בית פורומים עצור כאן חושבים

סיאנסים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2009 16:52 לינק ישיר 

לנאחז בקש

בעמוד 4 באשכול זה כבר נענתה שאלתך.

RIV היקרה
אני יודע רמב"ם אבל זה כבר לא עובד, וחוץ מזה הציטוט שכתבת אננו נכון, היית צריכה לצטט מהרמב"ם במשנ"ת הל' עבו"ז פי"א, שם הרמב"ם כותב שכל דברים אלה שקר וכזב ולפיכך הרחיקתנו תורה מכל זאת.

עיין בכל העמוד ותבין שאין שום סתירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 17:41 לינק ישיר 

עיינתי , אולי במקום לשלוח אותי לחפש תסכמי את הדברים ותסבירי איך נפתרה הסתירה? חחחח לבטל את דברי הרמב"ם בדבר 'המחוייב הנמנע והאפשרי' שמבוססים על יסודות התבונה ( =חצי תמיד יהיה קטן יותר מהשלם)שנמדדת בשכל ולא בדמיון, זה כבר לא עובד עליו ? אם הדברים בציטוטים שהבאתי מהמו"נ נראים כלא רלוונטים לימינו את מוזמנת לפרוך אותם ! לומר סתם כך שאין סתירה מתוך בורות ? לאן הגענו ?
הרמב"ם לא הכחיש קיומם של קוסמים ומגידי עתידות (ראי מו"נ חלק שני פל"ח) קוסמים היו קיימים בעולם מאז ומתמיד והקב"ה הקים לנו נביאים חלף הוברי שמיים והמעוננים והקוסמים כדי שנשאלם.." (הקדמה לפירוש המשנה)

אגב,

מצאתי שם תשובה לתשובת ההבל שאת טוענת שהיא עונה על שאלתי

דרום חוקר,

לא הבנתי, למה לא לצטט מקור לסיבה למה לדעת הרמב"ם הדברים האלה הם שקר וכזב?
ואם אתה יודע רמב"ם אבל זה כבר לא עובד עליך, למה להציג עצמך כרמבמיסט קיצון!?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 17:55 לינק ישיר 

הבא להיטהר מסייעין בידו... יש לנו כאן דוגמא חיה לכך שדרום חוקר הוא חבר נאמן לכת המדברים !

דרום חוקר כתב:
העולם מתנהג לפי כללים קבועים
יש דרך להפיק חשמל
יש דרך לקרר את החדר בקיץ (מזגן)
ויש דרך לשלוח הודעות לפורום באינטרנט
בן אדם יכול להתווכח מכאן ועד להודעה חדשה למה זה דווקא כך, אבל העובדה לא תשתנה, כך זה עובד.

על אותו עיקרון, יש דרך לתקשר עם נשמות, ואותם דרכים הם היחידות לתקשר עם הנשמה.
בני אדם ניסו כל מיני שיטות וגילו את הדרך, וכעת כולם יודעים מה הדרך.

מורה נבוכים חלק א, עג, הקדמה:

"וזה עמוד חכמת המדברים... הם יראו כי כל מה שהוא מדומה, הוא עובד אצל השכל... אמרו כי זה הנמצא, אשר לו צורות ידועות ושיעורים מסוימים ועניינים מחויבים, שלא ישתנו לא יתחלפו. אמנם היותו כך, הוא כפי המשך המנהג. כמו שמנהג המלך שלא יעבור בשוקי המדינה אלא רוכב, ולא נראה מעולם אלא כן. ולא יימנע אצל השכל שילך ברגל במדינה.. כן אמרו שהיות האש מחממת והמים מקררים היא משיכת מנהג, ולא ימנע בשכל שישתנה המנהג הזה ותקרר האש... ויחממו המים... אלא שהפילוסופים אומרים (למדברים), שזה אשר קראתם אותו 'נמנע' - להיותו בלתי מדומה; ואשר קראתם אותו 'אפשר' - להיותו מדומה... ה'אפשר' אצלכם היא ה'אפשר' בדמיון, לא אצל השכל:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 19:25 לינק ישיר 

דרום חוקר

האם אותו חבר שלך יהיה מוכן לארח אותי בעת נסותו את הסייאנס הבא?

פרטים במסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 22:53 לינק ישיר 
על רמבמיסטים וסיאנסים

מכיוון שנושא הסיאנסים הוא נושא חם ומעניין, והוא מביא תגובות הרבה יותר מאשר פולמוס על איזו הלכה ברמב"ם, או עיון תלמודי סבוך ומטריד, נכתוב עוד קצת.

תחילה נכתוב מה אומרים הרמבמיסטים, כי דבריהם חביבים עלי מאוד, וגם אם נטיתי קצת מדרכם עדיין אני קרוב אליהם יותר מאשר לכל דעה אחרת.

ראשית עצה, לפני שחברי הפורום הולכים לצטט מהכלאם, כדאי שהם ישמעו את הרמבמיסטים בעצמם, אולי יהיו בפיהם דברי חכמה.

כתב הרמב"ם בפרקי משה ברפואה, הובא באגרות הרמב"ם בההדרת הרב קאפח, מוסד הרב קוק, נספח ב', עמ' קסג.

אמר משה, כבר קדמו לי דברים בפרק שלפני זה במחלות הנפשיות, ומטרתי בפרק זה להדריכך הדרכה המועילה לך מאוד בהשקפתך ודעותיך. והוא, שכל אדם שיספר לך דברים שראה אותם והשיגם בחושיו, ואפילו היה אותו האדם בעיניך בתכלית הנאמנות והיושר ומעלת ההיגיון והמדות, התבונן במה שמספר לך אותו, אם היה רוצה במה שאמר שהוא ראה, לחזק בכך השקפה שנראית לו, או שיטה שהוא סובר אותה, חשדהו במה שהוא ראה אותו, ואל יבלבל את מחשבותיך באותם הסיפורים, אלא בחן אותם ההשקפות והשיטות כפי שמחייב העיון. בלי לשים לב למה שהוא ראה בפועל, בין שהיה אותו המספר אחד או קבוצה מבעלי אותה ההשקפה. כי השאיפה מביאה את האדם לדברים רעים, ובפרט בעת הריב והויכוחים. (ע"כ מפרקי משה ברפואה, נספח ב)

ציטוט זה חביב על הרמבמיסטים מאוד, מבחינתם להבל אין מקום, כיוון שכן כל מי שבא אליהם עם סיפורי סיאנס, במקרה הטוב הדברים שלו עוברים ליד האוזן, אבל רמבמיסט רגיל לא נוהג להטות אוזנו למה שנראה לו לא הגיוני, הוא פשוט אטום וחתום לכך.

אל תדבר איתי על כך, אין על מה לדבר!!!

כעת נספר 2 סיפורים, משני מעשים שקרו והתרחשו.

מעשה היה ברב קאפח שיצא לבדוק את הסיאנס בעיניו, הרב קאפח היה חובב בדיקות וניסיונות, והוא רצה לנסות כל דבר בעצמו, כיוון שכן הוא שמע שיש מישהו מהעיר חיפה שטוען שהוא יכול לעשות סיאנס, הרב קאפח הטריח את עצמו והוא נסע עד ביתו של אותו עושה סיאנס. כפי שבודאי ניתן לנחש, הכוס לא זזה ולא נעה בנוכחותו של הרב, עושה הסיאנס ניסה פעם ניסה פעמיים, ומשלא זזה הכוס נואש הרב קאפח וחזר לביתו בירושלים כשבדעתו ברור ובדוק, מעשה הסיאנס הבל ורעות רוח. (מעשה זה נמצא בשיעורי הרב קאפח למורה הנבוכים, כשיצאו הקלטות לאור עולם בעז"ה בדיסקים, יהיה אפשר לשמוע את הסיפור מפי הרב קאפח בעצמו)

עוד מעשה ששמעתי משכני הרמבמיסט, גם הוא יצא לבדוק את הסיאנס, נדמה לי שהוא הלך לבדוק זאת בעיר תל אביב, גם הוא חזר וסיפר לי, תשמע הייתי בסיאנס, אבל הכוס לא זזה ולא נעה, הכל הבל ורעות רוח.

עד כאן זאת היא דעתו של רמבמיסט, הרמב"ם אומר לא להאמין לסיפורים, בני אדם מדומיינים, הרב קאפח ניסה ולא עבד, עוד אנשים ניסו ולא עבד, מכאן הוכחה ברורה ומוחלטת, כל הסיאנסים שקר ומוחלט.

אילו לא הייתי פוגש את חברי הטוב, כנראה גם אנכי הייתי ממשיך לסבור כפי הרמב"ם, וכפי דברי רבותי, אולם רצה ה' ופגשתי עוד אנשים, ובמקרה אחד מהם הוא חברי הטוב אשר ידעתיו מקדם.

הוא בא אלי נסער מהצבא, תשמע יש לי סיפורים לספר לך, ישבנו עד אמצע הלילה לספר סיפורים על הסיאנסים שהוא עשה.

בזמן שרותו בצבא הוא עזב את הדת, והנה בעקבות הסיאנס הוא חזר לקיים מצוות.

כאמור זה מה ששמעתי, ואז נוכחתי לראות שיש עוד אנשים שראו זאת, ואז התגבשה בליבי הדעה, נכון שיש אנשים שלא הצליחו בסיאנס, אבל כישלונם מלמד עליהם בלבד שהם לא הצליחו בסיאנס (יהיו הסיבות אשר יהיו), אבל מכאן ועד שלילת התופעה הדרך רחוקה.

כל מכחישי הסיאנס חושבים, מה שאני לא יכול לעשות בעצמי לא קיים, על בסיס היגיון זה גם נכחיש את הנבואה, וגם נכחיש את ההיסטוריה, וגם נכחיש הרבה דברים.

אולם דא עקא, תודעתו של האדם בנויה על הרבה דברים, ויש דברים שאדם משוכנע במציאותם למרות שהוא לא ראה אותם בעיניו, כגון מאורע היסטורי שעבר, וכגון תופעות טבע שקרו, למרות שהאדם בעצמו לא ראה בעיניו.

מדוע? כי יש הוכחות נסיבתיות, וגם להם יש כח שכנוע ברור ומוכח.

בכנות, אינני להוט לשכנע על סיאנסים, יש סיאנסים שאמרו ללמוד זוהר, וכי נלך ללמוד זוהר בעקבותיהם, לא בשמים היא, כוחם מוגבל, הם סותרים אחד את דברי חברו, והמכנה המשותף היחיד שיש לכל הסיאנסים, יש חיים לאחר המות, גוף האדם כלה באדמה אבל נשמתו יוצאת ממנו, יש דין ויש דיין לאחר המוות, והעולם הוא לא הפקר.

זהו המכנה המשותף היחיד לכל הסיאנסים, שאר הדברים אינם משותפים, אחד אמר שילמדו עליו זוהר וחברו אמר שילמדו עליו מקרא, אין אחידות בעליונים, וכשבאים לעצב דעה בעקבותיהם צריך להכיר זאת, ולא לחפש סימוכין להשקפות מבלי לבדוק.

הסיבה שאינני מעצב השקפות ודעות בעקבות הסיאנסים כי אני רמבמיסט, וגם אם קיבלתי את התופעה היא התקבלה בצורה מאוד מוגבלת.

עד כאן כתבתי מה שאני חושב, אינני בא לשכנע אף אדם, מה שנראה לי כתבתי, וכל אדם יעשה כפי הבנתו.

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 19/04/2009 23:03:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 01:24 לינק ישיר 

יש להפריד בין הטענה כי הנשמה שורדת לאחר המוות הפיסי וממשיכה "להתקיים" בנפרד מן הגוף אשר כלה, לבין השאלה עד כמה סיאנסים הם תיקשור עם נשמות אלה

לא עולה כרגע על דעתי דרך לבחון את שאלת הישארות נשמות לאחר המוות בנפרד מן הגוף אשר כלה

אני יכול להגות דרך לבחון את ההתימרות לתקשר עם "נשמות" בסוגי סיאנס מסוימים ומשוכנע כי כל סוג סיאנס שניתן להגות עבורו מבחן - יפריך את טענת עורכי אותו סוג סיאנס.   במלים אחרות: לדעתי, מעולם לא הצליח סיאנס אשר נערך בתנאים מבוקרים, ולעולם לא יצליח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 02:49 לינק ישיר 

http://www.israghost.com/site.php?page=sians15.html

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 05:59 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/928/458.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 18:21 לינק ישיר 

אני אישית חושב שאנשי המדע היו מתעניינים ולו לפחות בתחום של פראפסיכולוגיה ולמיטב ידיעתי אין שום הוכחה אמפירית למצב כזה מה גם שכל מי שאמר כזה דבר הוא לא אובייקטיבי ואף מדומיין כגון חסידי ברסלב וכיו'ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 16:01 לינק ישיר 
לינק מעניין בנושא סיאנסים

בבלוג של נמרוד הראל ,הוא מתייחס באחד הפוסטים בקטע מצולם לסיאנסים ,ומסביר על דרכי רמאות אפשריים
ועל המוח האנושי.

http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=633392&year=2009&month=11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 16:04 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 23:19 לינק ישיר 

נו באמת
עצם זה שאנו מקיימים דיון על כך, מעלה תהיות בדבר אמיתות הענין.
הוכחות לדברים אלו, הם תמיד מעורפולת לא ברורות ורק מעדויות אישיות של צופים לא הכי רציונלים, היכולים להעיד שבליל ירח מלא, הירח שולח להם צפנים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2010 09:11 לינק ישיר 

נכון ,אבל מה שהראיתי בלינק זה שיכול להיות מקרים שאנשים מתוך תמימות יחשבו שאכן מתקשרים עם רוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 10:27 לינק ישיר 

לנאחז בקש

היתכן שמי שמגדיר עצמו כרמבמיסט קיצוני יאמין בסיאנסים???

זו היתה שאלתך.

ועל כך ציטטתי את תשובתו של דרום חוקר בעמוד 4:

"RIV היקרה

אני יודע רמב"ם אבל זה כבר לא עובד, וחוץ מזה הציטוט שכתבת אננו נכון, היית צריכה לצטט מהרמב"ם במשנ"ת הל' עבו"ז פי"א, שם הרמב"ם כותב שכל דברים אלה שקר וכזב ולפיכך הרחיקתנו תורה מכל זאת "

את התגובה הזאת לריב כתב דרום חוקר ולא אני.(אולי מפני שלא שמתי מרכאות המוכיחות על ציטוט חשבת שאני עניתי את התשובה הזאת.)

בעמוד 4 מבהיר דרום חוקר שעל סמך שיחה עם חבר שהוא מאמין לו  בנקודה זו הוא לא סבור כמו הרמב"ם..

האם בגלל זה הוא כבר לא יכול להיות רמבמיסט קיצוני? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 11:35 לינק ישיר 

צענע
מרנין ומרענן לקרא מה שאת כותבת. שאפשר להוקיר ולהעריץ מישהו -ולא להסכים לכל דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיאנסים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.