|
|
| נשלח ב-16/1/2008 13:27 |
|
| |
מה הכוונה אילו היה להיפך?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 13:46 |
|
| |
אני מאמין שמצב הופכי דומה לא סביר .
סוג הגזענות הארסית בו מדובר הוא ייבוא אירופאי\נוצרי בעיקרו .
התנשאות על עמי המזרח ודירוגם נמוך בסולם הגזע .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 14:22 |
|
| |
עתידים כל הגדויילים לתת את הדין על כל דמע ודמע, על כל כאב לב וכאב לב, שבכתה ושכאבה הילדה והילד, שבגלל מוצאה קופחה והורחקה,
מרדכי וילבש שק ואפר ויזעק זעקה גדולה ומרה, והיכן נפרע לו בשושן שנאמר ויזעק זעקה גדולה ומרה אמר רבי חנין מ"ד קודשא בריך הוא ותרן הוא יתותרון בני מעוהי אלא מאריך רוחיה וגבי דיליה, תדע שהרי זעקה אחת הזעיק יעקב לעשו דכתיב ויצעק צעקה גדולה ומרה
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 16/01/2008 14:26:46
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 14:29 |
|
| |
מבלי להצדיק את העול שבידי הסמינרים, מפריע לי כמעט באותה מידה את המירוץ להתחרד מאת הספרדים. בשביל מה לשלוח את הבנות לבית ספר שכזה בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 14:31 |
|
| |
טיורינג: סביר גם סביר. האם אנשי היישוב הישן לא סבלו מהכוללים הספרדים בשיא תפארתם? האם אצל הסורים, החלבים נישאים לדמשקאים? וכן על זה הדרך... זהו טבע האדם כשהכוח לצידו, עד שסובב לו סובב לו הגלגל...
|
| נשלח ב-16/1/2008 14:40 |
|
| |
יש חברות שבהן הכיוון הוא של התמזגות ולא תמיד צד אחד רודף את משנהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 14:43 |
|
| |
טיורינג,
הדרך להלחם בגזענות היא לא בגזענות!
כל ייחוס תכונה או מדה רעה - כולל גזענות - למוצא ולגזע, הרי הוא גזענות (לבד ההתיממות שיש בכך, והתעלמות מכלל הברזל: כי יצר לב האדם - כל אדם - רע מנעוריו).
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 14:52 |
|
| |
אני כבר מתקשה לספור בכמה חתונות 'מעורבות' הייתי אצל חברי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 15:09 |
|
| |
רודולף
למרות רש"י- מנעוריו, ולא מלידתו. כשיש מלמדים מסוימים בנעוריו לבו הופך לרע.
הגמרא אומרת: לא היו ימים טובים לישראל... ששבטים הותרו לבא זה בזה, ועוד יבאו ימים טובים שכולן תלמדנה בסמינר אחד,
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 16:04 |
|
| |
רודולף
לדעתי ההיתממות היא כולה שלך .
היחס האשכנזי לספרדי בחברה החרדית נגוע בשיקולי גזע מאד בוטים
שמקורם בתרבות האירופאית ( אפילו שזה לא הכרח ותוצאה של גלגל ההיסטוריה) . .
חרדי ואפילו רק סבו אחד ספרדי ואפילו אם קיבל חינוך אשכנזי-ליטאי למופת , לא יזכה ליחס שווה ואף לעיתים" יזכה" להשפלה ( כמו אותן נערות שמופרדות מחברותיהן האשכנזיות ) .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 16:19 |
|
| |
אני ממליץ לכל אשכנזי מצוי ולא מצוי- לקרא את הספר של הרב סבתו-"אמת מארץ יצמח" ויקבלו פרופורציות נכונות על התרבות הספרדית היפה, לעומת האשכנזית הלא.
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 20:12 |
|
| |
מי אמר
ויפרקנו מצרנו= דער פרענקים ס'איז אונזער צרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 21:35 |
|
| |
קבלתי היום (!) את הספר "פזמוני ר' יושעה ריבלין - ברית אבות בסערת אליהו", ירושלים תשס"ד, מפיוטי ר' יוסף ריבלין, מבוני ירושלים (תקצ"ז-תרנ"ו), והנה תוך כדי עלעול צדו עיני את השורות הבאות (עמ' 63), שהן משא ר' משה משקלוב להטבת מצב האשכנזים מלחץ הקהילה הספרדית:
"משפט אחד לכל עדת ישראל,
הרעים, הפליה, היה לא תהיה.
חפשתי בכל חדרי תורתנו הק',
תורה שבכתב ובע"פ מפי אל,
ולא מצאתי שום רמז הפליה,
בין ספרדי לאשכנזי בישראל.
מגיד דבריו ליעקב, כתוב,
חקיו ומשפטיו לישראל, כתוב,
לא עשה כן לכל גוי, כתוב.
לא עשה כן לאשכנזי, לא כתוב.
יקוים מיד - קרא הרמ"מ במפגיע,
פתשגן 'ברית שלום' שערכתי,
ויהי היום הזה יום רצון לה',
בלי שאל דבר, בטחו בישרתי,
סוף לריבות, חרצבות ומוטה,
קץ למיסים ושעבודי אפותקאים,
פדות ורוחה לחצרות הקודש,
שוויון ובטחון, ובלי כל תנאים".
תרבות אירופאית, אה? סדנא דארעא חד הוא!
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 22:22 |
|
| |
כאשר מוסדות חינוכיים שמקבלים תמיכה מהמדינה פועלים על פי הדעות הקדומות והנוהגים הפסולים שמתוארים באשכול הזה הם צפויים לביקורת של בתי המשפט. זאת בגלל עקרון השיוויון שבו מחוייבת המדינה בפעולותיה מול האזרחים. בפרקים הבאים של הטלנובלה נראה אם בתי המשפט ימלאו את תפקידם, או שהם יובסו כמו בפרשת גיוס בני הישיבות.
אספקט מעניין של אפליית המזרחיים בעולם החרדי הוא הכניעה של המזרחיים בפני נוגשיהם ונכונותם להשלים עם השפלות כמתואר כאן. אין לי דעה בעניין, רק פליאה.
עוד יש לדרוש בסוגיה הביולוגית. החרדים האשכנזים בישראל מתחתנים בין עצמם, מה שיוצר אוכלוסיה שחסרה בה שונות גנטית. התוצאה העגומה של מצב זה היא תופעת דור ישרים. לפי הבנתי נישואים עם מזרחיים הם פתרון טוב יותר לבעייה המבהילה הזו.
תוקן על ידי אבהו ב- 16/01/2008 22:22:56
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 22:34 |
|
| |
אבהו, למחלת הטיי זקס הצעתך תעזור לפחות בדור הראשון.
אבל, האם היית מציע להתחתן עם סינים שהשונות הגנטית בינם לבינינו גדול יותר?
|
|
|
|
|