בית פורומים עצור כאן חושבים

תסריט אורתודוקסי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2006 09:10 לינק ישיר 

בריסקער

מה אתה רוצה??????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 09:34 לינק ישיר 

ליירד שלום רב

נראה לי שאוכל לעזור לך קמעה, בכדי ליצור סרט שיוצג בתיכון, למען האמת התסריט שאכתוב בחלקו איננו דמיוני, 2 אחי הנחמדים כך מתנהגים.

לפני הסרט, נא לבחור מועמדים ראויים, חכמים ורניוצנאלים, חברותיים וזורמים, ולא 2 עבמים.

אח 1 פידנט ווכחן
אח 2 טוב לב ממשומע

גיבורי הסרט האמא ו-2 הבנים, האבא כבר מת.

1- תסריט של ישיבה, 2 האחים נמצאים שם בין התלמידים והם שוקדים על הספרים, מנפנפים בידיהם, מדברים ומתווכחים, כמו כולם.

2- מידעינו חוזרים הביתה לשבת, הם יוצאים מהישיבה ביום שישי בבוקר ומגיעים הביתה.

3- הבית הוא בית פרטי, יש לו גינה מסביב, סביבה שקטה.

4- האחים מתמקמים בבית, אומרים שלום, כולם מדברים קצת, וכל אחד מהם נכנס לחדרו.

5- אח 2 מסדר את חפציו, האמא נכנסת לחדרו, ומבקשת ממנו לערוך קניות, הוא מסכים מיד ויוצא למשימה

6- אח 1 מסדר את חפציו, פותח ספרים, והוא מרוכז בחומר הכתוב בהם.
נא לבצע תסריט של אדם עסוק, שקוע על הספרים, והוא מרוכז כולו בחומר

7- האמא נכנסת לחדרו של האח הצעיר, ומבקשת ממנו לנקות את הגינה

8- דו שיח בין האמא לאח 1

אמא: שלום מה שלומך
בן: ברוך ה'
אמא : איך בישיבה
בן: בסדר לומדים ומרגישים סיפוק ואושר
אמא: תראה אני צריכה קצת עזרה
בן: במה מדובר
אמא: העשבים בגינה כבר מאוד גבוהים, ויש חשש שיהיו שם נחשים, וצריך לנקות
בן: אני מתנצל אבל אני עסוק
אמא: אבל יש מצוה של כיבוד אב ואם
בן: יש עוד מצוה של לימוד תורה
אמא: אז תפסיק קצת ותמשיך אח"כ
בן: אני לא יכול להפסיק זה "ביטול תורה"
אמא: מה זה ביטול תורה
בן: אסור להפסיק את הלימוד אפילו לשניה, ואם אני מפסיק זה עבירה
אמא: אבל הנה אח שלך גם בישיבה והוא הלך לקניות
בן: השיליחות שלו היא הכרחית, אבל סתם לנקות את הגינה זה בזבוז זמן
אמא: אבל יש סכנה מנחשים
בן: אל תדאגי אמא, אף נחש לא יבוא

9- תסריט אח 2 מתחתן עם בחורה טובה, הוא עוזר לאשתו כפי שהיה בבית הוריו

10- האמא נכנסת שוב לחדרו של אח 1

אמא: בני מדוע אינך מתחתן והרי אתה כבר בן 22
בן: אני מתנצל אמא, אבל אני מאוד עסוק בלימוד, אין לי זמן בשביל בנות
אמא: אבל זה מצוה להתחתן
בן: אבל יש גם מצוה ללמוד תורה
אמא: אבל כולם מתחתנים
בן: לא נכון, לא נכון, יונתן בם עוזיאל לא התחתן
אמא: מי זה יונתן בן עוזיאל
בן: הוא היה צדיק גדול לפני 2000 שנה, הוא קבור בצפון הארץ ב"עמוקה"
אמא: אז אתה מתכנן להיות כמותו
בן: לא, ממש לא, אין סיכוי שאני אגיע לרמה שלו, אבל עכשיו ממש אני לא רוצה להתחתן, אני צריך ללמוד תורה

11- האמא יוצאת, אח 1 ממשיך ללמוד תורה.

12- בגיל 24 גם אח1 מתחתן עם בת של רב, וכולם שמחים ומאושרים.

סוף אופטימי למשפחה

התסריט נכתב קיצור, הוא לא חייב להיות בדיוק כך, אבל נלקחו בחשבון הנקודות הבאות
כיבוד הורים
יחסי בן והוריו
ווכחנות ישיבתית
חשיבות לימוד תורה

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 14:02 לינק ישיר 

יבוסי

הלא תסכים איתי,שלכל הפחות נקודת המוצא לתסריט
מוצלח,  שואפת לאותנטיות .

...

דרום

סוף... אופטימי..

מה זה ?סוג של פארדוקס ?

.. תוקן על ידי - לונלי_דאב - 10/05/2006 14:13:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 14:24 לינק ישיר 

לונלי_דאב

happy end

ליירד

אם  הסרט כבר מוכן, ואת רק מעוניינת בשיעור ישיבתי באורך 3-5 דקות , אפשר לקחת את 2 המצבים שתוארו

קונפליקט בין כיבוד הורים ולימוד תורה
קונפליקט בין לימוד תורה וחתונה

ולהוסיף עליהם נופך מהמקורות.

הדו שיח יתבצע בין 2 תלמידים ורב, ולא בין בן ואמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 18:12 לינק ישיר 

בריסקער,

כדי ללמוד כמו שצריך ולהבין את הרקע הישיבתי (כמו שאתה מציע לליירד), נראה לי שהיא צריכה לשבת וללמוד כמה חודשים (לפחות) בישיבה. האם אתה מזמין אותה לזו שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 18:23 לינק ישיר 

דרום חוקר, יא חביבי.

ככה בלי זכויות יוצרים בלי אחוזים, וואלה הלואי כולם ככה.

(אני חושש שעליתי עליך, עולה לי בראש משפחה כזאת, אה לא שמה זה נגמר בגיל 26)

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 18:36 לינק ישיר 

אמשלום

לשבת וללמוד?
ישנם מספיק בעלי רקע ישיבתי
שרק ישבו.

..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 19:00 לינק ישיר 

לונלי,

זה ההבדל בין מי שיש לו פת בסלו ואינו יודע להעריך אותה, לבין מי שצריך לעמול קשה (ולפעמים גם להיאבק - בקשייו שלו ובמוסכמות החברה) כדי להשיג את אותה הפת....

[האם נראה לך, שגם בשביל "רק לשבת" בריסקער יזמין את ליירד לישיבתו?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 19:57 לינק ישיר 

מאיר

זה הכל לשם שמים

מופיעה בחורה, עם כוונות טובות וסקרנות, היא חפצה בקצת רקע על הציבור החרדי, וכי חסרים קונפליקטים והתלבטויות, שיכולים להאיר את הציבור החרדי באור חיובי.

גם אם מבקשים ממך שיעור ישיבתי, מדובר בסרט, והפן החזותי הוא החשוב ולא הפן הפילוסופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 12:42 לינק ישיר 

שלום בשלישית,
ראשית רציתי לציין כי משום מה המחשב בביתי אינו מיודד עם המערכת החדשה של הייד פארק-וכן נמנעת ממני השתתפות פעילה בשרשור.
נאמר לי לא לענות לדבריו של החבר בריסקער.עם זאת,ועם ההסקה שבחינוך שחברי הפורום ברובם מגיעים ממנו לימודי קולנוע דווקא אינם נפוצים,חושבת אני שצודק "כמתעסק", כשהעיר שייתכן שאנשי הפורום אינם מבחינים בין סרט לבין סרט תלמידים.ואולם בין סרט התלמידים לסרט קולנוע כגון "מינכן"-פרוש ים,וגם בין סרט הסטודנטים לסרט התלמידים פרוש אגם לא קטן.יצויין בקצרה שסרט התלמידים מוצג לרוב בהקרנה בית ספרית במקום ציבורי כלשהו,  ולאחר מכן בפסטיבל סרטי תלמידים או פסטיבל קולנוע-תמיד כאופצייה הכי פחות אטרקטיבית .מעטים מאוד מביניהם מוצאים את דרכם לקלטות וידאו או לתחרות סרטי תלמידים מעבר לים,ושמעתי רק על אחד(שגם הוא אגב,עסק בחרדים והגיע מבית ספרי החילוני לגמרי-אם כי התלמידה שאחראית עליו הייתה ביתו של השחקן משה איבגי שאימה חזרה בתשובה).בקיצור-מטרתם  של סרטי התלמידים לתת ליוצר ניסיון ,הזדמנות להראות את יכולתו וציון בבגרות,ולא הרבה יותר מכך."כמתעסק"חושב שסרט כזה צריך להיות על הסביבה המוכרת ליוצר,דיעה מכובדת אך אני לא מסכימה איתה,מה גם שאני חולקת על דעתו כמו על דעתו של בריסעק,שהחברה החרדית היא ליוצר החילוני כמו עכברים או שבטים באפריקה.."כל מה שאנושי לא זר לי",  אם תסלחו לי על האמירה המתיוונת  ,ואני בהחלט מסכימה עם אמירה זו,במיוחד שהדברים אמורים במי שלא רק חולקים איתי את האנושות אלא גם את העם ואת הארץ.  וכל מה שמופיע בתסריט שאני כתבתי-הוא בוודאי הכי רחוק מזר לי שיכול להיות,כי ממני יצא.כן,אני שואפת לאותנטיות,אבל אני מציאותית באשר לזמן שיש לי להשיג אותה ולרמה בה אוכל ואידרש להשיג אותה, וכו'-מסכימה אני , עם כל אותם סרטים לא מדייקים לגיחוך שהוזכרו כאן:האומנות חשובה מהאותנטיות.יוצרת דוקמנטורי אני עוד לא.אני לא חושבת שלפנות לפורום באינרטנט זה מספק,אבל מה יהיה וכבר פניתי לרב שמלמד גמרא,כבר לפני מספר לא מועט כלל של שבועות, ואיתו לא צלחתי?עוד מספר ימים מועט ככל האפשר אני אמורה להיכנס להפקה,כך שהברירה היא למרבה הצער לוותר על הסצינה.כלומר,אין לי זמן למרבה הצער לאותן השתלמויות יותר:אני זקוקה רק להעתק של בעיות תלמוד ואולי אף לביאורן אם אפשרי הדבר ואפשריים הדברים האלה בכלל.יותר מזה אני לא מבקשת(ולא שאני טוענת כי זה מעט).
למקרה שצריך הבהרה,ואני מתנצלת על שם כך:מדובר בתסריט כתוב,בסצינה בישיבה ולא בין אם לבן,ואני זקוקה לבעיות בנושאים של:ביטול העצמי בפני דרישת ההורים,כיבוד הורים,חשיבות הנישואים וכו'.ושוב,לא בסוגיות העוסקות ביחסי אב-בן.אם כי אני משערת בכל מיקרה שהצעת התסריט של חוקר דרום הייתה בדיחה פרטית ו/או על חשבוני ועל חשבון שכמותי : ]
אגב-לדעתי,כבוגרת  מגמת לימודי פילסופיה בתיכון,אני לפחות מחשיבה את הפן הפילוסופי מעל הפן הוויזואלי בקולנוע ובוודאי בסצינה שמתעסקת בבעייה של חשיבה.אבל לא על כך הדיון: )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 12:54 לינק ישיר 

ליירד

תכתבי בבקשה מיהם הדמיות שאמורות לייצג את השיעור, האם יש כאן וכוח בין תלמיד לרב, האם יש כאן ויכוח בין 2 תלמידים, האם יש כאן הרצאה של רב לתלמידיו ותו לא, ואז נוכל לסגנן טקסט לדמות המדוברת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 13:16 לינק ישיר 

דרום חוקר,

לך על אמיתי...

אולי הסיפור על רבי טרפון שאמו יצאה לגינה וסנדלה נקרע -  ומפחד פן תיפצע, ואו אולי יכיש אותה נחש עשה כפות ידיו למצע שעליהן הילכה וחזרה לביתה ובעלותה ליצועה היה כורע על ארבע כדי לשמש לה דרגש

או אולי, על אמו של רבי ישמעאל שהתעקשה לרחוץ רגליו של בנה, בכל פעם שחזר מבית המדרש, ולאחר מכן אף לשתות את המיים הכעורים שבהם רחצה רגליו, למרבית ההפתעה ביטולו של רבי ישמעאל בפניה התבטא בזה שהיה צריך לציית לאמו.

(תוקנו שגיאות כתיב ומקלדת) תוקן על ידי - riv - 11/05/2006 13:30:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 14:03 לינק ישיר 

RIV

אני מתכוון ברצינות להעלות נושאים של שיעור גמרא, ולסגנן אותם בצורה מסויימת, אבל הקטעים אמורים להיות חלק מסרט, ולכן צריך לדעת מי אומר אותם, איזה טון הם אמורים לתת, מהם הדגשים החשובים שהם אמורים לבטא, בכדי שלא נטרח לכתוב שיעור בגמרא, שיהיה תלוש משאר הסרט.

כמה שיותר פרטים כך ייטב.
ואם העלילה של הסרט היתה נחשפת במקצת, כי אז היה אפשר להתאים את השיעור לעלילה בצורה מושלמת.

סתם לבקש שיעור בגמרא זה איננו מספיק, כי חברי הפורום אינם מתכוונים לסכם את התלמוד בהודעותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 14:07 לינק ישיר 

ליירד

בצטטך אותי נפלה לך טעות בלא משים - לא אמרתי שתעשי סרט על סביב מוכרת - הרי אני אמרתי מפורשות - "לכי על זה" - כלומר, גשי ועשי תסריט כשאהבה נפשך.
אלא שציינתי שאם תמשיכי בדרך זו בהמשך מעבר לרמת סרטי תלמידים אזי - כשתעסקי בנושא מעין זה יהיה עלייך לעשות תחקיר מעמיק.

אגב:
מה דעתך - קחי את מערכת התגובות שלפנייך והנה לך חצי תסריט על מו"מ של בני ישיבה על יחס לתסריט עליהם.....

ואליכם חברי:

האם אין בנמצא בקרבנו ולו אחד שיכול להגיש עזרה פשוטה בלי פלסף - להציג קטע גמרא רלוונטי מתורגם - לי כרגע אין רעיון אולי בהמשך
תוקן על ידי - כמתעסק - 11/05/2006 14:08:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 16:14 לינק ישיר 

בריסקער.
וכמה יודע המשגיח בישיבה .או הרבי .  וכל הדרשנים שדורשים בקלונם של החילונים מה הם יודעים על חיי החילונים? מתי הם ישבו בבית קפה ראו תיאטרון
או אופרה. ראו סרט או טלויזיה. קראו ספר של עמוס עוז או אחרים וכיב.
אבל הם עומדים על הבמה ולועגים מבטלים וצוחקים על אורח החיים החילוני
לדעתך זה יותר בסדר. מנערה שרוצה לעשות סרט לא מחייב ומתענינת בנושא.
ענה בבקשה . אל תתחמק. בברור ובלי פילוסופית. כפי שאתה יודע לבקש. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תסריט אורתודוקסי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.