וא"כ יש איך אנו יודעים מתי הוא הגיל האם נרגיש אותו האם נבין אותו..
מה אנו צריכים לעבור בחיים בשביל להבין זאת.
ובכלל האם בחור שהתחתן מוקדם הפסיד משהו כמו שרגילים לחשוב היום.. הוא הפסיד את חיי הרווקות..
או שמא הבחור שנשאר רווק רק מעמיק את רווקותו ללא טעם..
או שמא חתונה זה עול וצריך להיות מוכן ויוצא מזה הגיל....
תוקן על ידי - אסיק_good - 04/05/2006 15:47:23
נשלח ב-4/5/2006 20:40
אני חושבת שבחור/ה צריכים להרגיש את זה...
שהם מוכנים לצאת מחיי הרווקות הבלתי מחייבים לחלוטין לחיים מחייבים ...
ולקחת על עצמם עול כן כן עול אולי עול מספק מרגש וכו' אבל בהחלט זה עול.
אני חושבת שכיום הגיל הוא לבחורה אני מתכוונת מגיל 19 ומעלה תשאלו למה אצל הבנים זה גבוה יותר אז אולי זה ישמע לא טוב אבל אני בכל זאת חושבת שבחורה מתבגרת יותר מהר מבחור בדקתי את זה בפגישות וגם אצל אחים שלי ואני רואה את זה כל הזמן אתם יכולים לחלוק עלי ואני אשמח לשמוע דעות אחרות..
נשלח ב-4/5/2006 22:12
"מהוא הגיל לחתונה?!"
אני חושבת שכול אחד מחבריי הפורים ינקוב בגיל שונה..
וזה, כי באמת אין גיל שבו "הככככיייי" טוב להתחתן, יש זמן שבו הכי טוב להיתחתן, וזה הזמן שאתה או את
מרגישים שהגעתם למיצויי של חיי הרווקות, הזמן שבו האדם מרגיש דחף להתמסד..
ולכול אדם זה קורה בגיל שונה..
יש כאילו שמתחתנים לפניי שהגיעו לתחושת המיצוי שלהם, ורובם חיים בתחושה מסויימת של פיספוס,
למרות שאם נשאל אותם הם יגידו שלא, אבל בתוך תוכם הם כן מרגישים כך.
נשלח ב-4/5/2006 23:42
לדעתי לאשה 20 21 ולבחור 23 24
נשלח ב-5/5/2006 00:08
בס"ד
המורה11.
לפי מה הקביעה הזאת?
כוונתי היא שאם נבין מה גורם לנו לקבוע את הגיל אז אולי נפסיק עם זה..
ואז גם יפסק סבל רב שנגרם לבחורים ובחורות משאלות של חברים וקרובי משפחה "את/ה כבר מבוגר/ת כבר הגיע הגיל לא... למה את/ה מתעכב/ת???"
נשלח ב-5/5/2006 00:24
זה אינדיווידואלי. הממוצע, נאמר, כמו שאמרה המורה.
לא מידי צעירים שלא יודעים למה נכנסים ומה בכלל הם רוצים מעצמם, ולא מידי מבוגרים שאז יודעים יותר מידי טוב... בחורה בגיל 19 נמצאת בסמינר, אין לה מושג בד"כ מה זה חיים אמיתיים, מה זה עבודה, מה זו מסגרת רצינית ומחייבת שאינה לימודים בעלמא. בחורה בגיל 20 כבר עם הפנים למציאות, מחפשת עבודה או עובדת, יודעת מה קורה בחוץ.
בחורים- זה עולה בהתאם לעליה של הבחורה :) (נו, אתם יודעים את זה גם בלי שנגיד לכם שלרוב, בחורים מתבגרים מאוחר יותר מבנות. בלי מכות :)
כמובן שיש יוצאי דופן, לכאן ולכאן. יש את אלה שהחיים בגרו אותם, או שסתם יש להם חכמת חיים ונסיון מהבית, ויש כאלה שגם בגיל מבוגר הילד שבתוכם מביע את עצמו יותר מידי.
איך אומרים? כל אחד, בעיתו ובזמנו. לא שניה לפני, לא שניה אחרי. בדיוק בזמן.
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^
נשלח ב-5/5/2006 00:30
אולי כל אחד אגב תגובתו ירשום באיזה גיל הוא התחיל שידוכים. מה אתם אומרים??? בכל אופן אני התחלתי בגיל 21 וחצי.
נשלח ב-5/5/2006 00:32
הקביעה שלי נבעה משיקולי ם אלו:בדרך כלל בת מסימת את לימודיה ופנויה ליצירת קשר זוגי, בגילאים אלה יש סיכוי שהבת בנויה באשיות ,כי יש שעורי הבית היהודי בסמינר ו כי היא בוגרת יותר . לגבי בחור בגילאים הללו הוא כבר יודע מה הכיוון שלו בחיים ולדעתי בשל יותר מבחור צעיר .
נשלח ב-5/5/2006 00:34
אני התחתנתי בגיל 20 ובעלי 24
נשלח ב-5/5/2006 00:41
לעניות דעתי הקדושה.
צ"ל שבחור.ה צריכים לבחון עצמם ולראות האם הם באמת חושבים זחיי נישואים "יתאימו " להם .כלומר האם יש להם יכולת
לחלוק את חייהם עם עוד מישהו.האם הם יכולים להחזיק בית(ואין הכוונה לפרנסה בהכרח אלא לכלל המשמעויות של החזקת בית
שזה אומר הרבה אחריות).האם הם בוגרים ומוכנים לחיים(אל תעשו לעצמכם הנחות "אני עדיין לא מספיק בוגר\ת" אף פעם זה לא
יהיה מספיק כולנו נשאר איפשהו איכשהו קצת ילדים .המבט צריך להעשות על התמונה הכללית.).
אם התשובה שלכם היא כן לכל השאלות.
צאו והתחתנו כי:
א(והכי חשוב): ככה צווינו מפי עליון.
ב.זה יעשה לכם טוב לא רק לעור הפנים. אלא לחיים זה ישפר אותם(אם תדעו "לשחק" את התפקיד שלכם במערכת הזוגיות בצורה
נכונה (העולם כולו במה-גם מערכת זוגית היא בבואה קטנה של העולם).
נשלח ב-5/5/2006 00:47
לגבי בשלות לנישואין יש לעיתים בעיה משום שחלקם של האנשים מתבשלים על פטיליה [למי שלא גדל בדור הקודם הכונה לבישול איטי מאוד }ועד שהם מתבשלים אם בכלל, אז הם עיפים לחיים יולדים מאוחר ואין כוח לגדל את ילדיהם אני מכירה מישהי שהתחתנה בגיל 28 עד שילדה ילד ראשון היתה בת 32 ועכשיו אני רואה שאין לה סבלנות וכוח פיזי שבדרך כלל יש לצעירים .
נשלח ב-5/5/2006 00:49
המורה11.
פעם חשבתי שדווקא למבוגרים יש את הישוב דעת והסבלונות... האם טעיתי?
נשלח ב-5/5/2006 00:56
יש להם אולי ישוב הדעת אבל לא כוח פיזי ומרץ שנדרש לנהל אימפריה של משפחה . וחוץ מזה אני חושבת שכשמבוגר מתחתן הוא כבר מקובע ורגיל לכל מיני דברים שעשה עד שהתחתן וכשבאה אשה הוא פחות גמיש להשתנות מה שאין כן אצל הצעירים שמתבגרים ביחד ובונים את ביתם ביחד.
נשלח ב-5/5/2006 14:10
לדעתי כח נפשי הוא המצרך הכי חשוב בבניית בית ולא כח פיזי..
"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"
נשלח ב-8/5/2006 01:02
האגדה מספרת על כמה בחורים ליטאים שבאו להתברך מפי האדמו"ר מוויזניץ שליט"א יאריך ימים ושנים
וכששאל אותם לגילם ענו גילאים יותר מ20 שאל אותם האדמו"ר "ומה עם בן 18 לחופה?" ענו לו שהם מאריכים בשמונה עשרה ענה להם שמי שמאריך בשמונה עשרה מפסיד קדושה
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
נשלח ב-8/5/2006 10:21
אני חושבת שבחורה צריכה להתחתן בסיבובות גיל 20 +- תלוי בבשלות הנפשית שלה ובחור בסבבות גיל 22 כמובן אין בזה מסמרות יש בחור בן 19 והוא רציני ובשל ויש בחור בן 40 והוא מתנהג כמו ילד קטן בן 5 כל מקרה לגופו