|
|
| נשלח ב-25/9/2006 13:38 |
|
| |
כהנא צודק במאה אחוז .ומענין שכל אחת מחברותי שכנותי ומכרי חושבים כך בדיוק אך אין אומץ לשנות דברים . הענין הוא שאם ישנו אז מה יאמרו "הבת לא טובה " או "היא לא תקח תלמיד חכם "ומהפחד הורים מתחיבים ואין להם ממה או שמתבזים ועושים שנורר . בעלי ואני עובדים ומרויחים לא רע אנחנו חיים בצנעה ועל פי חישוב פשוט בחיים לא נוכל לתת דירה אולי קצת לעזור ........ כך שהורים לא נותנים משלהם הם מקבצים נדבות לצורך הענין. היום יש רעיון חדש ההורים מבקשים הוראת קבע ממכרים וסתם אנשים כל אחד חותם על 100 שקל שזה מעשרות ואז הזוג מתחיב והאנשים משלמים ....... לדעתי זו חוצפה גדולה וחינוך לשנורר ..........
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 14:00 |
|
| |
ההורים יתנו כמה שיש להם בלי להיכנס לחובות. והזוג ייקח את השאר. מי שאין לו - יש אפשרות לגור בשכירות. לא שווה להרוג את ההורים בשביל דירה. ת נ ו ל ה ו ר י ם ל ח י ו ת ו ת ר ו ע ל ה ד י ר ו ת ! !
המורה, אני המומה מהרעיון של הוראת קבע... לתרום כדי שלמישהו יהיה כסף לדירה, זה נקרא הכנסת כלה?
זה מזכיר לי שפעם מישהו ביקש מאיתנו כסף להכנסת כלה, וכדי להסביר כמה המצב עגום, הוא אמר: אפילו סלון אין להם. ההורים שלי אמרו: גם לנו לא היה סלון שהתחתנו.. היום הרבה דברים זה כאילו מובן מאיליו שההורים קונים, ויש הרבה זוגות צעירים מפונקים שרוצים הכל מההורים על מגש של כסף. כאילו ברור שההורים צריכים לקנות סלון, מזנון, מזווה והכל לזוג הצעיר.. וזה לא צריך להיות ככה.
באמת בציבור הכללי,אנשים לומדים מקצוע ובונים את עצמם. ו-לא כל ההורים משלמים את הלימודים, יעידו על כך, כמות הסטודנטים שעובדים בכל מיני עבודות..
גם בציבור החרדי, צריך להפסיק ללמד את הבנות מורה / גננת ולהכניס מקצועות קצת יותר מפרנסים, בפרט אם רוצים שהבחור ילמד..
יש הרבה בחורים שמתחתנים עם מורה / גננת, מקבלים דירה, ואח"כ מה? אוכלים את הקירות.
זה לא נורמלי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 14:40 |
|
| |
אולי באמת שתוקם האגודה "תנו להורים לחיות" ולו רק בגלל שזה יותר זול מהאגודה לתרומת לבבות תמיכה בחולי לב וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2006 18:08 |
|
| |
ידוע לכם שבגור היום רוב הזוגות הצעירים גרים בדירות שכורות? האדמו"ר שליט"א לא מאפשר כ"כ מהר לקנות דירה לילדים רק מי שיש לו באמת אפשרות וניהיה מצב שהזוגות עצמם לוקחים משכנתא וקונים דירה
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 15:23 |
|
| |
דעתי בענין היא... בא ניקח את האחריות עלינו, זהו, אנחנו מתחתנים, וזאת סיבה בהחלט מספקת בשביל כזאת החלטה. כשבעלי ואני נשאנו, ולא לפני הרבה זמן, החלטנו ויהי מה לא "לקחת" דירה מההורים... ראינו שב א מ ת אין מצב שיצאו בריאים מזה אם הם יעזרו לנו בזה... החלטנו שבאמת מהיום בא נדאג לעצמנו ולא כמו ילדים הנצמדים לסינרים בכל הקשור לכסף, (ובכלל כל התלותיות!) וזהו. בגישה הזאת יצאנו לחיים. זה בהחלט קשה אם מצד המציאות (הכסף בדיוק רב), ואם מצד הסביבה (מה, אין לכם עדיין דירה?) אבל יש לומר, ה ר ב ה סיפוק ובעז"ה עוד נקנה דירה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2006 20:21 |
|
| |
כל הכבוד חובקת עולם יש לך חשיבה בריאה והגיונית
אבל תביני שיש זוגות כאלה תלותיים שלא יודעים להחליט על עצמם כלום ,ולא רק זה חוסר העצמאות שלהם משוועה .כאשר יש עצמאות יותר קל לזוג לקחת על עצמו אחריות לחייו האישיים(והם יוצאים נשכרים מהענין) וכמבון זה קשור לרגישות כלפי ההורים לקבל באהבה את מה שיש ביכולתם לתת כי מי אנחנו(הילדים)שנגרום להורים התקפות לב...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2006 11:00 |
|
| |
תחשבו רגע איזה אבסורד זה, שבמקום שכל אחד יקנה דירה אחת, יוצא שכל אחד קונה דירות כמספר הילדים (כן ירבו כמובן...) בעוד שבקושי יש את הכסף אפילו לדירה האחת!!!!!! נשגב מבינתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2006 12:35 |
|
| |
ואל תשכחו שההורים המסכנים שקונים דירות לילדים שלהם גם פעם היו זוג צעיר שההורים שלהם קנו להם דירה...
לדעתי, וזה לא משנה אם אני שחסכתי כסף בשנים האחרונות ובין אם לא חסכתי - עלי, שבתור מי שרוצה להקים את ביתו, יכול לקבל סיוע קטן (מקסימום עד 40-50 אחוז) מהורי ומהוריה, אבל את השאר אני צריך לממן מהכיס שלי.
נכון, בשנה הראשונה, שנייה ושלישית הפרנסה קצת קשה - אז אם ההורים מעוניינים (וכמובן שאסור לחייב אותם) לתמוך, אז בשמחה. אבל אין שום היגיון שהם יקחו משכנתאות לכל דירות הילדים ואילו הזוגות הנשואים יחסכו את כספם.
על הזוג בעצמו לשלם את המשכנתא ואסור לעול ליפול על ההורים! ===
באחד השידוכים שלי ביקשו ההורים של הבחורה לסגור את ענייני הכסף כבר אחרי הפגישה הראשונה, בלי לדעת אם בכלל זה יתקדם מעבר. הם דרשו לתת את אותו סכום שההורים שלי נתנו. שאלתי את הורי על סכום והם ענו לי (30). אמרתי לשדכן שניהל את המו"מ שחלק מהחסכונות שלי (20) ילכו לחשבון של אבא שלי ושהצד השני יתן 50. כמובן שהצד השני התקפל ואמר שהמקסימום שהוא נותן זה 35...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 03:20 |
|
| |
לדעתי, יותר הגיוני ש 10 ילדים יקנו 10 דירות. מאשר שזוג הורים יקנה 10 דירות..... (במקרה ויש עשרה ילדים, למי שלא הבין).
אבל......... על ההורים לעזור כמה שיותר. אך לא עד כדי התקף לב. וכל אחד יודע עד כמה הוא יכול.
בהצלחה לכולנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 08:41 |
|
| |
אני מסכים לך ב-100%
|
| נשלח ב-15/10/2006 10:49 |
|
| |
לדעתי העובדה שההורים צריכים לקנות דירה לילדיהם היא שגויה, היא נוגדת את החינוך שמחנכים אותנו ויותר מזה- היא ממש פרדוקסלית! במקום שכל זוג יקנה במהלך חייו דירה אחת צריך כל זוג לקבל דירה אחת אבל לקנות כמה דירות. ואם היה מדובר בהורים לשני ילדים אז מילא אבל בציבור החרדי המשפחות גדולות וזה לא נורמלי שהורים עם משכורות ממוצעות יצטרכו לקנות מס' דירות. מצד שני הנטייה בציבור החרדי היא התחתן בגיל מוקדם יחסית וגם הבנות שלומדות ה' ו-ו' בסמינר וכביכול יוצאות עם תעודה ויש להן אפשרות לעבוד, לרוב לא מוצאות עבודה ובודאי שלא מייד אחרי החתונה ככה שבהרבה מקרים ההורים חוץ מקניית הדירה גם צריכים להחזיק את הזוג תקופה מסויימת. הבחור מביא קיצבה זעומה מהכולל והבחורה מנסה למצוא עבודה, ולוקח זמן רב למצוא אם בכלל וכו' ככה שא"א להגיד "הזוג צריך לקנות דירה לעצמו" זה תלוש מהמציאות!! וזו הבעיה העיקרית לדעתי שהזוג לא יכול לקנות דירה כי הם בקושי מחזיקים את עצמם. לעומת זאת אם היה יותר מקובל ללמוד "מקצועות חופשיים" בסמינרים (כמו עריכת דין, פסיכולוגיה, רפואה וכו') ואם לא היו מחתנים את הילדים בגיל כ"כ מוקדם (19?? 20?? זה ילדים קטנים!!) היו הבנות מסיימות את הלימודים עם מקצוע מכובד ביד שיש בו הרבה יותר סיכויים למצוא עבודה ולהרויח סכום כסף שיספיק לקניית דירה. וגם היה להם סכות התחלתי לחיות מהכסף שהיא הרויחה לפני החתונה. ככה יוכל הבעל לשבת בכולל וההורים לרוות נחת עד גיל 80 ולא למות בגיל 50 מהתקף לב!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2007 23:47 |
|
| |
בס"ד
ומה אתם אומרים על הנושא חברי הפורום החדשים....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 00:00 |
|
| |
ברור שההורים לא צריכים לקנות דירה לילדים ,
כמה שמענו על הורים שקיבלו התקפי לב מגלל זה .
הם יכולים לעזור אבל יותר מזה לא !
אלא אם יש להם כסף מיותר אז בשמחה....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 01:43 |
|
| |
וגם אם יש כסף יש פעמים שהזוג בכלל לא מעריך את זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 07:41 |
|
| |
צריך להבין כמה דברים:
1. אם להורים אין אפשרות לתת דירה אז הזוג יקח על עצמו משכנתא וישלם אותה אפילו כל חייו וזה בתנאי שלא יצטרך אחר כך לקנות דירה לילדיו.
מה שקורה זה שזוגות מתחילים לחסוך מהילד הראשון כדי שיוכלו לחתן אותו!!!
ואם כל זוג יקנה דירה אחת רק טוב יצא מזה.
2. שבחורי ישיבה לא ידרשו. למה בחור טוב צריך לקבל סידור מלא או 3/4? מה טוב בו? המידות? שהורג את הורי אישתו???
3. בנות נא לא להתבייש להורים שלכן אין ואתן תקחנה משכנתא, זה קשה נכון אבל אתן רוצות להרוג את ההורים?
4.רציתי לעלות נקודה לא מאוד קשורה. אני פונה לכל הזוגות הצעירים:"מי קבע שאתם צריכים דירה גדולה, משופצת, וכו... זה מה שיעשה אתכם שמחים??? חבל!
וגם אל תקנו בגדים יקרים לילדים ותוציאו עיניים לכל המכרים. בשביל מה???
מה תקלטו אנחנו בעולם הזה???
כל כך הרבה אסונות יש היום אנשים נפטרים צעירים ומה? הם נשאירו דירה משופצת, היה להם בגגדי מותגים, נו באמת???.....
|
|
|
|
|