה היא בריאה לחלוטין ויש מן האמת, ראוי לחשוב על זה קצת... אסיק כתב את זה נפלא, ב"פיענוח" שלו.

שוב,אני מדברת על איזו פאה. יש פאות ויש פאות.
ואת באמת חושבת שאת הפירוש לפס' של "ושב מאחריך..." אני ישבתי והמצאתי לו הגיג?
אתמול שמעתי את זה בהרצאה של רב גדול ואשכנזי.אם זה מעניין אותך...

אין פה קטגוריה על נשות ישראל,חלילה. אבל בהחלט יש בעיה שכך המחנה החרדי לא צריך להיראות. היום בחורה עם פאה יותר יפה מדוגמנית.

ועוד נקודה חמודה, במצב של הפאות המודרניות היום, אין לך מושג כמה גברים נכשלים, אני רואה את זה בעינייים שלי!

את חושבת שגבר חילוני יודע שהיא עם כסוי ראש?

את חושבת שכל הגברים הדתיים-חרדיים בקיאים בשיער פאה?

אפילו אנחנו הבנות לפעמים לוקח לנו להתבונן חמש דקות כדי להכריע אם זו פאה או לא...

ולפעמים,רק לפעמים, עדיף שתציץ מהמטפחת חצי אצבע של שיער מאשר פאה בלונדינית עד הריצפה.... כי לסנטימטר שיער הוא גם לא ימשך וגם יראה את הכסוי מרחוק ומיד יסמן אותה כ"לא קיימת " בעיניו. אבל עם הפאה הבלונדינית שאפילו ליק שה להוריד את העיניים, אני לא רוצה לספר לך כמה עוונות נתליים לה שם על הקרקפת...

מציאות- 99% מהנשים-שיער הפאה שלהן יפה פי 100 משערן הטבעי...

אז אני שואלת אותך, מה  עשינו פה...?!??!?!?!?!

אני שוב מזכירה לך- אני לא תמניה,ולא ביתו של הרב עובדיה יוסף שליט"א, אני בדיוק במקום שלך, בסביבות הגיל שלך כנראה, אבל מותר לי להקשיב לקול הפנימי שבי... למצפון שלי,
ולא אבקש על זה סליחה.

אם יש בי קול דק שזועק שאני עושה "צחוק מהעבודה"- אז זה ש"יש רבנים שמתירים"- לא מצליח להשתיק אותם.

ואם את מצליחה להשתיק אותם- זו זכותך.
ואולי זה שהם בכלל לא זועקים בך- זו בעייתך?
לא יודעת. הנסתרות לנו....

אני מכירה רבנים שמתירים ללכת בלי גרביים, ושמתירים להתאפר בשבת, ושמתירים היתר מכירה, ושמתירים את כל ההתרות המתירנייות הקיימות בעולם, איפה שרק אפשר הקלה...
אז מה. אז מה אם הם רבנים, היום כל אחד עם קצת זיפים הוא כבר "רב".

לפעמים,רק לפעמים, הקול הפנימי שלך- הוא קול האלוקים בכבודו ובעצמו.

קרן אור, באמת התעייפתי, אנחנו טוחנות מים. הרי בסוף זה יגמר בדיוק איך שזה התחיל-
את תחבשי פאה במהרה-אמן!
ואני אמשיך להתפלסף ולשאול ולחקור עד שאגיע אל שלוותי במהרה-אמן גם! :)

מאחלת לך הרבה קרניים מאירות בחיים- שיאירו בכל דרכייך,ויאירו את נשמתך.
אשרינו מה טוב חלקינו-שאילו הויכוחים ונושאי השיחה שלנו.

עד כאן בלי נדר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2009 00:33 לינק ישיר 

[quote]קרו אור,
אני מתעייפת מאוד ממצבים בהם אני צריכה לחזור על עצמי 3000 פעמים-אבקש את סליחתך  כדי שתביני,ואני חושבת שכתבתי ברור....[זה לא אישי,זה סתם רישמי...]
אין לי משהו נגד פאות. גם אמא שלי הולכת עם פאה. גם אני כנראה אלך עם פאה.
תביני!!!לא באתי לפסול דבר...

קריסטל-סליחה שאני מעייפת אותך-אבל תגובתך לא הותירה בי הרבה ברירות...ואני מגיבה בחזרה-בתקווה שתקראי את הכתוב.

אבל אנחנו כאן בפורום דנים, מדברים, מתייעצים,מקבלים חוות דעת, מקבלים רעיונות מבחוץ...העלו פה רעיון.דיון. אז לקחנו חלק. שפכו ת'לב, הבענו דיעה אישית שכמו שאת רואה טבולה בהרבה בילבול וספקות... אנחנו מתייעצים, פותחים פולמוס...

לא היתה לי בעיה עם הדיון הזה-אני חברה בפורום הזה עוד לפנייך-תגובתך, היא זו שעוררה בי את הצורך לשים דברים במקומם.

אני קבלתי שתי הודעות מבנות שמתחילות לחשוב מחדש על כסוי ראש מלא, תגידי לי שזה לא היה שווה את זה..!??!

לחשוב-כל אחת יכולה, השאלה מה עושים בתכלע'ס!!!

אגב, את לא ביד מרדכי עכשיו, אבל לכי תשאלי את מי שהיה שם כמה הרבנים האשכנזים והספרדים כאחד זעקו נגד הפיאות והבטיחו לברך את אילו שיעברו למטפחת...

אני גרה בארה"ב-לא שמעתי בחיים על מקום או בית ספר בשם הנ"ל...בכל מקרה אשמח לקבל את שמותיהם של הרבנים-אגב, אני מתכוונת להגיע לארץ בקרוב-ואם תהיה לי אפשרות-לפגוש את הרבנית קנייבסקי ולשוחח עימה בענין-את תמליל השיחה אפרסם כאן בע"ה במלואו. אם מישהי יכולה לעשות זאת לפניי-אשמח מאוד.

לא דיברנו על איסורים של רבנים, דיברנו על פיאות, תסתכלי בכותרת של האשכול. אל תערבבי.

לא ערבבתי-רק נתתי לך דוגמא..אנשים נסגרים על איזה משהו והולכים עם ראש בקיר כי "הרב אמר"-הלווווו, הוא גם אמר באותה מידה שאסור כך וכך...אז אם אתה מתיימר להיות כזה צדיק ולעשות מה שהוא אמר-תמלא אחר כל פסקיו-הבנת?!

סגן של אלוקים? היום להביע דיעה הופך אותך למשהו שאתה צריך לבקש עליו סליחה..?
תשכחי מזה. אני עדין לא חוזרת בי. אני חושבת שהמחשבה היא בריאה לחלוטין ויש מן האמת, ראוי לחשוב על זה קצת... אסיק כתב את זה נפלא, ב"פיענוח" שלו.

שאלתי עם את סגן של אלוקים כי הפריע לי הנימה שהשתלחה מדברייך..כאילו כל הבנות שהולכות פיאה הן חוטאות ומחטיאות....

שוב,אני מדברת על איזו פאה. יש פאות ויש פאות.
ואת באמת חושבת שאת הפירוש לפס' של "ושב מאחריך..." אני ישבתי והמצאתי לו הגיג?

אני יודעת שאם ר' לוי יצחק מברדיטשוב זיע"א-סניגורן של ישראל היה חי בדורינו-הוא היה מסביר לך שגם אם, אם יש טיפת צדק בדברייך-עדיין אין לך שום זכות לאמר דברים כאילו-ועוד בזמן כ"כ קשה-כשעם ישראל זקוק לרחמי שמים (פילוג החרדים, המערכה בדרום ועוד....)

אתמול שמעתי את זה בהרצאה של רב גדול ואשכנזי.אם זה מעניין אותך...

את שמו של הרב אפשר לדעת?

אין פה קטגוריה על נשות ישראל,חלילה. אבל בהחלט יש בעיה שכך המחנה החרדי לא צריך להיראות. היום בחורה עם פאה יותר יפה מדוגמנית.

אני חיה באילינוי-אני לא יודעת אם שמעת על המקום הזה-זו מדינה בארה"ב-מאחר ואין לנו שדירות של קניות כמו בבורו פארק, ניו יורק-רוב הקניות נעשות בחנויות כמו Macy's, Lord & Taylor ועוד...אין צורך לציין אילו תמונות ופירסומות מרוחים שם על הקירות...
בקיצער-הפואנטה היא-שאת ממש-אבל ממש לא יודעת מה זה דוגמניות-אשרייך-זו מחמאה!
בכל אופן אני מציעה לך שוב לחשוב פעמיים לפני שאת חורצת דברים שאין לך בכלל מושג על מה את מדברת!!!

ועוד נקודה חמודה, במצב של הפאות המודרניות היום, אין לך מושג כמה גברים נכשלים, אני רואה את זה בעינייים שלי!

את רוצה שאני אכתוב לך בשם השם המפורש מה מכשיל גברים-תגידי, את באמת תמימה???
פיאות...ח ח ח זה מה שמושך אצל אישה... ח ח ח הפלת אותי מהכיסא מרוב צחוק....

את חושבת שגבר חילוני יודע שהיא עם כסוי ראש?

כן, הם יודעים טוב, טוב-אל תהפכי אותם לכאלו מטומטמים!

את חושבת שכל הגברים הדתיים-חרדיים בקיאים בשיער פאה?

לא-אני מצפה מגברים להיות בקיאים בגמרא-ואם הם מתיימרים להיות בקיאים בשיער...אבוי לנו!

אפילו אנחנו הבנות לפעמים לוקח לנו להתבונן חמש דקות כדי להכריע אם זו פאה או לא...

בנקודה זו עליי להודות-ניצחתני! אבל, שוב-אני חושבת שמי שלא מסוגלת לשמור על צניעות וזה לא משנה איפה-יש לה בעיה.נקודה. היא יכולה ללבוש מטפחת ולהיראות כמו יצאנית-סליחה על הביטוי.

ולפעמים,רק לפעמים, עדיף שתציץ מהמטפחת חצי אצבע של שיער מאשר פאה בלונדינית עד הריצפה.... כי לסנטימטר שיער הוא גם לא ימשך וגם יראה את הכסוי מרחוק ומיד יסמן אותה כ"לא קיימת " בעיניו. אבל עם הפאה הבלונדינית שאפילו ליק שה להוריד את העיניים, אני לא רוצה לספר לך כמה עוונות נתליים לה שם על הקרקפת...

את יודעת טוב טוב שאני לא מדברת על פיאות בלונדיניות (אגב, אני ברונטית...) והבנדנות-הן כן בסדר לדעתך?!
יש רבנים שיגידו לך שעדיף פיאה מאשר טפח-אני מזמינה אותך לפתוח שולחן ערוך הרב-ולקרוא הלכות כיסוי ראש (אם את אכן אשכנזיה-כמו שאת טוענת-אין לך אפילו קצה של היתר לחשוף-מאף כיוון!!!!!!!)

מציאות- 99% מהנשים-שיער הפאה שלהן יפה פי 100 משערן הטבעי...

וואלה-
מי את? מינה צמח, גיאוקטוגרפיה...מאיפה את מביאה את הסטטיסטיקה הזו בדיוק?
על אתיקה שמעת?
עכשיו את מבינה למה קראתי לך מתלהמת?-את פשוט לוקחת דברים ומקצינה אותם!

אז אני שואלת אותך, מה  עשינו פה...?!??!?!?!?!

אני שוב מזכירה לך- אני לא תמניה,ולא ביתו של הרב עובדיה יוסף שליט"א, אני בדיוק במקום שלך, בסביבות הגיל שלך כנראה, אבל מותר לי להקשיב לקול הפנימי שבי... למצפון שלי,
ולא אבקש על זה סליחה.

לא ביקשתי ממך להתנצל-רק לחשוב פעמיים לפני שכותבים.

אם יש בי קול דק שזועק שאני עושה "צחוק מהעבודה"- אז זה ש"יש רבנים שמתירים"- לא מצליח להשתיק אותם.

ואם את מצליחה להשתיק אותם- זו זכותך.
ואולי זה שהם בכלל לא זועקים בך- זו בעייתך?
לא יודעת. הנסתרות לנו....

קריסטל חמודה-אני באה מבית חסידי-הצניעות טבועה אצלינו בדם!!!!!!! אני לא חושבת שאחת כמוך-שלא יודעת עם מי היא מדברת יכולה לחרוץ דברים על פי התרשמות-אם אפשר לקרוא לזה התרשמות-אחרי הכל גם אני לא יודעת עם מי יש לי שיג ושיח.

אני מכירה רבנים שמתירים ללכת בלי גרביים, ושמתירים להתאפר בשבת, ושמתירים היתר מכירה, ושמתירים את כל ההתרות המתירנייות הקיימות בעולם, איפה שרק אפשר הקלה...
אז מה. אז מה אם הם רבנים, היום כל אחד עם קצת זיפים הוא כבר "רב".

אני לא מדברת על רבנים כאלו!!! ואת יודעת את זה.

לפעמים,רק לפעמים, הקול הפנימי שלך- הוא קול האלוקים בכבודו ובעצמו.

קרן אור, באמת התעייפתי, אנחנו טוחנות מים. הרי בסוף זה יגמר בדיוק איך שזה התחיל-
את תחבשי פאה במהרה-אמן! אמן!-אבל נראה לי שגם את...
ואני אמשיך להתפלסף ולשאול ולחקור עד שאגיע אל שלוותי במהרה-אמן גם! :) מאחלת לך הרבה קרניים מאירות בחיים- שיאירו בכל דרכייך,ויאירו את נשמתך. אמן-וכן למרת!
אשרינו מה טוב חלקינו-שאילו הויכוחים ונושאי השיחה שלנו. בסוף את גם מצליחה לעלות חיוך...

עד כאן בלי נדר. מקווה מאוד שלא (בסוף עוד נהיה חברות...)
מצפה לתגובה. קרן.
[/quote]

תוקן על ידי keren_ohr ב- 01/01/2009 0:50:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2009 22:44 לינק ישיר 

נו, קרן.
I'm with you

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2009 22:40 לינק ישיר 

בתור אחת שלומדת עדיין, הבנות אצלנו בדילמה מה לעשות, מצד אחד רבנים לא מתירים, מצד שני זה יפה וכו' וגם.. לצערי.. החורים היום ד ו ר ש י ם פאות, וכידוע כמעט אין רב שאומר לבטל שידוך (תלוי בנסיבות). היום שואלים בת אם היא רוצה לשים פאה, בד"כ התשובה תהיה תלוי בבעלי.. מה שכן הרבה מסכימות עם העובדה, שאחד שרוצה הוא לא ירא שמים (אני אישית נגד פאות, אבל לא אוחזת שזה נכון המשפט הזה). זו באמת בעיה. אם אתה ירא שמים, למה אתה רוצה לעבור על איסור כזה? זו דילמה קשה. וה' יעזור שנתמודד איתה, ולא נצטרך ח"ו לחבוש את הטומאה הזו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2009 22:53 לינק ישיר 

"מה שכן הרבה מסכימות עם העובדה, שאחד שרוצה הוא לא ירא שמים" (ציטוט)
אם את מדברת על הציבור שהרבנים שלו מורים ללכת בכיסוי ראש ולא בפאה. אז סבבה.
אם את מדברת על הציבור בכללותו, אז את ממש אבל ממש לא צודקת!!!
כל ציבור הולך לפי הוראות הרבנים שלו... ולא את ולא חברותייך יקבעו מי צודק ומי לא, מי ירא שמים ומי לא.

הצלחה
היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2009 22:56 לינק ישיר 

דבר ידוע הוא שיש ציבורים מסויימים שבטוחים שהם צודקים, וכל שאר היהודים טועים.
לא כולם מאמינים בפלורליזם. וזה בסדר מצידי.
כל עוד שהם לא מתעללים בילדים, או שורפים פחים וחוסמים את התנועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2009 23:00 לינק ישיר 

אני חושבת שכל ציבור חושב שהוא הצודק, אחרת הפרט לא היה משתייך לאותה קבוצה (אלא אם כפו עליו) אבל מפה ועד לשלול ציבור שלם הדרך רחוקה.

תוקן על ידי חיה_770 ב- 03/01/2009 22:56:22

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2009 23:28 לינק ישיר 

חיה770, את מנסה לשכנע אותה? כי חבל לך על הזמן. היא היחידה שיודעת את האמת לגבי היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2009 23:32 לינק ישיר 

לא מנסה לשכנע אפחד. איש באמונתו יחיה. אבל (וזה אבל גדול), אין שום הצדקה להכפיש אף ציבור שבראשותו עומדים גדולי ישראל!! וזה מה שניסיתי להבהיר.

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2009 23:57 לינק ישיר 

מי דיבר נגד רבנים?! מה יש לכם? סה"כ אמרתי את דעת רוב הגדולים. ואני לא נעולה לשמוע דעות!! אמרתי שיש אמת אחת והשאר זה בערך.

וחיה, הרב שלי משקף את דעתי וזה לא סותר שיש איסור ללכת עם פאה ומצד שני זה לא דבר שצריך לגרום לביטול של שידוך.

חבל על הויכוח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2009 00:00 לינק ישיר 

אני רוצה להבין, אם הרב שלך חושב שזה אסור, אז זה אסור. אני לא חושבת שהוא היה מתיר לך לקחת אחד שאוכל חלב נכרי, כי לדעתו זה איסור חמור... אז למה זה לא כך לגבי הפאות?

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2009 14:45 לינק ישיר 

אם נערך כאן סקר זו ההצבעה שלי:
פיאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 22:08 לינק ישיר 
הנושא הפאה כל כך בוער

הנושא הפיאה כל כך מרתיח אותי,
העולם שותק,
מתעלם.
כולם הולכים עם פיאה, אז גם אני אלך עם פיאה - כך טוענים ...

פיאה זה צביעות גמורה לגמרי, נשים לפני שהן מתחתנות יש להן שיער מכוער והם מחכות לרגע שיתחתנו שבו הם יוכלו לשים פאה יפה....מה עשינו בזה?
כל המטרה של כיסוי ראש היא להסתיר את השיער מעיני גברים.

הקטע זה שלפני החתונה הנערות הולכות עם קוקו, ואחרי זה הן מפזרות.
לא מאמינה שהגענו למצב כזה.
החזון איש כמדומני כתב:
הדבר הראשון שיעשה המשיח הוא ישרוף את הפיאות.
פיאה? זה ניאוף.
זה הורס שלום בית.
זה מעורר את היצר הרע.
בשביל מה התחתנת??בשביל לשמור את היופי לבעלך, מה את שמה פיאה ? בשביל מה? שאחרים יסתכלו עלייך ?הרי את לא נקראת כך שמורה, כי פאה זה דבר יפה !

כיסוי ראש זאת שמירה אמיתית.
הקטע זה, שבבתים חובשות הפיאות שמות מטפחות, זא' שבבית לעיני הבעל, הם אמורות לשים פאה,
לא כשיוצאים לבחוץ.
בקיצור הפוך על הפוך...
שונאת מורות שמחנכות כשיש להם פיאה על הראש זאת כזאת צביעות!
איך אפשר לקבל מהן?!?!
אני אומרת הכל אפשר לקבל מהן, עד לפאה, לפאה? שילכו ....
שאני לא יתחיל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 10:48 לינק ישיר 

באחת הפעמים שהדיון על הפאות עלה. אמרתי שאם אהיה עם (ח"ו!!!!!!) פאה, אז זה יהיה ר ק ליד בעלי. אף פעם לא כשאני לבד. אני לא מוכנה שיראו אותי עם פאה, כשהחילונים לא מבדילים אם זה שיער או לא, כשאין לידי את מי שגרם לי לשים את הסמרטוט (הפאה!) הזה על הראש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פאה נוכרית -לאשה יהודי'ה.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.