בית פורומים שידוכי חרדים

נשואים חרדי עם בעל תשובה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2006 00:23 לינק ישיר 
נשואים חרדי עם בעל תשובה

ידוע כי במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים .
וכל כך למה???      אולי כדי שלא יתחתנו עמם?
ידוע בקהל ה' שבעל תשובה בדרך כלל לא יתחתן עם חרדי מלידה אלא אם כן יש בעיה מסויימת במשפחה או במשודך.
בעל תשובה בדרך כלל יתחתן עם בעל תשובה כמוהו, וכל כך למה\. היות והם קרובים בדעות, שניהם עברו את אותו התהליך, ומנטלית הם דומים.
מה דעת חברי הפורום בענין?
האם דרך זו נכונה?
או שצריך להיפך, להתקרב אליהם ולהתחתן עמם?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 00:40 לינק ישיר 

לא צריך לקרב ולא צריך להתרחק. כל מקרה לגופו. אם הוא בריא והיא בריאה והם יכולים להיות מאושרים ביחד 50 שנה... אז שאלה של רקע הוא באמת שולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:53 לינק ישיר 

בכל אופן האם אפשר להשוות בין אדם שגדל בתור חרדי לבין אדם שגדל בתור חילוני ..

אנ מרגיש הרבה פעמים שאנשים לא מבדילים בין גיזענות ואי קבלת האחר לבין הבנת המיצאות שיש אנשים שיש בינהם הבדלים ולא על כל ההבדלים אפשר לגשר ישנם מקרים שצריך להרים ידיים לא נלחמים ברוח..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 01:18 לינק ישיר 

הבעיה העיקרית היא ההסטוריה  שלהם  אם בחורה חרדית תשמע שהבעל שלה נגע באשה אחרת לפני חזרתו בתשובה היא תתעלף וזה יכול לגרום לבעיות שלום בית ,אבל אם הוא יתחתן עם בעלת תשובה שמכירה את הראש החילוני ובטח גם לה יש " עבר",אז יהיה קל יותר להתמודד עם ההסטוריה . דבר נוסף פעמים רבות בעלי התשובה קיצוניים מידי אפילו יותר מחרדים וזה יכול לצנן אותם ולגרום לבעיה שהרי הם מצפים לראות שלמות בצד החרדי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 01:37 לינק ישיר 

המורה11.
חותם על כל מילה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 11:05 לינק ישיר 

המורה_11:

יש בחורות חרדיות שנרתעות מהיסטוריה שונה ויש שלא. באשר לקיצוניות זה דבר בולט ומורגש כבר בפגישות, כך שאין ממש מה לפחד.

ושוב אני אומר, מעטים מאד הדברים שיכולים להוות שיקול נגד לחמשים שנות אושר. בסופו של דבר, הדבר היחיד שחשוב הוא, האם אפשר לבנות בית מאושר אם האדם מולי. אם התשובה היא חיובית, אז מסכנה הבחורה שאין לה את האומץ לחטוף את הבחור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 14:00 לינק ישיר 

ברור כי מעטים הבחורות שמוכנות לחטוף מהבחור (כמו שאמרה המורה11).

אני מתפלא כל פעם שאנשים מציגים איזו מחשבה שהאדם איתו תהיה מאושר אז לא משנה שום דבר אחר וכו'...אמרנו כבר שידוכים הם לא רגש ואוי ואבוי למי שהופך אותם לכאלו...

צרך לבדוק מבחינה שכלית נטו!!! "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2006 22:13 לינק ישיר 

הבעיה עם בעלי התשובה שהם נהים יותר קיצונים מאחד שגדל בבית חרדי או דתי ומתחילים להעיר הערות לנסות לתקן את כולם לפי הבנתם לכן לא נראה שיכול להתאים הפערים גדולים מדי וכל אחד הכי הטוב שיקח בחור או בחורה עם רקע כמוהו והרי ידוע שחרדי יקח בעלת תשובה רק אם יש בעיה -מדובר בחוג האשכנזי בלבד ולא בחוגים אחרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2006 22:47 לינק ישיר 

ככלל הייתי אומרת שמאד משנה כמה שנים הבחור\ה בתשובה.

הטריים מראש נפסלים, ולא בגלל שהם פחות, אלא בגלל שזה ראש שונה לגמרי. עם זאת, ככל שהבעל תשובה ותיק יותר ומצוי יותר בתוך החברה החרדית הסטנדרטית- הפערים מצטמצמים.

אני יודעת על מרצה צעיר מאחד מהאירגונים לחזרה בתשובה שהתאלמן מאשתו וכיום נשוי בזיווג שני ובאושר לבחורה חוזרת בתשובה, בוגרת הארגון שהוא מרצה בו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2006 23:50 לינק ישיר 

אני התכונתי לנשואין ראשונים ולא לפרק שני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 12:23 לינק ישיר 

מסכים עם שקית_ברוח. מאוד תלוי כמה זמן בן אדם בתשובה, באיזה גיל הוא חזר, האם חזר עם משפחה (הורים, אחים, ...), כמה זמן הוא נמצא "בזרם", עד כמה הוא מקושר לרב או למשפחה חרדים מלידה.
בקיצור כל מקרה לגופו.

אני בעצמי בעל תשובה (כ 15 שנים) רוסי. אני נשוי לבעלת תשובה רוסיה. כאשר התחתננו לפני כ 10 שנים לא היה שייך להתחתן עם אחת מבית חרדי כי הפער היה מאוד גדול והיה לי ממש ראש של בעל תשובה. אבל אחרי שנים האלו "בזרם" אני לא הייתי רוצה שהילדים שלי יתחתנו עם אחד כמוני מלפני 10 שנים. תגידו "בוגד". ממש לא, אלא לטובתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 15:19 לינק ישיר 

בס"ד

דבר ראשון ברוך בואך לפורום...

דבר שני אני מצדיע לך על גילוי הלב ....

ההבנה מה היית פעם למה שאתה היום מעוררת הערצה. "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 15:25 לינק ישיר 

אי אפשר לשים את כל בעלי התשובה באותו סל, יש הבדל בין בעל תשובה

שלומד יום שלם או חצי יום לבעל תשובה שרק משתתף בשיעור תורה בלילה.

מתוך היכרות רבה עם בעלי תשובה למדתי ששינוי צורת החשיבה והמנטליות

באות הרבה אחרי קיום המצוות המעשיות, כלומר, גם כאשר בעל תשובה מקיים

את רוב/כל המצוות עדיין צורת החשיבה והמנטליות לא השתנו בהרבה..

וכמובן יש הבדל בין בעל תשובה שמקיים קשר הדוק עם רבו לבעל תשובה

השוחה לבד נגד הזרם.

על רקע זה יש לראות את הרתיעה הקיימת אצל חלק מהאנשים לשאת ולהנשא

לבעל/ת תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 15:32 לינק ישיר 

אני חושב שחלק ממה שעוזר לבעל תשוב להבין את ראש החרדי הוא פשוט לחיות איתם.

נכון שזה ממש קשה מבחינת המצב היום שלא מקבלים אותם כ"כ בחברה ואני לא מדבר על בתי ספר וכו'..
אני מדבר סתם לתת חיוך לשוחח להקשיב ולכם אין להרבה בעלי תשובה חשק לחיות עם הציבור החרדי וזה בעצם מה שמשאיר אותם מובדלים בלי החברות אל החרדי הרגיל כדי שהם יבנו את הראש ואת המנטליות...

הרבה בעלי תשובה הולכים לחיות ביחד וזה מגביר את ההתדלות שלהם למשל יש יישוב בשם חשמונאים במועצה איזורית מודיעין עילית שישנה שוכנה שלמה של חוזרים בתשובה שממש מקבעים את צורת החשיבה שלהם בלי להיות חשופים לציבור חרדי רגיל ואותנטי ...

שמעתי על יוזמה של ר"מ בישיבת אור אלחנן שיזם הקמת סניף של הישיבה שמה אני לא יודע עד כמה זה היה בשביל המקום זה היה יורת בשבל הישיבה עצמה ורצונה להתפתח אבל בעקפין זה זר מאוד תושבי המקום סוף סוף קיבלו דוגמא של בחורי ישיבה והתנהגותם ...

יוזמה מבורכת. "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 20:43 לינק ישיר 

בעלי התשובה הם אנשים אמיתיים ואמיצים שעשו מהלך חשוב בחיהם והחברה החרדית עם כל היתרונות שלה מאוד מקובעת ומרובעת עם דעות קדומות ולא מקבלת אדם ששונה ממנה בסגנון לבוש או התנהלות בחיים למרות שאין שום ניגוד הילכתי .יש לי חברה שלמדה באחת המדרשות של החוזרות בתשובה ולראשה היא חובשת מטפחת עם קשירה גבוהה כמו הרבה בעלות תשובה וכשהיא באה לרשום את ביתה לאחד הסמינרים המנהלת אומרת לבעלה של חברתי שסגנון  המטפחת שלה לא מתאים להם כאילו מדובר בבגד פרוץ.עלי לצין שבעלה כיום מרצה באחד מהארגונים המפורסמים וביתם  ממש  לתפארת כך שבאמת בעלי התשובה מתאימים לחרדים אבל לא למרובעים והשטלטנים שלא נותנים לאנשים לתת ביטוי לסגנונם האישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 21:27 לינק ישיר 

לא ראית את החוזר בתשובה שכתב מעלי שהוא מבין את הרתיעה של הציבור החרדי המחוזרים בתשובה בהתחלה... "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נשואים חרדי עם בעל תשובה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext