ראשית, הסבר מתבקש: בשבוע שעבר, לא ביקשתי שאלות לראיון עם איציק טרבלסי מסיבה פשוטה. ביום ראשון, מיד לאחר שסיימתי את העבודה, פשוט עליתי למשרד שלו והפעלתי עליו "לחץ פיזי מתון" עד שאמר "רוצה אני"...
מכיוון שכך, את כל השאלות הראשוניות אילתרתי והוספתי את אלו שהתעוררו מאוחר יותר אחרי התייעצויות עם כמה חברים. זאת הסיבה שלא כתבתי על זה כאן.
ועכשיו לעניינינו כמו שנוהגים לומר.
אני קורא כמו כולם את הטענות והשאלות על אגד פלוס. אני מדגיש שאני בעיקר קורא כי אינני מהמשתמשים באוטובוסים דרך קבע ולכן חוץ ממה שאני קורא, אין לי מידע מי יודע מה מתוך ניסיון אישי. ולכן, למרות שאני מתעתד 'להתקיל' את אגד פלוס ולתפוס נסיעה או שתיים, עדיין אתם, המשתמשים, או המכירים חברים/בני משפחה שהשתמשו בשרות, יכולים לדעת טוב יותר ממני.
ולכן, בשבוע הבא (לא בעיתון הקרוב אלא בזה שלאחר ל"ג בעומר) אני עורך ראיון עם מנהל אגד פלוס בעיר מר אלון דהרי. אם יש לכם שאלות לאיש - אתם יכולים לשרשר אותן כאן.
רק בקשה אחת: אנא שאלו את שאלותיכם בצורה שאני יכול לשאול אותן. כלומר לא לכתוב משהו 'נמוך' ודמגוגי אלא שאלות קונקרטיות.
1. לאחרונה, הנהגים של הקוים בבוקר הם נהגים מבוגרים ו/או חדשים. האם אינם מכירים את הדרך ונוסעים באיטיות נוראית! אנחנו היוצאים מהבית באוטובוסים הראשונים של הבוקר, פשוט לא מבינים למה הוא מתעלל בנו? אנחנו מתאמצים לצאת מוקדם, משאירים בבית ילדים קטנים, דברים שצריך לסדר וכו' וכו', עוזבים את הבית כשהרבה עוד ישנים... ומה מקבלים בתמורה? נהגים שאת הדרך לא יודעים או שנוסעים לאט כך שכמעט כל בוקר אנחנו רואים את האוטובוס הבא עוקף אותנו! האם זה לא זלזול מחפיר באנשים עובדים שרוצים להגיע מוקדם לעבודה כדי לחזור מוקדם...
2. הנושא הקבוע של החגים וחופשות הלימודים - אלון דהרי חייב להבין אחת ולתמיד שלא כל האנשים בעיר הזו הם עובדים בתחום ההוראה! כשמגיעה חופשה כלשהיא מיד יוצאים זמנים חדשים ומנטרלים לנו חצי מהאוטובוסים! אנחנו עובדים כרגיל. אז למה יגרע חלקינו????
3. כל מי שנסע באוטובוסים שלכם יודע שאתם פשוט לא עומדים בלוח הזמנים! ולא יעזרו כל הדיבורים ע"כ וכל ההבטחות! כי מי שמחכה לכם לפעמים שעות, ובלי הגזמה שעות!!! יודע שאתם והזמן רחוקים אחד מהשני! אז למה יש כל הזמן "זמנים חדשים" תנסו לעמוד בזמנים הקודמים לפני שאתם מוציאים זמנים חדשים!
4. לפעמים אנחנו נמצאים מטר מהתחנה ורצים לאוטובוס, אבל יש נהגים רבים, ולבושיתינו גם החרדים שבהם שפשוט מתעלמים ולא מחכים אפילו שניה! אולי צריך ללמד אותם פרק ביחסי אנוש!!!!
תודה!
נשלח ב-7/5/2006 23:18
מכבשת, נראה אם הבנתי נכון:
1. מהי הפרוצדורה לקבלת נהג חדש לעבודה אצלכם והאם יש מישהו שמראה לו את הדרך פעם או פעמיים לפני שהוא יוצא לשטח, או שכל נהג עושה את הסטאז' שלו על חשבון הנוסעים? (והרחבת השאלה + התלונה כפי שהעלת אותה ע"פ התשובה)
2. האם בזמני חופשות/חגים, כשאתה נאלץ לשנע אוטובוסים ממקום למקום על פי הלחץ, אתה מביא אוטובוסים נוספים או פשוט מוריד מהקווים הרגילים? (ושוב הרחבת השאלה ע"פ התשובה)
3. מדוע מחליפים כל כך הרבה פעמים את לוחות הזמנים? שנתיים זה לא מספיק זמן בשביל "ללמוד" את הצרכים של העיר?
4. נהגים רבים נוהגים "לעבוד לפי הספר" והם לא ממתינים כשהם רואים נוסע מאחר שרץ, פשוטו כמשמעו, אחרי האוטובוס העומד לצאת. זוהי מדיניות החברה? או אולי פועל יוצא של עבודה בלחץ ואי עמידה בלוחות הזמנים..?
נשלח ב-7/5/2006 23:23
נו אתה עושה מאיתנו צחוק? מה אנחנו ילדים בבית ספר?
בכלל מה אתה מראיין אותו, אתה נותן לו הזדמנות לטייח ולמרוח אותך ואת שאר הקוראים כמו אז שהוא האשים את הבורות בכבישים בקילקולי האוטובוסים והאיחורים חחחח
חבל על הזמן....
אללעעד בקצב הזה העיתון יהיה טוב לעטוף בו דגים חחחח טוב שהוא לא כרומו הדגים מחליקים על דפי כרומו חחחח
תוקן על ידי - GeorgeSoro - 07/05/2006 23:28:56
נשלח ב-7/5/2006 23:33
לא הבנתי את השאלה ג'ורג'.
אני אנסה:
למה לא עושים הפרדה בין אשכנזים לפרענקים באוטובוס? זה מה שהתכוונת לשאול?
נשלח ב-7/5/2006 23:41
תפסיק עם השטויות ותהיה רציני,
אתה רוצה לראיין אחלה רוצה שאלות של תמימים גם אחלה
אבל אל תצפה שהקורא המתוחכם יאכל את הלוקשים של אגד פלוס,
אגב, למה לא נתת קרדיט לג'ורג' השבת בעיתון על ההסכם הקואליציוני של ש"ס?
חחחחח
ועוד בקטנה,
בניגוד לדעת רבים אני כן חושב שעיתונאי צריך לשאול מה העלות התקציבית של ארגון הצלה לקופת המועצה.
גם אם הם מצילים חיים כסף הוא כסף ומנהל תקין מתחיל בשקיפות על חצי שקל.
בשביל לאזן.
נשלח ב-8/5/2006 00:02
להיות רציני? בבקשה!
מה בעצם השאלה שלך למר אלון דהרי?
זה מאוד דמגוגי ומקטר לכתוב: "בשביל מה לשאול? הרי בין כה לא נקבל תשובות". יש לך שאלה? תשאל! הנה ניתנת לך הזדמנות!
את הכתבה על ההסכם הקואליציוני לא אני כתבתי.
לגבי "הצלה", אם אתה חושב שצחקתי כשכתבתי שאני חושב שיש לממן אותם אפילו יותר - טעות בידך שהרי התכוונתי ברצינות. נכון שתפקידי הוא לשאול את השאלה (וזאת עשיתי) אבל בינינו, מגיע להם יותר. מדובר בארגון וולנטרי מובהק וכל מה שניתן לעזור יש לעזור. גם במחיר של 10 שקלים לחודש או יותר.
נ.ב. בינתיים שוחחתי עם יו"ר הצלה בני מיצמכר ויישרנו את ההדורים. כפי שטענתי, כל מה שצריך היה לעשות זה לדבר ישירות ולא להיגרר.
אבל, זהו לא נושא האשכול ואודה לך אם תעזור לי להתמקד בחשוב ולא במסביב.
נשלח ב-8/5/2006 00:05
יניב, עזוב אותו הוא רק בא לקנטר!
משהו מפריע לו.....
"רפואה שלמה"
נשלח ב-8/5/2006 00:27
שאלות : 1. יש אנשים שעובדים בתל אביב , מדוע יש רק 2 אוטובוסים ביום לתל אביב ? 2. מדוע שלא יהיה קוים ישירים לתל אביב שלא יסעו דרך ציר זבוטינסקי הפקוקה ורמת גן אלא ישיר לתחנה מרכזית בדרך הכי קצרה וללא פקקים במסלול צומת הטייסים כביש 461 מסובים דרך לוד לקיבוץ גלויות ולתחנה המרכזית, זה יביא תועלת לכל אלו שצריכים להגיע לדרום ת"א או חולון וכד'.
נשלח ב-8/5/2006 00:39
תניא,
שתי שאלותיך נכנסו וישאלו.
נשלח ב-8/5/2006 01:10
טוב אם אתה מתעקש הנה שאלתי:
"מדוע תקציב הפרסום של אגד פלוס הועבר מקוראים אלעד לעיתון החדש (שכחתי את שמו) והאם יש קשר בין עובדה זו לראיון שאנחנו עורכים כעת?"
אל תשכח לעדכן אותנו מה הוא אמר.
נשלח ב-8/5/2006 07:57
חחחחחח
קבל -
אבל אני אענה לך על זה. לא הוא.
פניתי אתמול אני אליהם והצעתי ראיון. שאלתי אם הוא יענה לכל שאלה בלי בעיה. רציתי השבוע אבל הלחץ של ל"ג בעומר לא מאפשר לו ולכן החלטתי לעשות הכנה ארוכה, כלומר להתחיל השבוע ולסיים בשבוע הבא. תאמין או לא - כך עלה הרעיון לראיון. נטו ממני.
בנוסף, ומכיוון שהרמז שלך ברור ועבה, אני מציע לך לעקוב אחרי שאר הכתבות ולראות שגם מי שלא מפרסם - מקבל את הבמה. אתמול שוחחתי עם מישהו שמפרסם הרבה ב"קוראים אלעד" למשל (וזאת דוגמא רק מאתמול כמובן, יש עוד).
רק על כלל אחד אני מקפיד ואני אתן אותו כדוגמא כדי שזה יהיה ברור ובלתי ניתן ל"פירשון":
אני לא אתן במה בחינם כשאצל אחרים מפרסמים בכסף מלא את אותו הדבר. לדוגמא, וזה קרה, המועצה ביקשה שאני אכתוב בעבר שהם מארגנים פעילות לילדים בטיילת. אמרתי להם שלא ייתכן שב"קוראים אלעד" וב"קול העיר" יפרסמו שהמועצה עורכת את הפעילות ואילו אצלי זו תהיה כתבה בחינם. מה שכן, אחרי הפעילות, דיווחתי עליה.
חוץ מזה - אני מזמין גם אותך לנסות (תמיד אתה יכול להתקשר כג'ורג' סורוס...) ולהעלות נושא שקרוב ללבך. תבדוק אותי.
ובתור אחד שעדיין "טווה את הקורים" יש לי פריבילגיה לעבור אחד אחד לפי הסדר או המקרה. אתה מתאר לעצמך בוודאי שיש עוד הרבה כתבות ורעיונות בקנה שיבואו לידי מימוש. הם לא קשורים דווקא לפרסום ותתפלא, אבל לא תמיד יש לי זמן לעקוב אחרי מי שמפרסם ומי לא. אלו שכן, מזכירים לי יותר בקלות לפנות אליהם (עצלנות וחוסר זמן). גם היום בבוקר אמורה להיות לי פגישה עם מישהו שמעולם לא פרסם.
נשלח ב-8/5/2006 23:28
1. מה קורה לגבי קווים לתוך ראש העין? 2. למה יש כלכך הרבה בעיות מכאניות עם האוטובוסים (האוטובוס-מוסך-נייד של אגד נמצא פה דרך קבע)? הם אמורים להיות חדשים.
"שׁוּבוּ בָנִים שׁוֹבָבִים נְאֻם ה''".
נשלח ב-9/5/2006 00:12
סתם סופר,
השאלות נכנסו. השאלה על ראש העין תורחב, כי הרי מן ההגיון שכל קו של 280 יעצור לפחות בכביש הראשי (למרות שהוא אקספרס).
לגבי האוטובוסים, שווה לבדוק (וזה נדון כאן בפורום בעבר) את שנת הייצור שלהם. אני חושב שעל פי תנאי המכרז ישנה התחייבות לשנתון מסוים.
נשלח ב-9/5/2006 15:12
עוד שאלות לאגד:
קוים 79 ו 279 הם למעשה קוים עירונים, מדוע באגד פלוס משתמשים באוטובוסים בין עירוניים בלבד שמאד לא נוחים לעליה ולירידה. כמו כן גם בקווים הפנימיים באלעד ושל התלמידים צריכים להשתמש באוטובוסים עירוניים ונמוכים.
מדוע לאגד פלוס באלעד אין בכלל כמה אוטובוסים עירוניים לשימוש בקווים הפנימיים או בקוים לפ"ת ולראש העין.
נשלח ב-10/5/2006 10:32
אני מצטרף למכבשת על הנככתב בסעיף 1 כל בוקר בשעה 7:40 יוצא 280 עם נהג פנסיונר, אני חושב שאין כמעט יום שהוא מגיע בזמן וגם כשאתה כבר עולה עליו כל הבטן מתפוצצת מהברקסים המטומטמים שלו. ברבע לשמונה יוצא 79 גם עם נהג פנסיונר שיש לו כל הדרך זמן לפטפט עם נוסעים ומתוך כך נוסע מאד לאט, עם הנהג הזה אנחנו מגיעים לזבוטינסקי פינת השומר בשעה 8:50, ועם נהג כמו בוריס הרוסי הגענו כבר ב8:30 לשם, ועל זה אנחנו מתפוצצים למה צריך לקחת את הנהגים שנוסעים איטי על הבוקר שכולנו ממהרים, בשבוע שעבר לקחו יום אחד בקו 79 איזה נהג חדש ונסענו איתו חצי שעה רק באלעד, ואחר כך נסע כמו צב בכביש והגענו לבני ברק ב9:30 ללא הגזמה