בית פורומים שידוכי חרדים

היחס לבחורים שמתארסים מוקדם בישיבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2006 20:49 לינק ישיר 
היחס לבחורים שמתארסים מוקדם בישיבה

מה דעתכם על סיפור ששמעתי שבחור מ"אור ישראל "התארס לפני גיל 24 והראש ישיבה סילק אותו מהישיבה ובנוסף לא הרשה לחבריו להיות נוכחים בחתונתו . האם אין פה בעיה הלכתית קשה???????????הרי כתוב בן 18 לחופה??????????איך אפשר לומר לבחור לא להתחתן אם הוא והוריו חפצים בכך?????????.אני שמעתי שזו "תופעה " בהרבה ישיבות האם זה נכון?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 15:37 לינק ישיר 

דבר ראשון, זה לא גיל 24
דבר שני זה לא רק אור ישראל.

בכל ישיבה מתוקנת יש מועד מתי בחור יכול לגשת לשידוכין. אי אפשר לתת לאווירת השידוכין להתפרס על פני כל הגילאים וכל בהרגשה של אוטוטו החוצה. יש זמן ומועד שנקבע על פי גדולי ראשי הישיבות. מי שחורג מהתקנות שנוסדו כאמור בידי אנשים גדולים - שיחפש לו מסגרת אחרת.

אי אפשר לינוק מהישיבה כל החיים ובסוף לירק לה בפרצוף.

הגיל המקובל הוא 21. מי יותר ומי פחות.

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 23:05 לינק ישיר 

ראשית למה אתה סותר את דברי את  הסיפור הזה שמעתי מבן מחזורו של החתן כך שהוא אמיתי לחלוטין , יתכן שיש עוד בחור עם מקרה דומה .
בנוסף לכך, למה בחור שמתחתן מוקדם ,זה נקרה לירוק לבור ששתו ממנו מים . הרי כל אחד לשיטתו ,למשל הרב עובדיה  יוסף  ברסלב וחסידים מאוד בעד נישואין מוקדמים כך שאם הורי הבחור והרב שלו כך החליטו למה למנוע ממנו ..... ועוד להעניש אותו כאילו הלך להתנצר אין  פה שום דעת תורה ולא הגיון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2006 23:54 לינק ישיר 

יש אכן מושג של גיל מינימום, וזכור לי שבאמת בישיבת אור ישראל הגיל הזה גבוה יותר משאר הישיבות, וניתן אישור במקרים חריגים.

אם זה גיל 24- זה באמת קצת מוזר. ^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 14:14 לינק ישיר 

נכדו של אחד מגדולי הדור התארס בגיל צעיר, וראש הישיבה הטיל עליו סנקציות.

לאחר כמה ימים נפגש ראש הישיבה בסבא,ששאל אותו לפשר הסנקציות שהטיל

על נכדו, בתשובה אמר ראש הישיבה כי אירוסין מוקדמים הורסים את -רוח הישיבה.

אמר לו הסב, אם רוח ישיבתך נוגדת לחז"ל, ולהלכה, מוטב שתסגור את ישיבתך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 15:18 לינק ישיר 

זה נקרא לתת יריקה לבור כי מדיניות הישיבה היא לשלול את הנישואין המוקדמים.
הרב עובדיה מדרבן להתחתן מוקדם? אז תלמד בישיבת חזון עובדיה. באת לישיבה שלי, לא רק בשביל החלק שנוח לך. יש גם חלקים שלא נוח לך איתם - ואתה מוכרח להרכין ראש.
נכון שכתוב בן 18 לחופה, אבל כתוב שם, באותה משנה ממש, גם בן חמש למקרא, הילד שלך, זה שלומד כיום מסכת סוכה, בגיל חמש התחיל ללמוד מקרא? [לא סיפורי פרשת שבוע, מקרא!]

"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"...
(רבי נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 20:01 לינק ישיר 

התארסתי בגיל 18 (!)
אני לא מתחרט רגע !!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 13:51 לינק ישיר 

לדעתי בחור לא צריך להתחתן לפני הגיל 24, ובחורה מגיל 18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 14:52 לינק ישיר 

בס"ד

זה קיים בעוד כמה ישיבות לדוגמא ישיבת בתי מתיתיהו ששמה הראש ישיבה גם לא יאמר לבחור שהתארס לפני וועד שישי שלום ברחוב!

ויש עוד ישיבות שזה קיים רק במהדורה אחרת בה אתה עולה לעזרת נשים עד החתונה אסור לך להיכנס לבית המדרש למשל ישיבות תורה-אור אור-אלחנן רכסים עטרת-ישראל  וכו'...

המורה11 אמרת שזה בעיה הילכתית לא נראה לי ס"ה זו הישיבה שלו הוא יכול להחליט על אלו כללים שהוא רוצה...

להגיד שזה מחשבה נכונה לא נראה לי אבל בואי נבין מה עומד מאחורי המהלך הזה.

ישיבה בנויה משיעורים או וועדים (איך שתרצו) ..

השיעורים הצעירים הם בעצם העתיד של הישיבה הם נבנים יום יום חודש חודש עד שהם מגיעים לגיל מבוגר בו הם מקבלים את הנהלת הישיבה כן ההנהלה הרוחנית זאת אומרת שכיוון שהם מבוגרים ועינהם של הצעירים נשואות אליהם הם יקבעו את מעמד הישיבה.

כל ראש ישיבה שעיניו בראשו ורוצה שישיבתו תצליח רוצה לשמור קרוב את הוועדים הגבוהים כי בהם תלויה כל הישיבה מה שקורה שהבחורים מגיעים לשידוכים והצעות מגיעות כבר בשיעור רביעי והם כבר לא כ"כ בלימוד יש פגישות וזה לאט לאט מכרסם בכל השיעור.

ראש ישיבה שלא ישכיל לשמור אותם בשיבה ימצא את עצמו מהר מאוד עם חצי מהכמות של הבחורים ועם ישיבה בלי מנהיגים.

אבל הצורה בה נוהגים חלק מראשי הישיבות היא לא נכונה אני לא מכיר בחור שלא ילך להיפגש בגלל שהראש ישיבה אולי לא יגיע לחתונה שלא או שיגיד לו ללמוד בעזרת נשים.

וזה רק מעכיר את האווירה..

חכם היה לו ראשי הישיבות היו מנהלים שיחות עם בחורים המועדים ומסבירים להם את גודל האחריות המוטלת על כיתפיהם ואולי מצ'פרים אותם וכו''...

"קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם" תוקן על ידי - אסיק_good - 12/05/2006 12:09:25

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 22:38 לינק ישיר 

לפי מה שאני מבינה מדובר בשיקולי אנטרסים של ראש הישיבה לעניות דעתי זה לא מצדיק לדחות המלצה של חזל, בן 18 לחופה   תפקידו של הצוות לדאוג לחינוך ולא לעכב שידוכים כדי שבחורים יעשו לו את העבודה החינוכית . וודאי שלא  לאסור על חבריו להשתתף בחתונתו  יש פה בעיה חינוכית שתלמידים רןאים ראש ישיבה שיוצא נגד חזל וזה הפסד הרבה יותר גרוע מבעיה שבחור שמתארס הורס אוירה .. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 22:51 לינק ישיר 

אני לא יודע אם זה ממש לצאת כנגד חז"ל כיון שר 'חיים קנייבסקי מחזיק להתחתן מוקדם ברעיון אבל אומר מצד שני שכל אחד יעשה צמה שראש ישיבתו אומר לו...

אז סתירה אני לא חושב שיש כאן אבל אני בטוח שיש מאחורי זה איזו מחשבה.

מה שיותר מכעיס הוא הניסיון לכפות דבר על בחורים לא רק שהוא מפספס את המטרה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2007 22:55 לינק ישיר 

האם יש לכם- משתתפים חדשים, מה לומר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2007 23:42 לינק ישיר 

לי יש!

אם בחור מתחיל את שידוכיו רק מגיל 24. ואז לא ממש הולך לו....או שהולך בקצב קצת איטי.
תוך שנתיים-שלוש, הוא מגיע לגיל מ ב ו ג ר !

ברגע שבחור עובר את גיל 21 זה כבר שלב מספיק בשל בשביל לצאת לעולם. בד בבד עם לימודים בישיבה או כוילל.

ועוד נקודה, שלא קשורה באופן ישיר לשידוכים. למה צריך להתנכר לבחור שהתחתן יותר מוקדם
או עזב את הישיבה מאיזו סיבה שהיא,שלא נוגדת את ההלכה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2007 00:00 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא יודע אם גיל 21 הוא גיל מספיק בשביל בחורים היום (ושלא לציטוט הייתי אומר שלא!) אבל להתנכר וודאי שלא!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2007 00:13 לינק ישיר 

לכל אלו שמנפנפים ב"בן 18 לחופה" הנה לשון הרמב"ם בהל' דעות: "דרך בעלי דעה, שיקבע

לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה,ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך יישא אישה...... אבל

הטיפשים, מתחילין לישא אישה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש

אומנות או יתפרנס מן הצדקה"

נו, וכי אנחנו מקיימים את זה? אלא שבזמנם המציאות היתה אחרת ובהתאם לכך גם ההנהגות
בקשר לגיל אני חושב שזה מאד אינדוודואלי לכל בחור ובחור, יש כאלו שהם מספיק בוגרים ובשלים להתחתן בגיל 19-18
ויש כאלו שלא מוכנים עד 24, וחבל שראשי הישיבות עושים הכללות

אבל מה אני מבין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2007 00:17 לינק ישיר 

בס"ד

למה אתה מזלזל בעצמך "אבל מה אני מבין", אמרת דברים מאוד נקראים לעיניים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > היחס לבחורים שמתארסים מוקדם בישיבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext