לצערי נשתרשה בציבור החרדי הסטיגמא כי בחור או בחורה שביטלו שידוך הינם סוג ב' למהדרין כאשר לפעמים רבות כל ביטול השידוך נבע באמת מחוסר התאמה ולא חלילה מבעיה של אחד הצדדים שפחד לקראת חתונה, כיום בחור או בחורה שבטלו שידוך נמצאים בבעיה לא פשוטה של מציאת זיווג חדש, האם לא מספיק עוגמת הנפש שכרוכה בביטול שידוך, שאנו מוסיפים להם על זה?! אשמח לשמוע תגובות.
נשלח ב-7/5/2006 18:50
תגיד את האמת, עזבת שידוך ?
נשלח ב-7/5/2006 18:59
מה הבעיה בחורה שביטלה שידוך תמיד יכולה למצוא חתן ספרדי
נשלח ב-7/5/2006 20:15
אסטרו, תרשה לי להניח שצחקת.
ולעצם העניין- אם בודקים היטב, לכאורה אין בעיה. הבעיה מתחילה כשהיה קנין ונשבר- ואז עלולה להיות קפידה ומזה חוששים.
לכן אצל הספרדים זה פחות נחשב כבעיה- ולרובם כלל לא- כי הם לא נוהגים לעשות קנין במסיבת הארוסין אלא רק סמוך ממש לחופה. והיום, הרבה מאד אשכנזים גם מתחילים לנהוג כך.
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^
נשלח ב-7/5/2006 20:20
בס"ד
פלווסוגן.
לא הבנתי מה הבעיה שלך?
נגיד שהוא עזב שידוך ואז מה?
הוא רוצה לשמוע את דעתך...
ולעיניינו.
זו היא באמת הבעיה של הקניין וצריך לדאוג שלא יהיה קפידה כי זה יכול לגרום לבעיות.
למרות שקיימת גם הבעיה שמקטלגים אותם כסוג ב'.
אבל האמת שאם נחשוב טוב בעצם בחור ובחורה שנפגשים ומכירים ועוברים כמה חודשים ביחד ח"כ נפרדים נשארים משקעים (ראו פרומרבלה)..
ובחור/ה רוצים להתחתן עם מישהו חלק נקי ולא אחד/ת שעברו סיפור..
לרות שאצל החילונים הם עוברים כמה חברים/ות כמה פעמים בחייהם אבל זה הם ולא אנחנו.
אני אישית לא איכפת לי אבל אבדוק טוב מה הייתה הבעיה וכמובן לדואג לעינייםן ההילכתי של הקניין והמחילה וכו'.
"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"
תוקן על ידי - אסיק_good - 07/05/2006 20:22:37
נשלח ב-7/5/2006 23:19
פעמים רבות עדיף להפרד לפני שמתחתנים מאשר להכנס לתסבוכות ולמלחמות שלאחר מכן ח"ו. הבושות עלולות להיות ח"ו באם נכנסים למערכת מחייבת כאשר ברור כי יש הרבה מכשולים מילכודים וכיו"ב. וכבר שמעתי בכגון זה התבטאויות של כמה מגדולי הדור בסגנון באם מהשמים נקבע שזה השידוך שום דבר לא יעמוד מנגד ובאם זה לא השידוך מאחלים שרבש"ע ישלח במהרה את הראוי/ההגון/המוצלח/המתאים ביותר
הבעיה הינה כאשר המיועדת מקבלת מתנה מהמיועד ולא אמרו במפורש כי אין בכך משום שמץ של כוונה לקידושין וכיו"ב. הדבר מצריך לעיתים שאלת חכם. מה עוד שבאם כבר סגרו על חתונה מה שנקרא ארוסין בימינו. יש בכך גם שאלות הלכתיות המחייבות התיעצות הלכתית עם בר סמכא המתמחה / מתמצא בכך.
נשלח ב-8/5/2006 00:35
אסיק, יש אמת בדבריך. אבל אני חושבת שבחור/ה טוב/ה מבית טוב, מתגברים על זה היטב. הקשר, ככל שהוא עמוק, אינו קשר של אהבה אמיתית, וקל יותר לצאת מזה. זה קשר של ריגושים וציפיות, ולעתים כוכבים וזיקוקים בעיניים, אבל לא משהו פנימי. במעט עבודה ותפילה, לאיכותיים ועמוקים שמבינים שזה מה שעוזר, אפשר לצאת מזה מהר. יחסית.
כמובן שככל שהפירוק קרוב לתאריך שיועד לחתונה המשבר עלול להיות יותר קשה.
בקיצור, לבדוק היטב את הסיבה- ולברר עם מקורבים האם הסיפור "היסטוריה". אפשר למצוא שם בחורים/ות זהב שה' הועיד להם את הניסיון הזה. זה לא מוריד מאיכותם בכהוא זה. ואתה יודע מה, אולי אפילו מעלה.
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^
נשלח ב-8/5/2006 17:08
כככ
נשלח ב-8/5/2006 17:09
לידיעת הסקרנים הרבים: כן אני ביטלתי שידוך לפני כמה שנים כמובן שלאחר התייעצות עם אחד מגדולי הדור, שהורה לי לבטל עקב בעיות רציניות של דת שנתגלעו ביננו, דא עקא שעקב היותי משתייך למגזר האשכנזי נזקקתי לכתב מחילה וזאת משום שאירוסיי היו עם תנאים, לצערי הבחורה התנתה את מתן הכתב בסכום כסף גבוה של עשרות אלפי דולרים דבר אשר הנו מוגזם בעליל, אמנם בשו"ע נפסק בנושא זה, כי צריך לתת סכום כסף, אך לא כתוב שם מדוייק, אלא אומדנא של הוצאות חתונה והמסתעף מכך, או במילים פשוטות יותר הוצאות ביגוד אולם אוכל וכדומה, שזה בערך 10.000 $ , אבל ודאי לא סכומים מופרזים כמו שדרשו, אך מאידך גיסא לא יכולתי למצוא שידוך כל עוד אין בידי כתב מחילה, לא הלאה אותכם בכל הדרמה, אך לאחר התייעצות עם מורי ורבי הוחלט שלא אנהל משא ומתן וה' יהיה בעזרי, וזאת מפני שביטלתי עפ"י הסעיף בשו"ע האומר שיש כמה תנאים לביטול מוצדק ואחד מהם הוא "שאינה נוהגת דת יהודית", סעיף שלדעת הרב שלי מתאים לסיטואציה שבה ביטלתי, ובאמת בס"ד בסופו של דבר עקב מאורע בלתי צפוי מצד הבחורה, קבלתי כתב מחילה מבלי לשלם ולו דולר אחד, וברוך ה' כיום אני נשוי עם שני ילדים בעה"ר.
נשלח ב-8/5/2006 17:24
מה זה בעיות רציניות של דת? למה אתה מתכוון? היא רצתה לחבוש שביס ולא פאה?
נשלח ב-8/5/2006 17:30
לחכם שכתב תגובה לסיפור: א. אני מדבר על בעיות של דת בכיוון ההפוך ואני חושב שאני לא צריך לומר לך, מתחכם לא חכם שכמוך. ב. אני לא חושב שאני צריך להוסיף נופת צופים לסיפור האישי שלי כי חשש מאבק לשה"ר עדיין יש לי, כי אם זה לא היה לי, יכול מאד להיות שהייתי מתאים לבחורה הקודמת שלי. ואידך זיל....
נשלח ב-8/5/2006 17:54
אליהו5810:
עצם זה שהיית זקוק לכתב מחילה מעיד שהבחורה לא היתה עוברת ממש על דת יהודית. כי באופן שהיא עוברת ממש, בוא נגיד שהיא מסתובבת עם זרועותיה מגולות הרי שאין צורך בכתב מחילה כלל. אלא מדובר פה באיזה מעידה קלה, ועל זה הלכת והתייעצת. באופנים כאלו, הרי שבדרך שמציגים את השאלה כך מקבלים את התשובה. למשל, אם אמרת, שהיא קצת מודרנית אבל נוח לך עם זה, הרי שיגידו לך לא לבטל. ואם אמרת שהיא קצת מודרנית אבל היא מגעילה אותך הרי יגידו לך לבטל.
ולפיכך קשה לי מאד להתפעל ממסכת הייסורין שעברת.
כל זה כתבתי בהשערה. אנא תקן אותי אם טעיתי. ואם טעיתי אז אני מבקש סליחתך.
באם לא היתה מוכנה לתת בידך כתב מחילה, מדוע לא פרסמת כתב סחיטה ???
הדבר היה מסייע בידך.
ידועים לי דברים שכאלו, כאשר ניסו לסחוט בכגון דהא, וכאשר העותק הראשון של כתב הסחיטה הונח במעטפה מודבקת על בית הנוגע/ת בדבר תוך אולטימטום של זמן קצוב אך קצר להגיע להסכם פשרה. ובאם לא, אזי הדבר יפורסם ( כמובן רק עם רמזים שקופים במי ובמה מדובר , ע"מ לא להסתבך בתביעת לשה"ר / דיבה), וראה זה פלא. כרגיל מיד מבינים כי עדיף להתפשר מאשר להצטרף לבת יפתח...
נשלח ב-8/5/2006 18:35
אני מכיר בחור מבוגר שעזב שידוך שבועיים לפני החתונה, כמעט בלי שום סיבה. סתם מתוך פחד. באה הכלה העלובה לקבל עידוד וחיזוק מהרבנית קנייבסקי. סיפרה לה את כל מה שהיה וחתמה הצהרה שהיא מוחלת לאותו חתן שעזב אותה. הרבנית קנייבסקי שמעה, מחתה דמעה ואמרה: "אבל אני, אני לא מוחלת לבחור הזה"...
עברו שנים מאז, הבחורה ההיא מצאה בחור הגון כלבב והיא מגדלת ילדים חמודים באושר וסיפוק. הבחור עדיין ממתין.
להזהר! כבודה של בת ישראל!
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)
נשלח ב-8/5/2006 18:47
לא הבנתי מה קשר של רבנית קניבסקי למחילה או אי מחילה. מה זה נוגע לנידון דידן. הרי בחורה מחלה אז מה היא מתערבת בכלל .
תוקן על ידי - astronavt - 08/05/2006 18:48:30
נשלח ב-8/5/2006 19:06
חוץ מזה מה הבחור זה עזב מתוך רוע הלב? לכל אחד יש חולשות. לא יכול להיות מצב שהוא באמת פחד? צריך לרחם עליו ולא להטיל קללות.