|
|
| נשלח ב-15/4/2010 10:44 |
|
| |
שמעתי הבוקר את דברי המנהלת מבית שמש- מוקלטים-כנגד ילדה מכיתה א' שהיא -ספרדיה -ר"ל- ו העדויות בדבר התנהלותה הממושכת כנגד הילדה המסכנה,
עד מתי רשעים יעלוזו רבש"ע? אני בוש ונכלם שאני והם\ן לומדים מאותם מקורות תורניים! וכביכול אמונה אחת יש לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 11:26 |
|
| |
ירוחם, גם אני שמעתי זאת ונחרדתי. ועדיין תחושתי היא שכל עוד לא שמעתי את הצד השני, ייתכן שיש הסברים שיצדיקו, או לפחות יכהו את התחושה הקשה. אני יודע איך נשמעו בתקשורת בתי הספר בפ"ת שסירבו לקבל אתיופים, או שהפלו אותם, ובמקרה דהתם אני גם מכיר את המציאות (פחות או יותר) שלא דרך התקשורת. אין הרבה קשר בין האמוציות והמיצים שהתקשורת הזילה על העניין לבין המציאות עצמה. על כן הייתי נזהר משיפוט שדה תקשורתי. מאד נזהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 11:48 |
|
| |
.
מה שאמר מיכי - וביחוד לגבי הסיפור בפ"ת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 11:51 |
|
| |
תסלח לי ר' מיכי. בפ"ת היו צדדים לנושא, בתי הספר היו פרטיים, ולא נאמרו על ידי המנהלים דברים כה בוטים,
כאן בבית שמש המנהלת בכבודה ובעצמה הוקלטה בסתר. וקולה נשמע ו ברמת בית שמש, היא אמרה מה שהיא אמרה, איך אפשר לפרש אחרת את מה שהיא אמרה, חוץ מהמילה מזעזע. איך יכולים להיות כאן צדדים?
עד היכן הדברים מגיעים, כאן בפורום אחד מהמשתתפים כינה אותי בגנאי כי זה בטוח אני ספרדי וכל כך למה?
כי אני יוצא להגנת הספרדים, כלומר הספרדים הם עם אחר, שרק ספרדי מסוגל להגן עליהם.
הוא לגנאי כיון , והיום אני אומר הרבה היתי נותן אילו יכלתי להמיר את עדתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 11:59 |
|
| |
ירוחם, לדוגמא, אתה לא יודע מה בדיוק הסיבות שבגללן הם התנגדו לכניסת הילדה. הרי אם באמת היא לא מתאימה, והיא רק מתעקשת להיכנס, היא באמת תסבול. אז המנהלת מנסה להבהיר לה שלא כדאי להם להתעקש להיכנס לשם. לאורך כל ההקלטה לא שמעתי אפילו משהו אחד שמעיד שהמנהלת היא שתעשה את הדברים הללו. מדובר היה באזהרות ממה שעשוי לקרות לה. והרי בתוך עמנו אנחנו יושבים, ואם ההורים/הרב/הועדה הרוחנית מתנגדים, למנהלת אין מה לעשות והילדה תסבול קשות. אז לא עדיף להזהיר אותה ולנסות להרתיע אותה מלהיכנס לשם? ואפילו אם זה רק מחמת הספרדיות שלה. אתה באמת חושב שאם הרב, הועדה הרוחנית וההורים, החליטו שאין לילדה ספרדייה מקום בביה"ס, האם יש למנהלת מה לעשות כנגד זה? ואם אין לה מה לעשות נגד זה, האם לא נכון היא עושה כשהיא מנסה להרתיע אותה לטובתה שלה כדי שלא תסבול? הרי המנהלת תעוף שם, וגם בלי לבדוק יותר מדי ברור שאם בכלל זו אשמת הקהילה כולה ולא אשמתה שלה. מנהלת אחרת תעשה משהו אחר? אתה יכול לסגור את ביה"ס לגמרי ולפזר את התלמידים. אבל הדינמיקה בקהילות כאלה אינה בשליטת מנהלת בי"ס. כל אלו רק דוגמאות לשיקולים נוספים, אבל דומני שדי ברור שיש בהם ממש. ועוד לא דיברתי על כך שאולי יש שיקול אמיתי נגד כניסתה של הילדה לביה"ס, ומשרד החינוך מנסה לאכוף על בי"הס משהו בגלל פוליטיקלי קורקט וכדו' (ע"ע פ"ת).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 12:09 |
|
| |
.
ירוחם,
ראשית אקדים ואחזור על המובן מאליו: לאסור על ילדה ללמוד בבית הספר רק משום שהוריה אינם יוצאי ארבע ארצות - זו רשעות, והדבר, לענ"ד, גם אינו מותר מבחינה הלכתית.
אלא שכל המידע שיש בידי מגיע מאמצעי התקשורת, וכבר נכחתי פעמים רבות שהנסיון לעקוב אחרי עובדות לא תמיד עומד בראש מעייני המפרסמים ידיעות. הדוגמא בפ"ת, למשל, היא הפרסום שהיה כל כך שיש שעות נפרדות להפסקות של ילדי העולים. עובדה זו לא היתה נכונה, אבל אף אחד מאלו שפרסמו אותה, לא טרח לבדקה.
לגבי ההקלטה (אותה לא שמעתי):
על קיר חדר האוכל של הקצינים בבסיס בו שהיתי פעם כמה ימים, היתה תלויה ציטטה מדברי בן-גוריון, משהו בסגנון: "תדע כל אם עבריה שמסרה גורל חיי בנה לידי מפקדים, ראויים לכך".
המסר לקצינים ולמפקדים היה ברור.
גדלתי, וגיליתי שהציטוט נחתך, ובמקורו, כך היה:
"אם המפקדים יעוררו את האמון, את הדבקות ואת האהבה בחיילים שלהם - אזי תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך...".
ואכמ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 12:22 |
|
| |
ר' מיכי, המנהלת מענינת אותי? זה מקרה של ילדה בודדה? השיטה היא הבעיה השיטה מחרידה, הרב - הועדה הרוחנית- הגדיילים - מורי הדרך -ומורי הדור- הם הבעיה, הרב אלישיב קורא לכך יום השואה כי אשכזי לבן וטהור יחוייב ח"ו לשבת על יד ספרדי כהה עור. מוכנים לשלם חמשת אלפים שקל קנס מדי יום ביומו, שהאסון הזה של תערובת יתגשם.
המנהלת באמת רק ניבאה מה יקרה בצורה טכעית- לפי ההנחיתה ושל הועדה הרוחנית- להורי התלמידים- ומהם לתלמידים, היא באמת צדיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2010 18:25 |
|
| |
בעקבות ההתיחסות לפתח תקוה ברצוני להגיב בקצרה.
אני מתיחס לתיאוריה של ג'ון רולס על מסך הבערות:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92'%D7%95%D7%9F_%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%A1
בבית שמש/עמנואל/ביתר/מרבית חרדי ישראל, אם תגיע למבחן אנונימי מבלי לדעת מעבר לידיעות, נתונים אובייקטיבים על המשפחה (יש/אין טלויזיה, אמא עם כיסוי ראש וכד' מקום ומקום לפי תקנונו, גזירותיו, וכד'), ההנחה היא שאחוז הבנות מבני עדות המזרח במערכת יהא גבוה יותר (ואם חסר מקום בודאי יפתחו עוד כיתות).
בבתי הספר הפרטיים בפתח תקווה, שבה הילדים לומדים בכיתות ללא הבדל מוצא, עדה וצבע, עולי אתיופיה הגיעו מראש בלי ידיעות מספיקות. גם ילדים עם בהירי בלורית ותכולי עיניים ברמתם לא היו מתקבלים ללימודים. הסיבה לכפיה היתה הרצון של משרד החינוך לפתור את בעיית השיבוץ של ילדי אתיופיה מבלי להתיחס לטובתם.
אדרבה, כמי שרוצים במערכת חינוך מקדמת, היה ראוי לקבץ בכל בית ספר כיתה קטנה של ילדים מעולי אתיופיה לכיתה א' או גם לגן חובה ולשבץ אותם לאחר שיגיעו לרמה מתאימה בכיתות הרגילות, אחרת מצבם הלימודי והחברתי יתדרדר.
אז אנא קיימו את בקשתו של יעקב " בקהלם אל תחד כבודי".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 03:15 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 09:22 |
|
| |
לנישטאיך
"מוצג חדש ביד ושם"
השואה לא ניתנת להשוואה לטיפשות של מנהלת חרדית .(שתגובתה מייצגת מקסימום את רמת האינטלגנציה של חלק ממנהלות בתי ספר בכלל וחרדיות בפרט).
ולכן הכותרת שלך מקוממת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 09:10 |
|
| |
צענע שבוע טוב מה שמקומם אינה הכותרת, והטפשות אינה נחלתה של מנהלת זו או אחרות. אותה מנהלת ומורותיה התחנכו במוסדות שבהן המנהלות והמורות חשבו כמוהן, הן גדלו בבית שהוריהן חשבו כמותן, נשואות לבעלים החושבים כמותן, ומחנכות את ילדיהן לחשוב כמותן. טפשותה התבטאה במה שהיא אמרה מה שאחרות חושבות. די לראות את מה שקורה בעמנואל, כדי להבין שהגזענות חוגגת לא רק בבית שמש. לא די להאשים את הציונות בשואה, לספר עד כמה צדקו האדמו"ר מסאטמר או החזון איש, ולצפות שרוב תושביה של מדינת ישראל יתקפלו מלפני החרדים. הגיע הזמן שהציבור החרדי יתעורר, יראה לאן מוליכים אותם "מנהיגיו" לפני שיהיה מאוחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 10:20 |
|
| |
לנישטאיך
אבי סגל במדורו "על דעת עצמי" תאר את הגזענות הקיימת כלפי הספרדים בכל מקום במדינה החל מגלי צה"ל וכלה במועדונים ובתי ספר דלי"ם.
ההתנפלות דווקא על החרדים בנושא זה נובעת,כפי שהוא ציין,משנאה פשוטה.
אצל החרדים מאז ומעולם היתה הפרדה בין החסידויות השונות ותלמידה מבית של חסידי גור לא תלמד עם תלמידה מבית של חסידי ויז'ניץ ואין כאן גזענות אלא הליכה בדרך אבות ושמירת מסורת.
גם לספרדים יש מסורת מפוארת וכיום גם בתי ספר לרוב והתעקשות גדוליהם לשלוח את בנותיהם ובניהם ללמוד דווקא עם משפחות חסידיות וזעקות חמס על גזענות ממש לא ברורות לי.(האם אנסה לשלוח את בתי ללמוד בסימינר גור?)
וגם אם נניח שאתה חש כעס על החרדים והם אכן גזענים כמו כל השאר כפי שתאר אבי סגל במדורו בעיתון "בשבע"-הרי ההשוואה שלך לשואה גורמת לזילות השואה ולכן ,בכל מקרה,היא בעיני מקוממת .
תוקן על ידי צענערענע ב- 09/05/2010 10:23:21
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 10:33 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 12:48 |
|
| |
<אצל החרדים מאז ומעולם היתה הפרדה בין החסידויות השונות ותלמידה מבית של חסידי גור לא תלמד עם תלמידה מבית של חסידי ויז'ניץ ואין כאן גזענות אלא הליכה בדרך אבות ושמירת מסורת>
האם בודדו את חסידות וויזניץ או שהעדיפו את חסידות גור?
האם גזענות מוצדקת כאשר היא "דרך אבות"?
<גם לספרדים יש מסורת מפוארת> באמת?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 09/05/2010 13:17:24
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 13:04 |
|
| |
יכול להיות שכולם גזענים, אצל הדלי"ם, כמעט בכלל אין הפליה, נישואי "תערובת" דבר מקובל- ואינו יצא דופן, מה שאצל החרדים בחזקת בל יראה ובל ימצא, יש אצל החילונים וגם אצל הדלים מעט מעט שעדיין התופעה המבישה קיימת אבל אם הם נתפסים הם מתבישים מתגוננים,
אמרי אינשי -כולם כולם מטילים את מימיהם לבריכת השחיה , אבל החרדים עושים את זאת מהמקפצה!
|
|
|
|
|